• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κρασιά του Κόσμου

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Γεια σου ρε panpan.
Εγώ έχω ακόμα κάτι καβάτζες,έχω πιεί και μερικά άξια αναφοράς,και μετά θα ξεκινήσω την Οδύσσεια στα κρασιά under 10€ γιατί έσκασαν κάτι κανόνια ταυτόχρονα στο οικογενειακό εισόδημα και γίνονται περικοπές από παντού.

Ίσως γίνει πιο ενδιαφέρον το νήμα τελικά.

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Γεια σου ρε panpan.
Εγώ έχω ακόμα κάτι καβάτζες,έχω πιεί και μερικά άξια αναφοράς,και μετά θα ξεκινήσω την Οδύσσεια στα κρασιά under 10€ γιατί έσκασαν κάτι κανόνια ταυτόχρονα στο οικογενειακό εισόδημα και γίνονται περικοπές από παντού.

Ίσως γίνει πιο ενδιαφέρον το νήμα τελικά.

Όντως θα γίνει πολύ ενδιαφέρον για ... εμένα.
Καλή τύχη με τα υπόλοιπα :(

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Εντάξει μωρέ,έχω προτείνει και οικονομικά κρασιά,μη με "χώνεις" έτσι.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μέχρι τότε....
awww.rotweissrot.de_images_artikel_zoom_822240.jpg

Αυτό είναι ένα Blaufrankisch και μας έρχεται από το ανατολικότερο κρατίδιο της Αυστρίας,το Burgenland.

Το Blaufrankisch απαντάται και στις γειτονικές χώρες με το ίδιο ή διαφορετικά ονόματα,όπως Lemberger στη Γερμανία και Kekfrankos στην Ουγγαρία.Γενικώς βγάζει ήπια καθημερινά κρασιά,όμως οι πιο προσεγμένες οινοποιήσεις των Αυστριακών (που έχουν αναδείξει και την ποικιλία) μπορούν να δώσουν κρασιά πολύ υψηλής ποιότητας.

Το συγκεκριμένο που δοκίμασα είχε έντονα αρώματα βιολέτας και μούρων όπως και φυτικές νότες.Μέτρια προς υψηλή οξύτητα με ενσωματωμένες τανίνες και μια φινετσάτη αίσθηση βαρελιού.Συνολικά με ικανοποίησε ως κρασί και θεωρώ ότι άξιζε ακριβώς ότι πλήρωσα,δηλαδή 17€.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Πίνεις μπόλικα αφρώδη ε;

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Περασμένο Σάββατο.Κάρβουνο και black angus ribeye steak.
Για τέτοια στιγμή το κρατούσα αυτό.
awww.capementelle.com.au_assets_images_products_pictures_CMCS03_Bottle.png

Cape Mentelle 2004,Cabernet Sauvignon
Το Cabernet είναι μια επιθετική ποικιλία γι'αυτό και συχνά παντρεύεται με άλλες για να μαλακώνει.Λίγα μέρη στον κόσμο μπορούν να δώσουν μονοποικιλιακές εμφιαλώσεις από Cabernet και να στέκουν καλά κι ακόμα λιγότερα να είναι τόσο διακριτά που να ξεχωρίζουν ανάμεσα σε χιλιάδες.

Ένα τέτοιο μέρος είναι το Margaret River στη Δυτική Αυστραλία.Στην περίπτωσή του Cape Mentelle,έχουμε ένα κρασί τυπικότατο της περιοχής με πυκνό μαύρο και κόκκινο φρούτο (κεράσι,δαμάσκηνο,μούρο),γλυκά μπαχαρικά,δρυς και τις χαρακτηριστικές βοτανικές νότες του terroir που θυμίζουν ευκάλυπτο.Καλοδουλεμένο,πυκνό και με τανίνες ώριμες απ'το χρόνο ήταν η τέλεια συντροφιά για τις ζουμερές πρωτεΐνες του πιάτου μου.

Δεν είναι καθημερινό κρασί,αλλά από την άλλη είναι κρασί που θα το θυμάστε για πολύ καιρό αν ποτέ περάσει απ'το ποτήρι σας.Μέσα στο top10 των κρασιών που έχω δοκιμάσει.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.378
Νεότερο μέλος
gtolios

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom