Μετρό Θεσσαλονίκης

8avos

Member
1. Στον ίδιο τον πολιτισμό που έχουμε ως Έλληνες.
2. Στην στοιχειώδη παιδεία που περιλαμβάνει υποδομες ΑΜΕΑ που το Βερολίνο δεν έχει ούτε στο μεγαλυτερο μουσείο της χώρας.
3. Στην ευγένεια προς τον ντόπιο, τον ξένο, τον μετανάστη.
4.Στο αεροδρόμιο της που παρότι είναι συμπρωτεύουσα είναι κλάσεις ανώτερο απ του Βερολίνου που μόνο πρωτεύουσα κράτους δεν θυμίζει.
5. Στην καθαριότητα στο σύνολο της πόλης όχι μόνο στο μετρό που φυσικά δεν θεωρώ πεντακάθαρη την Θεσσαλονίκη αλλά την μπίχλα του Βερολίνου δεν την έχει.
6. Στο γεγονός ότι έχει μεγαλύτερη ιστορία.
7. Στο ότι το Βερολίνο με βάση τις έρευνες όλων των τελευταίων ετών κατατάσσεται στις πόλεις με τους πιο δυστυχισμένους ανθρώπους.
8. Στο ότι η Θεσσαλονίκη είναι μέρος της Ελλάδας ενώ το Βερολίνο της Γερμανίας. Θες κι άλλα? Γιατί μπορώ να γράφω μέχρι μεθαύριο. Τα έχω ξαναγράψει εξάλλου. Για πες μου και εσύ σε τι είναι πιο πολιτισμένο το Βερολίνο απ την Θεσσαλονίκη? Αν και αν δεν το καταλαβες, οπως λες τόσα χρόνια, δε νομίζω να αλλάξει αυτό τώρα.
Θα μπορούσα να σου αντιπαραθεσω άλλα τόσα...
Δεν θα το κάνω...αλλά έτσι είναι όταν απ το Βερολίνο βλέπει κανείς μόνο το Kreuzberg και την Alexanderplatz.

(Sorry για το off topic)

annoula

Member
Θα μπορούσα να σου αντιπαραθεσω άλλα τόσα...
Δεν θα το κάνω...αλλά έτσι είναι όταν απ το Βερολίνο βλέπει κανείς μόνο το Kreuzberg και την Alexanderplatz.

(Sorry για το off topic)
Καλά αν το πιάσουμε από άποψη ομορφιάς άστο...Τώρα οκ γούστα είναι αυτά, εσένα σ αρέσει να βλέπεις μπετό εμένα θάλασσα, δεν θα τα χαλάσουμε. Όντως off topic.

kabamarou

Member
Οκ ευχαριστώ για το σχόλιο σου. Έχουμε εντελώς διαφορετικές απόψεις για τα περισσότερα από αυτά που παρέθεσες αλλά όπως γράφεις και εσύ δεν πρόκειται να αλλάξει κανείς γνώμη. Μπορώ να παραθέσω αντεπιχειρήματα πάνω σε αυτά που έγραψες μετά εσύ θα γράψεις άλλα μετά θα ξαναγράψω εγώ και δεν θα βγει τίποτα στο τέλος. Καλό βράδυ

Teodoro

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγ. Πετρούπολη & Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Τόκιο & Route 66?..
1. Στον ίδιο τον πολιτισμό που έχουμε ως Έλληνες.
2. Στην στοιχειώδη παιδεία που περιλαμβάνει υποδομες ΑΜΕΑ που το Βερολίνο δεν έχει ούτε στο μεγαλυτερο μουσείο της χώρας.
3. Στην ευγένεια προς τον ντόπιο, τον ξένο, τον μετανάστη.
4.Στο αεροδρόμιο της που παρότι είναι συμπρωτεύουσα είναι κλάσεις ανώτερο απ του Βερολίνου που μόνο πρωτεύουσα κράτους δεν θυμίζει.Τσέκαρε λίγο τις αξιολογήσεις google και θα το δεις μόνος σου.
5. Στην καθαριότητα στο σύνολο της πόλης όχι μόνο στο μετρό που φυσικά δεν θεωρώ πεντακάθαρη την Θεσσαλονίκη αλλά την μπίχλα του Βερολίνου δεν την έχει.
6. Στο γεγονός ότι έχει μεγαλύτερη ιστορία.
7. Στο ότι το Βερολίνο με βάση τις έρευνες όλων των τελευταίων ετών κατατάσσεται στις πόλεις με τους πιο δυστυχισμένους ανθρώπους.
8. Στο ότι η Θεσσαλονίκη είναι μέρος της Ελλάδας ενώ το Βερολίνο της Γερμανίας. Θες κι άλλα? Γιατί μπορώ να γράφω μέχρι μεθαύριο. Τα έχω ξαναγράψει εξάλλου. Για πες μου και εσύ σε τι είναι πιο πολιτισμένο το Βερολίνο απ την Θεσσαλονίκη? Αν και αν δεν το καταλαβες, οπως λες τόσα χρόνια, δε νομίζω να αλλάξει αυτό τώρα.
2 γερμανικές πόλεις ανάμεσα στις χειρότερες παγκοσμίως για ξένους
Βάλε και που σε κοιτούσανε περίεργα κάτι Γερμανοί κάπως πιο μεγάλοι όταν πήγαμε με τον από 20ετίας τον φίλο μου τον Philipp σε ένα στέκι του στην Στουτγκάρδη για μπύρα. Εγώ μόνος μελαχροινός ανάμεσα σε 30-40 ξανθούς και άσπρους.
Βάλε και όταν είπα στον φίλο μου όταν μιλούσαμε μέσα στην κρίση (το '16-΄17 θα ΄ταν):
Ρε μαλ..., είναι σωστό τώρα αυτό που κάνει η δικιά σας (ονόματα δεν λέμε..) που μας έχει ξεζουμίσει; Αυτή είναι η "ενωμένη Ευρώπη"; Το "δίκιο" του δυνατότερου;
Και η απάντηση του αγαπημένου φιλαράκου, με νόημα γιατί πιστεύουμε τα ίδια:
Yes, of course..
Τα υπόλοιπα που φώναζα τα παραλείπω γιατί είναι ακατάλληλα δια ανηλίκους..
Και ο Philipp με το ατάραχο βλέμμα και ύφος του μου επισήμανε όταν τελείωσα:
You'll get used to it, my friend.
Ε, είσαι πολύ μαλ...ς του απάντησα και εκείνος πέθανε στα γέλια!
:)
Τον γουστάρω, είμαστε πολλά χρόνια κολλητοί, αν και δεν βρισκόμαστε συχνά τελευταία.
🙃

ότι ο μέσος Έλληνας είναι κλάσεις πιο όμορφος από τον μέσο Βερολινέζο
Αυτό είναι αυταπόδεικτη αλήθεια.
😉

Petyr

Member
Προσωπικά εκτιμώ ότι σε κάνα εξάμηνο τα περισσότερα λειτουργικά προβλήματα θα (πρέπει να) έχουν διορθωθεί.
Εμένα πιο πολύ με απασχολεί η προοπτική του έργου. Δεν έχω πρόσβαση σε μοντέλα/εκτιμήσεις
ανάπτυξης της πόλης αλλά η υπάρχουσα υποδομή φαντάζει αρκετά περιοριστική: οι πολύ μικρές και στενές αποβάθρες που πρακτικά συνδέονται με το μήκος των συρμών (άρα μελλοντικά δε θα μπορούν να προστεθούν βαγόνια για αντιμετώπιση παραπάνω φόρτου; ) το πλάτος του συρμού που είναι μικρό οπότε η μόνη λύση θα ήταν η ανάπτυξη περισσότερων βαγονιών (που χωρίς αποβάθρα δεν).
Εναλλακτικά θα πρέπει να αυξηθεί η συχνότητα δρομολογίων. Αυτό όμως δε λύνει το πρόβλημα της αναμονής στις αποβάθρες. Εξ ου και ότι τώρα όταν γίνεται χαμός, κρατάνε τον κόσμο στις προηγούμενες σκάλες όλο και ψηλότερα. Ναι εντάξει βλέπουμε μια πλασματική εικόνα λόγω του δωρεάν τα ΠΣΚ, αλλά οι εικόνες αυτές δε θα πρέπει να είναι ο κανόνας για συνθήκες μεγάλου φόρτου (τρομάζω τι θα γίνει τις παραμονές φέτος...).

Τέλος, αυτή τη στιγμή έχει δημιουργηθεί απότομα τεράστιο πρόβλημα κυκλοφοριακού φόρτου και πάρκινγκ στο τρίγωνο Ν. Ελβετία, Βούλγαρη, Μαρτίου που χωρίς παρεμβάσεις της τροχαίας/δήμου θα γίνει απάλευτο. Για νέα πάρκινγκ δεν το συζητώ... Και συμφωνώ ότι έχει βελτιωθεί η κίνηση π.χ. σε Όλγας αλλά, όπως θα έπρεπε να αναμενόταν, το μετρό φυσικά και δε θα έλυνε την πληγή των έργων του flyover.

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Βάλε και που σε κοιτούσανε περίεργα κάτι Γερμανοί κάπως πιο μεγάλοι όταν πήγαμε με τον από 20ετίας τον φίλο μου τον Philipp σε ένα στέκι του στην Στουτγκάρδη για μπύρα. Εγώ μόνος μελαχροινός ανάμεσα σε 30-40 ξανθούς και άσπρους.
Βάλε και όταν είπα στον φίλο μου όταν μιλούσαμε μέσα στην κρίση (το '16-΄17 θα ΄ταν):
Ρε μαλ..., είναι σωστό τώρα αυτό που κάνει η δικιά σας (ονόματα δεν λέμε..) που μας έχει ξεζουμίσει; Αυτή είναι η "ενωμένη Ευρώπη"; Το "δίκιο" του δυνατότερου;
Και η απάντηση του αγαπημένου φιλαράκου, με νόημα γιατί πιστεύουμε τα ίδια:
Yes, of course..
Τα υπόλοιπα που φώναζα τα παραλείπω γιατί είναι ακατάλληλα δια ανηλίκους..
Και ο Philipp με το ατάραχο βλέμμα και ύφος του μου επισήμανε όταν τελείωσα:
You'll get used to it, my friend.
Ε, είσαι πολύ μαλ...ς του απάντησα και εκείνος πέθανε στα γέλια!
:)
Τον γουστάρω, είμαστε πολλά χρόνια κολλητοί, αν και δεν βρισκόμαστε συχνά τελευταία.
🙃

Αυτό είναι αυταπόδεικτη αλήθεια.
😉
Αν πας σήμερα, το πιο πιθανό είναι να είσαι εσύ ο πιο ανοιχτόχρωμος εκεί μέσα.

annoula

Member
Προσωπικά εκτιμώ ότι σε κάνα εξάμηνο τα περισσότερα λειτουργικά προβλήματα θα (πρέπει να) έχουν διορθωθεί.
Εμένα πιο πολύ με απασχολεί η προοπτική του έργου. Δεν έχω πρόσβαση σε μοντέλα/εκτιμήσεις
ανάπτυξης της πόλης αλλά η υπάρχουσα υποδομή φαντάζει αρκετά περιοριστική: οι πολύ μικρές και στενές αποβάθρες που πρακτικά συνδέονται με το μήκος των συρμών (άρα μελλοντικά δε θα μπορούν να προστεθούν βαγόνια για αντιμετώπιση παραπάνω φόρτου; ) το πλάτος του συρμού που είναι μικρό οπότε η μόνη λύση θα ήταν η ανάπτυξη περισσότερων βαγονιών (που χωρίς αποβάθρα δεν).
Εναλλακτικά θα πρέπει να αυξηθεί η συχνότητα δρομολογίων. Αυτό όμως δε λύνει το πρόβλημα της αναμονής στις αποβάθρες. Εξ ου και ότι τώρα όταν γίνεται χαμός, κρατάνε τον κόσμο στις προηγούμενες σκάλες όλο και ψηλότερα. Ναι εντάξει βλέπουμε μια πλασματική εικόνα λόγω του δωρεάν τα ΠΣΚ, αλλά οι εικόνες αυτές δε θα πρέπει να είναι ο κανόνας για συνθήκες μεγάλου φόρτου (τρομάζω τι θα γίνει τις παραμονές φέτος...).

Τέλος, αυτή τη στιγμή έχει δημιουργηθεί απότομα τεράστιο πρόβλημα κυκλοφοριακού φόρτου και πάρκινγκ στο τρίγωνο Ν. Ελβετία, Βούλγαρη, Μαρτίου που χωρίς παρεμβάσεις της τροχαίας/δήμου θα γίνει απάλευτο. Για νέα πάρκινγκ δεν το συζητώ... Και συμφωνώ ότι έχει βελτιωθεί η κίνηση π.χ. σε Όλγας αλλά, όπως θα έπρεπε να αναμενόταν, το μετρό φυσικά και δε θα έλυνε την πληγή των έργων του flyover.
Πράγματι ο περιφερειακός συνεχίζει να έχει τεράστιο πρόβλημα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.732
Μέλη
39.472
Νεότερο μέλος
MykytaBoris

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom