• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Μετρό Θεσσαλονίκης

varioAthens

Member
Νομιζα οτι μετα τις εκπομπες του Μπλετσα τιποτα δεν θα μου φαινοταν πιο κριντζ αλλα εκανα λαθος...

chrisbd

Member
View attachment 481928
Ας ελπίζουμε ότι είναι ψεύτικη η φωτογραφία, αλλιώς άρχισαν νωρίς τα καφριλίκια.
Οταν πηγα προχθες, στο σταθμο Βενιζελου, ειχα ενα καφε στο χερι και ειπα μεσα καπου θα εχει ενα καδο να το πεταξω (επαρχιωτης τι να πεις) ...αφου περιηγηθηκα κανα μισαωρο και μετα αφου δεν υπηρχε καδος το κρατουσα μεχρι να βρω εστω οταν θα εβγαινα ξανα στην επιφανεια.. και οταν εφθασα στις αποβαθρες και πριν ακυρωσω το το εισητηριο ερχεται ενας υπάλληλος και λεει απαγορευεται να πινετε καφε και να κρατατε το ποτηρι θα πρεπει να το πατε επανω να το πεταξετε καπου εξω και να ξαναμπειτε .. αδειο του λεω ειναι.. καλα μου λεει βαλτε το στην τσαντα αν μπορειτε και πεταξτε το μετά.. ενταξει αλλά δεν θα επρεπε να ειναι ενας στην εισοδο και να τονιζει τι επιτρεπεται και τι οχι;; δεν υπάρχουν δοχεια απορριματων ουτε εξω απο το μετρο..

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Οταν πηγα προχθες, στο σταθμο Βενιζελου, ειχα ενα καφε στο χερι και ειπα μεσα καπου θα εχει ενα καδο να το πεταξω (επαρχιωτης τι να πεις) ...αφου περιηγηθηκα κανα μισαωρο και μετα αφου δεν υπηρχε καδος το κρατουσα μεχρι να βρω εστω οταν θα εβγαινα ξανα στην επιφανεια.. και οταν εφθασα στις αποβαθρες και πριν ακυρωσω το το εισητηριο ερχεται ενας υπάλληλος και λεει απαγορευεται να πινετε καφε και να κρατατε το ποτηρι θα πρεπει να το πατε επανω να το πεταξετε καπου εξω και να ξαναμπειτε .. αδειο του λεω ειναι.. καλα μου λεει βαλτε το στην τσαντα αν μπορειτε και πεταξτε το μετά.. ενταξει αλλά δεν θα επρεπε να ειναι ενας στην εισοδο και να τονιζει τι επιτρεπεται και τι οχι;; δεν υπάρχουν δοχεια απορριματων ουτε εξω απο το μετρο..
Η αλήθεια είναι ότι ούτε στης Αθηνας υπάρχουν μέσα στο μετρό. Μόνο κάτι μικρά στα εκδοτήρια για να πετάει κανείς αποδείξεις κλπ.
Φυσικά έξω από τα μετρό υπάρχουν.
Απαγορεύονται επίσης το φαγητό και το ποτό, αλλά συχνά πυκνά θα δεις παρέες εφήβων να παρατάνε μέσα στους συρμούς κουτάκια από μπύρες ή αναψυκτικά.

Ο μόνος λόγος που θα περίμενα κάτι καλύτερο στη Θεσσαλονίκη είναι λόγω ευκολότερης διαχείρισης λόγω μεγέθους.

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Την ώρα που οι "ιθύνοντες" παροτρύνουν τον κοσμάκη για εξοικονόμηση ενέργειας,η οδηγία είναι μια και είναι "κοινή"

Εξοικονόμηση όλων των δημοσίων κτηρίων και όχι μόνο & αντικατάσταση απλών λαμπτήρων ή φθορισμού με τους χαμηλότερης ενέργειας LED.

Στις σημάνσεις του πιο "σύγχρονου μετρό του κόσμου" μπήκαν οι παλιές λάμπες φθορισμού (απορώ που τις ξέθαψαν) αντί των led "κοτσαρισμένες" σε μια πρόχειρη επιγραφή που κάνει μπαμ

View attachment 481542
Πως ξέρεις ότι είναι λάμπες φθορισμού και δεν είναι led;
Τέτοιες λάμπες έχουμε στη δουλειά μου στην οροφή και τις έχουμε αντικαταστήσει με ίδιες led. Το θεωρώ απίθανο να είναι φθορισμού γιατί εγώ έβαλα ίδιες led στο σπίτι μου πριν 15 χρόνια!

chrisbd

Member
Λεει η γυναικα μου "Σιγα το μετρό.. μας τρελλανες.. εκτός απο τον Σταθμό Βενιζελου που ειναι στην ουσια και αρχαιολογικος τόπος και αντε και της Αγιας Σοφίας ολοι οι αλλοι δεν λενε και τιποτα ιδιαιτερο... Εξαλλου και στο Παρισι η γραμμη 1 δουλευει εδω και τουλάχιστον 25 χρονια χωρις οδηγό.. μη σου πω οτι της Αθηνας μου αρεσε περισσοτερο" ... ω ρε τι μαχαιρια ηταν αυτή;; " Μα δεν καταλαβαινεις;;" της λεω " η Θεσσαλονικη απέκτησε μετρό"... Χωρισαμε.... μπαινω πλεον στο τοπικ "γιατι παντρεύεστε;"...

Last edited:

annoula

Member
Εμένα πάντως χτες που ημουν Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό η πόλη μου φάνηκε όμορφη! Είναι τεράστια διαφορά ότι έχουν φύγει τα εργοτάξια, είναι πολιτισμός και απίστευτη διευκόλυνση το μετρό και - τουλάχιστον εμένα έτσι μου φάνηκε - η πόλη είχε περισσότερη ησυχία και όχι παντού κίνηση και χαμό απο κορναρίσματα. Εννοείται ο περιφερειακός παραμένει πρόβλημα.

arabickostas

Member
Χωρισαμε.... μπαινω πλεον στο τοπικ "γιατι παντρεύεστε;"...
Βασικά φτιάξε ένα καινούργιο τοπικ : Γιατί χωρίζετε? Ένας από τους λόγους ίσως να είναι και επειδή το μέτρο της Θεσσαλονίκης "έχει Αθηναϊκές πινακίδες..... " :haha:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.801
Μέλη
39.532
Νεότερο μέλος
ads.flyontravel@g

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom