Μετρό Θεσσαλονίκης

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Δεύτερο δρομολόγιο σήμερα από τον σταθμό της Βου-βου-Βούλγαρη μέχρι τις Βενιζέλου κι επιστορφή από την πλατεία Δημοκρατίας. Μπορεί βέβαια οι ώρες να μην ήταν εντελώς ώρες αιχμής, ωστόσο δεν αντίκρυσα την κατάσταση της προηγούμενης φοράς με τις τεράστιες ουρές.
Τα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων και στους τρεις σταθμούς δούλευαν στην πλειοψηφία τους, φυσικά με κέρματα, δεν έχει αλλάξει κάτι.

Κατέβηκα προς την αποβάθρα αεράτος με τον φρέντο εσπρέσο μου στο χέρι, μέχρι που άκουσα τη φωνή ενός υπαλλήλου:

- Απαγορεύεται ο καφές κύριε
- Μη με το κάνεις αυτό, ακόμα δε τον πήρα.
- Τι να σας πω έτσι είναι ο κανονισμός
- Έχετε δίκιο είπα, σκεπτόμενος το μετρό του Βερολίνου που επιτρέπονται ακόμα και οι μπύρες μέσα. Ωραία, να τον πιω στα γρήγορα και να τον πετάξω κάπου.
- Λυπάμαι, δεν έχουμε καλάθια αχρήστων στους σταθμούς.
- Και τι να τον κάνω, να τον βάλω στην τσέπη; Παραλογισμός!

Τελικά τον βόλεψα όπως - όπως στο backpack μου και πήγα προς τους συρμούς, καθώς δεν υπήρχε περίπτωση να τον πετάξω έτσι χύμα. Έχει βάση ο κανονισμός, δεν είμαστε και δε θα γινουμε ποτέ ούτε ευρωπαίοι, ούτε άνθρωποι, παραμένουμε ανθυποβαλκάνιοι.

IMG_20241217_103844.jpg

(έξω από το σταθμό Βενιζέλου)

Last edited:

annoula

Member
Δεύτερο δρομολόγιο σήμερα από τον σταθμό της Βου-βου-Βούλγαρη μέχρι τις Βενιζέλου κι επιστορφή από την πλατεία Δημοκρατίας. Μπορεί βέβαια οι ώρες να μην ήταν εντελώς ώρες αιχμής, ωστόσο δεν αντίκρυσα την κατάσταση της προηγούμενης φοράς με τις τεράστιες ουρές.
Τα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων και στους τρεις σταθμούς δούλευαν στην πλειοψηφία τους, φυσικά με κέρματα, δεν έχει αλλάξει κάτι.

Κατέβηκα προς την αποβάθρα αεράτος με τον φρέντο εσπρέσο μου στο χέρι, μέχρι που άκουσα τη φωνή ενός υπαλλήλου:

- Απαγορεύεται ο καφές κύριε
- Μη με το κάνεις αυτό, ακόμα δε τον πήρα.
- Τι να σας πω έτσι είναι ο κανονισμός
- Έχετε δίκιο είπα, σκεπτόμενος το μετρό του Βερολίνου που επιτρέπονται ακόμα και οι μπύρες μέσα. Ωραία, να τον πιω στα γρήγορα και να τον πετάξω κάπου.
- Λυπάμαι, δεν έχουμε καλάθια αχρήστων στους σταθμούς.
- Και τι να τον κάνω, να τον βάλω στην τσέπη; Παραλογισμός!

Τελικά τον βόλεψα όπως - όπως στο backpack μου και πήγα προς τους συρμούς, καθώς δεν υπήρχε περίπτωση να τον πετάξω έτσι χύμα. Έχει βάση ο κανονισμός, δεν είμαστε και δε θα γινουμε ποτέ ούτε ευρωπαίοι, ούτε άνθρωποι, παραμένουμε ανθυποβαλκάνιοι.

View attachment 482958
(έξω από το σταθμό Βενιζέλου)
Στο Βερολίνο, όπως σωστά είπες, επιτρέπονται τα πάντα, μεταξύ αυτών και μπύρες, τις οποίες μετά βλέπεις πεταμένες παντού, ενώ επειδή ως γνωστόν είναι διουρητικές βλέπεις και το αποτέλεσμα τους στους τοίχους της πόλης. Είμαστε αυτοί που είμαστε με τα καλά και τα στραβά μας αλλά σίγουρα ο Θεσσαλονικιός και γενικά ο Έλληνας πολιτισμικά και από άποψη παιδείας είναι πολύ πάνω σε σχέση με τον Βερολινέζο.

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Όταν είχα επισκεφθεί το Βερολίνο το 2014, ήταν σχετικά καθαρό, ακόμα και στο μετρό και στους υπόλοιπους δημόσιους χώρους. Αν όμως συγκρίνω την κατάσταση με το πώς έχει γίνει το κέντρο της Στουτγάρδης (που υποτίθεται ότι είναι πιο συμμαζεμένο) και ιδιαίτερα από το 2019/2020 και μετά, πραγματικά δε θέλω καν να φανταστώ πώς είναι σήμερα το Βερολίνο. Άσε που οι μπύρες και η τσίκνα μάλλον είναι το μικρότερο πρόβλημα αν βρεθείς εκεί.

8avos

Member
Στο Βερολίνο, όπως σωστά είπες, επιτρέπονται τα πάντα, μεταξύ αυτών και μπύρες, τις οποίες μετά βλέπεις πεταμένες παντού, ενώ επειδή ως γνωστόν είναι διουρητικές βλέπεις και το αποτέλεσμα τους στους τοίχους της πόλης. Είμαστε αυτοί που είμαστε με τα καλά και τα στραβά μας αλλά σίγουρα ο Θεσσαλονικιός και γενικά ο Έλληνας πολιτισμικά και από άποψη παιδείας είναι πολύ πάνω σε σχέση με τον Βερολινέζο.
U Bahn Berlin
IMG_6165.jpeg

Metro Thessaloniki
IMG_6166.jpeg

Ας είμαστε και κάπου ρεαλιστές.Δεν μπορει να συγκρίνουμε τις 200τοσες στάσεις με τις 9

Το Βερολίνο καθώς και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες - πόλεις,δεν κατοικούνται από αμιγώς γερμανούς κλπ εδώ και χρόνια καθώς ο αριθμός τουριστών αγγίζει πολύ υψηλά νούμερα κάθε χρόνο.

annoula

Member
U Bahn Berlin
View attachment 482970
Metro Thessaloniki
View attachment 482971
Ας είμαστε και κάπου ρεαλιστές.Δεν μπορει να συγκρίνουμε τις 200τοσες στάσεις με τις 9

Το Βερολίνο καθώς και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες - πόλεις,δεν κατοικούνται από αμιγώς γερμανούς κλπ εδώ και χρόνια καθώς ο αριθμός τουριστών αγγίζει πολύ υψηλά νούμερα κάθε χρόνο.
Δεν συγκρινουμε τις στάσεις. Τη νοοτροπία συγκρίνουμε. Για να μην προσθέσω ότι ο μέσος Έλληνας είναι κλάσεις πιο όμορφος από τον μέσο Βερολινέζο. Οπότε και το μετρό της Θεσσαλονίκης που μέσα έχει κούκλους Έλληνες είναι πιο όμορφο από του Βερολίνου! 😋 Είδες πως το γύρισα???

Last edited:

8avos

Member
Δεν συγκρινουμε τις στάσεις. Τη νοοτροπία συγκρίνουμε. Για να μην προσθέσω ότι ο μέσος Έλληνας είναι κλάσεις πιο όμορφος από τον μέσο Βερολινέζο. Οπότε και το μετρό της Θεσσαλονίκης που μέσα έχει κούκλους Έλληνες είναι πιο όμορφο από του Βερολίνου! 😋 Είδες πως το γύρισα???
Πάλι όμως συγκρινουμε το μέτρο του Βερολίνου με αυτό της Σαλονίκης;

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
να ρωτήσω κάτι σχετικό-άσχετο; Γιατί οι χάρτες google δεν δίνουν ακόμη οδηγίες μετακίνησης με το μετρό; Από το σπίτι μου ως κέντρο μου δίνει όλα τα λεωφορεία αλλά μετρό όχι.
Πότε θα το μάθουν στην google ότι έχουμε μετρό; :cool:

kabamarou

Member
Σε τι άλλο είναι η Θεσσαλονίκη πιο πολιτισμένη από το Βερολίνο εκτός από το ότι έχει πιο καθαρό metro για την ώρα;
Πραγματικά με ενδιαφέρει να μάθω για να εκτιμήσω κάτι που δεν το έχω αντιληφθεί εδώ και δεκαετίες

paefstra

Member
να ρωτήσω κάτι σχετικό-άσχετο; Γιατί οι χάρτες google δεν δίνουν ακόμη οδηγίες μετακίνησης με το μετρό; Από το σπίτι μου ως κέντρο μου δίνει όλα τα λεωφορεία αλλά μετρό όχι.
Τι οδηγιες? Μη χαθειτε και δεν ξερετε ποια γραμμη να παρετε? Αχαχαχα (αθηναικο γελιο)

8avos

Member
Χωρίς να γνωρίζω σίγουρα,όμως αυτές τις ρυθμίσεις τις δίνει ή ο Δήμος,ή κάποια εταιρεία κλπ,όπως πχ όταν κλείνουν οι δρόμοι να ενημερώνεται το Google maps,όπως γίνεται έξω.

Στο Ελλαντα δεν παίζει να ενημερώσει κανείς τέτοια πράγματα.Καααποια στιγμή θα μπει κ αυτό (στο maps)

annoula

Member
Σε τι άλλο είναι η Θεσσαλονίκη πιο πολιτισμένη από το Βερολίνο εκτός από το ότι έχει πιο καθαρό metro για την ώρα;
Πραγματικά με ενδιαφέρει να μάθω για να εκτιμήσω κάτι που δεν το έχω αντιληφθεί εδώ και δεκαετίες
1. Στον ίδιο τον πολιτισμό που έχουμε ως Έλληνες.
2. Στην στοιχειώδη παιδεία που περιλαμβάνει υποδομες ΑΜΕΑ που το Βερολίνο δεν έχει ούτε στο μεγαλυτερο μουσείο της χώρας.
3. Στην ευγένεια προς τον ντόπιο, τον ξένο, τον μετανάστη.
4.Στο αεροδρόμιο της που παρότι είναι συμπρωτεύουσα είναι κλάσεις ανώτερο απ του Βερολίνου που μόνο πρωτεύουσα κράτους δεν θυμίζει.Τσέκαρε λίγο τις αξιολογήσεις google και θα το δεις μόνος σου.
5. Στην καθαριότητα στο σύνολο της πόλης όχι μόνο στο μετρό που φυσικά δεν θεωρώ πεντακάθαρη την Θεσσαλονίκη αλλά την μπίχλα του Βερολίνου δεν την έχει.
6. Στο γεγονός ότι έχει μεγαλύτερη ιστορία.
7. Στο ότι το Βερολίνο με βάση τις έρευνες όλων των τελευταίων ετών κατατάσσεται στις πόλεις με τους πιο δυστυχισμένους ανθρώπους.
8. Στο ότι η Θεσσαλονίκη είναι μέρος της Ελλάδας ενώ το Βερολίνο της Γερμανίας. Θες κι άλλα? Γιατί μπορώ να γράφω μέχρι μεθαύριο. Τα έχω ξαναγράψει εξάλλου. Για πες μου και εσύ σε τι είναι πιο πολιτισμένο το Βερολίνο απ την Θεσσαλονίκη? Αν και αν δεν το καταλαβες, οπως λες τόσα χρόνια, δε νομίζω να αλλάξει αυτό τώρα.
2 γερμανικές πόλεις ανάμεσα στις χειρότερες παγκοσμίως για ξένους

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.732
Μέλη
39.472
Νεότερο μέλος
MykytaBoris