• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Κόπηκαν μαχαίρι τα ταξίδια στο εξωτερικό

kabamarou

Member
Το να μην θέλει μόνο να καλοπερνάει κάποιος που έγραψα ήταν λάθος.Αν ταξιδεύεις απλά φθηνά και αισθάνεσαι χάλια όταν το κάνεις σαφώς και δεν έχει κανένα νόημα.
Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι αν κάποιος χαμηλώσει τις απαιτήσεις του και την ψάχνει μπορεί να ταξιδέψει και να περάσει και καλά.

Το αν έχει νόημα κάτι η όχι εξαρτάται από την αντίληψη του καθενός.
Έτσι δεν είναι;
Δεν μπορούμε δηλαδή να προδικάσουμε τι θα κάνει ο καθένας πέρα από εμάς για να περάσει καλά η όχι.
Εγώ προσωπικά και οι φίλοι μου που πήγαμε αυτά τα 3 ταξίδια περάσαμε πάρα πολύ καλά και έχουμε τις καλύτερες αναμνήσεις και δεν το είδαμε σαν ασκητισμό η μιζέρια και επειδεί γενικά κάνω παρέα με ανθρώπους που δεν έχουν και πολλά φράγκα, κάθε φορά που είναι να οργανόσω κάτι αντίστοιχο γίνονται παρεξηγήσεις γιατί δεν τους λέω να έρθουν μαζί μας:)
Αν το άκουγαν αυτό βέβαια άνθρωποι που έχουν συνηθίσει διαφορετικά θα λέγανε ε τους κακομοίρηδες γιαυτό γράφω ότι έχει να κάνει με την αντίληψη.

Απλά δεν το διατύπωσα και τόσο καλά αυτό που έβαλες στο πλαίσιο και δεν μπορώ αυτή την ώρα να το κάνω μάλλον λόγω του ότι νυστάζω:)

panpan

Member
@North66

Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος θα θέλει να ταξιδέψει κακοπερνώντας...
Iσως γιατι δεν εχει τα οικονομικα που ενδεχομενως εχεις εσυ η
απλα δεν εχει τον ιδιο τροπο σκεψης

σίγουρα το ταξίδι είναι ένα χόμπυ για πολλούς, αλλά συνήθως τα χόμπυ είναι πράγματα που κάνουμε γιατί μας ευχαριστούν...
χομπυ ειναι και η αναρριχηση,οι πεζοπορειες στα βουνα,το ποδηλατο
και πολλα αλλα που μπορει να μας ταλαιπωρουν αλλα ταυτοχρονα
μας ευχαριστουν.

το να ταξιδεύω για να ταξιδεύω νομίζω δεν έχει αξία αν γίνεται υπό τη μορφή ασκητισμού ή μιζέρια
Μιζερια ειναι να κανεις κριτικη για κατι που κανει ο αλλος και
εσυ δεν μπορεις να το κανεις.
Υπαρχουν πολλοι που ταξιδευουν με ποδηλατα,μηχανακια,τραινα
με loco,business,auto stop,αν αυτο τους ευχαριστει μεγια τους
και χαρα τους.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
@North66

Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος θα θέλει να ταξιδέψει κακοπερνώντας...
Iσως γιατι δεν εχει τα οικονομικα που ενδεχομενως εχεις εσυ η
απλα δεν εχει τον ιδιο τροπο σκεψης
Αν ανατρέξεις στην παράθεση που έκανα στο post#48, θα καταλάβεις ότι δε μέμφομαι αυτούς που ταξιδεύουν οικονομικά αλλά το σκεπτικό ότι ας πάμε να ταξιδέψουμε και ας κακοπεράσουμε... σε αυτές τις περιπτώσεις προτιμώ να κάτσω σπίτι μου απ' το να κακοπερνάω για να πω ότι ταξίδεψα. Στην περίπτωση όμως του kabamarou αυτό δεν ισχύει γιατί όπως συμπλήρωσε και ο ίδιος δεν κακοπερνάει στα ταξίδια του απλά δε διατύπωσε τόσο καλά αυτό που παρέθεσα.

το να ταξιδεύω για να ταξιδεύω νομίζω δεν έχει αξία αν γίνεται υπό τη μορφή ασκητισμού ή μιζέρια
Μιζερια ειναι να κανεις κριτικη για κατι που κανει ο αλλος και
εσυ δεν μπορεις να το κανεις.
Η κριτική είναι κομμάτι της ύπαρξης ενός φόρουμ. Μιζέρια είναι η μη αποδοχή της δυνατότητας κριτικής σε οποιοδήποτε θέμα και σε οποιαδήποτε άποψη, γεγονός που διακρίνω στο παραπάνω ποστ σου.

Άννα Τ.

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πολωνία, Λεττονία, Λιθουα
Ταξίδι-Όνειρο
κινα
Τα ταξιδια , υποθετω κι εγω, ότι μειωνονται λογω οικονομικης κρισης, οπως αλλωστε μειωθηκε η καταναλωση ολων των ειδων -βασικων και μη.
Σε σχεση με τα ταξιδιωτικα γραφεια τωρα...εγω τα βρισκω ακριβοτερα απο τα ατομικα ταξιδια , τουλαχιστον οσον αφορα την Ευρωπη.Εμεις που ταξιδευουμε οικογενειακως και ειμαστε 3 ατομα κλεισαμε αεροπορικα και ξενοδοχειο για 9 μερες στο βερολινο με 1020 ευρω
συνολικα...δηλαδη περιπου 300 ευρω το ατομο.Υπαρχει γραφειο που δινει βερολινο για 9 μερες με αυτη την τιμη;; Δε νομιζω...
Τελος θα ηθελα να σχολιασω -αν μου επιτρεπετε- αυτα που λετε για τα λεφτα.
Πιστευω οτι μπορει κανεις να περασει καλα και χωρις ενα ευρω στην τσεπη του , οπως μπορει να περασει καλα και με πολλα λεφτα! Το πως θα περασουμε εξαρταται απο πολλους παραγοντες ,οι περισσοτεροι απο τους οποιους δεν εχουν σχεση με τα χρηματα...

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Τα ταξιδια , υποθετω κι εγω, ότι μειωνονται λογω οικονομικης κρισης, οπως αλλωστε μειωθηκε η καταναλωση ολων των ειδων -βασικων και μη.
Σε σχεση με τα ταξιδιωτικα γραφεια τωρα...εγω τα βρισκω ακριβοτερα απο τα ατομικα ταξιδια , τουλαχιστον οσον αφορα την Ευρωπη.Εμεις που ταξιδευουμε οικογενειακως και ειμαστε 3 ατομα κλεισαμε αεροπορικα και ξενοδοχειο για 9 μερες στο βερολινο με 1020 ευρω
συνολικα...δηλαδη περιπου 300 ευρω το ατομο.Υπαρχει γραφειο που δινει βερολινο για 9 μερες με αυτη την τιμη;; Δε νομιζω...
Τελος θα ηθελα να σχολιασω -αν μου επιτρεπετε- αυτα που λετε για τα λεφτα.
Πιστευω οτι μπορει κανεις να περασει καλα και χωρις ενα ευρω στην τσεπη του , οπως μπορει να περασει καλα και με πολλα λεφτα! Το πως θα περασουμε εξαρταται απο πολλους παραγοντες ,οι περισσοτεροι απο τους οποιους δεν εχουν σχεση με τα χρηματα...
Εδω θιγεις σωστα και ενα αλλο θεμα για πολλους ...κατι που και παλιοτερα ,σε καλυτερες εποχες μας ηταν δυσκολο...ποσο μαλλον τωρα.
Ευκολοτερα ταξιδευεις οταν εισαι μοναχος ..παρα οταν εχεις να κλεισεις 3-4 "συμμετοχες" με το ιδιο πορτοφολι.
Οι 'τσιμπημενες' τιμες των πρακτορειων πρεπει να υπολογιστουν Χ 3 ή Χ4.
Το ιδιο και οταν ταξιδεψεις μεμονωμενα.

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Συμφωνώ απόλυτα!Πλέον με τη χρήση του ίντερνετ μπορεί ο καθένας μόνος του να οργανώσει το ταξίδι του οπότε έχει μειωθεί ούτως η άλλως ο κόσμος που ακόμη απευθύνεται σε πρακτορεία.Ήρθε και η κρίση και χειροτέρεψε τα πράγματα.Σίγουρα το ταξίδι δεν είναι εύκολο πια όταν δεν έχεις να καλύψεις τις βιοτικές σου ανάγκες οπότε αν σου περισσεύει κάτι σίγουρα δεν θα το δώσεις για τα υπερτιμημένα ταξίδια των πρακτορείων.Αν δεν αλλάξουν τακτική σε λίγα χρόνια δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης κατ'εμέ!

Μπορεί για σένα να μην έχουν λόγο ύπαρξης, αλλά διεθνώς τα πρακτορεία επανέρχονται δριμύτερα. Και ως συνήθως, η Ελλάδα είναι 10 χρόνια πίσω σε ότι γίνεται σε Ευρώπη και Αμερική σήμερα.
Δεν είναι τυχαίο ότι σύμφωνα με μελέτες, μέσα σε 2 χρόνια, οι online κρατήσεις έπεσαν από 53% στο 47% προς όφελος των πρακτορείων.
Και όπως είπε πολύ σωστά ο traveller, οι πράκτορες είναι επαγγελματίες που γνωρίζουν πολύ καλά τη δουλειά τους.
Για να το καταλάβεις καλύτερα, όλες αυτές οι μηχανές αναζήτησης, είναι πρακτορεία που με τον online τρόπο βρίσκουν πελάτες.
Κανονικά πρακτορεία.
Ούτε αερ. εταιρείες, ούτε φιλανθρωπικά ιδρύματα που σε βοηθάνε να ταξιδέψεις φτηνά, ούτε οργανισμοί υπέρ του φτηνού ταξιδιού.
Πρακτορεία.
Τουλουμοτύρι Travel. Αποτρίχωση Tours. Μπριάμ travel organization.
Με κανονικές άδειες πρακτορείου, και ταχυδρομικές διευθύνσεις.

Study: Travel agents making a comeback - This Just In - Budget Travel

Are travel agents making a comeback? - CNN

Why You Still Need a Travel Agent | The Independent Traveler

Kαι ένα ποστ που έγραψα πριν 1 χρόνο περίπου:

http://www.travelstories.gr/%E3%E5%...E%ED-%E3%F1%E1%F6%E5%DF%F9%ED.html#post241161

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Εδώ μέσα πάντως οι χρήστες πρακτορείων ίσα που ξεπερνούν το 30% συνδυαστικά.
Και μιλάμε για εξειδικευμένο κοινό και αρκετά ενημερωμένο για το χώρο.

Πράγμα που με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι Έλληνες ταξιδιωτικοί πράκτορες τα έχουν κάνει μούτι,αν όντως οι ξένοι βρήκαν την απάντηση απέναντι στην online πρόκληση.

niax

Member
Ταξίδι-Όνειρο
βολτα με τον υπερσiβηρικο
Ο παραλογισμός της λιτότητας βιάζει τη λογική του μέτρου.

Μόνο έτσι μπορώ να εξηγήσω πως μπορεί να νομίζει κάποιος ότι αν του περισσεύουν 1,2,3 χιλιάρικα το χρόνο τότε διάγει και πολυτελή ζωή!

Μάλλον κάποιοι δεν έχουν ιδέα τι σημαίνουν οι λέξεις "κεφάλαιο","κονόμα","αρπαχτή","μπίζνα" και πολλές άλλες ακόμα που περιγράφουν παρόμοια ευγενή αθλήματα.
Ρε συ γενικα δεν εχεις αδικο αλλα δεν νομιζω οτι κανεις εγραψε αυτο το πραγμα. Αλλα μη ζουμε και σε αυταπατες, αυτη τη στιγμη αυτος που εχει χρηματα να διαθεσει για ενα ταξιδι ειναι συγκριτικα προνομιουχος σε σχεση με αλλους που δεν εχουν να πληρωσουν το νοικι. Οπως και αυτος που δανειζεται για να πληρωσει το νοικι ειναι συγκριτικα προνομιουχος εναντι πχ των κατοικων του 3ου κοσμου. Αλλο πραγμα να αναγνωριζεις τα ανω και αλλο να αποδεχεσαι την κατασταση και να χαιρεσαι κιολας που δεν εισαι στον αποπατο. Και απο τα γραφομενα εγω δε διεκρινα καπου τη δευτερη λογικη.

Επι του θεματος τωρα, προφανος και θα πεσει η ζητηση και στα πρακτορια και στους ανεξαρτητους ταξιδιωτες και στον εσωτερικο τουρισμο. Δε νομιζω να εκπληχθηκε κανεις με την ειδηση.
Περι πρακτοριων δεν εχω αποψη, εγω μεχρι τωρα εχω κινηθει μονο σε Ευρωπη και Βορρειο Αφρικη οποτε μου ηταν πολυ ευκολο να οργανωσω ολα ταξιδια μονη μου. Σε κανενα "δυσκολο" προορισμο, που ελαχιστοι ντοπιοι πχ μιλανε Αγγλικα η κατι τετοιο φανταζομαι θα ηταν πολυ χρησιμες οι υπηρεσιες ενος πρακτοριου.

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
Εδώ μέσα πάντως οι χρήστες πρακτορείων ίσα που ξεπερνούν το 30% συνδυαστικά.
Και μιλάμε για εξειδικευμένο κοινό και αρκετά ενημερωμένο για το χώρο.
Δεν διάβασες αυτό που έγραψα. Σε πόσα ταξίδια το υπόλοιπο 70% κλείνει απευθείας με τις αεροπορικές και απευθείας με τα καταλύμματα?
Ελάχιστοι. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τοπικά γραφεία (άρα πράκτορες), ή το booking, expedia, lastminute, venere, besthotels, hotels4u, cheaptickets, airtickets κλπ κλπ.
Αλλά όλα αυτά είναι πρακτορεία επίσης.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Έλα τώρα.Κάνεις διαχωρισμούς που βολεύουν κατά περίπτωση.Πολλοί από αυτούς δεν έχουν καν φυσική παρουσία,κι αν έχουν είναι για καθαρά νομικούς λόγους.

Σαν τις ιντερνετικές κάβες.Δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να πας ο ίδιος μέσα σε μια αποθήκη να αγοράσεις κρασιά.Αλλά διαδικτυακά κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου.

Μην παίζουμε με τις λέξεις και τις έννοιες.Διαδικτυακοί μεσάζοντες είναι αυτοί που περιγράφεις και σε καμία περίπτωση παραδοσιακοί ταξιδιωτικοί πράκτορες όπως αυτοί που περιγράφει ο traveller με τον οποίο λες ότι συμφωνείς.

Και η ξεκάθαρη κόντρα είναι μεταξύ αυτών.Του παραδοσιακού πράκτορα με τον web broker.

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
Λέμε τα ίδια πράγματα με άλλες λέξεις. Όπως και να τους ονομάσεις, δεν παύουν να είναι πράκτορες. Κάνε μια γύρα στα sites των μεγάλων ελληνικών πρακτορείων και θα διαπιστώσεις ότι τα περισσότερα πλέον έχουν υπηρεσίες online κρατήσεων. Όλοι προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ειναι ακριβα τα ταξιδια στο εξωτερικο που διοργανωνονται απο τα ελληνικα πρακτορεια. Σε αυτο συμβαλουν πολλα βεβαια ( ακριβα αεροπορικα εισιτηρια, μη υπαρξη γραφειων σε αλλες χωρες, μικρο πελατολογιο κα).
Αυτα τα ταξιδια λοιπον διατηρουνται και υπαρχουν ακομα επειδη υπαρχουν οι ανθρωποι που αδυνατουν ή δεν εχουν τη διαθεση να τα οργανωσουν μονοι τους. Ποσοι απο μας αλλωστε δεν εχουν οργανωσει ταξιδι για καποιο φιλο ή συγγενη, που διαφορετικα αν δεν τον βοηθουσαμε θα κατεληγε σε πρακτορειο;

Σαφως και ολα ειναι πρακτορεια οπως λεει ο traveladdict. Ομως τα ελληνικα πρακτορεια (ιντερνετικα και μη) ειτε πωλουν τα προιοντα τριτων (π.χ. δωματια απο booking, expedia ή εισιτηρια αεροπλανων, πλοιων ή εκδρομες κλπ), στις ιδιες ή λιγο φθηνοτερες (σπανιο αλλα καμια φορα συμβαινει) ή ακριβοτερες τιμες, ειτε πωλουν καθαρα δικα τους προιοντα σε τιμες που δεν μπορουν να ειναι ανταγωνιστικοι (ως προς τις τιμες) με ξενα μεγαλα πρακτορεια.

Γι αυτο το λογο στηριζονται σε ανθρωπους δεν γνωριζουν απο ιντερνετ, δεν γνωριζουν σχεδον καθολου ξενες γλωσσες ή δεν τους ενδιαφερει να ασχοληθουν. Ειναι αλλωστε γνωστο πως το μεγαλο τους πελατολογιο ειναι (ηταν τουλαχιστον μεχρι πριν λιγο καιρο) οι μαθητες, οι συλλογοι, οσοι ταξιδευουν τις γιορτες και τα αλλα πρακτορεια απο το εξωτερικο.

Ουτε οι ιντερνετικες ελληνικες σελιδες ή πρακτορεια (οπως θελετε πειτε τα) ειναι ανταγωνιστικα οταν πουλαν δικα τους προιοντα. Υπαρχει ελληνικο μεγαλο ιντερνετικο πρακτορειο που εχει δικια του μηχανη αναζητησης για ξενοδοχεια. Απο την τιμη δωματιου αυτο κερδιζει 20%. Οι κολοσσοι booking και expedia απο την αλλη δουλευουν με 15%.
Πως θελει λοιπον αυτος να ειναι ανταγωνιστικος οταν οι αλλοι που και παγκοσμιου φημης ειναι και καλο ονομα εχουν κερδιζουν 5% λιγοτερο;
Βλεπει τα πραγματα μονοδιαστατα. Στηριζεται στους Ελληνες ομως και απο τους Ελληνες κακα τα ψεματα μπορουσες να βγαλεις κατι παραπανω (ακομα μπορεις δηλαδη).

Κι εκει ειναι το προβλημα. Δεν ειναι τυχαιο που ολα σχεδον τα προιοντα πολυεθνικων εταιρειων στην Ελλαδα πωλουνται ακριβοτερα απο καθε αλλη χωρα ή πολυ ακριβοτερα απο τη μεση τιμη. Ειναι η καταναλωτικη συνειδηση που δεν εχουμε. Ποσοι απο μας π.χ. γνωριζουν (κι αν καποιοι εμαθαν τωρα, ποσοι γνωριζαν μεχρι περυσι ) τις τιμες στο σουπερμαρκετ;
Εγω ειλικρινα σας μιλω, αν και πηγαινω πολυ συχνα και αναζητω σε μερικα ειδη το πιο φθηνο, δεν εχω ιδεα απο τιμες (ουτε καν ξερω ποσα δινω ολο το μηνα συνολικα) ακομη σημερα.

Σ' αυτο πατουσαν ολοι μεχρι τωρα στην ελλειψη καταναλωτικης συνειδησης των Ελληνων. Συνειδηση ομως που σιγα σιγα αποκτομουμε σε ορισμενα πραγματα. Σ' ενα μεγαλο εξοδο, οπως τα ταξιδια, τα πραγματα ειναι πιο ορατα (γι αυτο εχουν ξεσκιστει οι αεροπορικες να κανουν προσφορες, παρα το πανακριβο Ελ Βενιζελος) απ' οτι στο πακετο με τα μακαρονια .

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom