tripakias
Member
- Μηνύματα
- 8.101
- Likes
- 12.454
- Επόμενο Ταξίδι
- Λατινική Αμερική
- Ταξίδι-Όνειρο
- Εκεί
http://appsso.eurostat.ec.europa.eu/nui/show.do?dataset=ilc_di03&lang=enΑυτό δυστυχώς δεν μου ανοίγει.
Για δες αν ανοιγει αυτο;
Τα στοιχεια ειναι για το ισορροπημενο εισοδημα νοικοκυριου. Ενας νεος ή παιδι που ζει με χρηματα των γονιων του υπολογιζεται. Δες πως γινεται η ερευνα στο 3.4Βέβαια αυτές είναι οικονομίες που στα 18 βγαίνεις στην αγορά εργασίας ναι ή ναι, σε αντίθεση με την ελληνική που και λόγω τεραστιου αριθμού σπουδαζόντων και λόγω οικογενειακής δομής μεγάλος αριθμός νέων στα 18-22-24 ακόμη δεν ψάχνει ενεργά full time εργασία. (πριν λίγα χρόνια όταν δούλευα σε υπηρεσία της ΕΕ, θυμάμαι ότι στατιστικά η ηλικία που ο νέος Έλληνας φεύγει από το σπίτι ή ψαάχνει εργασία ήταν...4,5 χρόνια μετά τον Ισπανό για να συγκρίνουμε με μεσογειακή χώρα).
Θα πρέπει να συνεχιστεί η πολύ αρνητική τάση για να γίνει αυτό, που μαλλον ανακόπτεται πλέον.
http://ec.europa.eu/eurostat/cache/metadata/en/ilc_esms.htm
Στα ταξίδια ήδη από τον πίνακα που παρέθεσε ο/η ΜΙΑΤ υπήρχε αύξηση δαπάνης στα εσωτερικά ταξίδια περίπου 6% το 2016 και στα ταξίδια εξωτερικού 16,6%, λογικά θα συνεχιστεί η άυξηση και για το 2017.
Σαφως και κυκλοφορει στην αγορα μαυρο χρημα. Ειτε νεο, ειτε παλιο ανακυκλωμενο. Αυτο το χρημα ο μονος τροπος για να το ξοδεψεις πλεον εντος συνορων ειναι σε καταναλωτικα αγαθα. Δεν μπορει να επενδυθει γιατι δεν μπορει να δικαιολογηθει. Ετσι οι περισσοτεροι το σκορπουν σε ταξιδια, τεχνολογια διασκεδαση αν δεν φαγωθει σε γιατρους, ιδιωτικη εκπαιδευση και λοιπες αναγκες που οι περισσοτεροι κατοικοι του αναπτυγμενου κοσμου απολαμβανουν δωρεαν ή με χαμηλο κοστος. Αυτο ομως δεν σημαινει πως επειδη εχουν μερικοι μαυρο χρημα, ζουν ολοι ετσι. Δεν σημαινει πως επειδη χιλιοι, δυο τρεις χιλιαδες (δεν ξερω ποσοι) απατεωνες Λαρισαιοι κυκλοφορουν με Cayenne ολοι οι υπολοιποι κατοικοι του νομου εχουν την ιδια ανεση ή ξοδεψαν τα λεφτα των επιδοτησεων σε δραστηριοτητες ασχετες δραστηριοτητες.Γενικά νομίζω είναι πιο εύγλωττα τα συμπεράσματα αν κοιτάει κανείς την τουριστική δαπάνη κι όχι τον αριθμό ταξιδίων (διότι πολλές φορές συνήθως 3 ταξίδια ΣΚ σε κοντινό προορισμό επιλέγονται αντί ενός μακρύτερου και ακριβότερου ταξιδίου.).
Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε πόση ήταν η τουριστική δαπάνη των ημεδαπών προ κρίσης, ώστε να δούμε πόση ήταν πτώση και σε τι βαθμό έχει φτάσει η τάση διαφαινόμενης βελτίωσης. Φαντάζομαι ότι εχουμε πάρα πολύ δρόμο να διανύσουμε για να φτάσει σε επίπεδα προ 2010, αν φτάσει ποτέ εκεί (αμφιβ΄λλω γι την επόμενη δεκαετία).
Αν υπαρχουν 100, 500 χιλιαδες ή ενα εκατομμυριο που ζουν χωρις οικονομικα προβληματα πως δεν υπαρχουν 1-2 εκατομμυρια που στηριζονται κυριως απο την κοινωνια και τις κοινωνικες δομες για να καταφερουν να επιβιωσουν ή πως τα υπολοιπα εκατομμυρια που ζουν στη χωρα δεν αντιμετωπιζουν μικρα ή μεγαλα οικονομικα προβληματα.