• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ντοκυμαντέρ που πρέπει να δείτε

Hyada

Member
Επόμενο Ταξίδι
Istanbul ξανά
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Ευρώπη

Last edited by a moderator:

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
[ame=[media=youtube]f0aDDV9Ru0c[/media] {Full Movie} [Greek Subtitles] - YouTube

Αυτό το ντοκιμαντέρ είδε μια φίλη μου κι έγινε vegan.

Last edited by a moderator:

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Αυτό το ντοκιμαντέρ έχω επιλέξει να μην το δω εδώ και χρόνια γιατί ξέρω ότι είναι υπερβολικά σκληρό.
Να σου πω την αλήθεια σκέφτηκα αν θα το πόσταρα ή όχι. Δε το έχω δει ακόμα, μου το στειλε η αδερφή μου με τους ελληνικούς υπότιτλους. Χτες το είδε με μια φίλη της κι εγώ πρόλαβα τα τελευταία 20 λεπτά μόνο. Περιττό να σου πω πόσο σοκαρισμένες ήταν και οι δυο. Πρόλαβα το σημείο που οι φίλοι μας οι Ιαπωνες σκότωναν τα δελφίνια και "βάπτιζαν" το κρέας τους φαλαινισιο επειδή η αλιεια δελφινιων είναι παράνομη.
( Η Ιταλιδα φιλη που το είδε εγινε vegan και έχασε 35 κιλά παρεμπιπτόντως ) Κατ'εμέ η λύση δεν είναι να στραφούμε σε εναλλακτικές μορφές διατροφής, άλλωστε και τα λαχανικά είναι χιλιοψεκασμένα με αντιβιωτικά και η σόγια υπ αριθμόν ένα μεταλλαγμένο προιον.
Παίζονται τεράστια συμφέροντα και δεν αισιοδοξώ καθόλου ως προς την εύρεση λύσης.

periigitis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα!!!
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ...
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ!!!

ΧΡΥΣΟΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΜΕΡΟΣ β Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

H αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου προβάλλεται ως η ενδεδειγμένη απάντηση στην οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα. Tο ελληνικό κράτος έχει παραχωρήσει τα μεταλλευτικά δικαιώματα μιας έκτασης 317.000 στρεμμάτων στη Β. Χαλκιδική, πλούσια σε χρυσό, χαλκό και άλλα μέταλλα, στην καναδική πολυεθνική Eldorado Gold. Όμως, κάτοικοι της περιοχής που χρόνια αντιστέκονται στη δημιουργία ορυχείου χρυσού στην περιοχή τους, υποστηρίζουν ότι η επένδυση θα προκαλέσει ανεπίστρεπτη καταστροφή στο περιβάλλον, με τα οφέλη να είναι λιγότερα από τις απώλειες.

«Ο Θησαυρός της Κασσάνδρας» είναι μια ακτινογραφία του σύγχρονου ελληνικού κράτους, πριν και κατά την διάρκεια της κρίσης.

ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σενάριο, Σκηνοθεσία, Αφήγηση: Γιώργος Αυγερόπουλος / Επιτόπια Έρευνα & Οργάνωση Θέματος: Γεωργία Ανάγνου / Διεύθυνση Παραγωγής: Αναστασία Σκουμπρή / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Αυγερόπουλος, Θεόφιλος Δαδής / Μοντάζ: Βασίλης Μάγκος, Άννα Πρόκου / Μουσική: Γιάννης Παξεβάνης / Τραγούδι: Σαβίνα Γιαννάτου / Μια παραγωγή της Small Planet για την ΕΡΤ © 2011 - 2012

https://www.youtube.com/watch?v=W64D5MuVFlg

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
[ame=http://vimeo.com/50932308]MUTE - The visualization of an economic rape on Vimeo
Ενα ντοκιμαντέρ στο mute για την Αθήνα και τα όσα συμβαίνουν.
Δείτε το λίγο και πείτε μου μια γνώμη. Κρατάει 7'.

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ!!!

ΧΡΥΣΟΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΜΕΡΟΣ β Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

H αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου προβάλλεται ως η ενδεδειγμένη απάντηση στην οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα. Tο ελληνικό κράτος έχει παραχωρήσει τα μεταλλευτικά δικαιώματα μιας έκτασης 317.000 στρεμμάτων στη Β. Χαλκιδική, πλούσια σε χρυσό, χαλκό και άλλα μέταλλα, στην καναδική πολυεθνική Eldorado Gold. Όμως, κάτοικοι της περιοχής που χρόνια αντιστέκονται στη δημιουργία ορυχείου χρυσού στην περιοχή τους, υποστηρίζουν ότι η επένδυση θα προκαλέσει ανεπίστρεπτη καταστροφή στο περιβάλλον, με τα οφέλη να είναι λιγότερα από τις απώλειες.

«Ο Θησαυρός της Κασσάνδρας» είναι μια ακτινογραφία του σύγχρονου ελληνικού κράτους, πριν και κατά την διάρκεια της κρίσης.

ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σενάριο, Σκηνοθεσία, Αφήγηση: Γιώργος Αυγερόπουλος / Επιτόπια Έρευνα & Οργάνωση Θέματος: Γεωργία Ανάγνου / Διεύθυνση Παραγωγής: Αναστασία Σκουμπρή / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Αυγερόπουλος, Θεόφιλος Δαδής / Μοντάζ: Βασίλης Μάγκος, Άννα Πρόκου / Μουσική: Γιάννης Παξεβάνης / Τραγούδι: Σαβίνα Γιαννάτου / Μια παραγωγή της Small Planet για την ΕΡΤ © 2011 - 2012

https://www.youtube.com/watch?v=W64D5MuVFlg
και πιθανως οι κατοικοι εχουν δικιο. δεν ξερω....
απο την αλλη πολλοι απο αυτους ειναι που καταπατησαν δασικες εκτασεις για να χτισουν μεζονετες, βιλλες κλπ με σκοπο να τις πουλησουν μετα και να κανουν την καλη....
δεν βγαινει ακρη :shock:

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Documentary about the Arctic Circle Race – one of the worlds absolute toughest skiing races. The runners complete 160 km in only 3 days in the rough and remote environment of Greenland. Oh, and they sleep in tents in the backcountry, where temperatures can drop to below minus 40 degrees celsius during the night.

Arctic Circle Race documentary | 99% Backcountry

Otokodate

Member
Χτες το είδε με μια φίλη της κι εγώ πρόλαβα τα τελευταία 20 λεπτά μόνο. Πρόλαβα το σημείο που οι φίλοι μας οι Ιαπωνες σκότωναν τα δελφίνια και "βάπτιζαν" το κρέας τους φαλαινισιο επειδή η αλιεια δελφινιων είναι παράνομη.
Πρώτα απ'ολα, κάνεις λάθος... Το κρέας τον δελφινιών το βαφτίζουν κρέας φάλαινας γιατί το κρέας φάλαινας είναι αρκετά πιο ακριβό και πουλιέται ευκολότερα.

Όμως αναρωτιέμαι... Από όλα αυτά που είχε το ντοκιμαντέρ (όχι τυχαία φυσικά) οι κακοί Ιάπωνες σου έμειναν;; Μήπως να ξεκολλήσεις λίγο;; Εντάξει, το καταλάβαμε... πήγες σε μια χώρα που δεν ήταν και στο top10 σου, την οποία όπως σου είπαμε δεν είδες όπως θα'πρεπε, απ'τα γραφόμενα σου φαίνεται πως δεν πολύ έφαγες απ'την κουζίνα της - η οποία είναι σημαντικό μέρος της κουλτούρας της χώρας και όπως είναι αναμενόμενο κατέληξες να την κράζεις παντού.

Δηλαδή κράξε ελεύθερα αλλά όχι και έτσι γιατί καταντάει κουραστικό, δηλαδή και η υποκειμενικότητα έχει τα όρια της.

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Κι εσυ μας εχεις πρηξει με την Ιαπωνια σου. Οντως η υποκειμενικοτητα εχει και τα ορια της. Αλλη δουλεια δεν εχεις να κανεις απο το να ψαχνεις ολα μου τα ποστ που κραζω την Ιαπωνια;

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Κι εσυ μας εχεις πρηξει με την Ιαπωνια σου. Οντως η υποκειμενικοτητα εχει και τα ορια της. Αλλη δουλεια δεν εχεις να κανεις απο το να ψαχνεις ολα μου τα ποστ που κραζω την Ιαπωνια;
Εμενε μ' αρεσει που την κραζεις γιατι καπως ψιλοταιριαζουμε στα γουστα και απ' αυτα που χεις γραψει καταλαβαινω πως δεν ειναι στα θελω μου. Ασε που απ' ολες τις φυλες που βλεπω καθημερινα μου φαινεται απο τις πιο για να μην πω η πιο αδιαφορη. Μου τη δινει κι αυτος ο φιλοαμερικανισμος τους... Αμα σταματησεις να τους κραζεις εσυ θ' αρχισω γω!

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom