• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Λιμενικοι εκλεβαν αλλοδαπους

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Η Κούβα όταν κάποτε έκανε μεταναστευτική πολιτική δεχόταν αφειδώς μετανάστες από την Αφρική και το πρώην Ανατολικό μπλόκ.
Αλλα δεν ειχε γεωγραφικη εγγυτητα, οποτε και τα πραγματα ηταν πολυ πιο ευκολα. Εδω ο καθε δουλεμπορος παιρνει ενα σαπακι και τους περναει απεναντι.

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Προς τον North 66:
Πρωτον η Τουρκια δεν τους δεχεται με τιποτε. Διπλωματικες διαπραγματευσεις γινονται επι χρονια και δεν καταληγουν πουθενα. Βλεπεις η Τουρκια ειχε την προνοια να αρνηθει να υπογραψει την συνθηκη του Δουβλινου που εμεις τρεξαμε και την υπογραψαμε και βρεθηκαμε με τοσο κοσμο στην καμπουρα μας.
Και πες και τους στελνουμε στην χωρα τους. Ξαναερχονται και ξαναερχονται και δε σταματανε να ξαναερχονται. Και αν δεν ειναι οι ιδιοι θα ειναι αλλοι. Και μιλαμε για παρα πολλα εκατομυρια ανθρωπων σε χαλια μαυρα. Ειναι τοσο αθλιες οι συνθηκες εκει... Μονο αν ηρεμησουν οι καταστασεις θα μεινουν οι ανθρωποι στις πατριδες τους. Και οσο αυτο δεν γινεται τοσο αυτοι θα ερχονται.
Καλυτερο λοιπον ειναι να τους δινουμε εμεις ασυλο, να πηγαινουν στις αναπτυγμενες χωρες του Βορρα, να δουν και αυτες στο πετσι τους το προβλημα, μπας και κανουν κατι για να βελτιωθει η κατασταση στις χωρες προελευσης τους. Τωρα εμεις λουζομαστε το προβλημα και οι βορειες χωρες κανουν τους ωραιους και τους φιλελευθερους.
Αυτο το πραγμα δεν λεγαμε πριν και ειπα οτι οι αλλες χωρες δεν θα το δεχτουν ευκολα αυτο?

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Παραθέτω έναν απ'τους λόγους που ΚΑΙ φέτος καταδικαστήκαμε από την διεθνή αμνηστία.
Η Διεθνης Αμνηστεια ειναι ενας οργανισμος. Μπορει να εκδιδει εκθεσεις εναντιον μας, αλλα δεν μπορει να μας καταδικασει γιατι δεν ειναι δικαστηριο.
Το Ευρωπαικο Δικαστηριο Δικαιωματων του Ανθρωπου μας εχει πλειστακις καταδικασει για παρεμφερη θεματα.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Έδωσα ένα παράδειγμα ορθής κρατικής αντιμετώπισης,απλά.

Εννοείται πως συμφωνώ ότι η εξομάλυνση των ακροτήτων στις χώρες προέλευσης των προσφύγων θα κάνει τους πληθυσμούς τους να παραμένουν εκεί.

Λάθος έκφραση,έχεις δίκιο.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Αυτο το πραγμα δεν λεγαμε πριν και ειπα οτι οι αλλες χωρες δεν θα το δεχτουν ευκολα αυτο?
Ας το δοκιμασουμε και βλεπουμε. Νομικα δε μπορουν αν μας αντιταξουν τιποτε. Και αν ειναι η παρουσια αυτων των ανθρωπων (ετσι οπως το κρατος τους αφηνει στην τυχη τους να κοιμουνται σε πλατειες και παρκα) να δημιουργει εντασεις στις τοπικες κοινωνιες, οφειλει να το πραξει παρα το οποιο κοστος.

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Ολοι συμφωνουμε σε αυτο .Το θεμα ειναι ομως πως γινεται .
Καποιοι που προερχονται απο εμπολεμες χωρες πχ
Γινεται να διορθωθει αυτο αν τετοιοι πολεμοι εξυπηρετουν αλλες πολιτικες η οικονομικες σκοπιμοτητες?Μακαρι να μπορουσαν να σταματησουν

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Και ομως αν ειχε η Αγγλια το προβλημα στο κεφαλι της των Ιρακινων προσφυγων ισως εν πρωτοις να εκανε αλλους σχεδιασμους.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Λοιπόν

1) Οι πόλεμοι δεν μπορούν να σταματήσουν μέσα σε αυτό το σύστημα που ζούμε
2) Όσο υπάρχουν πόλεμοι θα υπάρχουν πρόσφυγες
3) Κανένα κράτος δεν θέλει τους πρόσφυγες γιατί επιβαρύνει και το ίδιο και την κοινωνία του
.
.
.
Τις πταίει;;;;;

Νομίζω το είπα ήδη.
Μέχρι να διορθώσω αυτό -που είναι μια φιλοσοφική κουβέντα- δεν μπορώ να δεχτώ ότι πρέπει να αφήνω εν γνώση μου κόσμο να σφάζεται σε εμπόλεμες ζώνες και να τους επαναπροωθώ εκεί για να μην μου χαλάσουν τη μόστρα και την ηρεμία του μικροαστικού δυτικού τρόπου ζωής μου.

Με συγχωρείς αλλά εμένα δεν χωράει στη γκλάβα μου ότι πρέπει να σωθεί ο Έλληνας πρώτα και μετά όλοι οι υπόλοιποι.Για μένα είναι ΟΛΟΙ άνθρωποι με ίσα δικαιώματα από τη στιγμή που γεννιούνται.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Με συγχωρείς αλλά εμένα δεν χωράει στη γκλάβα μου ότι πρέπει να σωθεί ο Έλληνας πρώτα και μετά όλοι οι υπόλοιποι.Για μένα είναι ΟΛΟΙ άνθρωποι με ίσα δικαιώματα από τη στιγμή που γεννιούνται.
Ναι, αλλα ουτε εχει και κανενα νοημα να καταστραφει ο ελληνας και παραλληλα να μη σωθουν ουτε και αυτοι. Ειμαστε παρα πολυ λιγοι και αυτοι ειναι παρα πολλοι. Οσο και να κατεβει το βιωτικο μας επιπεδο δε φθανει αυτο για να τους σωσει ολους.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom