Μετρό Αθήνας: με τραπεζική κάρτα και ψηφιακό πορτοφόλι

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Στην Λυών που βάραγα κάρτα στα ΜΜΜ, δεν αναρωτήθηκα ποτέ πως θα με ελέγξουν. Δικό τους θέμα :bleh:.

maria91

Member
Στις πόλεις που ισχύει ήδη αυτό, οι ελεγκτές σου σκαναρουν την πιστωτική κάρτα και φαίνεται ότι την έχεις χτυπήσει. Θα αρχίσουν ελληνοψυχες θεωρίες συνομωσιας; Ελπίζω πως ναι.
Ω ρε πως κ πως περιμενω μανουρα μεταξυ ελεγκτη και ατομων που δε θα περνανε την καρτα τους πανω απο το μηχανημα μη τυχον κ τους κλεψει τα λεφτα !!

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Εχω παρει το Χ95 3 φορες με καρτα, τελευταια χτες. Περασα την καρτα στις 14.00. Οπως και τις προηγουμενες φορες Δεν εμφανιστηκε καμμια απολυτως κινηση στο e banking, wallet κ κανενα μηνυμα πουθενα. Πρακτικα δεν μπορουσα να αποδειξω τιποτε, πως κ τι ελεγχουν ειναι αποριας αξιο. Ηρθε μηνυμα συναλλαγης 12 ωρες μετα…στις 02.11. Νυχτοβιος ο ΟΑΣΑ.

IMG_1696.jpeg

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Εχω παρει το Χ95 3 φορες με καρτα, τελευταια χτες. Περασα την καρτα στις 14.00. Οπως και τις προηγουμενες φορες Δεν εμφανιστηκε καμμια απολυτως κινηση στο e banking, wallet κ κανενα μηνυμα πουθενα. Πρακτικα δεν μπορουσα να αποδειξω τιποτε, πως κ τι ελεγχουν ειναι αποριας αξιο. Ηρθε μηνυμα συναλλαγης 12 ωρες μετα…στις 02.11. Νυχτοβιος ο ΟΑΣΑ.

View attachment 485350
:haha::haha::haha: Ελλαδιστάν... 👎

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος

View attachment 485350
Και στο Άμστερνταμ μου χει τύχει να αργεί, μου χει εμφανιστεί την επόμενη μέρα. Είχα αρχίσει να αμφιβάλω ότι την χτύπησα στο βγες. Φαίνεται και στην κάρτα και στο wallet όταν το σκαναρουν. Οι νεοταξιτες τα έχουν καταφέρει!

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Φαίνεται και στην κάρτα και στο wallet όταν το σκαναρουν.
Εμενα δεν φαινοταν πουθενα. Στο wallet εμφανιστηκε 12 ωρες μετα. Ημουν εξω και το ειδα. Στη Σινγκαπουρη εμφανιστηκε ακαριαια. Θα το φτιαξουν υποθετω απλα απορω που κ πως φαινεται αφου εγω δεν βλεπω τιποτε.
IMG_1707.jpeg

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Εμενα δεν φαινοταν πουθενα
Στο σκαναρισμα των ελεγκτών φαίνεται, εσύ δεν μπορείς να το δεις. Δεν θα ήταν έτσι κι αλλιώς λογικό να τους δείχνεις την συναλλαγή. Θα ήταν σαν να τους δείχνεις την απόδειξη αντί για το εισιτήριο.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Έχω ακυρώσει τη μια κάρτα μου και η άλλη έληξε. Υπάρχει ακόμη η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου με μετρητά;

Kostass

Member
Ελπίζω οι τζαμπατζήδες να αποτελέσουν είδος προς εξαφάνιση ή ακόμα και "προστατευόμενος είδος" (αφού είμαστε στο Ελλαδιστάν) και να εκτίθενται σε μουσεία οι όποιες πρακτικές τους(για να μην πω και οι ίδιοι)!
Απλά δε γίνεται ο άλλος να μη πληρώνει εισιτήριο και να αγανακτεί-απαιτεί καλύτερες υπηρεσίες στα μμμ.
Σαν επιβάτης πληρώνεις κανονικά για τις μετακινήσεις σου και αν κάτι δε λειτουργεί σωστά τότε μόνο έχεις το δικαίωμα να χτυπηθείς κάτω σα χταπόδι,να διαμαρτυρηθείς,να απαιτήσεις κοκ.
Αυτός ειναι ο τρόπος,με αυτη την σειρά.
Το να μην πληρώνει κάποιος και ταυτόχρονα να γκρινιάζει γιατι τα μμμ μας δεν ειναι οπως στα ταξιδάκια που κάνουμε στο εξωτερικο,δε θα πω οτι με ξεπερναει(γιατι εχω σιχαθεί αυτη τη φράση-κλισέ) αλλα με αηδιάζει.
Μια ζωή απαιτούμε. Είναι το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε καλά.

Last edited:

arabickostas

Member
Ελπίζω οι τζαμπατζήδες να αποτελέσουν είδος προς εξαφάνιση ή ακόμα και "προστατευόμενος είδος" (αφού είμαστε στο Ελλαδιστάν) και να εκτίθενται σε μουσεία οι όποιες πρακτικές τους(για να μην πω και οι ίδιοι)!
Απλά δε γίνεται ο άλλος να μη πληρώνει εισιτήριο και να αγανακτεί-απαιτεί καλύτερες υπηρεσίες στα μμμ.
Σαν επιβάτης πληρώνεις κανονικά για τις μετακινήσεις σου και αν κάτι δε λειτουργεί σωστά τότε μόνο έχεις το δικαίωμα να χτυπηθείς κάτω σα χταπόδι,να διαμαρτυρηθείς,να απαιτήσεις κοκ.
Αυτός ειναι ο τρόπος,με αυτη την σειρά.
Το να μην πληρώνει κάποιος και ταυτόχρονα να γκρινιάζει γιατι τα μμμ μας,δεν ειναι οπως στα ταξιδάκια που κάνουμε στο εξωτερικο ,δε θα πω οτι με ξεπερναει(γιατι εχω σιχαθεί αυτη τη φράση-κλισέ) αλλα με αηδιάζει.
Έλεος,μια ζωή απαιτούμε. Είναι το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε καλά.
Συνονόματε, πιστεύω ότι αυτοί που διαμαρτυρονται κατά πλειοψηφία δεν είναι οι τζαμπατζηδες αλλά αυτοί που πληρώνουν. Αν και δε ζω πλεον στην Ελλάδα, για να εχω σφαιρικη αποψη της κοινωνιας, η άποψη μου είναι ότι πριν αρκετά χρόνια, ο κόσμος δεν είχε πρόβλημα να συνεισφέρει, να υπομένει, να βοηθήσει κτλ. Πλέον ζώντας σε μια ζούγκλα ανομίας, αναξιοκρατίας και αδικίας, χανει την ελπιδα του και βρίσκεται ολοκληρωτικά απέναντι από οτιδήποτε έχει σχέση με το κράτος και τους θεσμούς.

Δεν δικαιολογώ κανένα και δεν έχω υπάρξει ποτέ τζάμπατζης απλά καταλαβαίνω μια λογικη σ αυτό, ειδικά απο νεαρότερες ηλικίες, αυτής της άρνησης για πληρωμή στο μετρό, σε υπηρεσίες κτλ. Το χειρότερο απ όλα όμως είναι ότι βαθιά στο DNA μας σαν λαός σε ενα ποσοστό, γενικά όχι για τα μμμ μονο, έχει περαστεί μια λογική ότι αυτό είναι το σωστό/φυσιολογικό.

Συγνώμη για το off topic.

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Οι "τζαμπατζηδες" που κολλάνε πίσω σου είναι κατά 90% πιτσιρίκια που το κάνουν χαλαρά για τη φάση/"μαγκιά". Όλοι περάσαμε από εκείνη την ηλικία, νομίζω ότι είναι κατανοητές σε ένα βαθμό τέτοιες συμπεριφορές από εφήβους-μετέφηβους. Μακάρι αυτό να είναι το ανώτατο επίπεδο παραβατικότητας που θα φτάσουν. Δε χρειάζεται τόση χολή.

Οταν βλέπω τύπους-ες 30-40-50 με ντύσιμο και στυλακι που με κάνει να κατανοώ ότι έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν και κολλάνε πίσω μου σα βεντούζες η αλήθεια είναι ότι θυμώνω κι εγώ. Αλλά είναι η εξαίρεση.

Από εκεί και πέρα ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Πληρώνουμε εισιτήριο για να είμαστε νόμιμοι κι επειδή είναι γελοίο και ντροπιαστικό να έχεις περάσει τα 25 και να ξεφτιλιστείς δημόσια αν σε πιάσει ελεγκτής. Και σε ένα βαθμό για να έχουμε τη συνείδησή μας καθαρή, ότι σαν πολίτες έχουμε κάνει αυτό που μας αναλογεί. Δεν πληρώνουμε επειδή όντως θεωρούμε ότι γίνεται κάποια αξιοπρεπής συντήρηση ή ότι λαμβάνουμε καμία φοβερή υπηρεσία. Οι μισοί συρμοί στο μετρό της Αθήνας έχουν πόρτες που δε λειτουργούν πχ (για να μείνω σε "ανώδυνα" κομμάτια των παθογενειών). Και το μετρό της Θεσσαλονίκης προς το παρόν κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση είναι, όλο και κάτι συμβαίνει.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.919
Μέλη
39.628
Νεότερο μέλος
Ioannis Asaridis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom