turms
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ΔΝΤ;;;
- Ταξίδι-Όνειρο
- Σκι στην Παταγονια
κ ομως θα σε διαψευσω...εχω σπουδασει, εχω μεταπτυχιακες σπουδες, αλλα ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΧΑΛΟΥΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ μια δουλεια σε μπυραρία του Γκρατς ή ρεσεψιονίστ στο ΛανσαρότεΕιναι τελεια η ευκαιρια που σου προσφερει το επαγγελμα σου να αλλαζεις χωρες διαμονης
Δεν κάνω πάντως ένα επάγελμα. Άλλα έκανα στην Αυστρία, τελείως διαφορετικά στην Ινδονησία, άλλα στην Ισπανία και άλλα στην Κούβα. Ακόμη κι αν πας ξέμπαρκος σε μια χώρα, δουλειές υπάρχουν, η ποιότητα των οποίων (και οι απολαβές) ποικίλλουν ανάλογα με τα προσόντα του καθενός,, αλλά μια δουλειά έτσι για να ζήσεις 6-12 μήνες κάπου αλλού και να αποκήσεις μια εμπειρία, σίγουρα θα τη βρεις. Καταλαβαίνω ότι για κάποιον που σπούδασε κάτι πολύ συγκεκριμένο (π.χ πολιτικός μηχανικός, δικηγόρος) οι επαγγελματικοί του ορίζοντες και οι φιλοδοξίες δεν περιορίζονται στο να κάνει το σερβιτόρο σε μπυραρία του Γκρατς ή το ρεσεψιονίστ στο Λανσαρότε, αλλά ακόμη και μια τέτοια εμπειρία ανοίγει ορίζοντες και προσθέτει προσόντα (π.χ γλώσσες) και εμπειρίες. Νομίζω ότι ειδικά για ένα νέο που μόλις τελειώνει τις σπουδές του, όποιες κι αν είναι αυτές, το να ψάξει μια τέτοια εμπειρία έστω και βραχυπρόθεσμα μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει. Και τίποτε δεν αποκλείει να βρεις και πολύ καλύτερες επιλογές.
οπως ελεγε ο τυπακος στο american beauty "i want a job with less responsibilities as possible"
δυστυχως στην ελλαδα μας εχουν εμφυσησει σε αυτην την νοοτροπια: σπουδασε, κανε μεταπτυχιακο, βρες δουλεια καλη (δηλ. τρελο αγχος + τρεξιμο) ή μπες στο Δημοσιο, μετα παρε αυτοκινητο + σπιτι (δηλ. δανειο, δανειο, δανειο) μετα κανε κ 2 παιδια (παρολο που δεν ξερεις αν θες), κ μετα περιμενε να πεθανεις....βεβαια σε αυτο συμβαλει κ η ιδια η κοινωνια, κ η κατασταση που υπαρχει στην χωρα μας με την δηθεν δωρεαν (εδω γελαμε) παιδεια, υγεια, περιθαλψη κλπ....που σημαινει οτι αν εισαι ενας απλος σερβιτορος, πιθανως να δουλευει χωρις ασφαλιση, με υγειονομικη περιθαλψη τρισαθλια (ακομα κ αν ειναι ασφ. στο ΙΚΑ) και που για να μεγαλωσει οικογενεια;;;; ας το αφησουμε καλυτερα...
τελος παντων...αυτα ειναι προσωπικες αποψεις, κ ειναι μια αλλη κουβεντα...
ΜΠΡΑΒΟ σου παντως...θα επικοινωνησω μαζι σου καποια στιγμη γιατι οσο περναν τα χρονια το σκεφτομαι να την κανω για αλλες πολιτειες...