Κρασιά του Κόσμου

panpan

Member
Μηνύματα
7.105
Likes
28.774
Σήμερα είχε γεύσεις από Ελλάδα.
Φασολάδα,κρεμμύδι,σπανακόπιτα και η Μαλάμω παγωμένη.
ai1311.photobucket.com_albums_s666_pansek_20130331_153624_zps5e6a1c4c.jpg
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
10.090
Likes
13.186
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Μη σου πω ότι είναι σκόρδο!
 

panpan

Member
Μηνύματα
7.105
Likes
28.774

filippia

Member
Μηνύματα
356
Likes
372
Επόμενο Ταξίδι
Μπρατισλάβα-Βιέννη-Τσεχία
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Καλημέρα σε όλους.
Τώρα που πάμε Βαρκελώνη τί κρασί μας προτείνετε να δοκιμάσουμε; Σε φυσιολογική τιμή όμως ε!;)
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Στην Ελλάδα έχεις πιει κανένα Ισπανικό κρασί;
 

filippia

Member
Μηνύματα
356
Likes
372
Επόμενο Ταξίδι
Μπρατισλάβα-Βιέννη-Τσεχία
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Είχα πιει παλιά μια Rioja σε ένα ισπανικό εστιατόριο στην Αθήνα (Mi sueno) αλλά δε θυμάμαι λεπτομέρειες.:roll:
Δεν είμαι γενικώς σχετική, μ'αρέσει να δοκιμάζω, εδώ πίνω κυρίως ελληνικά.
Ρωτάω για να δοκιμάσουμε κάτι ποιοτικό, χωρίς να είναι πανάκριβο και να αποφύγουμε τα φτηνιάρικα-χαμηλής ποιότητας που πολλές φορές έχουν τα τουριστικά μέρη.
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Θα το πω όσο πιο απλά γίνεται.
Οποιοδήποτε κρασί κι αν δοκιμάσεις σε ένα μέτριο+ εστιατόριο με τιμή πάνω από 20€ θα είναι ποιοτικό.

Δεν υπάρχει καλύτερος μπούσουλας από αυτόν ως γενική συμβουλή.
Το να σου αραδιάσω μια λίστα κρασιά που εσύ θα κάθεσαι να ψάχνεις στους καταλόγους και που θα είναι και ελλιπής σε σχέση με την ποικιλία που θα βρεις εκεί,δεν λέει απολύτως τίποτα.

Τώρα αν θες να πιείς κάτι με 5€ σερβιρισμένο σε εστιατόριο,κατανοείς και μόνη σου γιατί θα είναι φτηνιάρικο.
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Σαν δεύτερο κανόνα γενικά να έχετε στο μυαλό σας ότι σε δεδομένη προσιτή τιμή -ξεπερνώντας τις πολύ χαμηλές πάντα- τα λευκά συνήθως είναι υψηλότερης ποιότητας από τα αντίστοιχα κόκκινα.Κι αυτό έχει να κάνει καθαρά με τα κόστη που σχετίζονται με την οινοποίηση.

Από ένα σημείο και πάνω επεμβαίνουν άλλοι παράγοντες που δεν είναι του παρόντος.Επίσης εννοείται ότι υπάρχουν μικρά διαμαντάκια,εξαιρέσεις,στις χαμηλές κλίμακες τιμών αλλά αυτό θέλει τριβή με το θέμα και με την εκάστοτε τοπική διάθεση κρασιών.

Για να μη λες ότι είπα πολλά χωρίς να πω τίποτα,μπορώ να σε παροτρύνω απλώς να δοκιμάσεις κάτι από την Ribera del Duero (κόκκινα από tempranillo) ή από τη Rias Baixas (λευκά από albarino).Πολύ μοδάτα κρασιά που κατακλύζουν σταθερά τους καταλόγους εστιατορίων ανά τον κόσμο και με,συνήθως,καλή σχέση ποιότητας/τιμής.
 

filippia

Member
Μηνύματα
356
Likes
372
Επόμενο Ταξίδι
Μπρατισλάβα-Βιέννη-Τσεχία
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Θα σας ενημερώσω όταν γυρίσω τι δοκιμάσαμε. :D
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.884
Likes
18.562
Ήταν κρεμμύδι. :p ,αλλά εδώ τα φρέσκα κρεμμύδια τα παραπαχαίνουν. :haha:
Καλά όχι ότι εδώ πάνε παραπίσω...μόλις χθες έβγαλα μια αγκαλιά κρεμμύδια φρέσκα, τα τελευταία, τα οποία είναι σαν πράσα...:D

θα βγάλω και μια φωτό γιατί πρώτη φορά έβγαλα τέτοια "κρεμμυδάκια" ..
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
awww.wineshop.gr_assets_pictures_big_semelimantineianasiakosb.gif


Η Μαντινεία Νασιάκου (από τη Semeli) παίζει να είναι το καλύτερο Μοσχοφίλερο της Ελληνικής αγοράς.Δεν είμαι πολύ φίλος της ποικιλίας γενικότερα,καθώς υπάρχει μια τάση να φτιάχνονται πολύ ελαφριά σε αρώματα και σώμα κρασιά.

Εδώ όμως έχει γίνει πολύ καλή δουλεία,αποδίδοντας όμορφα τις χαρακτηριστικές νότες τριαντάφυλλου και εσπεριδοειδών και συνολικά μια μοναδική αίσθηση φρεσκάδας που θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τους φίλους της ποικιλίας.Πιείτε το στα φρέσκα του. (8,5€)

awww_fytokomia_gr_thumbnail_php_d0c05b74aadc5ec0e38295d454c57973._.jpg


ΑΟΣ Νεμέας Reserve 1999

Πήρα που λέτε μια τριπλέτα από κρασιά παλιάς σοδειάς ('99,'00,'01) από τα Διονύσεια,σε καλή τιμή γνωρίζοντας το ρίσκο που έπαιρνα βέβαια.

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μου.Το κρασί δεν είχε χαλάσει μεν,ήταν όμως σε εμφανή καμπή,αφού τα φρουτώδη χαρακτηριστικά του είχαν εξασθενίσει ενώ παράλληλα δεν είχε αναπτύξει κάποια ιδιαίτερα τεταρτογενή αρώματα (αυτά που αναπτύσσονται στη φιάλη λόγω παλαίωσης και πολλές φορές θυμίζουν μανιτάρια,νωπό έδαφος,δέρμα,καφέ κλπ).

Για να πάρεις ένα κρασί βαθιάς παλαίωσης δεν φτάνει η ποικιλία να αντέχει σε αυτήν (εδώ έχουμε το Αγιωργίτικο που έχει δείξει δείγματα αντοχής στο χρόνο) αλλά επίσης η χρονιά να είναι καλή καθώς και άλλα στοιχεία της οινοποίησης (χρόνοι εκχύλισης,βαρέλια και χρόνος παραμονής σε αυτά κ.α.).

Πιο πολύ σαν πείραμα το έκανα -και σε τιμή ευκαιρίας- που στην πρώτη φιάλη δεν μου "βγήκε".Αν αλλάξει κάτι με τις άλλες θα επανέλθω.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.740
Μηνύματα
910.521
Μέλη
39.474
Νεότερο μέλος
Dio1985

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom