Señor_Nada
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Άβυσσος
Αρχικά σχολίασα τα μηνύματα σου ότι δεν μπορεί να πληρώνει κάποιος ενοίκιο μόνος του πουθενά στην Ευρώπη και ότι δεν βγαίνει δύο φορές τη βδομάδα. Έγραψα ότι εκ των πραγμάτων δεν ισχύουν αυτά γιατί το ζω. Έφερα και τα παραδείγματα ακριβών πόλεων που ούτε για αυτές ισχύει αυτό που έγραψες. Δεν έγραψα για ζωαρα. Ούτε ότι κάθε έξοδος τους κοστίζει 200ε (γελάει ο κόσμος πραγματικά). Έγραψα ότι μπορείΑκριβώς αυτό είναι το θέμα.
Στις περισσότερες Ευρωπαϊκές πόλεις υπάρχει η κρίση κατοικίας.
Ένας παράγοντας είναι ο πολεοδομικός περιορισμός στην ανέγερση οικοδομικών συγκροτημάτων κατοικιών.
Ένας άλλος η περιορισμένη χρηματοδότηση από τις τράπεζες.
Όχι δε με πείθεις επειδή έχω την εμπειρία και την εικόνα της διαβίωσης στο εξωτερικό.
Και τη Σαντορίνη ο τουρίστας γεμάτη τη βλέπει και δε βρίσκει ούτε πεζούλι να κάτσει .
Δε σημαίνει ότι και ο εργαζόμενος εκεί ζει πλουσιοπάροχα .
Πάμε λοιπόν στο Παρίσι που το έχεις ζήσει καλύτερα.
Dinner out άντε 1 φορα την εβδομάδα .
Δε πας με λιγότερα από 50 Euro το άτομο ( συντηρητικά χωρίς κρασί)
Αν πιεις δε το κόστος θα πάει εύκολα στα 100 ! Ταξί για να σε πάει σπίτι 40€ να βάλουμε και το εισιτήριο της συναυλίας αλλά 50.παμε στο 200αρι εύκολα. Ένα 1000 το μήνα είναι, με μια μέρα μόνο έξοδο την εβδομάδα. Μη βάλουμε καφέδες take away κλπ που κάτω από 5€ δε βρίσκεις όπως γνωρίζεις καλύτερα. Ξεφεύγουμε εκεί.
Μη βάλουμε και shopping, πάγια έξοδα, markets κλπ. Με ένα πρόχειρο απολογισμό χρειάζεσαι το μήνα 1500 euro ατομικά έξοδα στο πολύ συντηρητικό.
Πάμε στο ενοίκιο
Βρίσκεις διαμέρισμα σε ένα αξιοπρεπές Arrondissement στο Παρίσι με κάτω από 1500- 2000 το μήνα ?
Εγώ που κοιτούσα για τη κόρη μου δεν έβρισκα .
Οπότε 3000+ το μήνα χαλαρά χωρίς άλλους λογαριασμούς που θα προκύψουν .
Πόσο είπαμε ότι είναι ο average μισθός στο Παρίσι ?
.. Το ότι είναι γεμάτη η πόλη είναι, εκατομμύρια τουρίστες!
Οι Γάλλοι δε κάνουν και ζωαρα όμως.
Φαίνεται και από τις διαδηλώσεις.
να πληρώνει κάποιος το ενοίκιο του και να βγαίνει και 2 φορές τη βδομάδα σε αντίθεση με αυτά που μας έγραψες. Αυτό.