• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ινδονησία Ο θάνατος στην Tana Toraja (Νότιο Sulawesi, Ινδονησία)

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Εγώ έχω στο μυαλό μου κάτι πιό σκοτεινό, κάτι σαν την ιστορία, που μας είχε διηγηθεί η ΕΡΣΗ (σε αυτό το post) σχετικά με το γαλλικό τραγούδι La legende de St Nicolas. Θα μπορούσε μάλιστα η ιστορία να έχει αυτό το τραγούδι σαν μουσική υπόκρουση. Τρία παιδάκια, που τα σφάζει ο κακός χασάπης. Οι συγγενείς αναγκάζονται να σφάξουν με την σειρά τους τα τρία γουρουνάκια, για να τα πάνε στην κηδεία. Στο τέλος όμως εμφανίζεται ως από μηχανής θεός, ο Αγιος Νικολαος και επαναφέρει στη ζωή τόσο τα παιδάκια, όσο και τα γουρουνάκια...
Αν δεν κάνω λάθος από την Ινδονησία, δεν είχαν περάσει Γάλλοι, αλλά Ολλανδοί. Θα μπορούσαν όμως και αυτοί να μεταφέρουν την Γαλλική παράδοση του St Nicolas και η μείξη των πολιτισμών, να έδινε ένα τέτοιο αποτέλεσμα....
Καλε τι σκοτεινη φαντασια ειναι αυτη! Με τρομαζεις! :shock:
Να μου λειπει τετοια μιξη πολιτισμων! :D

Rosa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Αρχίζω και νιώθω κάτι σα σύνδρομο, σα στέρηση, ένα πράμα.....:( Αργεί, καλέ μου, το επόμενο????? Μπήκε καινούργια βδομάδα και λαχταράω να ταξιδέψω!!!!!!!..........:D

Loca Corazon

Member
"Κάπου ανάμεσα στο γουρουνοχαμό κάποια πιτσιρίκια παίζαν κοκορομαχίες και μια λεπτεπίλεπτη δυτική τουρίστρια με το αρωματικό μαντηλάκι στη μύτη ενοχλημένη από τη μυρωδιά. Τι τα θες γλυκειά μου αφού δεν τα μπορείς;; "

Μην την αποπαίρνεις την καημένη ... :haha:
το έχω κάνει και εγώ αυτό με το μαντηλάκι στην μύτη στην Υεμένη .... ;) (sorry αλλά η αγορά των ψαριών ξεπέρασε τα όρια αντοχής μου!!!!) παρόλα αυτά δεν θα άλλαζα με τίποτα την εμπειρία που αποκόμισα!!!

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Και εγω με ενα ματσακι δυοσμο προσπαθουσα να διωξω τις οσμες στα βυρσοδεψια της Fez! Εννοειται οτι θα ξαναπηγαινα με τα χιλια!

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
"Κάπου ανάμεσα στο γουρουνοχαμό κάποια πιτσιρίκια παίζαν κοκορομαχίες και μια λεπτεπίλεπτη δυτική τουρίστρια με το αρωματικό μαντηλάκι στη μύτη ενοχλημένη από τη μυρωδιά. Τι τα θες γλυκειά μου αφού δεν τα μπορείς;; "

Μην την αποπαίρνεις την καημένη ... :haha:
το έχω κάνει και εγώ αυτό με το μαντηλάκι στην μύτη στην Υεμένη .... ;) (sorry αλλά η αγορά των ψαριών ξεπέρασε τα όρια αντοχής μου!!!!) παρόλα αυτά δεν θα άλλαζα με τίποτα την εμπειρία που αποκόμισα!!!
Μόνο που και δεν μύριζε τόσο έντονα και αυτή είχε μια ξυνίλα στην έκφραση που έχω την εντύπωση ότι θα άκουγε τη κρεβατομουρμούρα της αρκούδας ο συνοδός της το βράδυ

malysa

Member
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
Βρε hydronetta μας, με εκείνη την κηδεία τι έγινε??

Πολύ ώρα βλέπω να κρατούν οι διαφημίσεις:haha: και όχι τίποτε άλλο, αλλά πρέπει να ετοιμαστεί και η γαλέρα μας :haha:

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
όχι τίποτε άλλο, αλλά πρέπει να ετοιμαστεί και η γαλέρα μας :haha:
Αν χρειαστείτε κανένα μπρατσωμένο σκλάβο, εδώ είμαστε... Οι δικοί μας τελειώνουν οσονούπω...

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Βρε hydronetta μας, με εκείνη την κηδεία τι έγινε??
Πολύ ώρα βλέπω να κρατούν οι διαφημίσεις:haha: και όχι τίποτε άλλο, αλλά πρέπει να ετοιμαστεί και η γαλέρα μας :haha:
Ετοιμάζεται οσονούπω. Κάποιες μικρές τεχνικής φύσεως προσθήκες. Το κείμενο είναι έτοιμο. Αύριο προς καταχώρηση

malysa

Member
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
Αν χρειαστείτε κανένα μπρατσωμένο σκλάβο, εδώ είμαστε... Οι δικοί μας τελειώνουν οσονούπω...
Στείλε κανέναν και σε μας ....
ααα και έναν μάγειρα, για να ψήνει τα ψαράκια και να φτιάχνει το λαδολέμονο :haha:

malysa

Member
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
Ετοιμάζεται οσονούπω. Κάποιες μικρές τεχνικής φύσεως προσθήκες. Το κείμενο είναι έτοιμο. Αύριο προς καταχώρηση
Υπερπαραγωγή οσφρίζομαι ....:clap::clap:

travelina

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία [√]
Χρειάζεσαι χείρα βοηθείας;
(ειδικευμένη στην πληκτρολόγηση)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills