• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κρασιά του Κόσμου

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Πίνοντας το, όπως είπα και στο προηγούμενο post, τουλάχιστον δε με χάλασε.
Αυτού του είδους η λογική είναι που αποφεύγω.Δεν το λέω σε καμία περίπτωση με σκοπό να προσβάλλω κάποιον,προσπαθώ μόνο να κάνω τον κόσμο να δει με την δική μου -κι όχι μόνο- οπτική.Δεν τρως/πίνεις/βλέπεις/οδηγείς κλπ κλπ κάτι "για να μη σε χαλάσει",εκτός αν είναι ανάγκη.Όμως προφανώς ένα προϊόν όπως το κρασί δεν αποτελεί ανάγκη για να το καταναλώσω ακόμα και με εκπτώσεις στην ποιότητά του,αλλά απόλαυση.Στα πλαίσια αυτής λοιπόν δεν βρίσκω λόγο να καταναλώνω κάτι που απλώς δεν είναι κακό.Με ενδιαφέρει να καταναλώνω ότι μπορεί να με ευχαριστήσει στο έπακρο στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων μου.Αν αυτές δεν μπορούν να καλύψουν ένα μίνιμουμ ποιότητας τότε απλώς αποφεύγω να καταναλώσω το οποιοδήποτε προϊόν.

Η δική μου συμβουλή λοιπόν για αυτούς τους αποδεδειγμένα δύσκολους καιρούς είναι αν αρέσκεται όντως κάποιος να πίνει ποιοτικό κρασί αλλά δεν μπορεί τόσο συχνά απλώς να αραιώσει τα διαστήματα που ανοίγει ένα ποιοτικό μπουκάλι παρά να το αντικαταστήσει με κάτι που "απλώς δεν τον χαλάει".

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Γενικότερα πάντως,και μέλλει να το ανακαλύψω λίαν συντόμως,οι "ευκαιρίες" της αγοράς δεν έρχονται από την Ευρώπη αλλά από το Νέο Κόσμο και κυρίως από Χιλή,Αργεντινή.Όποιος ψάχνει για ποιότητα σε χαμηλές τιμές,ειδικά σε ράφια σούπερ μάρκετ προς τα εκεί να κοιτάζει.

gatath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
Ο Μπουτάρης είπε πως καλό κρασί είναι αυτό που μας αρέσει. ;)

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Όποιος είναι έμπορος αυτά λέει.Πίστεψέ με,στις ιδιωτικές συζητήσεις τους οι κρασάδες λένε άλλα.

Eftichia

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
καραιβικη
από τα αρκετά ωραία και ενδιαφέροντα κρασιά που δοκίμασα στην περιοχή του Veneto μου άρεσε πολύ
το παρακάτω , απο το οινοποείο villabella στην περιοχή της λίμνης garda ,φρουτώδες ,(Corvina,Merlot,Cabernet Sauvignon )

aimages.vivino.com_thumbs_1372096554_3546_375x500.jpg

Επιπλέον ένα ωραίο πιάτο για όποιον επισκεφτεί την περιοχή της λίμνης Garda ,
Trout(ψάρι) με πολέντα
arufusguide.files.wordpress.com_2011_12_food337.jpg

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική

XristinaK

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όπου "χορεύει" το Β.Σέλας
Μιας και το θέμα είναι Κρασιά του κόσμου ας γράψω ότι έχω πιει στη Στοκχόλμη ένα Chardonnay Marsanne Viognier (Mitchelton) του 2008!Ξέρω, ρίχνω το επίπεδο της συζήτησης αλλά αυτή την ετικέτα μόνο θυμάμαι από ό,τι έχω πιει στο εξωτερικό...Κατά τ'άλλα, συγνώμη αλλά μια χαρά ευχαριστήθηκα με την παρέα μου όσα μπουκάλια Vinho Verde φέραμε από Λισαβόνα (π.χ. Gazela).Α, έχω και ένα Negru de Purcari 2005 από Μολδαβία..Να βγω λίγο από το θέμα και να πω ότι στο σπίτι έχω πάντα κάποια από τα εξής ελληνικά: Λευκό Γεροβασιλείου, Κανένας (Chardonnay-Μοσχάτο Αλεξανδρείας), Ακακίες (αγαπημένο!), 14-18h, Ξερολιθιά, άντε και Μαντινεία Νασιάκου, Τσέλεπου, Αντωνόπουλου. Και επειδή είναι γείτονας, Δώρα Διονύσου Παρπαρούση και Δώρα Διονύσου Cava!!Συγνώμη και πάλι που είμαι και άσχετη και εκτός θέματος!!!

XristinaK

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όπου "χορεύει" το Β.Σέλας
Να προσθέσω πως εδώ και χρόνια τιμώ και τα φρέσκα κρασιά του Νοεμβρίου!!Φροντίζω να καλώ φίλους για να πιούμε μαζί το Georges Duboeuf Beaujolais Nouveau και τιμώ και τα μαγαζιά της πόλης που το έχουν από την 3η Πέμπτη του Νοεμβρίου και μετά..Έτσι καταλαβαίνω ότι πλησιάζουν και τα Χριστούγεννα..

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.378
Νεότερο μέλος
gtolios

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom