• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κρασιά του Κόσμου

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
awww.tsililis.gr_files_photoThumb_2013421977_THEOPETRA_ROZE.png

Δεν θα με δείτε συχνά να εκθειάζω ροζέ κρασιά.Κι αυτό δεν έχει να κάνει με κάποιο προσωπικό γούστο,αλλά με το γεγονός ότι ο τρόπος οινοποίησης δίνει συχνά κατώτερης ποιότητας αποτελέσματα χωρίς ιδιαίτερη πολυπλοκότητα ή ένταση.

Η Ροζέ Θεόπετρα του Τσιλιλή,αξίζει δικαιολογημένα μιας εξαίρεσης.Η συνοινοποίηση της ποικιλίας Λημνιώνα με Syrah δίνουν ένα ροζέ με ιδιαίτερο όγκο και έμφαση στο κόκκινο φρούτο (κεράσι,rasberry) ενώ το,μετά βεβαιότητας,πέρασμα από βαρέλι του δίνει και καλοδομημένες τανίνες (σπάνιο για ροζέ) και τυπικές νότες βανίλιας.

Μεγάλο Χρυσό στις Βρυξέλλες κέρδισε,αλλά μην ψαρώνετε με τα βραβεία.Μοιράζονται στον χώρο με το τσουβάλι πλέον και υπάρχουν άπειροι διαγωνισμοί σε καθένα εκ των οποίων συμμετέχουν και διαφορετικοί παραγωγοί,οπότε δεν μπορεί να εξαχθεί ένα συγκρίσιμο αποτέλεσμα.

Πρόκειται όντως,παρόλα αυτά,για ένα αξιομνημόνευτο ροζέ κρασί που στα 8,90€ δεν σας εμποδίζει τίποτα απ' το να το δοκιμάσετε.Δίπλα σε γεύμα καλύτερα.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ευχαριστούμε,αλλά τι σχέση έχουμε εμείς με μεγιστάνες επενδυτές και συλλογές εκατομμυρίων;

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Χαχα! Καμία, απλώς νομίζω ότι επειδή είστε γνώστες και εκτιμάτε το κρασί, θα σας άρεσε ως άρθρο :) Σουρεάλ σκηνικό πάντως αυτό που περιγράφεται

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
....μετά θα ξεκινήσω την Οδύσσεια στα κρασιά under 10€ γιατί έσκασαν κάτι κανόνια ταυτόχρονα στο οικογενειακό εισόδημα και γίνονται περικοπές από παντού.
Άντε μαλτάκια επειδή εμένα τα οικονομικά μου είναι μόνο για μπύρα από περίπτερο σου δίνω έναυσμα για homework.. :D
http://www.athinorama.gr/umami/wine/articles/?id=5103

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
awww.fratellimartini.it_uploads_prodotti_big_11Pinot_grigio_veneto.jpg

Casa Sant'Orsola,Pinot Grigio,Veneto 2011

Χαμηλής πολυπλοκότητας κρασί που διατηρεί κάποια τυπικότητα της ποικιλίας όπως τα λεμονάτα αρώματα και η καλή οξύτητα,αλλά μέχρι εκεί.Η πρώτη δοκιμή από μαζική αγορά κρασιών ραφιού,αλυσίδας σούπερ μάρκετ,ψιλοναυάγησε.Κόστος 4,99€.

Για να είμαι ειλικρινής ήταν και το χαμηλότερων προσδοκιών κρασί από αυτά που πήρα,μετά γνώσης μου,αφού το να βρεις κάτι το ξεχωριστό σε τόσο χαμηλή τιμή εισαγόμενο από τον Ευρωπαϊκό αμπελώνα είναι μάλλον απίθανο.

thessaris

Member
Δεν κάνεις μια δοκιμή και για τα εισαγόμενα κρασιά του lidl με 2,99 € μήπως αξίζει κάτι; γιατί τα οικονομικά μας μέχρι εκεί μας πάνε τους τελευταίους μήνες. Η αλήθεια είναι ότι λόγω τιμής τα τιμάω αλλά δεν έχω τις γνώσεις να κρίνω αν αξίζουν ή όχι. Πάντως σίγουρα δε με χαλάνε, ειδικά για τα λεφτά που δίνω.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Σε καμία των περιπτώσεων δεν παίζει να το κάνω αυτό.Μια Νεμέα του που είχα πιεί κάπου ήταν ανεκτή αλλά μέχρι εκεί.Δεν βρίσκω λόγο να πιω κρασί ντε και καλά αν είναι να πέσω τόσο χαμηλά.Πες με ψώνιο,πες με ότι θες,αλλά κάποια προϊόντα εκ των πραγμάτων έχουν κάποιο κόστος για να παραχθούν σε ελάχιστα ποιοτικά επίπεδα στα πλαίσια της οικονομίας που ζούμε.Μην φαντασιώνεται κανείς λοιπόν ότι πίνει οτιδήποτε ποιοτικό σε κρασί όταν αυτό είναι χύμα ή σε ασκό ή κοστίζει 3€ η φιάλη.

Οι Γάλλοι λένε "η ζωή είναι μικρή για να πίνουμε φτηνό κρασί".Αν λοιπόν δεν μπορούμε να πιούμε κάτι έστω και ελάχιστα ποιοτικό ας μην το πιούμε καθόλου.Υπάρχουν και τα αναψυκτικά.Υπάρχει και ο ζυμωμένος χυμός σταφυλιού αν τον κάνεις γούστο,αλλά αυτό είναι.

thessaris

Member
Κατανοώ τη λογική σου. Ένα κρασί από ασκό ή χύμα μέχρι κι εγώ ο άσχετος καταλαβαίνω ότι δεν αξίζει να το πάρεις ακόμα και τζάμπα να σου το δίνουν. Απλώς, ειδικά για τα κρασιά του Lidl, είχα διαβάσει μια κριτική από το Αθηνόραμα που μου είχε κάνει εντύπωση. Δεν ξέρω την αξιοπιστία του δοκιμαστή (Αργύρης Τσακίρης)

http://www.athinorama.gr/umami/wine/articles/?id=3783

Μάλιστα στο Bordeaux έδινε έναν αρκετά καλό βαθμό και με παρακίνησε να το αγοράσω. Πίνοντας το, όπως είπα και στο προηγούμενο post, τουλάχιστον δε με χάλασε. Και επειδή που και που φέρνει και κάποια άλλα κρασιά από Ιταλία, Γαλλία κλπ στα 3 ευρώ σκέφτηκα αν κάποιος γνώστης μπορεί να μας πει τη γνώμη του.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.378
Νεότερο μέλος
gtolios

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom