• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Κόπηκαν μαχαίρι τα ταξίδια στο εξωτερικό

villi

Member
Την άκουγα που μάσαγε και και κάποια στιγμή που έψαχνε τις τιμές μου λέει φυσικότατα να περιμένω να σκουπίσει τα χέρια της από τα λάδια γιατί έτρωγε τυρόπιτα!!!!Τι γέλια έκανα δεν περιγράφεται,αφού άρχισε να γελάει κι αυτή...ωραίες στιγμές!!!Δε βαριέσαι έχει και γούστο η όλη φάση!

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Καλά,περιμένετε να δείτε τι αριθμούς θα γράψουν κι οι μεμονομένοι του χρόνου.Το -30% θα είναι καλό νούμερο.Εγώ το κόβω για πολύ χειρότερα.

Εκτός αν η μετανάστευση θεωρηθεί ταξίδι.

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Παντως και γω ειμαι περιεργη να δω πως θα κινηθει στο μελλον το συγκεκριμενο επαγγελμα ,δεδομενου οτι εμπορευεται ειδη πολυτελειας και οχι πρωτης αναγκης.
Ωστοσο παρατηρω οτι ορισμενοι δεν εχουν προσαρμοσει τις τιμες τους στα νεα δεδομενα.Μου εστειλε τον Χριστουγεννιατικο καταλογο του γνωστο πρακτορειο(δε θα αναφερω ονοματα)..ε λοιπον οι τιμες ηταν ανεβασμενες και κινουνταν στα περσινα δεδομενα.Γενικα αυτο το πρακτορειο εχει καλες κριτικες κ προσφερει καλες υπηρεσιες ,αλλα ειναι τσιμπημενο.

Traveller

Member
Αποδεδειγμένα πάντως κάποια και όχι όλα τα πρακτορεία έχουν υπέρογκες χρεώσεις π.χ φόροι αεροδρομίων για τους οποίους πολύς λόγος γίνεται.
Τα έχεις μπερδέψει...οι φόροι αεροδρομίων είναι συγκεκριμένοι και δεν καθορίζονται από τα γραφεία... καμία υπέρογκη χρέωση δεν έχουν... πάντα ξέρεις τι θα πληρώσεις... λογικό είναι να βάζουν μια τιμή κράχτη αλλά στο τέλος σου λένε ακριβώς πόσα θα δώσεις... αν δεν σε συμφέρει η τιμή απλά πας για άλλα...

Επίσης επειδή μου έχει συμβεί πάμπολλες φορές σε φάσεις που δεν είχα χρόνο να το ψάξω μόνη μου και απευθύνθηκα σε πρακτορεία,δεν υπήρχε η παραμικρή εξυπηρέτηση.Σε προωθούν σε πωλητές που δεν γνωρίζουν ούτε το ελάχιστο για το 95% των προορισμών που ''πουλάνε''!!!
Δηλαδή μας λες ότι η πλειοψηφία των πρακτορείων δεν θέλει να βγάλει λεφτά? γιατί η άρνηση εξυπηρέτησης αυτό σημαίνει... και γιατί υπάρχουν τότε?

Και όσο για τα αεροπορικά στα οποία αναφέρθηκες επειδή πάλι πρόσφατα μου συνέβει και νομίζω ότι εσύ με είχες προτρέψει απευθύνθηκα σε 5-6 διαφορετικά πρακτορεία για την αγορά αεροπορικών.Τα τρία από αυτά μου είπαν πως θα μου τηλεφωνήσουν κι ακόμη περιμένω,τα δύο μου είπαν ευθέως ότι πρέπει να αγοράσω ολόκληρο πακέτο ή έπρεπε έστω να ήμουν πελάτης τους στο παρελθόν και το 6ο πια που έδειξε κάποιο ενδιαφέρον στο τέλος μου είπε να το αγοράσω από το ίντερνετ γιατί δεν τους συμφέρει!!!Εκ των υστέρων έμαθα ότι για να πάρεις νορμάλ τιμή πρέπει να είσαι πελάτης τους χρόνια.
Δεν σε καταλαβαίνω... αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι να αγοράσεις ένα εισιτήριο πρέπει να πας από εκεί... τι νόμιζες δηλαδή ότι θα σου πουν από το τηλέφωνο? οι τιμές των εισιτηρίων αυξομειώνονται κάθε μέρα... ότι και να σου έλεγαν θα ήταν ψέμμα... δεν γίνονται έτσι οι δουλειές καλή μου... πας από το γραφείο εξηγείς τι θέλεις, σου δίνουν τιμές, κάνουν μια κράτηση και σου δίνουν ένα περιθόριο... αν ήταν να παίρνουν τον κάθε ερωτησάκια στα σοβαρά και να κλείνουν αβέρτα εισιτήρια σε αγνώστους από το τηλέφωνο θα το έκλειναν το μαγαζί... είναι προφανές ότι η κοπέλα που σου είπε να το πάρεις από το net κατάλαβε ότι δεν ενδιαφερόσουν σοβαρά να αγοράσεις και σε έστειλε αδιάβαστη...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Παντως και γω ειμαι περιεργη να δω πως θα κινηθει στο μελλον το συγκεκριμενο επαγγελμα ,δεδομενου οτι εμπορευεται ειδη πολυτελειας και οχι πρωτης αναγκης.
Διαφωνώ κάθετα στον ορισμό σου.Το ταξίδι ΔΕΝ είναι είδος πολυτελείας και μου κάνει αίσθηση που το ορίζει έτσι κάποιος έμπειρος του χώρου.Μπορεί να μην είναι και πρώτη ανάγκη αλλά αναμφίβολα αποτελεί ανάγκη του,σύγχρονου τουλάχιστον,ανθρώπου το να ταξιδεύει.

villi

Member
Τα έχεις μπερδέψει...οι φόροι αεροδρομίων είναι συγκεκριμένοι και δεν καθορίζονται από τα γραφεία... καμία υπέρογκη χρέωση δεν έχουν... πάντα ξέρεις τι θα πληρώσεις... λογικό είναι να βάζουν μια τιμή κράχτη αλλά στο τέλος σου λένε ακριβώς πόσα θα δώσεις... αν δεν σε συμφέρει η τιμή απλά πας για άλλα...

Δηλαδή μας λες ότι η πλειοψηφία των πρακτορείων δεν θέλει να βγάλει λεφτά? γιατί η άρνηση εξυπηρέτησης αυτό σημαίνει... και γιατί υπάρχουν τότε?

Δεν σε καταλαβαίνω... αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι να αγοράσεις ένα εισιτήριο πρέπει να πας από εκεί... τι νόμιζες δηλαδή ότι θα σου πουν από το τηλέφωνο? οι τιμές των εισιτηρίων αυξομειώνονται κάθε μέρα... ότι και να σου έλεγαν θα ήταν ψέμμα... δεν γίνονται έτσι οι δουλειές καλή μου... πας από το γραφείο εξηγείς τι θέλεις, σου δίνουν τιμές, κάνουν μια κράτηση και σου δίνουν ένα περιθόριο... αν ήταν να παίρνουν τον κάθε ερωτησάκια στα σοβαρά και να κλείνουν αβέρτα εισιτήρια σε αγνώστους από το τηλέφωνο θα το έκλειναν το μαγαζί... είναι προφανές ότι η κοπέλα που σου είπε να το πάρεις από το net κατάλαβε ότι δεν ενδιαφερόσουν σοβαρά να αγοράσεις και σε έστειλε αδιάβαστη...
Oι φόροι αεροδρομίων είναι σαφώς συγκεκριμένοι αλλά κάποια και ξανατονίζω το κάποια πρακτορεία αντί για 200 πχ σου εμφανίζουν διπλάσιους φόρους και μη μου πεις πως δεν το ξέρεις δε θα σε πιστέψω ειλικρινά.

Δεν μίλησα για άρνηση εξυπηρέτησης,δεν ξέρω από που το συμπέρανες αυτό!!!Δεν φταίνε οι πωλητές που δεν γνωρίζουν τους προορισμούς το πρακτορείο φταίει και δη ο ιδιοκτήτης του που δεν προτιμά ανθρώπους που γνωρίζουν το προορισμό που πουλάνε ή δεν φροντίζουν έστω να ενημερωθούν με σχετικά σεμινάρια πχ.Σα να έρθεις σε μένα να σου πουλήσω ένα μηχάνημα που δεν γνωρίζω τι είναι καν,πως θα σε πείσω ρε αδερφέ να το πάρεις?Θες παράδειγμα?σου'χω...Στην Τυνησία πήγα με γκρουπ γιατί είχα μηδέν χρόνο,στο πρώτο πρακτορείο που πήγα να ρωτήσω η πωλήτρια με ρώτησε σε ποια ήπειρο είναι να κοιτάξει το σχετικό κατάλογο και μετά μου διάβασε αυτά που έγραφε ο κατάλογος.Αν αυτό εσύ το θεωρείς εξυπηρέτηση τότε ΟΚ εξυπηρετήθηκα!!!

Αν είναι σε κάθε αεροπορικό που θέλω να αγοράσω να παίρνω σβάρνα τα ταξιδιωτικά τότε βράσε όριζα!Τηλέφωνο παίρνω να ενημερωθώ για την τρέχουσα τιμή που διαθέτει το πρακτορείο και προφανώς θα πήγαινα από κει να το αγοράσω αφού έβρισκα ποιο με συμφέρει.Έρευνα αγοράς ήθελα να κάνω η γυναίκα απαγορέυεται?Και για να μη σκας έκλεισα τελικά εισιτήρια,την βρήκα την άκρη μου!

Για να μην πλατιάζουμε προφανώς σε μένα τύχανε πολλά στραβά και εσύ έχεις θετικές εντυπώσεις.Ας αρκεστούμε σ'αυτό,δεν χρειάζεται να αποδείξουμε ο ένας στον άλλο τίποτα,ο καθένας μας έχει τις εμπειρίες του.:xmas_smile:

Traveller

Member
Παιδιά έχετε παρεξηγήσει πολλά πράγματα... γουστάρετε να ταξιδεύετε τσάμπα... ε δεν γίνεται αυτό πως να το κάνουμε... οι τιμές των γραφείων στα Χριστουγενιάτικα ταξίδια είναι χώμα... αν ένα γραφείο σου ζητάει 500? π.χ για ένα ταξίδι ξέρετε πόσα βγάζει? από 15 μέχρι 30 ευρώ, ποσό το οποίο είναι λογικότατο αν σκεφτεί κανείς τι κανονίζει και τι ευθύνες έχει... εσείς επειδή σας κόψανε τον μισό μισθό νομίζετε ότι τώρα πρέπει να ταξιδεύετε με τα μισά λεφτά... ε δεν είναι έτσι το παραμύθι και καλό θα ήταν να το καταλάβετε γρήγορα...

Από εκεί και μετά το ξαναλέω, δεν γίνατε μάγκες επειδή κλείσατε ένα εισιτήριο από το viva και ένα ξενοδοχείο από το booking... ο πράκτορας έχει σαν επάγγελμα αυτό που εσείς κάνετε δυο φορές τον χρόνο για την πλάκα σας... δεν υπάρχει περίπτωση να ξέρετε περισσότερα από έναν επαγγελματία... μην υποτιμάτε τις γνώσεις του και μην βλέπετε μια τίμια και σοβαρή δουλειά σαν κλοπή και νταβατζιλίκι... υπηρεσίες προσφέρουν οι άνθρωποι, βοηθούν πολύ κόσμο και λογικό είναι να έχουν κέρδος από την δουλειά που κάνουν...

Voyager1

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρουμανία
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος της Γης
Στηριζομενη στις εμπειριες της villi να πω με τη σειρα μου οτι τα 2 τελευταια χρονια στους εκτος Ευρωπης προορισμους προτιμω ταξιδιωτικο γραφειο (απ το οποιο μου χει τυχει να μαι πολυ ευχαριστημενη), ωστοσο ομολογουμενως υπαρχουν πολλοι ασχετοι υπαλληλοι στα γραφεια. Περυσι, πριν κλεισουμε λοιπον την εκδρομη στο Μαροκο ειπαμε να παμε με κλειστα ματια στο γραφειο που συνεργαζομασταν αλλα να δουμε κι αλλου πακετα κ τιμες. Παμε λοιπον σε γνωστο γραφειο της Θεσνικης που προσφατα εκλεισε κ αρκετοι συμφορουμιτες- χωρις να καταλαβω το λογο- ξαφνιαστηκαν. Πωλητρια του που θελε να μου πουλησει την εκδρομη ,επαναλαμβανω στο Μαροκο, τονιζε οτι το γραφειο τους ειναι το μοναδικο που δινει δωρεαν διανυκτερευση στην Τυνιδα μιας κ η πτηση απο Θεσνικη ηταν με ανταποκριση. Θα ρωτησετε που ειναι το μεμπτο...; Οτι πιστευε πως Τυνιδα-Καζαμπλανκα θα γινοταν οδικως η αποσταση!!!! κ μας ελεγε οτι θα χαρουμε κ τα τοπια!! Ελεος;

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Διαφωνώ κάθετα στον ορισμό σου.Το ταξίδι ΔΕΝ είναι είδος πολυτελείας και μου κάνει αίσθηση που το ορίζει έτσι κάποιος έμπειρος του χώρου.Μπορεί να μην είναι και πρώτη ανάγκη αλλά αναμφίβολα αποτελεί ανάγκη του,σύγχρονου τουλάχιστον,ανθρώπου το να ταξιδεύει.
Και ομως malt πιστευω πως για μεγαλη μεριδα του κοσμου ειναι .Μην κοιτας που σε αυτο το ταξιδιωτικο σαιτ μαζευτηκαμε ολοι εμεις που εχουμε κάλο με τα ταξιδια.Για μας τα ταξιδια ειναι ΑΝΑΣΑ ...δεν ειναι ομως για μεγαλη μεριδα κοσμου.
Ο ορισμος πολυτελειας ..δεν απηχει τη δικη μου αποψη.Εχω ομως ακουσει αρκετο "κραξιμο" απο διαφορους για τη συνεχομενη αναγκη μου να ταξιδευω.
Στις δυσκολες εποχες που ζουμε ,αν δεν το λατρευεις αυτο το σπορ,ωστε να στερηθεις ..να κοψεις απο δω κι απο κει ....τι θα επιλεξεις ?Να ταξιδεψεις ή να πληρωσεις τα χρεη σου,τα δανεια σου,να αγορασεις φαι να φας κλπ.
Το ταξιδιωτικο πρακτορειο δεν ειναι φουρνος,δεν ειναι σουπερ μαρκετ,δεν ειναι φαρμακειο ...αυτο ελεγα πριν ....μπορεις ανετα να το κοψεις αν σφιξουν τα λουρια ....ειμαι περιεργη πως θα κινηθουν.

panpan

Member
Από εκεί και μετά το ξαναλέω, δεν γίνατε μάγκες επειδή κλείσατε ένα εισιτήριο από το viva και ένα ξενοδοχείο από το booking... ο πράκτορας έχει σαν επάγγελμα αυτό που εσείς κάνετε δυο φορές τον χρόνο για την πλάκα σας... δεν υπάρχει περίπτωση να ξέρετε περισσότερα από έναν επαγγελματία... μην υποτιμάτε τις γνώσεις του και μην βλέπετε μια τίμια και σοβαρή δουλειά σαν κλοπή και νταβατζιλίκι... υπηρεσίες προσφέρουν οι άνθρωποι, βοηθούν πολύ κόσμο και λογικό είναι να έχουν κέρδος από την δουλειά που κάνουν...
Βαστα να μην γινει καμια στραβη,κλοπη,αρρωστια ,ατυχημα,ακυρωσεις
πτησεων λογω απεργιων,καιρικων φαινομενων,απωλεια ταξιδιωτικων
εγγραφων λιγο πριν απο την πτηση ,να δεις τι κλαματα θα υπαρχουν.
Και αντε να σου βγαλει χαρτια το booking,η να σου κανονιζει ασθενοφορο
Αλλα εμεις τα ξερουμε ολα,σε μας δεν θα συμβει τιποτα.
Αλλα πιστεψτε με εχω δει πολλους να κλαινε για την ατυχια τους.
Εμεις θελουμε υπηρεσιες τσαμπα και αν ειναι δυνατον να μας δινουν και το
κατι τις.

toumpiotis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
LENSOIS MARAHENSES
Βαστα να μην γινει καμια στραβη,κλοπη,αρρωστια ,ατυχημα,ακυρωσεις
πτησεων λογω απεργιων,καιρικων φαινομενων,απωλεια ταξιδιωτικων
εγγραφων λιγο πριν απο την πτηση ,να δεις τι κλαματα θα υπαρχουν.
Και αντε να σου βγαλει χαρτια το booking,η να σου κανονιζει ασθενοφορο
Αλλα εμεις τα ξερουμε ολα,σε μας δεν θα συμβει τιποτα.
Αλλα πιστεψτε με εχω δει πολλους να κλαινε για την ατυχια τους.
Εμεις θελουμε υπηρεσιες τσαμπα και αν ειναι δυνατον να μας δινουν και το
κατι τις.
Γιαυτό πάντα μα πάντα και μια ταξιδιωτική ασφάλεια είτε μεμονωμένα είτε οργανωμένα ,δεν κοστίζει τίποτα και σου παρέχει (σχεδόν τα πάντα).

panpan

Member
Γιαυτό πάντα μα πάντα και μια ταξιδιωτική ασφάλεια είτε μεμονωμένα είτε οργανωμένα ,δεν κοστίζει τίποτα και σου παρέχει (σχεδόν τα πάντα).
εχεις υπ οψιν σου ποσοι εχουν ταξιδιωτικη ασφαλεια απο αυτους που
ταξιδευουν μονοι τους?
Οι περισσοτεροι δεν εχουν ιδεα τι ειναι.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom