Μετρό Θεσσαλονίκης

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Όσο για τα εγκαίνια και τα υπόλοιπα εθιμοτυπικά, απλά δε ψήνομαι. Χάντρες και καθρεφτάκια για ιθαγενείς, σ' ένα ημιτελές έργο που καθυστέρησε 12 χρόνια, κόστισε τα διπλά που θα πληρώνουν τα κοροΐδα μια ζωή και χαράμισε ένα μνημείο της Unesco (σταθμός Βενιζέλου) που θα μπορούσε να αποτελεί στολίδι για την πόλη. Η Ελληνική ρεμούλα στα καλύτερα της!
Θα βοηθήσει; Σίγουρα θα βοηθήσει σε μια πόλη πηγμένη από άκρη σ' άκρη που λειτουργεί στα κόκκινα εδώ κι ένα χρόνο, ωστόσο δε λύνει πολύ βασικά ζητήματα, όπως της πρόσβασης του αεροδρομίου, των κτελ, αλλά κυρίως των δυτικών συνοικιών που 'ναι πάντα οι ριγμένες της υπόθεσης, με έργα που έπρεπε ήδη να έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό αλλά μάλλον δε θα προλάβουμε να τα δούμε.
Δεν έχεις βιώσει την (μέχρι σήμερα) συγκοινωνιακή καθημερινότητα της Θεσσαλονίκης, γι αυτό λες αυτό που λες. Για όσους ξέρουν και μπορούν να δουν, η εικόνα που εγώ βλέπω (και μακάρι να κάνω λάθος) - και παρά την ελάχιστη εμπειρία που έχουμε μέχρι σήμερα - είναι ότι το μέσο είναι ήδη κορεσμένο: Λίγα βαγόνια, μικρές πλατφόρμες, πολύς κόσμος ακόμη και σε ώρες μη αιχμής. Δεν πρόκειται να λιγοστέψει. Πρόβλεψη για μεγαλύτερους συρμούς δεν υπάρχει, όταν θα μπει στο δίκτυο και η γραμμή προς Καλαμαριά τον επόμενο χρόνο, το μέσο θα στενάξει.
Δε λέω και για τη γραμμή προς τα δυτικά - αν και όταν γίνει - που στον υποτιθέμενο σταθμό μετεπιβίβασης (στο Βαρδάρη) δεν υπάρχει καμμία σχετική πρόβλεψη ή σχεδιασμός (που θα έπρεπε από τώρα να έχουν γίνει οι σήραγγες) για την επέκταση της πλατφόρμας ή τη δημιουργία νέας. ΘΑ δούμε...
Δυστυχώς άλλη επιλογή δεν υπάρχει, ο ΟΑΣΘ είναι τραγικός και το άλλο "μεγάλο" έργο του flyover στραγγαλίζει την πόλη με την απίστευτη κυκλοφοριακή συμφόρηση που δημιουργεί.
Δεν ξέρω αν θα βγάλει τα λεφτά του το μετρό της Θεσσαλονίκης, δεν ξέρω αν τα βγάζει το μετρό της Αθήνας ή των άλλων πόλεων στην Ευρώπη, εκείνο που ξέρω είναι ότι τώρα μπορώ να πάω στο κέντρο χωρίς να σκέφτομαι τι έχω να τραβήξω και ξέρω και πόση ώρα θα κάνω ... και δεν είναι λίγο ούτε το ένα, ούτε το άλλο.
κάθε φορά που θα διαβάζω τις επαναλαμβανόμενες προσπάθειες δικαιολόγησης των ιθυνόντων και των καταστάσεων του μετρό από ένα συγκεκριμένο άτομο.. θα επαναλαμβάνομαι κι εγώ και μάλιστα με τις φωνές των αξιόλογων συμφορουμιτών μου (δεν βρήκα να συμπεριλάβω τα ποστ του tripakia και του Θανου που απαντά πολυ ωραία και ΜΕ ΦΩΤΟ για την τρύπα του κούβελα πριν 38 χρόνια ..)γιατί κουράστηκα να ξαναδιαβάζω για το ..όχι 38 αλλά 18.. λες και τα 18 ακόμακι αυτά είναι λίγα ε? τι ειναι μόλις 18 χρονια για το ..κουσουρλίδικο και υπερυπερκοστολογημένό έργο

