Thalassaki
Member
- Μηνύματα
- 784
- Likes
- 4.846
- Επόμενο Ταξίδι
- ........
Ναι ναι εγώ η κακούργα!
Αυτο το σφουγγαροσουφλέ το έχω δοκιμάσει στην Ν.Κορέα που είναι κι εκεί ιδιαιτέρως δημοφιλές στη νέα γενιά που αγαπά πολύ τα γλυκά και το junk food.
Το συγκεκριμένο ως προς την υφή του είναι πραγματικά σαν να τρως ένα σύννεφο. Πολύ ανάλαφρο και κρεμώδες. Προσωπικά με χάλασε η έντονη μυρωδιά του αυγού που διατηρείτε και μετά το ψήσιμο αλλά μια χαρά έφαγα την πάνω στρώση με τις φρέσκες φράουλες και το σιροπάκι.
Οι νεαρές Γιαπωνεζούλες και Κορεάτισες πάντως το τρώνε μετά μανίας με τόνους έξτρα μαρέγκας στην κορυφή και σαντιγύς.
Μοιάζει όντως πολύ με το île flottante που πόσταρε ο Señor_Nada με τη διαφορά που το Γιαπωνέζικο ψήνεται σε πλάκα και όχι στον φούρνο, γεγονός που το κάνει να παραμένει σχεδόν ωμό στο κέντρο με έντονη μυρωδιά αυγού.
Την πρώτη και τελευταία φορά πάντως που έφαγα το île flottante έφαγα μόνο τη "θάλασσα" κρέμας που ήταν πολύ νόστιμη και αρωματική και μόλις μια δυο κουταλιές από το επιπλέων "νησί". Μετά την έπεσα στο soufflé au chocolat που το θεωρώ κλάσεις ανώτερο!