• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Κόπηκαν μαχαίρι τα ταξίδια στο εξωτερικό

toumpiotis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
LENSOIS MARAHENSES
εχεις υπ οψιν σου ποσοι εχουν ταξιδιωτικη ασφαλεια απο αυτους που
ταξιδευουν μονοι τους?
Οι περισσοτεροι δεν εχουν ιδεα τι ειναι.
Μεγάλο λάθος τους ,όπως είπες και παραπάνω αν τους συμβεί κάτι θα κλαίνε .
Υπάρχουν αρκετά θέματα και στο Travelstories που αναφέρονται στην ταξ.ασφάλεια.

alma

Member
Πάντως υπάρχουν πρακτορεία με πολύ καλές τιμές,εξυπηρέτηση και μένεις απόλυτα ευχαριστημένος-η.Έχω ταξιδέψει εξωτερικό και με πρακτορεία και μόνη μου.:xmas_lol:Ως τώρα την καλύτερη εκδρομή την έχω κάνει με πρακτορείο σε προορισμό που ήθελα να δω πολλές πόλεις σε μία χώρα και τις είδα ξεκούραστα γιατί μας έπαιρνε το πούλμαν έξω από τα ξενοδοχεία χωρίς να ταλαιπωρούμαστε με το βάλε-βγάλε βαλίτσες σε τραίνα κτλ.Επίσης ο ξεναγός ήταν φοβερός.Εννοείται ότι υπάρχουν και κακοί επαγγελματίες αλλά δεν ισχύει πάντα.Επίσης συμφωνώ με Τraveller ότι έχει πολύ καλές τιμές σε αρκετά πακέτα για τις γιορτές.

villi

Member
Βαστα να μην γινει καμια στραβη,κλοπη,αρρωστια ,ατυχημα,ακυρωσεις
πτησεων λογω απεργιων,καιρικων φαινομενων,απωλεια ταξιδιωτικων
εγγραφων λιγο πριν απο την πτηση ,να δεις τι κλαματα θα υπαρχουν.
Και αντε να σου βγαλει χαρτια το booking,η να σου κανονιζει ασθενοφορο
Αλλα εμεις τα ξερουμε ολα,σε μας δεν θα συμβει τιποτα.
Αλλα πιστεψτε με εχω δει πολλους να κλαινε για την ατυχια τους.
Εμεις θελουμε υπηρεσιες τσαμπα και αν ειναι δυνατον να μας δινουν και το
κατι τις.
Στη πρώτη περίπτωση απλά θα χάσεις όλα τα χρήματα που εχεις προπληρώσει αφού εξοφλείς πριν την αναχώρηση και εφ'όσον πρόκειται για εξωγενείς παράγοντες δε σου επιστρέφει μία.Το γράφει σαφέστατα στους όρους στο συμβόλαιο που υπογράφεις.
Δηλαδή βρε Παναγιώτη θες να μου πεις ότι το πρακτορείο θα βρει σε κάποιον ταξιδιωτικά έγγραφα λίγο πριν την πτήση να ταξιδέψει???Εμπίπτει στην παραπάνω κατηγορία εφ'όσον είναι ευθύνη του ταξιδιώτη να έχει τα απαραίτητα έγγραφα για την πτήση και δεν αποζημιώνεται σε καμία περίπτωση.
Ασθενοφόρο!Στις πολιτισμένες χώρες θα απευθυνθείς στα νοσοκομεία που διαθέτει η πόλη που έχεις επισκεφτεί.Δεν καταλαβαίνω τι περισσότερο θα κάνει το πρακτορείο?
Τώρα στη ζούγκλα βόρνεο αν καταφέρει και βρει ασθενοφόρο ενώ εσύ όχι πάω πάσο!!!
Κανείς δεν είπε ότι θέλει τσάμπα υπηρεσίες προς θεού.Να πληρώσω και το κάτι παραπάνω γιατί όχι αλλά να μου παρέχουν σωστές υπηρεσίες που να δικαιολογούν τα χρήματα που δίνω.
Δεν είμαστε τζαμπατζήδες έλεος!
Και κανείς δεν ανέφερε το πιο σημαντικό.Μόνος σου καλώς η κακώς θα πας έστω κι αν σε βρουν οι σαράντα συμφορές,με το πρακτορείο μέχρι τελευταία στιγμή τίποτα δεν είναι σίγουρο.Ούτε αν θα πας,ούτε που θα πας,ούτε καν που θα μείνεις!

υγ Δεν ξέρω πως δουλεύουν τα πρακτορεία στη Ισπανία αν κι εχω την εντύπωση ότι είναι πιο ξεκάθαρες οι υπηρεσίες,στην Ελλάδα θέλουν πολύ βελτίωση.

panpan

Member
Δηλαδή βρε Παναγιώτη θες να μου πεις ότι το πρακτορείο θα βρει σε κάποιον ταξιδιωτικά έγγραφα λίγο πριν την πτήση να ταξιδέψει???
Απλα χρειαζομαι μιση ωρα οτι μερα και να ειναι οτι ωρα και να
ειναι.Ποσοι το μπορουν απο αυτους που ταξιδευουν μονοι τους

Ασθενοφόρο!Στις πολιτισμένες χώρες θα απευθυνθείς στα νοσοκομεία που διαθέτει η πόλη που έχεις επισκεφτεί.Δεν καταλαβαίνω τι περισσότερο θα κάνει το πρακτορείο?
Μονο που στον πολιτισμενο κοσμο τ ασθενοφορα πληρωνονται
και φαντασου να εχεις παθει ατυχημα, να ξερεις να συνενοηθεις
να σε προετοιμασουν με το φορειο ειδικα για την πτηση και να
εχουν ενημερωσει την αεροπορικη γι αυτο,ξερεις πολλους
που μπορουν να το κανουν μονοι τους?

Κανείς δεν είπε ότι θέλει τσάμπα υπηρεσίες προς θεού.Να πληρώσω και το κάτι παραπάνω γιατί όχι αλλά να μου παρέχουν σωστές υπηρεσίες που να δικαιολογούν τα χρήματα που δίνω
Σωστο.
Δεν είμαστε τζαμπατζήδες έλεος!
Δεν αναφερθηκα προσωπικα
Και κανείς δεν ανέφερε το πιο σημαντικό.Μόνος σου καλώς η κακώς θα πας έστω κι αν σε βρουν οι σαράντα συμφορές,με το πρακτορείο μέχρι τελευταία στιγμή τίποτα δεν είναι σίγουρο.Ούτε αν θα πας,ούτε που θα πας,ούτε καν που θα μείνεις!
Και αυτο σωστο, πρεπει να επιλεγεις τα καλυτερα και ας δινεις
κατι παραπανω.(Γενικα μιλαω)

υγ Δεν ξέρω πως δουλεύουν τα πρακτορεία στη Ισπανία αν κι εχω την εντύπωση ότι είναι πιο ξεκάθαρες οι υπηρεσίες,

Οσο και αν σου φαινεται περιεργο δεν ειναι εντελως ξεκαθαρες
πρεπει να την ψαξεις.

villi

Member
Δηλαδή βρε Παναγιώτη θες να μου πεις ότι το πρακτορείο θα βρει σε κάποιον ταξιδιωτικά έγγραφα λίγο πριν την πτήση να ταξιδέψει???
Απλα χρειαζομαι μιση ωρα οτι μερα και να ειναι οτι ωρα και να
ειναι.Ποσοι το μπορουν απο αυτους που ταξιδευουν μονοι τους

Μονο που στον πολιτισμενο κοσμο τ ασθενοφορα πληρωνονται
και φαντασου να εχεις παθει ατυχημα, να ξερεις να συνενοηθεις
να σε προετοιμασουν με το φορειο ειδικα για την πτηση και να
εχουν ενημερωσει την αεροπορικη γι αυτο,ξερεις πολλους
που μπορουν να το κανουν μονοι τους?
Tα παραπάνω δηλώνουν επαγγελματισμό κι έτσι ακριβώς πρέπει να είναι ο σωστός επαγγελματίας που σέβεται και εκτιμά τον πελάτη.Και μακάρι όλοι να έπρατταν με τέτοιο επαγγελματισμό αλλά δυστυχώς υπάρχει το ρημάδι το αλλά...
Και για να επανέλθουμε πλέον ον τόπικ η μείωση οφείλεται πρωτίστως στην έλλειψη χρημάτων πλέον και δεν αμφισβητείται αυτό.Παιδιά όσο κι αν δε θέλουμε να το παραδεχτούμε η Κλεοπάτρα έχει δίκιο.Αν δεν εξασφαλίσεις τα προς το ζην ούτε σκέψη για ταξίδι.Γιατί ο άνθρωπος πρώτα επιβιώνει κι έπειτα φροντιζει για την τέρψη του.Μετά ακολουθούν όλες οι συζητησεις για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και για να μη με περάσετε για αφοριστική και με λιθοβολίσετε μέρες που είναι σαφέστατα υπάρχουν σωστοί επαγγελματίες και στο χώρο του τουρισμού όπως και σε όλους τους κλάδους άλλωστε που κάνουν τιμίως και ευσυνειδήτως τη δουλειά τους και είναι αυτοί που θα κρατήσουν τον πήχη ψηλά και θα επιβιώσουν της κρίσης γιατί ο κόσμος πλέον ψάχνεται και ξέρει να ξεχωρίσει τους καλούς επαγγελματίες!

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Μπορεί η πόλη που βρίσκεσαι να μη διαθέτει νοσοκομείο και η μεταφορά σε αυτό να κοστίζει μια μικρή περιουσία (χωρίς ταξιδιωτική ασφάλεια), ακόμα και στην πολιτισμένη Ευρώπη (πχ Γροιλανδία, Νορβηγία).

panpan

Member
Και για να επανέλθουμε πλέον ον τόπικ η μείωση οφείλεται πρωτίστως στην έλλειψη χρημάτων πλέον και δεν αμφισβητείται αυτό.Παιδιά όσο κι αν δε θέλουμε να το παραδεχτούμε η Κλεοπάτρα έχει δίκιο.Αν δεν εξασφαλίσεις τα προς το ζην ούτε σκέψη για ταξίδι.Γιατί ο άνθρωπος πρώτα επιβιώνει κι έπειτα φροντιζει για την τέρψη του.
Aπλα λεφτα δεν υπαρχουν και υπαρχουν αλλες προτεραιοτητες.

Μετά ακολουθούν όλες οι συζητησεις για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και για να μη με περάσετε για αφοριστική και με λιθοβολίσετε μέρες που είναι
κουβεντα κανουμε
σαφέστατα υπάρχουν σωστοί επαγγελματίες και στο χώρο του τουρισμού όπως και σε όλους τους κλάδους άλλωστε που κάνουν τιμίως και ευσυνειδήτως τη δουλειά τους και είναι αυτοί που θα κρατήσουν τον πήχη ψηλά και θα επιβιώσουν της κρίσης γιατί ο κόσμος πλέον ψάχνεται και ξέρει να ξεχωρίσει τους καλούς επαγγελματίες!
Και ετσι πρεπει να κανει.
Υ.Γ.
(έχω σχετικές μαρτυρίες γι'αυτό
μπορεις να μου στειλεις πμ απο που?:xmas_lol:

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Διαβασα με πολυ ενδιαφερον την ολη συζητηση μεχρι τωρα και εχω να πω 2-3 πραγματακια:

1) Τα ταξιδια μπορει για μενα (και για πολλους) να ειναι ειδος πρωτης αναγκης και να με πιανει πανικος αν δεν πραγματοποιησω τουλαχιστον 4-5 (ο καθενας εχει τα νουμερα του) ταξιδια το χρονο, αλλα υπαρχουν πολλοι ανθρωποι που δεν τους ενδιαφερουν ιδιαιτερα και αλλοι που τα θεωρουν πεταμενα λεφτα. Επιπλεον αν δεν εχω να καλυψω τις βασικες αναγκες και τα υποχρεωτικα εξοδα, το πρωτο που θα κοψω ειναι τα ταξιδια γιατι κυριως εκει πηγαινουν τα χρηματα που μου περισσευουν.

2) Δυστυχως θα διαφωνησω για ακομη μια φορα με τον Traveller στο θεμα τουριστικα πρακτορεια. Σαφως και υπαρχουν πολλα γραφεια που κανουν σωστα τη δουλεια τους (κυριως μικρα επαρχιακα που κανουν καλη δουλεια). Αν μιλαμε μονο για αεροπορικα και δωματιο στα 500 ευρω το καθαρο κερδος ισως ειναι 30 ευρω. Αν μιλαμε για πακετο και εκδρομη που οργανωνει το πρακτορειο τοτε το κερδος ειναι πολυ μεγαλυτερο και το ποσο των 15-30 ευρω δεν εχει καμμια σχεση με την πραγματικοτητα. Επισης χρημα βγαζουν απο τις εκει εκδρομες, τα εστιατορια που πηγαινουν τα γκρουπ (δηθεν για να γιορτασουμε ολοι μαζι κλπ), τα παντος ειδους μαγαζια που προτεινουν ως ιδανικα για αγορες, οι στη μεση του πουθενα επισκεψεις σε βιοτεχνιες, βιομηχανιες, εργαστηρια παραγωγης παραδοσιακων και καλα προιντων κα

3) Η εξυπηρετηση τους ειναι συνηθως κακη. Εχω να πω και καλα και κακα. Τα καλα δυστυχως ομως ειναι πολυ λιγοτερα. Τα κακα αφορουν κυριως μεγαλα και γνωστα ταξιδιωτικα πρακτορεια. Εντος και εκτος Ελλαδος. Περιστατικα οπου δινουν λαθος πληροφοριες στους πελατες προκειμενου να του πουλησουν το προιον. Χρεωση τιμης εισοδου (σε μουσεια, αξιοθεατα) μεγαλυτερης της πραγματικης (και καλα, δωστε τα λεφτα σε μενα να βγαλω ομαδικα εισιτηρια να μπουμε γρηγορα). Μεγαλη πιεση πριν κλεισεις το πακετο πως και καλα ειναι λιγες οι θεσεις και πρεπει να βιαστεις... Κι οταν το κλεισεις, δεν ξερουν λεει αν θα γινει η εκδρομη και αν τελικα θα ειναι αυτο το ξενοδοχειο ή ενα αλλο παρομοιο (που μπορει να ειναι και στου διαολου τη μανα). Νευρικοι οδηγοι και αγενεις υπαλληλοι (τουλαχιστον στα καλα γι αυτους χρονια) . Και αλλα πολλα με κορυφαιο αυτο που μου διηγηθηκαν φιλοι μου (εγινε και σχετικη καταγγελια στη διευθυνση του γραφειου, δεν ξερω τη τυχη ειχε ομως). Δεν θα πω ονομα αλλα προκειται για πολυ γνωστο πρακτορειο της Θεσσαλονικης (πιο γνωστο δεν γινεται):

Σε ενα χιονοδρομικο κεντρο, ενα μελος του γκρουπ στην καταβαση του πλακωνεται απο μικρης εντασης χιονοστιβαδα και χανει το σκι. Φτανοντας η ωρα της επιστροφης, το γκρουπ μαζευεται και η παρεα του παιδιου ενημερωνει τον οδηγο (ξεναγος δεν υπηρχε) οτι λειπει κι οτι δεν μπορουν να επικοινωνησουν μαζι του. Ο οδηγος απαθεστατα λεει πως θα περιμενει αλλα δεκα λεπτα. Οντως μετα απο 15 περιπου λεπτα κι ενω 2 παιδια (οταν λεω παιδια, ενηλικες εννοω) εχουν παει να τον αναζητησουν. Ο οδηγος λεει οτι δεν μπορει να περιμενει αλλο, φευγουμε... Για να μην πολυλογω το γκρουπ σταματησε με τις φωνες του τον οδηγο, κατεβηκαν ολοι κατω και σε 20 περιπου λεπτα επεστρεψε ο ανθρωπος.

Την ευθυνη για τους ασχετους, ανιδεους, νευρικους, ασυνειδητους ή επικυνδινους υπαλληλους την εχει ο εκαστοτε εργοδοτης τους. Και μια φορα τον δικαιολογω, οταν ομως για να μειωσει τα κοστη του προσλαμβανει οποιον να 'ναι, τοτε πως μπορω να βασιστω σε τετοι γραφειο πως στην στραβη δεν θα χω προβλημα.

4) Σαφως και πρεπει να βγαλουν κερδος. Αλλα να μην πουλανε φυκια... Αν νομιζουν πως θα μπουν μεσα ας ανεβασουν τις τιμες. Δεν δεχομαι το πουλω φθηνα αρα και το ξενοδοχειο λχ που σε παω επρεπε να περιμενεις πως θα ειναι χαλια και βρωμικο. Δεν δεχομαι αυτη τη λογικη. Εκτος κι αν οταν πουληθηκε το δωματιο ειχε αναφερθει κατι τετοιο (πως ναι μεν ειναι φθηνο αλλα ειναι και βρωμικο).

Υπαρχουν και οι τιμιοι που σου λεν τα συκα συκα και τη σκαφη σκαφη, δεν λεω, αλλα μια δουλεια που μπορω να την κανω και μονος, δεν την αναθετω σε αλλον. Οπως δεν θα καλεσω τον υδραυλικο να μου αλλαξει βρυση στο μπανιο, ετσι δεν θα απευθυνθω σε πρακτορα ή γραφειο να μου βγαλει εισιτηρια κλπ. Οποιος εχει τα φθηνοτερα αυτος κερδιζει.

5) Η ταξιδιωτικη ασφαλεια σε καλυπτει απο καθε ειδους αναποδια και στοιχιζει και λιγοτερο απο την αμοιβη του γραφειου.

Κι επειδη αναφερθηκε το booking απο τον φιλο μου τον panpan. Οταν ακυρωσεις το δωματιο σου σαφως και θα χρεωθεις με τους ορους που εκανες την κρατηση (συμφωνα με την πολιτικη του ξενοδοχειου).

Εκεινο που δεν ξερετε πολλοι ειναι πως εχετε τη δυνατοτητα να προσπαθησετε να πετυχετε μικροτερη ή και καθολου χρεωση. Η τακτικη που ακολουθειται ειναι πως ο πελατης πρπει να στειλει γραπτο αιτημα στην booking που να εξηγει τους λογους ακυρωσης. Η εταιρεια με τη σειρα της μεταβιβαζει το αιτημα στον ξενοδοχο και αν αυτος το αποδεχθει τοτε υπαρχει περιπτωση να μην χρεωθει καθολου. Δηλαδη αντε να βρεις ακρη...

Οι περισσοτεροι εκεινο που κανουν ειναι να επικοινωνουν τηλεφωνικα με την booking. Η εταιρεια τους δινει την απαντηση να ετοιμασουν μια αιτηση κτλ τα παραπανω. Και πολυ σωστα γιατι δεν γνωριζει την απαντηση του ξενοδοχειου και δεν μπορει να σου πει ο,τι να ναι. Κι ετσι ειτε το αφηνεις, ειτε περναει αρκετος χρονος μεχρι να παρεις απαντηση, το ξενοδοχειο δεν μπορει να πουλησει αλλου το δωματιο και αρνειται τη μη χρεωση.

Ο πιο πρακτικος τροπος ειναι η αμεση επικοινωνια με το ξενοδοχειο. Σε πολλες περιπτωσεις θα σας αρνηθουν επιστροφη. Ειναι και το λογικο αλλωστε. Ομως αρκετες φορες (εγω τουλαχιστον το κανω πολυ συχνα, εαν δεν μου φερνει ιδιαιτερο προβλημα) θα δεχτουν να μην σας χρεωσουν (αλλωστε με τετοια τακτικη γινεστε αυτοματα πελατης τους σε επομενο σας ταξιδι και μονο καλα λογια εχετε να πειτε γι αυτους). Ομως υπαρχει το προβλημα με την προμηθεια της booking κι ετσι δεν μπορουν να ειναι απολυτα σιγουροι πως δεν θα χρεωθειτε καθολου. Ετσι το ξενοδοχειο θα επικοινωνησει με την booking, θα τους πει πως ακυρωνετε το δωματιο και πως δεν θελει να σας χρεωσει. Η booking θα επικοινωνησει μαζι σας αργοτερα, αφου περασουν οι ημερομηνιες για τις οποιες κανατε την κρατηση για να σας ρωτησει αν χρεωθηκατε με καποιο ποσο. Εσεις θα πειτε οχι και ολα καλα.

Αυτο μπορειτε να το κανετε κι αν ακομα διακοψετε για τον χ,ψ λογο το ταξιδι σας. Καταλαβαινετε βεβαια πως πρεπει να παρουσιασετε πειστικο λογο και να μην φερνει η ακυρωση σας προβλημα στη σειρα κρατησεων του ξενοδοχειου.

Υπαρχει δηλαδη και μια περιπτωση να μην χρεωθειτε (οταν ειναι κρατηση με μη επιστρεψιμη χρεωση ειναι σχεδον αδυνατον για πολλους και διαφορους λογους). Στα τουριστικα γραφεια και πρακτορεια υπαρχει τετοια δυνατοτητα; Ή πληρωνεις προκαταβολικα κι αν κατσει στραβη εχασες; Γιατι αυτη η πως εισαι πιο σιγουρος με τα γραφεια ειλικρινα μου φαινεται οτι πλησιαζει τη σφαιρα της φαντασιας.

6) Οι υπηρησιες του ξεναγου-οδηγου-βοηθου ειναι πολυτιμες αλλα μπορεις να τις πληρωσεις εξτρα και μονος σου στο πακετο του ταξιδιου που φτιαχνεις ο ιδιος για τον εαυτο σου.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Επανέρχομαι στο περί πολυτέλειας και ξαναλέω.Ότι δεν εμπίπτει στην κατηγορία της Πρώτης Ανάγκης δεν είναι αυτομάτως και πολυτέλεια.Το ότι κάποιοι θεωρούν ότι είναι πεταμένα χρήματα,αλλά την Παρασκευή το βράδυ ακουμπάνε 200 κατοστάρικα στον Πλούταρχο (ή τα κάνουν Nautica ή iPhone κλπ κλπ) δεν σημαίνει ότι θα ακούσω απαραίτητα και την άποψή τους.

Αν θέλετε καλύτερα λοιπόν,τα ταξίδια αποτελούν μέρος της ψυχαγωγίας του ανθρώπου -με την αληθινή έννοια του όρου- και ως τέτοια είναι ανάγκη.Ασφαλώς και είναι από τα πρώτα που κόβεις,όπως έχω ήδη αποφασίσει για το 2012 εγώ π.χ.,αλλά αυτό δεν σημαίνει πως περικόπτεις απ'τις πολυτέλειές σου αλλά ότι το όλο σκηνικό αρχίζει να διαταράζει σοβαρά την διαβίωση και τον τρόπο ζωής σου.Και μιλάω για μας που έχοντας αυτό το μικρόβιο ότι κόβαμε από αλλού τα ρίχναμε στο ταξίδι.Οπότε όταν αρχίσεις να κόβεις κι απ'αυτό.....

thanos_n

New Member
τα ταξιδιωτικά γραφεία παρέχουν κάποιες υπηρεσίες και φυσικό είναι να υπάρχει ένα αντίτιμο γι' αυτές. το αν είναι υψηλό η όχι είναι θέμα ερευνας αγοράς και ο καθένας κρίνει και αποφασίζει με ποιο ταξιδιωτικό γραφείο θα συνεργαστεί.

προσωπικά δεν έχω και μεγάλη εμπειρία από ταξίδια στο εξωτερικό (έχω επισκεφτεί μόνο 3 χώρες) αλλά οργάνωσα και τα τρια ταξίδια αποκλειστικά μόνος μου. ψάχνοντας αντίστοιχα πακέτα ταξιδιωτικών γραφείων διαπίστωσα οτι το ταξίδι μου κόστισε αρκετά λιγότερα χρήματα από οτι αν το είχα κλείσει μέσω ενός πράκτορα.

αυτό είναι φυσικό γιατί κι εγώ είχα σπαταλήσει αρκετές εργατοώρες σε ψάξιμο για να μπορέσω να βρώ καλές τιμές οπότε η ουσία είναι οτι αν έχεις χρόνο το οργανώνεις μόνο σου και γλύτώνεις χρήματα αλλίως αυτή τη δουλειά την αναθέτεις σε ένα γραφείο το οποίο θα πρέπει να πληρωθεί για τις υπηρεσίες που παρέχει.

από τη μικρή μου εμπειρία διαπίστωσα τα εξής.
- (το πλέον κλασικό) όσο ποιο νωρίς κάνεις κράτηση εισητηρίων τόσο ποιο φτηνα θα τα βρείς.
- ανάλογα με τη χώρα προορισμού προτίμησε την αεροπορική εταιρία της χώρας είναι συνηθως ποιο φτηνά.
-μην φύγεις παρασκευή και γυρίσεις κυριακή ο ποιο ακριβός συνδυασμός
-το γεγονός οτι την τελευταία μέρα θέλεις να φύγεις αργά το απόγευμα για να την έχεις στην διάθεση σου, αναγκαστικά το πληρώνεις. σε σχέση με την πρωινή πτήση επιστροφής από βερολινο για δύο άτομα η διαφορά ήταν 150 ευρώ. (συνήθως στα ταξιδιωτικά η πτήση επιστροφής είναι πρωινή)
-κάνε μια ερευνα αγοράς από site για εισητήρια για να δεις μια τάξη μεγέθους αλλά τελικά κάνε κράτηση από το site της κάθε αεροπορικής εταιρίας (μπορεί να βρεις και προσφορές)
- ξεκίνα από το booking για να δεις τιμές αλλά πάλι κάνε κράτηση μέσω της σελίδας του ξενοδοχείου.
-μην κλεισεις πρωινό είναι σίγουρο ότι όταν πας θα σου κάνουν καλύτερη προσφορά στην ρεσεψιον (τα μισα λεφτά) η θα βρεις κάποιο φούρνο διπλα και θα τη βγάλεις ζάχαρη.
-διάβασε μόνο τις αρνητικές κριτικές από booking και tripadvisor, οι θετικές μπορεί να είναι και ψεύτικές. αν όλοι συμφωνούν αρνητικά σε κάτι τότε ισχύει αλλιως είναι η υποκειμενική κρίση του καθενός. (ο αμερικανός θα σου πει οτι το δωμάτιο είναι μικρό αφού θέλει αεροπλανοφόρο για να αισθάνεται άνετα)
-όλα είναι θεμά διαπραγματευσης, φέτος βουδαπέστη έστειλα mail για να γίνει καλύτερη τιμή από αυτή που είχαν στο site και τελικά είχα μια έκπτωση 70 ευρώ.

είναι σίγουρο οτι τα ταξιδιωτικά προσφέρουν υπηρεσίες τις οποίες πρέπει να πληρωθούν (επιχειρήσεις είναι οχι φιλανθρωπικά ιδρύματα) απλά πιστευώ οτι αν έχεις το χρόνο μπορείς τις συγκεκριμένες υπηρεσίες να τις παρέχεις μόνος σου στον εαυτό σου

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
ο αμερικανός θα σου πει οτι το δωμάτιο είναι μικρό αφού θέλει αεροπλανοφόρο για να αισθάνεται άνετα
Όντως,δεν υπάρχει Βορειοαμερικάνος σε σχόλια διαμονής που να μην γκρινιάζει για τη στενότητα των χώρων.Πολλές φορές και σε δωμάτια που εμένα μου έχουν φανεί παραπάνω από ευρύχωρα.

joss

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Το ότι κάποιοι θεωρούν ότι είναι πεταμένα χρήματα,αλλά την Παρασκευή το βράδυ ακουμπάνε 200 κατοστάρικα στον Πλούταρχο (ή τα κάνουν Nautica ή iPhone κλπ κλπ) ..
Πεστα μεγαλε! Συμφωνω 100%. Αυτα λεω και σε φιλους οταν με ρωτανε που βρισκω τα "πολλα" λεφτα για ταξιδια. Το οτι εκεινοι χαλανε για τους παραπανω λογους πολυ περισσοτερα δεν το σκεφτονται.

Οσο για τα πρακτορεια, υπαρχουν καλοι και κακοι (δυστυχως οι περισσοτεροι) επαγγελματιες. Εχω πολλα περιστατικα με λαμογιες απο πρακτορεια. Ευτυχως εκει που δεν το περιμενεις βρισκεις πολυ καλες υπηρεσιες απο μικρα πρακτορεια.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom