• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γερμανία Ξενοδοχείο στο Βερολίνο

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
το ανατολικό βερολίνο αγόραζε φθηνό ρεύμα από ΗΠΑ κάτι που δεν ήταν γνωστό για ευνόητους λόγους... η διαφορά τάσης (110-220) δημιούργησε τα προβλήματα που αναφέρονται!
Ελπίζω ότι κάνεις πλάκα.

Το ρεύμα έτσι κι αλλιώς σε μεγάλες αποστάσεις μεταφέρεται σε καλώδια υψηλής τάσης (χιλιάδες volts), για να περιορίζονται οι απώλειες ισχύος σε μεγάλες αποστάσεις. Στον "προορισμό" μετασχηματίζεται έτσι κι αλλιώς στην επιθυμητή τάση κατανάλωσης. Θα ήταν παράλογο οι ανατολικογερμανοί να μετασχημάτιζαν το ρεύμα στα 110V αντί για τα 230V.

Θα μπορούσε να υπάρχει ένα θέμα με τα 60Hz της Αμερικής (versus τα 50Hz της Ευρώπης), αλλά δε νομίζω.

Υ.Γ.1: Ooops, είδα κατόπιν εορτής το post του Δευκαλίωνα. Sorry.

Υ.Γ.2: Υποψιαζόμενος από ένα άλλο post λίγο παρακάτω, ανακάλυψα ένα παλιό thread για Βερολίνο και κλιματιστικά, και όλα μπήκαν σε μια άλλη διάσταση.... Αυτό εδώ το μήνυμα είναι πλέον λίγο αστείο, αλλά τι να κάνουμε, το γραψα...

GTS

Member
το ανατολικό βερολίνο αγόραζε φθηνό ρεύμα από ΗΠΑ κάτι που δεν ήταν γνωστό για ευνόητους λόγους... η διαφορά τάσης (110-220) δημιούργησε τα προβλήματα που αναφέρονται!
Ε? Αγόραζαν ρεύμα από τις ΗΠΑ? Γιαούρτι είναι το ρεύμα και το αγόραζαν από ΗΠΑ?

Φίλε Λευτέρη, ούτε του παπά μη του το πεις αυτό.....ούτε του παπά...ας το ξεχάσουμε καλύτερα και ας ρωτήσουμε:

Ιούνιο θέλουμε κλιματισμό στο Βερολίνο?

XRISTOS71

Member
για να κάνεις κράτηση μέσω site είτε απευθείας στο hotel είτε μέσω booking.com η κάρτα είναι απαραίτητη .τέλος
αυτό που δεν κάταλαβα είναι το εξείς : ύποθετικά δέν έχεις κάρτα και κάνεις κράτηση με πιστωτική κάρτα τρίτου που δέν ταξιδέυει μαζί σου ,φτάνει η ώρα να γίνει η εξώφληση τής διαμονής με τήν κάρτα ,το ξενοδοχείο ζητάει πέρα από τήν ίδια τήν κάρτα και το ID του κατόχου ,τότε τί γίνετε ?
όπου και άν έχω με κράτηση μέσω booking πάντα μου ζητούν ταυτότητα η διαβατηριο για επιβεβαίωση του κατόχου τής κάρτας πρίν τήν εξώφληση

πάντως ΄πρίν κάνεις τήν κράτηση ρώτα τους και για τα κλιματιστικά τους καλού κακού ....να τόν ακούς τόν traveller

XRISTOS71

Member
[όπου και άν έχω με κράτηση μέσω booking πάντα μου ζητούν ταυτότητα η διαβατηριο για επιβεβαίωση του κατόχου τής κάρτας πρίν τήν εξώφληση

pou shmainei oti thelei diki mou pistwtikh karta me to onoma mou,thn opoia na epideiksw ekeinh th stigmh?

πρίν από όλα΄ πρίν επέμβει ο big boss please μήν γράφεις με αγγλικά

το΄πιασες ....οπου πήγα είτε ελλάδα είτε εξωτερικό μου ζητούν ταυτοποίηση τών στοιχείων ...τελεία και πάυλα :cool:

dimitrak

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
αρα λοιπον οι παραπανω μου ειπαν λαθος

''cake net
Και πάλι κάνεις λάθος. Κατά πρώτον... μάθε να ζητάς και κατά δεύτερον...μάθε να ακούς. Θα σε βοηθήσουν.

Τώρα...για το αν η κάρτα είναι σε άλλο όνομα...αυτό δεν είναι πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι αν θα θέλει κάποιος να σου δώσει την κάρτα του για να την χρησιμοποιήσεις. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.;)''

αλλος λεει οτι χρειαζεται ,αλλος οχι.ακρη δε βγαζουμε.και δεν μπορω να καταλαβω αυτη η ειρωνια μερικων...ερωτηση εκανα,αλλοι εχουν παει 100 ταξιδια,αλλοι δουλευουν σε ταξιδιωτικα...πειραζει που ρωταω.οποιος θέλει απανταει

McElk

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Eγώ επιμένω... άστα αυτά με τις πιστωτικές κάρτες και ψάξε ξενοδοχείο με καλό κλιματισμό... αυτό είναι το βασικό... τα ξενοδοχεία του Βερολίνου έχουν πρόβλημα με τον κλιματισμό... ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ!!
Καλά ε, θυμήκηκα εκείνο το παλιό thread και ξεράθηκα στο γέλιο.:D Με τούτο και με κείνο όμως έμεινε πίσω η ιστορία με το Μαρακές.

McElk

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
dimitrak : Υπάρχουν 2 περιπτώσεις. Στην πρώτη με την κάρτα κάνεις μόνον την κράτηση, δεν χρεώνεται τίποτα και πληρώνεις κατά την αναχώρησή σου από το ξενοδοχείο όλο το ποσόν. Σαυτή την περίπτωση μπορείς να κάνεις την κράτηση με ξένη κάρτα, (γράφεις ξεχωριστά το όνομά σου και το όνομα του κατόχου της κάρτας) και να εξωφλήσεις με δική σου κάρτα ή με μετρητά. Δεν μπορείς βέβαια να έχεις μαζί σου και να πληρώσεις με την ξένη κάρτα. Στην δεύτερη περίπτωση, που συνήθως συμβαίνει σε περιόδους μεγάλης ζήτησης (εκθέσεις, φεστιβάλ κλπ) χρεώνεται όλο το ποσόν με την κράτηση στην κάρτα που θα χρησιμοποιήσεις, ανεξάρτητα αν είναι δική σου ή ξένη. Θα δεις βέβαια μήνυμα που θα στο λέει αυτό. Στο ξενοδοχείο μετά δεν πληρώνεις τίποτα και δεν χρειάζεσαι καμμία κάρτα, μόνο το διαβατήριο ή ταυτότητα. Και στις δύο περιπτώσεις θα λάβης μέιλ επιβεβαίωσης της κράτησης (αυθημερόν ή την επόμενη το πολύ μέρα) με όλα τα στοιχεία το οποίο θα εκτυπώσεις και θα έχεις μαζί σου

XRISTOS71

Member
αρα λοιπον οι παραπανω μου ειπαν λαθος

''cake net
Και πάλι κάνεις λάθος. Κατά πρώτον... μάθε να ζητάς και κατά δεύτερον...μάθε να ακούς. Θα σε βοηθήσουν.

Τώρα...για το αν η κάρτα είναι σε άλλο όνομα...αυτό δεν είναι πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι αν θα θέλει κάποιος να σου δώσει την κάρτα του για να την χρησιμοποιήσεις. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.;)''

αλλος λεει οτι χρειαζεται ,αλλος οχι.ακρη δε βγαζουμε.και δεν μπορω να καταλαβω αυτη η ειρωνια μερικων...ερωτηση εκανα,αλλοι εχουν παει 100 ταξιδια,αλλοι δουλευουν σε ταξιδιωτικα...πειραζει που ρωταω.οποιος θέλει απανταει
σου απάντησα τι έχω προσωπικά αντιμετωπίση ΄δέν 'έχω να πώ κάτι άλλο

gmavro75

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ταξίδι στο χρόνο
Κάρτα για να κλείσεις και όχι για να ξεχρεώσεις. Προφανώς αν θες να πληρώσεις με κάρτα και σε ξενοδοχείο και σε οποιοδήποτε μαγαζί πρέπει να δείξεις ταυτότητα. Οπότε η απάντηση είναι ότι μπορείς να δώσεις κάρτα άλλου για να κλείσεις και εκεί θα πληρώσεις με μετρητά.

dimitrak

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
εγω θελω απλα να κανω κρατηση και να πληρωσω μετρητα εκει.δεν εχω πιστωτικη,εχει γνωστος μου.αν μπορει ,ρωταω, αυτος να μου κανει κρατηση με την πιστωτικη του στο ονομα μου και εγω εκει να μην εχω κανενα προβλημα και να εξοφλησω με μετρητα...

XRISTOS71

Member
εγω θελω απλα να κανω κρατηση και να πληρωσω μετρητα εκει.δεν εχω πιστωτικη,εχει γνωστος μου.αν μπορει ,ρωταω, αυτος να μου κανει κρατηση με την πιστωτικη του στο ονομα μου και εγω εκει να μην εχω κανενα προβλημα και να εξοφλησω με μετρητα...
πέστο κοπέλα μου ότι θα πληρώσεις με μετρητα και μας΄έχεις αγχώσει όλους
αυτό που ζητάς να μάθεις στο απαντούν και οι παραπάνω ,αυτό γίνεται κάνεις κανονικά τήν κράτηση με τα στοιχεία σου και εκεί που ζητάει όνομα κατόχου τής κάρτας δίνεις του φίλου σου τα στοιχεία. φέυγοντας αφήνεις τα ζεστά σου ρυρώ και φέυγεις κυρία :cool:

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Ανακεφαλαίωση λοιπόν! Οι παρακάτω λύσεις είναι εφικτές:

1) Κάνεις την κράτηση με την πιστωτική κάρτα φίλου σου και πληρώνεις μετρητά στο ξενοδοχείο.

2) Κάνεις κράτηση με πιστωτική κάρτα, δική σου ή φίλου σου, το ποσό εξοφλείται αυτόματα από την πιστωτική που έδωσες και πληρώνεις τον φίλο σου.

3) Κάνεις την κράτηση με πιστωτική κάρτα και θέλεις να εξοφλήσεις την διαμονή σου εκεί με την ίδια ή άλλη πιστωτική κάρτα. Σε αυτή την περίπτωση η κάρτα με την οποία θα εξοφλήσεις το ξενοδοχείο θα πρέπει να είναι δική σου.

Ξεκάθαρα τώρα; ;););)

Και δεν σε ειρωνευόμαστε, απλά σου εξηγούμε ότι θα πρέπει να γράφεις λεπτομερώς αυτό που ζητάς για τον λόγο ότι οι περιπτώσεις (όπως βλέπεις) μπορούν να είναι πολλές, άρα δεν υπάρχει λόγος να σου δίνονται πολλές διαφορετικές ερωτήσεις και να νιώθεις ότι σε παραπλανούμε.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα