arabickostas
Member
Συνονόματε, πιστεύω ότι αυτοί που διαμαρτυρονται κατά πλειοψηφία δεν είναι οι τζαμπατζηδες αλλά αυτοί που πληρώνουν. Αν και δε ζω πλεον στην Ελλάδα, για να εχω σφαιρικη αποψη της κοινωνιας, η άποψη μου είναι ότι πριν αρκετά χρόνια, ο κόσμος δεν είχε πρόβλημα να συνεισφέρει, να υπομένει, να βοηθήσει κτλ. Πλέον ζώντας σε μια ζούγκλα ανομίας, αναξιοκρατίας και αδικίας, χανει την ελπιδα του και βρίσκεται ολοκληρωτικά απέναντι από οτιδήποτε έχει σχέση με το κράτος και τους θεσμούς.Ελπίζω οι τζαμπατζήδες να αποτελέσουν είδος προς εξαφάνιση ή ακόμα και "προστατευόμενος είδος" (αφού είμαστε στο Ελλαδιστάν) και να εκτίθενται σε μουσεία οι όποιες πρακτικές τους(για να μην πω και οι ίδιοι)!
Απλά δε γίνεται ο άλλος να μη πληρώνει εισιτήριο και να αγανακτεί-απαιτεί καλύτερες υπηρεσίες στα μμμ.
Σαν επιβάτης πληρώνεις κανονικά για τις μετακινήσεις σου και αν κάτι δε λειτουργεί σωστά τότε μόνο έχεις το δικαίωμα να χτυπηθείς κάτω σα χταπόδι,να διαμαρτυρηθείς,να απαιτήσεις κοκ.
Αυτός ειναι ο τρόπος,με αυτη την σειρά.
Το να μην πληρώνει κάποιος και ταυτόχρονα να γκρινιάζει γιατι τα μμμ μας,δεν ειναι οπως στα ταξιδάκια που κάνουμε στο εξωτερικο ,δε θα πω οτι με ξεπερναει(γιατι εχω σιχαθεί αυτη τη φράση-κλισέ) αλλα με αηδιάζει.
Έλεος,μια ζωή απαιτούμε. Είναι το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε καλά.
Δεν δικαιολογώ κανένα και δεν έχω υπάρξει ποτέ τζάμπατζης απλά καταλαβαίνω μια λογικη σ αυτό, ειδικά απο νεαρότερες ηλικίες, αυτής της άρνησης για πληρωμή στο μετρό, σε υπηρεσίες κτλ. Το χειρότερο απ όλα όμως είναι ότι βαθιά στο DNA μας σαν λαός σε ενα ποσοστό, γενικά όχι για τα μμμ μονο, έχει περαστεί μια λογική ότι αυτό είναι το σωστό/φυσιολογικό.
Συγνώμη για το off topic.