• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ινδονησία Ο θάνατος στην Tana Toraja (Νότιο Sulawesi, Ινδονησία)

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Τς τς τς! τσαμπατζηδες! Τι θα σκεφτουν τωρα για τους ελληνες οι τανα-τοριανοι; Μας εκθεσατε! Θα μας περναν για γυφτους!
Κατάπτιστοι ομολογουμένως. Εδήλωσα ότι λόγω οικονομικής κρίσης αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις αγοράς χοίρου κι έτσι καταφύγαμε σε κάτι πιο οικονομικό. Με άδεια χέρια δεν πήγαμε. Είχε προνοήσει ο ξεναγός μας.

galat

Member
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Βλέπω έμεινες Αθήνα, αλλά έπιασε τόπο. Έτσι, η τέχνη θέλει θυσίες...

Rosa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Εκεί βρήκα την υγειά χαρά μου. Επιτέλους μπίχλα.
Τώρα, αυτό, όποιος το κατάλαβε, το κατάλαβε........κι όποιος το 'ένιωσε', ακόμα καλύτερα....

υ.γ. τελικά, τι ήταν το κατιτίς σας? παρακαλώ, διαφωτίστε μας! ¨Ορνιθα, γαλόπουλο, κατσίκι, γυναικόπαιδο, τι ακριβώς???

GTS

Member
Στα Togian islands πήγατε? Τα είχα σταμπάρει πιο παλιά αλλά με είχε αποθαρρύνει η δύσκολη πρόσβαση.

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
τελικά, τι ήταν το κατιτίς σας? παρακαλώ, διαφωτίστε μας! ¨Ορνιθα, γαλόπουλο, κατσίκι, γυναικόπαιδο, τι ακριβώς???
Αγνωστου ταυτότητος αντικείμενο πακεταρισμένο. Αν με ρωτήσεις σαν κουτί με λουκούμια μου πήγαινε. Το προσκόμισε ο συνοδός μας καθότι εμείς ανυποψίαστοι ήμασταν όπως προείπα.

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Στα Togian islands πήγατε? Τα είχα σταμπάρει πιο παλιά αλλά με είχε αποθαρρύνει η δύσκολη πρόσβαση.
Τα Togian τα πήρα πρέφα εκεί από αφίσες που είδα και μου τρέξανε τα σάλια. Δυστυχώς δεν είναι εύκολη η πρόσβαση όντως και θα έπρεπε το ταξίδι να αφιερωμένο αποκλειστικά στο Sulawesi. Αλλά μπορείς να πας Τοράγια, απο κει είναι διήμερη διαδρομή μέχρι το κοντύτερο λιμάνι. Σημειωτέον αναφέρεται ότι θέλει χημειοπροφύλαξη για ελονοσία (αν αυτό αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα)

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Μετά και τη σημερινή, χορταστική δόση...;), μπορώ πανευτυχής να αποσυρθώ...:D ξέρω ότι αύριο θα είναι μια συναρπαστική μέρα...μπαίνουμε στα βαθειά...:D:clap:

malysa

Member
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
Ελπίζω σήμερα να "δούμε και μεις την ταφή του νεκρού..." :shock:

Ααααχ τα καημένα τα γουρουνάκια...

galat

Member
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Προσπαθώ να φανταστώ την εν Σουλαουέσι παραλλαγή του γνωστού παραμυθιού "τα τρία γουρουνάκια".

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη

galat

Member
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Προσπαθώ να φανταστώ την εν Σουλαουέσι παραλλαγή του γνωστού παραμυθιού "τα τρία γουρουνάκια".
Νομιζω οτι διαβαζουν αυτο το βιβλιο::haha:
Μίνωας - Τα τρία μικρά λυκάκια
Εγώ έχω στο μυαλό μου κάτι πιό σκοτεινό, κάτι σαν την ιστορία, που μας είχε διηγηθεί η ΕΡΣΗ (σε αυτό το post) σχετικά με το γαλλικό τραγούδι La legende de St Nicolas. Θα μπορούσε μάλιστα η ιστορία να έχει αυτό το τραγούδι σαν μουσική υπόκρουση. Τρία παιδάκια, που τα σφάζει ο κακός χασάπης. Οι συγγενείς αναγκάζονται να σφάξουν με την σειρά τους τα τρία γουρουνάκια, για να τα πάνε στην κηδεία. Στο τέλος όμως εμφανίζεται ως από μηχανής θεός, ο Αγιος Νικολαος και επαναφέρει στη ζωή τόσο τα παιδάκια, όσο και τα γουρουνάκια...
Αν δεν κάνω λάθος από την Ινδονησία, δεν είχαν περάσει Γάλλοι, αλλά Ολλανδοί. Θα μπορούσαν όμως και αυτοί να μεταφέρουν την Γαλλική παράδοση του St Nicolas και η μείξη των πολιτισμών, να έδινε ένα τέτοιο αποτέλεσμα....

zmaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
τι ωραίες εικόνες μας μεταφέρεις! Ανυπομονώ για την συνέχεια!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.633
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα