KIKI
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Ιορδανία
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αφρική Ναμιμπια
Και εκει που ημουνα ετοιμη να απαντησω διαβασα το ποστ σου .18-25 δεν μπορείς να γίνεις χρηματιστής ουτε δικηγόρος ουτε γιατρός άλλα κάλλιστα μπορείς να γίνεις υδραυλικός πχ ή να εργαστείς ως εργάτης στον κατασκευαστικό τομέα ή στις πωλήσεις ή ναι, να κανεις το delivery ή το σερβιτόρο ή τον ταμία
Δεν είναι απαραίτητο να έχει προοπτικες άλλα έχει την αξία του να βγεις στον τομέα της παραγωγής/απασχόλησης, να εκτιμήσεις την αξια του χρήματος, να βοηθήσεις την οικογένεια, να χρηματοδοτήσεις μονος σου τις σπουδες
Οι γονείς κ η νοοτροπία στην Ελλάδα εδω ακριβώς έγκειται
Ολοι φαντασιώνονταν τα παιδιά τους μεγάλους κ τρανούς κ τα ωθούσαν/πίεζαν σε "πανεπιστήμιο ναναι κ οτι ναναι" ή τα υπερπροστατεύανε (μη κουραστεί το παλικάρι μου)
Δε στο παίζω έξυπνος, έτυχε να βοηθάω τους γονείς σε οικογενειακή επιχείρηση, αν δεν την είχαμε μάλλον κ γω το ιδιο (δεν) θα έπραττα έχοντας την οικογενειακή ασφάλεια
Κάνω όμως τη σύγκριση με τα παιδιά στο εξωτερικό πχ ΗΠΑ, Αυστραλία όπου το να δουλεύουν τα άτομα περιστασιακά ή παράλληλα με τις σπουδές είναι ο κανόνας κ οχι η εξαίρεση όπως ήταν στην Ελλαδα κ που η εργασία τυπου μαστοριλίκι χαίρει ίσης εκτίμησης με εναν πχ οικονομολόγο κ εχει κ ανάλογο path σπουδών (Γερμανια)
Αυτά περίπου θα απαντουσα . Οι γονεις με το ζόρι θέλουν μόνο επιστημονες και τους χρηματοδοτουν επι πολλά χρόνια . Η χειρωνακτικη εργασια θεωρειται ντροπή με αποτελεσμα να γεμισουμε κηφήνες .
Στη κωμόπολη που ζω ενας νεαρος εχει το μοναδικό τσαγκαραδικο και εχει πάντα πολυ δουλεια .Μάλιστα κλεινει και τις Δευτερες και δουλευει πενθήμερο !
Για να φτειαξω μια κουζίνα περιμενα 7 μήνες το μαραγκό .
Για το πλυντηριο προχθες ο τεχνιτης μου πήρε 75 ευρω και τον περίμενα 10 μέρες γιατι είχε πολυ δουλειά .
Στο χωριο μου που εχει 50 μόνιμους κατοικους απο τον Νοεμβριο εως τωρα δουλευουν στο μαζεμα ελιων 28 αλλοδαποί . Κανένα ελληνοπουλο δεν φανηκε ( ενταξει φανηκαν 2 που πολυ τα εκτιμω ) να δουλεψει 1-2 μηνες και να βγαλει καποια χρηματα για τα προσωπικά του εξοδα ή να συμβαλει στο σπιτι αφου ζουμε σε κρίση .
Πιο παλιά ολοι σχεδον οι φοιτητες ερχονταν στο χωριο το Χειμωνα και δουλευαν στα χωραφια .
Σταματω εδω αν και εχω απειρα παραδειγματα ......