• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κρασιά του Κόσμου

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού

Βιδιανό "Ιππόδρομος", Λυραράκης

Το έχουν χαρακτηρίσει ως το Ελληνικό Viognier και μέχρι να το δοκιμάσω μειδιούσα. Μου άξιζε λοιπόν το "χαστούκι" που έφαγα,για να μάθω να κρίνω προτού δοκιμάσω.

Βανίλια,βερίκοκο και τροπικά φρούτα (μάνγκο,πεπόνι) με μέτρια προς χαμηλή οξύτητα,είναι αληθινό κόσμημα του Ελληνικού αμπελώνα αυτή η ποικιλία και οι Κρητικοί του φόρουμ να την διαφημίζουν άφοβα.Σηκώνει εύκολα βαρέλι όπως και κάνουν οι σύγχρονοι οινοποιοί που την δουλεύουν.Θα πάρει άνετα 2-3 χρόνια παλαίωσης όπου θα αναδείξει σίγουρα και νότες μελιού.

Από τα Ελληνικά κρασιά που αν δουλευτούν σωστά έχουν να γνωρίσουν μεγάλες δόξες στο μέλλον (κρατήστε το κάπου αυτό).

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
awww.greeceandgrapes.com_image_cache__data_HatzimichalisCavaDriosAlepotripa_500x700.png
Κάβα Δρυός Ερυθρός 2004,Κτήμα Χατζημιχάλη

Από την εξόρμησή μου στο κτήμα στα τέλη Μαΐου,ναι ξέρω κάτι πρέπει να γράψω γι'αυτό,μια εκ των πολλών φιαλών που απέκτησα σε προνομιακή τιμή ήταν και αυτή.

Cabernet Sauvignon κατά κύριο λόγο (merlot και ξινόμαυρο σε ελάχιστα ποσοστά) που έχει περάσει 24 μήνες βαρέλι.Να ξέρετε πως οποιοσδήποτε ερυθρός οίνος φέρει την ένδειξη "Κάβα" έχει ωριμάσει για τουλάχιστον 36 μήνες,έξι εκ των οποίων σε νέο δρύινο βαρέλι ή δώδεκα σε παλαιό και το υπόλοιπο φιάλη,πριν βγει στην κυκλοφορία.

Έντονα τα αρώματα των κόκκινων φρούτων,των μπαχαρικών,της βανίλιας αλλά και της πράσινης πιπεριάς.Αυτή είναι μια νότα που συχνά συνδέεται με τα ψυχρά αμπελοτόπια ή με τον ανώριμο καρπό,που όμως αν προσεχθεί στην οινοποίηση και ενσωματωθεί καλά στο κρασί,όπως εδώ,μπορεί να δώσει άλλη διάσταση σε ένα Cabernet.

Έντονα τανικό,παρά τα χρόνια του,και με καλό όγκο θα συνοδεύσει όμορφα τηγανιές ή ψητά κρέατα.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ναι αλλά όποιος ξέρει καταλαβαίνει ότι είναι Rueda.

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Panpan το πράσινο μπουκαλάκι κρασί είναι; δε νομίζω...
Τι πίνεις εκεί στην ξενιτιά;;;; :p

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Είδες,τι είμαι αναγκασμένος να πίνω; ;)
Βγαίνουμε λίγο εκτός από τα κρασιά αλλά λέει τίποτα γιατί μια φορά είχα πιεί μια ανάλογη μπύρα αλλά δεν...
Εκτός κι αν το πίνεις όταν διαβάζεις τα νέα για την πατρίδα οπότε πάω πάσο... :D

panpan

Member
Βγαίνουμε λίγο εκτός από τα κρασιά αλλά λέει τίποτα γιατί μια φορά είχα πιεί μια ανάλογη μπύρα αλλά δεν...
Εκτός κι αν το πίνεις όταν διαβάζεις τα νέα για την πατρίδα οπότε πάω πάσο... :D
Ο συγκεκριμένος συνδιασμός έχει πολλούς βαθμούς και η κατανάλωση θα πρέπει να είναι
μικρή.(σφινάκι)
Θα πρέπει να είσαι σπίτι,γεμάτο στομάχι,με τον/την σύντροφο σου (με πιάνεις;) ;) )
Μαξιμουμ 2 σφινάκια.Μετά σου φαίνεται ο Αντώνης πρωθυπουργάρα.Και τα έχεις όλα γραμμένα
στα φρύδια :) σου.

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Ήσουν σαφέστατος...
Θα σου έλεγα να μου στείλεις κανά μπουκάλι αλλά μετά την τελευταία σου πρόταση διαπίστωσα οτι μάλλον κυκλοφορεί και στην Ελλάδα... :D

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Έλα ρε Nedelja,από τα μέρη που είσαι ψάχνεις και για εισαγόμενα;

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Είμαστε της παράδοσης εμείς...σε τέτοια μορφή δεν κατέχουμε... :p