varioAthens
Member
Φοβερο και το σημερινο κομματι!!
Οταν εθιξες το ba’ad, εδειξαν προσβεβλημενοι?
Όχι, καθόλου. Αλλά δεν εδειξαν να παίρνουν θέση. Ούτε και για τα θεματα των δικαιωμάτων των γυναικών γενικά. Εγω περισσότερο εμφανιζόμουνα καθημερινά σαν το κακό σπυρί κι έλεγα, "διαβασα αυτό για πείτε μου αν ισχύει" για τα θεματα αυτα. Γενικά φρόντιζα να διασταυρώνω ότι μου έλεγαν ή ότι έβρισκα στο διαδίκτυο.Φοβερο και το σημερινο κομματι!!
Μονο το πρωτο βιντεο εχω προλαβει να δω και ειναι πραγματι συγκλονιστικο!!Όχι, καθόλου. Αλλά δεν εδειξαν να παίρνουν θέση. Ούτε και για τα θεματα των δικαιωμάτων των γυναικών γενικά. Εγω περισσότερο εμφανιζόμουνα καθημερινά σαν το κακό σπυρί κι έλεγα, "διαβασα αυτό για πείτε μου αν ισχύει" για τα θεματα αυτα. Γενικά φρόντιζα να διασταυρώνω ότι μου έλεγαν ή ότι έβρισκα στο διαδίκτυο.
Τα δύο βίντεο που παραθέτω στο κεφαλαιο (και πραγματικά αξίζει να τους αφιερώσει χρόνο κανείς) τα βρηκα μετα το ταξίδι κι εμπλούτισαν ότι γνώριζα ως τώρα
Οποιος εχει δει την εξαιρετική αφγανική ταινία Η πέτρα της υπομονής θα αναγνωρίσει όλες τις αναφορές που έχουν γίνει στην ιστορία: γάμος, ba'ad, πορνεία, χηρεία, εμφύλιος, ομοφυλοφιλική εκμεταλλευση... (με τη αγαπημένη μου Golshifteh Farahani)
Μα, οι Αμερικάνοι ασχολούνται με σπουδαιότερα πράγματα: την "ανοικοδόμηση" της χώρας και την εκρίζωση της τρομοκρατίας των Ταλιμπαν που οι ίδιοι έμμεσα ή άμεσα εξέθρεψαν. Δεν έχουν χρόνο γι'άλλα...Φρικη απολυτη!!!
Χειροτερα και απο το υποζυγιο που ανεφερες ..και δυστυχως δεν μπορουν να παρεμβουν ανθρωπιστικες οργανωσεις. Που ειναι οι Αμερικανοι λοιπον ,που χωνουν τις μυτες τους σε ολες τις αλλες υποθεσεις?
Και να δρασυηριοποιούνται είναι εξαιρετικά δύσκολο να αλλάξεις τη νοοτροπία μιας κοινωνίας. Παλεύουν να ενημερώσουν τις γυναίκες για τα δικαιώματά τους. Αυτό σχολίασα στο δεύτερο κεφάλαιο που έγραψα. Η αφγανική κοινωνία είναι αυστηρά πατριαρχική κι η γυναίκα αντιμετωπίζεται ουσιαστικά σαν ένα... κομμάτι κρέας. Πουλιέται, αγοράζεται, εξασφαλίζει την ηδονή και τη διαίωνιση γεννοβολώντας. Αυτή είναι η θλιβερή πραγματικότητα στη πλειονότητα των περιπτώσεων. Δεν επεκτείνομαι περισσότερο γιατί έχω σκοπό να αφιερώσω ολόκληρο κεφάλαιο για το θέμα αυτό, ορμώμενος από τις προσωπικές μου εμπιερίες στα... νοσοκομεία της Herat που επισκέφθηκα.Βλεπω αναφερεσαι σε αφγανικες οργανωσεις.Οι παγκοσμιες ανθρωπιστικες και φεμινιστικες οργανωσεις ..μαλλον σιωπουν απ ο,τι φαινεται.......