Last edited:

annoula

Member
Το σημαντικοτερο ειναι να αντιληφθουμε οτι δεν ειναι το μετρό σου και το μετρό μου, το μεν της Αθήνας, το δε της Θεσσαλονίκης. Στην ίδια χώρα ζούμε και δεν είμαστε δέντρα, μετακινούμαστε και μας ενδιαφέρει η διευκόλυνση στις μετακινήσεις τόσο στην Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα είτε γίνεται λόγω δουλειάς είτε για αναψυχή, μεταφορά σε αεροδρόμια κλπ κλπ.

ludovica

Member
Μέσα σε όλα κάποιους τους ενοχλεί το "συμπρωτευουσα". Τι κόλλημα και αυτό, δεν έχουν μόνο οι Θεσσαλονίκεις τα θέματά τους...

Manos46

Member
Ταξίδι-Όνειρο
???
Μέσα σε όλα κάποιους τους ενοχλεί το "συμπρωτευουσα". Τι κόλλημα και αυτό, δεν έχουν μόνο οι Θεσσαλονίκεις τα θέματά τους...
Αφήνω αυτό εδώ γιατί βαριέμαι
να ασχοληθώ με αυτό το κόμπλεξ περαιτέρω:

Ο τεράστιος Γιάννης Μπουτάρης μισούσε τη λέξη συμπρωτεύουσα

Η Αθήνα είναι ο φαντασιακός δυνάστης, που θα δικαιολογεί την απραξία του κόσμου της Θεσσαλονίκης. Αν ξεφύγει κανείς από την προσέγγιση «καλού-κακού», θα ανακαλύψει ότι η πόλη αυτή, είναι «τόσο-όσο». Δεν είναι πρωτεύουσα και δε θα γίνει ποτέ. Το κράτος των Αθηνών υφίσταται, αλλά δε ξυπνάει κάθε πρωί με τον καημό του Θερμαϊκού

chrisbd

Member

Η Αθήνα είναι ο φαντασιακός δυνάστης, που θα δικαιολογεί την απραξία του κόσμου της Θεσσαλονίκης. Αν ξεφύγει κανείς από την προσέγγιση «καλού-κακού», θα ανακαλύψει ότι η πόλη αυτή, είναι «τόσο-όσο». Δεν είναι πρωτεύουσα και δε θα γίνει ποτέ. Το κράτος των Αθηνών υφίσταται, αλλά δε ξυπνάει κάθε πρωί με τον καημό του Θερμαϊκού
Εγω θα δωσω τα "ευσημα" στο κρατος των Αθηνων που "ξυπναει" καθε πρωί λυνοντας τα προβληματα των "πληβειων" των αλλων πόλεων αφου βεβαια εχει λυσει όλα τα των "αρχόντων" εν Αθηναις;;;

ludovica

Member

Τεράστιος 🤔; Η Θεσσαλονίκη τόσο όσο, ενώ η Αθήνα τα σπάει ας πούμε. Ας γίνει και πρωτεύουσα, μακάρι, θα γκρίνιαζαν λίγο λιγότερο. Τους τα έχω ψάλει αλλά εντάξει, για εμένα δεν υφίσταται καμιά κόντρα. Μια μπούρδα και μισή είναι όλο αυτό.

Petyr

Member
Πραγματικά συμφωνώ 100%.

varioAthens

Member
Εγω θα δωσω τα "ευσημα" στο κρατος των Αθηνων που "ξυπναει" καθε πρωί λυνοντας τα προβληματα των "πληβειων" των αλλων πόλεων αφου βεβαια εχει λυσει όλα τα των "αρχόντων" εν Αθηναις;;;
Συγγνωμη κιολας αλλα αυτο απο που προκυπτει απο οσα αναφερθηκαν παραπανω?

chrisbd

Member
Συγγνωμη κιολας αλλα αυτο απο που προκυπτει απο οσα αναφερθηκαν παραπανω?
Δεν μπορω τωρα να απαντησω σοβαρά γιατι ξεκινάω για τας Αθηνας.. ελπιζω το βραδυ να προλάβω και εκει στου Ψυρρη να στελνουμε τα "ευσημα" με μια παρεα..

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.738
Μέλη
39.472
Νεότερο μέλος
Στέλιος Μίκυ

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom