• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Μετρό Θεσσαλονίκης

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Εγώ μπήκα σήμερα για δεύτερη φορά. Από τη στάση Πανεπιστήμιο έως τη Βούλγαρη . 'Εβγαλα κανονικά εισιτήριο χωρίς ουρά και το μόνο πράγμα που ρωτούσε ο κόσμος ήταν αν μπορεί να χρησιμοποιήσει κάρτα-που δεν θα μπορεί για κανά δίμηνο τουλάχιστον.
Ο κόσμος ήταν νορμάλ (ούτε λίγος ούτε πολύς) και τα 8 λεπτά της διαδρομής απλά τσιμπιόμουν αδύνατο ακόμη να συνειδητοποιήσω πως το ζω αυτό στην πόλη μου.
Επιπλέον επειδή το σπίτι μου είναι κοντά στον τερματικό, αργότερα πέρασα με το αυτοκίνητο από κει και άνοιξαν μια τεράστια δρομάρα, γενικά όταν τελειώσει το έργο εκεί, το τοπίο θα είναι πολύ φουτουριστικό, σε μια περιοχή που ως τώρα υπήρχε το απόλυτο τίποτα.

Ναι υπάρχουν αστοχίες και μερικά από τα γνωστά ελληνικά ξεφτιλίκια, όμως το μετρό λειτουργεί καλά και ήδη τη μία εβδομάδα που το πρωί πηγαίνω στη δουλειά μου (με το αυτοκίνητό μου αφού δεν εξυπηρετεί εκεί που δουλεύω) ήδη οι δρόμοι έχουν αποσυμφορεθεί ενώ οι στάσεις του ΟΑΣΘ θυμίζουν μελαγχολικό τοπίο. Αυτά βλέπω εγώ...

Nicolas

Member
Επόμενο Ταξίδι
......
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική
τα 8 λεπτά της διαδρομής απλά τσιμπιόμουν αδύνατο ακόμη να συνειδητοποιήσω πως το ζω αυτό στην πόλη μου.
Έτσι ακριβώς, όσοι έρχονται για βόλτα Θεσ/νίκη και δεν έχουν βιώσει(ευτυχώς) αυτόν τον καθημερινό χαμό στις μετακινήσεις, άγχος, νεύρα, ταλαιπωρία, καθυστερήσεις κτλ. δεν μπορούν να αντιληφθούν αυτήν την αλλαγή επακριβώς. Το Σάββατο από την Βούλγαρη βρεθήκαμε στην Αγ.Σοφιας σε λίγα λεπτά, βγαίνοντας από τον σταθμό κοιτούσαμε όλοι ( οι Θεσσαλονικείς) γυρω-γυρω μέχρι να συνειδητοποιήσουμε τι μας γίνεται 😂. Μόνο κάποιος Αθηναίος που έζησε την αντίστοιχη μετάβαση μπορεί να το καταλάβει αυτό.
Αρνητικά σίγουρα υπάρχουν πολλά, το οικονομικό,τα διαρκώς αποτυχημένα χρονοδιαγράμματα, η οικονομική ζημιά/καταστροφή πολλών καταστημάτων στο κέντρο λόγω των ατελείωτων έργων, η αρχαιολογική υποβάθμιση ευρημάτων και πάει λέγοντας.

dammys

Member
Να πούμε βέβαια ότι ΠΑΛΙ οι δυτικές συνοικίες είναι ριγμένες.. ΟΧΙ μόνο δεν έχουν μετρό αλλά π.χ η γραμμή 35 που έκανε ΤΕΡΜΑ στην πλατεία Ελευθερίας δλ. 2 βήματα από το κέντρο της πόλης , την μετακόμισαν στον Σιδηροδρομικό σταθμό όπου μητέρα μου πρέπει να πάρει μετρό και μετά να περπατήσει και το ίδιο στην επιστροφή ..Μιλάμε για μια γραμμή με 2 λεωφορεία την ώρα..Αντίθετα άλλες πιο πυκνές και πιο εύκολες γραμμές όπως π.χ 25 Νεάπολη, 29 Πολίχνη. Σταυρούπολη κτλ δεν μειώθηκαν ΄ή άλλαξαν διαδρομή.΄
ΚΑΝΟΝΙΚΑ θα έπρεπε να διώξουν ΜΟΝΟ όλα τα λεωφορεία από την ανατολική πλευρά της πόλης προς το κέντρο άντε και όσα περνούν από Μοναστηρίου.

duty_free

Member
ρε παιδιά, τα αρχαια στη βενιζελου αφου αποσπάστηκαν, τοποθετηθηκαν σε άλλο μερος απο εκει που ησαν κατ'αρχάς; Ξέρει κάποιος;

kabamarou

Member
Με το metro τσιμπιόμαστε για να το πιστέψουμε γιατί είχαμε συμβιβαστεί μερικοί με την ιδέα ότι μπορεί να μην γίνει και ποτέ :haha: Υπήρχαν tiktokers εδώ πέρα που λέγανε ότι θα κάνουν διάφορα τρελά πράγματα αν το metro άρχιζε να λειτουργεί στις 30 Νοεμβρίου

Ενας άνθρωπος 23 χρονών που μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη και έχει αναμνήσεις από τα 5 και μετά, για πρώτη φορά είδε φέτος την Εγνατία και πολλούς σταθμούς χωρίς λαμαρίνες. Είδε για πρώτη φορά να λειτουργεί ένα πράγμα που όλη του την ζωή άκουγε ότι θα φτιαχτεί

Ivana

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
Έκανα και εγώ τη βόλτα μου την Κυριακή.
Οτι είναι ωραίο και καινούργιο είναι !!!
Πολύ κιόλας!

Ως κάποιος (που έχει δεκαετία) που από περιέργεια έσκασε τη μύτη από μια ρωγμή στις λαμαρίνες στη Βενιζέλου και τρελάθηκε με μια ολόκληρη πόλη από κάτω, περίμενα πως και πως να δω το σταθμό. Κρίμα που αποσπάστηκαν αρκετά, αλλά και έτσι είναι όμορφο.

Τώρα οι ενστάσεις μου είναι:

μέτρησα τους χρόνους και θεωρώ ότι παραμονεύει πολύ ώρα στους σταθμούς (αν και δε ξέρω ποια είναι η πράξη γενικά, δε μου ερχόταν στο μυαλό σε κανένα μετρό να τα μετράω 😂). Βάση της αίσθησης και μόνο μου φαίνεται πολύ το 1 λεπτό.
Δεύτερον, μάλλον οι πολύ κοντινές αποστάσεις ανάμεσα στους σταθμούς δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη μεγαλύτερης ταχύτητας, αλλά μου φάνηκε αργό (χωρίς να ξέρω πάλι αν γινόταν πιο γρήγορα).
Αυτά δεν είναι και τόσο σημαντικά, πες δεν γινόταν.

Το τελευταίο και βασικότερο:
ο σταθμός της Νέας Ελβετιας είναι ο πρώτος για το κομμάτι της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και χωριών γύρω της πόλης (βέβαια για αυτούς από τα Δυτικά ούτε αυτό δεν υπάρχει).
Για να έχει κίνητρο κάποιος να πάρει το μετρό, θα πρεπει να έχει κάπου κοντά πάρκινγκ ούτως ώστε να μην χάνει περισσότερο χρόνο απ ότι θα το έχανε φθάνοντας στο κέντρο με αμάξι…
Ε…. Δεν έχει….

Έχει χτιστεί πολύ εντυπωσιακό τέρμα/αφετηρία των αστικών λεωφορείων και μου φαίνεται πως ένα μέρος αυτού του τεράστιου χώρου θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί να χτιστεί πάρκινγκ με 4-5 ορόφους να μην καταλαμβάνει μεγάλο εμβαδόν στη βάση του. Ο καθένας μας που έρχεται από μακριά θα το σκεφτοταν καλύτερα. Έτσι, να βρεις κάπου να παρκάρεις, να περπατήσεις μέχρι το μετρό, θέλει τουλάχιστον 15 λεπτά, με τα 20 της διαδρομής (+3 αν δεν πετύχεις άμεσα το δρομολόγιο) αυξάνεται πολύ ο χρόνος.
Δε μιλώ βέβαια για ώρες αιχμής, αλλά και στη χειρότερη κίνηση που πρόλαβα ποτέ μου, έκανα 49 λεπτά Βούλγαρη - πλατεία Δημοκρατίας.

Η Ψελλού όντος άνοιξε πολύ όμορφα και είναι χαρά να περνάς από εκεί.

Nicolas

Member
Επόμενο Ταξίδι
......
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική
ρε παιδιά, τα αρχαια στη βενιζελου αφου αποσπάστηκαν, τοποθετηθηκαν σε άλλο μερος απο εκει που ησαν κατ'αρχάς; Ξέρει κάποιος;
Ετοιμάζεται μουσείο ευρημάτων στο πρώην στρατόπεδο Π.Μελα 3000τμ περίπου για να εκτεθούν όλα τα ευρήματα από τις εργασίες, το τμήμα που αποκόπηκε από τη Βενιζέλου,κάποιες σαρκοφάγοι, μωσαϊκά από αρχαία έπαυλη που βρέθηκε στην Αγ.Σοφιας και άλλα πολλά.

Teodoro

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγ. Πετρούπολη & Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Τόκιο & Route 66?..
Η Ψελλού όντος άνοιξε πολύ όμορφα και είναι χαρά να περνάς από εκεί.
Η Ψελλού που άνοιξε;
Την εστρώσανε, την εδιαγραμμίσανε, της ετοποθετήσανε και πινακίδες κυκλοφοριακού και πάει-πάει-πάει, φτάνει σε έναν κυκλικό κόμβο και σε γυρνάει πίσω.. Ξανά πάλι από κει που 'ρθες.
Το τέρμα των λεωφορείων είναι εκεί και τα βολεύει να κάνουμε τις αναστροφές τους.
Με την οδό Αλλατίνη (συνέχεια Παπαναστασίου) στην Νέα Ελβετία δεν την ενώσανε, ακόμα χωματουργικά μηχανήματα έχει εκεί.
Τι σόϊ διάνοιξη είν' αυτή, αγαπητοί συμπολίται;
🙃

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.745
Μέλη
39.484
Νεότερο μέλος
dvasilo_