• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ντοκυμαντέρ που πρέπει να δείτε

Otokodate

Member
Κι εσυ μας εχεις πρηξει με την Ιαπωνια σου. Οντως η υποκειμενικοτητα εχει και τα ορια της. Αλλη δουλεια δεν εχεις να κανεις απο το να ψαχνεις ολα μου τα ποστ που κραζω την Ιαπωνια;
Μια μικρή λεπτομέρεια για να μην λέμε ο,τι θέλουμε... προφανώς αυτό σου το ποστ στο οποίο απάντησα το είδα 1 μήνα μετά γιατί έκανες νέο ποστ στο θέμα. Αν δεν είχα να κάνω άλλη δουλειά θα το είχα δει τότε (πριν απο 1 μήνα) όχι τώρα. Επίσης, τα υπόλοιπα ήταν στο τραβελ στορι σου το οποίο είχα διαβάσει και απαντήσει αν θυμάσαι.

Απο'κει και πέρα εγώ απλά φροντίζω να γράφω με αποδείξεις και ευελπιστώ όταν μου απαντάνε να απαντάνε με επιχειρήματα και να είναι εντός θέματος.

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Μια μικρή λεπτομέρεια για να μην λέμε ο,τι θέλουμε... προφανώς αυτό σου το ποστ στο οποίο απάντησα το είδα 1 μήνα μετά γιατί έκανες νέο ποστ στο θέμα. Αν δεν είχα να κάνω άλλη δουλειά θα το είχα δει τότε όχι τώρα. Επίσης, τα υπόλοιπα ήταν στο τραβελ στορι σου το οποίο είχα διαβάσει και απαντήσει αν θυμάσαι.

Απο'κει και πέρα εγώ απλά φροντίζω να γράφω με αποδείξεις και ευελπιστώ όταν μου απαντάνε να απαντάνε με επιχειρήματα και να είναι εντός θέματος.
Επειδη επιχειρηματα δε βλεπω, αλλα καθαρα υποκειμενικοτητα, δε ξανασχολουμαι μαζι σου.

paefstra

Member
Όμως αναρωτιέμαι... Από όλα αυτά που είχε το ντοκιμαντέρ (όχι τυχαία φυσικά) οι κακοί Ιάπωνες σου έμειναν;; Μήπως να ξεκολλήσεις λίγο;; Εντάξει, το καταλάβαμε... πήγες σε μια χώρα που δεν ήταν και στο top10 σου, την οποία όπως σου είπαμε δεν είδες όπως θα'πρεπε, απ'τα γραφόμενα σου φαίνεται πως δεν πολύ έφαγες απ'την κουζίνα της - η οποία είναι σημαντικό μέρος της κουλτούρας της χώρας και όπως είναι αναμενόμενο κατέληξες να την κράζεις παντού.

Δηλαδή κράξε ελεύθερα αλλά όχι και έτσι γιατί καταντάει κουραστικό, δηλαδή και η υποκειμενικότητα έχει τα όρια της.
Επειδή η υποκειμενικότητα είναι φυσιολογική, δες το πιο χαλαρά και πιο εντός θέματος. Είναι προσωπικό σου ζήτημα το ποιος έχει αρνητική άποψη για την Ιαπωνία;

Otokodate

Member
Επειδή η υποκειμενικότητα είναι φυσιολογική, δες το πιο χαλαρά και πιο εντός θέματος. Είναι προσωπικό σου ζήτημα το ποιος έχει αρνητική άποψη για την Ιαπωνία;
Συγγνώμη. Έχεις δίκιο, γιατί είναι πολύ φυσιολογικό να βλέπει κάποιος κάτι απ'το οποίο ούτε 1% δεν είναι αφιερωμένο στους κακούς Ιάπωνες αλλά να αναφέρει μόνο αυτούς και αυτό που γράφει να είναι και λάθος. Όλα αυτά πάντα (εντελώς τυχαία) μετά από ένα ταξίδι στην Ιαπωνία που δεν της άρεσε.

Edit: Δεν νομίζω πως υπάρχει κάτι περισσότερο να γράψω γι'αυτό σταματάω εδώ.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Συγγνώμη. Έχεις δίκιο, γιατί είναι πολύ φυσιολογικό να βλέπει κάποιος κάτι απ'το οποίο ούτε 1% δεν είναι αφιερωμένο στους κακούς Ιάπωνες αλλά να αναφέρει μόνο αυτούς και αυτό που γράφει να είναι και λάθος.
Ειναι ποιος κλεβει την παρασταση. Κι ο Αντονι Χοπκινς 16 λεπτα επαιξε στη Σιωπη των αμνων αλλα το πηρε το Οσκαρ...

Despinna

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Ινδία, Αργεντινή,
Νομίζω πως δεν υπάρχει "πρεπει" στον τρόπο που βλέπουμε μια χώρα , ο καθένας εστιάζει σε διαφορετικά πραγματα ανάλογα με τον τροπο, την κουλτούρα , τα ενδιαφέροντα και τις εμπειρίες του. Ολα χωράνε (και εντυπώσεις κ αντιλήψεις κ καλα και όχι καλά) αρκει να υπάρχει σεβασμός (αν μη τι άλλο το ταξιδι αφορά υπόθεση καθαρά υποκειμενική) κ εδω ειμαστε επειδη θελουμε να μοιραστούμε πραγματα όχι να κατακρίνουμε γνώμες κ εντυπώσεις με τις οποίες δεν συμφωνούμε και πόσο μάλλον με τροπο επικριτικό. Στο κατω κατω αν κάποιος έκανε ένα μεγάλο ταξιδι το έκανε επειδη ήθελε να το κάνει - αν δεν του άρεσε ή δεν του ταίριαζε η κουλτούρα ή κάτι που είδε ή γινεται ειναι νομίζω σεβαστό. Κ ουτε τίθεται θεμα "καλού" ή "κακού" απ΄ οσο είδα και πιστεύω . Το οτι επισημάνθηκε ένα μέρος του ντοκιμαντέρ δεν σημαίνει αυτομάτως οτι όλοι οι Ιάπωνες ειναι κακοί ετσι δεν είναι; Ένα σημείο τέθηκε απλα εδω όχι ένα μανιφέστο! Αντίστοιχα κ εγω πχ εχω υπογράψει κ προωθήσει πολλα μάιλ σχετικά με τους δανους που σκοτώνουν κάθε χρονο φωκιες κ δελφίνια κ είμαι κάθετα ενάντια σε αυτη την πρακτική αυτο ομως δεν σημαίνει πως όλοι οι Δανοί κ οι Νορβηγοι ειναι "κακοί"! Κ σίγουρα οτι αναφέρει κάποιος κάτι για ένα θεμα δεν ειναι λόγος να τον επικρίνουμε - νομίζω! Απόψεις κ εμπειρίες μοιραζόμαστε κάποιες μας βρίσκουν σύμφωνους κάποιες όχι κάποιες μας προβληματίζουν - αλλα όλες χωράνε και οφείλουν να αντιμετωπίζονται με καλη καρδια και σεβασμό

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Προτείνω να αναθέσουμε μια χώρα σε κάθε μέλος και να την υπερασπίζεται μέχρι τελευταίας ρανίδας αίματός του. Ιταλία καπαρωμένη, Ιαπωνία καπαρωμένη, διαλέγω Ισπανία! (δεν έχω πάει, αλλά έχω google)

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Προτείνω να αναθέσουμε μια χώρα σε κάθε μέλος και να την υπερασπίζεται μέχρι τελευταίας ρανίδας αίματός του. Ιταλία καπαρωμένη, Ιαπωνία καπαρωμένη, διαλέγω Ισπανία! (δεν έχω πάει, αλλά έχω google)
Σωστή σε βρίσκω! :haha: Εγώ θα πάρω Σκωτία (αν και δεν μπορώ να συναγωνιστώ την πόρωση του Otokodate)!

Για την ανάθεση της Ιταλίας πάντως προβλέπω μαλλιοτράβηγμα! :D

Otokodate

Member
Τελικά ένα άτομο αξίζει να λάβει απάντηση...

Αντίστοιχα κ εγω πχ εχω υπογράψει κ προωθήσει πολλα μάιλ σχετικά με τους δανους που σκοτώνουν κάθε χρονο φωκιες κ δελφίνια κ είμαι κάθετα ενάντια σε αυτη την πρακτική αυτο ομως δεν σημαίνει πως όλοι οι Δανοί κ οι Νορβηγοι ειναι "κακοί"! Κ σίγουρα οτι αναφέρει κάποιος κάτι για ένα θεμα δεν ειναι λόγος να τον επικρίνουμε - νομίζω! Απόψεις κ εμπειρίες μοιραζόμαστε κάποιες μας βρίσκουν σύμφωνους κάποιες όχι κάποιες μας προβληματίζουν - αλλα όλες χωράνε και οφείλουν να αντιμετωπίζονται με καλη καρδια και σεβασμό
Δέσποινα μου καρφάκι δεν μου καίγεται που δεν της άρεσε η Ιαπωνία, απλά όταν γράφω κάτι το γράφω ολοκληρωμένα - παραθέτω όλα τα δεδομένα. Ένα απ'τα δεδομένα είναι πως δεν είδε σωστά την χώρα, και δεν είμαι ο μόνος που έχει αυτή την άποψη - την έχουν και άλλοι στο φόρουμ.

Όπως και να'χει, όσων αφορά το παράδειγμα σου είναι τουλάχιστον άκυρο.

Εσύ στην Νορβηγία δεν έχεις πάει, οπότε ούτε την έχεις θάψει την Νορβηγία σε τραβελ στορι σου.
Εσύ υποθέτω πως δεν θα έγραψες κάτι λάθος για την Νορβηγία στα mail που προώθησες.
Επίσης, δεν μιλάς για κάποιο ντοκιμαντέρ το οποίο αναφέρει την Νορβηγία μόνο για πάρα πολύ λίγο. Οπότε δεν έβγαλες απ'την μύγα ξύγκι. Δεν είδες για πολύ λίγο σε ένα ντοκιμαντέρ την Νορβηγία (την χώρα που δεν σου άρεσε στο ταξίδι που έκανες) και κουτσά-στραβά βρήκες ευκαιρία να την θάψεις όπως έκαναν κάποιοι άλλοι με την Ιαπωνία.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ιαπωνιωσις

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο