thch81
Member
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι οπως ειπε και ο Δευκαλιων για πολλα πραγματα εχουμε καποιες ενδειξεις απο πριν, οχι ομως αποδειξεις και διαρκως υπαρχουν ασταθμητοι παραγοντες που συμβαλλουν καθοριστικα στη πορεια. Μερικες φορες οπως λεει και η λαϊκη ρηση "εξω απο το χορο πολλα τραγουδια λεγονται". και αυτο που λεω ειναι καθαρα προσωπικη μου αποψη και βιωματα γνωστων μου ανθρωπων, ελληνων και μη, που διαλεξαν μονιμη κατοικια στο εξωτερικο και εχουμε συζητησει τη προσαρμογη σε ενα ξενο περιβαλλον πολλακις φορες. Το παραδειγμα που εφερα, και με το επαγγελμα, δεν ειναι κατι προσωπικο , γενικα μιλαω. Αλλα και στο επαγγελμα, που ειναι ενα επαγγελμα που με εκφραζει, αλλιως ειχα στο μυαλο μου πως ειναι να δουλευεις σε ενα νοσκοκομειο και αλλιως ειδα οτι ειναι-προσεξε δεν ειπα οτι δε μ αρεσει, αλλα διαφερει σε πολλα σημεια απο την αρχικη σκεψη. Ετσι συμβαινει και με την πολη η γενικα εναν τοπο που διαλεγει ενας ανθρωπος για να ζησει : εχει ενδειξεις, αλλα υπαρχουν και αλλοι ασταθμιτοι παραγοντες- oχι οτι σονει και καλα δε θα του αρεσει και θα "μιζεριασει" εκει, αλλα μπορει να ειναι κατι διαφορετικο απο την αρχικη του σκεψη η εντυπωση, αλλα εξισσου καλο. Αν ξεραμε τι ακριβως θελουμε και πως ακριβως θα μας συμβουν τα πραγματα σε μια φαση της ζωης μας, θα πρατταμε παντα το ορθο, δε θα ημαστε ανθρωποι. Καλο ομως ειναι να κυνηγαμε παντα το "ονειρο" μας, γιατι αυτο μας "θρεφει" και αποτελει ωθηση και κινητρο για τη ζωη μας. Δε ειναι ομως και οτι καλυτερο να μενουμε παντα πρσκολλημενοι σε μια κατασταση, γιατι ετσι μας βολευει. Και φυσικα αν δεν μας αρεσει κατι και ειναι εφικτο το αλλαζουμε, το οτιδηποτε!Ε ναι, αν η δουλειά σου δεν είναι αυτό που φανταζόσουν, άλλαξέ τη βρε αδερφέ. Το ίδιο και την πόλη σου, τη γκόμενά σου και τα παπούτσια σου. Μια φορά ζούμε.