• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Λιμενικοι εκλεβαν αλλοδαπους

interted

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Έλεος. Δε φύγανε επειδή χάσανε κανένα πόλεμο, και πολύ περισσότερο ο πόλεμος που συνέβη στον τόπο τους (σε όσους συνέβη, στο Πακιστάν π.χ. δε συνέβη κανένας πόλεμος), δεν ήταν αμυντικός πόλεμος της πατρίδας τους. Μιλάμε για χώρες διαλυμένες από σειρά πολέμων, καταστροφών, δικτατοριών κλπ.
Πάντως όχι για αμυντικούς πολέμους. Εκτός αν νομίζετε ότι οι Ταλιμπάν ασκούσαν αμυντικό πόλεμο και οι σημερινοί Αφγανοί μετανάστες πολεμούσαν μαζί τους (κι όχι π.χ. με τη Βόρεια συμμαχία).
North66 said:
Το ότι οι Έλληνες έμεναν εκεί τρεις χιλιετίες σου λέει τίποτα; Έχεις ακούσει για τους Ίωνες;
Aλλιώς αν είσαι τελείως ανιστόρητος ή ακόμα πας σχολείο, πέστο να ξέρουμε με ποιον μιλάμε...
Δυστυχώς δεν μπορώ να απαντήσω αν η ερώτηση αφορά την σύγκριση των ελήνων με όλους τους λαούς του κόσμου και σε όλες τις εποχές τις ιστορίας. Δεν ξέρω τόση ιστορία δυστυχώς ούτε και με ενδιέφεραν ποτέ αυτού του είδους οι συγκρίσεις. Ο xristos71 μίλησε για τους ιρακινούς και για κάποιους αφρικάνους που δεν κατάλαβα. Λοιπόν σε εμένα είναι αρκετά ξεκάθαρο ότι υπήρξε εισβολή ορισμένων κρατών μελών του Νάτο με προταγωνιστές τους αμερικάνους στο Ιράκ. Φυσικά γίναν τόσοι πόλεμοι.. Αλλά δεν πιάσατε τον νόημα αυτού που είπα! Ότι δεν είναι δυνατόν να διαχωρίζουμε με τέτοιο τρόπο τους πολέμους σε "δίκαιους" και "άδικους".

interted

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Είσαι εντελως ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ
θα έπρεπε τουλάχιστον να ντρέπεται και μόνο το ότι έκανες μια ηλίθια σύγκριση !!!!
Εσύ έκανες την σύγκριση, και για το αν είμαι εντελώς ανιστόρητος θα ήταν καλύτερα να το μην βιάζεσαι τόσο να βγάζεις συμπεράσματα χωρίς να κάνεις μια πιο εκτενή συζήτηση μαζί μου.

XRISTOS71

Member
Αφού νοιάζεσαι τόσο πολύ για τους «λαθραιους»γιατί δεν παίρνεις στο ΣΠΙΤΙ σου μερικούς να τους φιλοξενησεις και να τους δείξεις πόσο καλοκαρδοι είναι οι Ελληνες ;;;

Θεωρώ οτι κανείς Πλάκα με αυτά που γράφεις

interted

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αφού νοιάζεσαι τόσο πολύ για τους «λαθραιους»γιατί δεν παίρνεις στο ΣΠΙΤΙ σου μερικούς να τους φιλοξενησεις και να τους δείξεις πόσο καλοκαρδοι είναι οι Ελληνες ;;;

Θεωρώ οτι κανείς Πλάκα με αυτά που γράφεις
Μακάρι να έκανα πλάκα φίλε μου, και μακάρι να μπορούσα να βγάζω τόσο εύκολα συμπεράσματα για τον άλλον σαν κι εσένα. Όσο για το αν έχω φιλοξενήσει μετανάστες σπίτι μου... είσαι γείτονας μου?

XRISTOS71

Member
Ποιο είναι το γρήγορο συμπαιρασμα που έβγαλα ;;
για πες μας ποια είναι η γειτονιά σου , που ξέρεις μπορεί και ναμαστε γείτονες
ΕΣΥ να τους κοιμηζεις και εγώ να τους ταιζω

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Τίποτα μωρέ.

Λέω εδώ για τους δημοκράτες Ελληναράδες που έχουν μαζευτεί σε αυτή τη χώρα.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ξέρουν κι από ιστορία.

Το Ιωνικό φύλο ίδιο με τους μικρασιάτες πρόσφυγες....

Ασχολίαστο.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Δεν ξερω αν ειναι ο πολεμος που τους εδιωξε απο τις εστιες τους, η αν τους εδιωξε η οικονομικη αναγκη η οποια δημιουργηθηκε εξ αιτιας προγενεστερων πολεμων, η αν βρεθηκαν στο δρομο εξαιτιας ιμπεριαλιστικων πρακτικων απο αλλες χωρες, θυμα των οποιων υπηρξε η χωρα τους και οι ιδιοι. Το πιθανοτερο ειναι οτι εχουμε και απο τις τρεις κατηγοριες. Και στην τελικη δεν εχει και σημασια. Ειναι της γης οι κολασμενοι.
Το ζητημα ειναι οτι ειναι παρα πολλοι. Και δεν αντεχουμε ως χωρα να "σηκωσουμε" ενα τετοιο βαρος. Η χωρα μας ειναι πυλη εισοδου των ανθρωπων αυτων (αποκαλεστε τους οπως νομιζετε, δεν αλλαζει τιποτε: οπως και αν ονομαστουν, αν η απαξια υπαρχει προς το προσωπο τους, θα συντομα μεταφερθει και στο ονομα με το οποιο θα αποκαλουνται) και αυτο σημαινει οτι αναλαμβανει πολυ μεγαλυτερο μερτικο απο αυτο που μπορει να αντεξει. Ειναι προφανες οτι δε μπορουμε να αναλαβουμε ολους τους δυστυχεις του κοσμου τουτου, ειναι παρα πολλοι. Και πολυ ευκολα κανουν την παπια οι χωρες του βορρα: τουτοι οι δυστυχισμενοι δεν τους χτυπουν αυτωνων την πορτα, αλλα τη δικια μας. Και αν τυχει να φθασουν μεχρι το κατωφλι τους και να τους χτυπησουν την πορτα τους, τους τσιμπανε αμεσως εξισου κατασταλτικα και μας τους ξαναγυριζουν πισω χωρις φυσικα να τους ρωτησουν.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Το ότι οι Έλληνες έμεναν εκεί τρεις χιλιετίες σου λέει τίποτα; Έχεις ακούσει για τους Ίωνες (Yunan μας λένε οι Τούρκοι, κάτι ξέρουν αυτοί);
Αυτό δεν κάνει τον πόλεμο εκείνο λιγότερο επεκτατικό. Όμως, το αν ήταν ή όχι επεκτατικός πόλεμος, δεν έχει κάποια σημασία για το θέμα που συζητάμε.

XRISTOS71

Member
Ναι όντως βλέπω μια διαφορά. Οι μικρασιάτες παπούδες φύγαν κατά την διάρκεια ενός επεκτατικού πολέμου της ελλάδας ενώ οι ιρακινοί και οι αφρικανοί (πολύ γενικός αυτό ο όρος), φύγανε επειδή χάσανε σε αμυντικό πόλεμο της πατρίδας τους. Παρ' όλ' αυτά πάλι δεν μπορώ να καταλάβω την διαφορά μεταξύ ανθρώπων που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν για λόγους επιβίωσης. Μπορούμε άραγε να χαρακτηρήσουμε ένα πόλεμο (ακόμα και οικονομικό) σε δίκαιο και άδικο?

Σύντροφε Maltakia εδω θα κανεις κανα σχόλιο η θα το αφησεις και αυτο ασχολίαστο

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα