• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κρασιά του Κόσμου

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Είσαι στη χώρα παραγωγής και με ρωτάς τι να αγοράσεις;
Εκεί υπάρχουν άπειρες επιλογές.Καλύτερα θα σε καθοδηγήσει εκεί ένας έμπειρος πωλητής παρά εγώ.Εξάλλου όπως είπα δεν έχω μεγάλη τριβή με την σαμπάνια.

Η μόνη που γνωρίζω με ασφάλεια,σε αυτή την τιμή και την έχω δωρίσει και σε κάποιον εδώ μέσα πριν ξενιτευτεί,είναι η Moet Nectar Imperial.
Μου δωσε μια Laurent-Perrier demi-sec. Αν ειναι μαπα εσενα θα κατηγορω...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
a4.bp.blogspot.com___IED3ZSDuBU_TTAd9aut53I_AAAAAAAABKI_Rhg_KKzYx8s_s1600_45108001.jpg

Greywacke,Sauvignon Blanc

Για κάποιους τα Νεοζηλανδικά Sauv.Blanc έχουν καβαλήσει στην κορυφή της κατάταξης ακόμα και τους πρώτους διδάξαντες.

Άνθρωπος κλειδί στην απογείωση της ποικιλίας στη χώρα ήταν και παραμένει ο Kevin Judd.Πρώην οινοποιός του εμβληματικού Cloudy Bay,αποφάσισε το 2009 να ανοίξει το δικό του οινοποιείο με τον παραπάνω τίτλο που δανείζεται το όνομά του από το χαρακτηριστικό υπέδαφος της περιοχής. (Greywacke)

Το κρασί είναι πλούσιο σε αρώματα διατηρώντας ταυτόχρονα μια μοναδική καθαρότητα που σε διευκολύνει να καταλάβεις με ελάχιστη προσπάθεια αυτά που κυριαρχούν.Γλυκολέμονο με συνοδεία άγουρων αρωμάτων (πράσινη πιπεριά,σπαράγγι) και το χαρακτηριστικό φρεσκοκομμένο γρασίδι των καλών Sauv.Blanc.

Στο στόμα η οξύτητα χτυπάει κόκκινο,κάτι αναμενόμενο από το ψυχρό κλίμα της περιοχής και τον πρόδηλα καλής ποιότητας καρπό,δίνοντας την απαραίτητη φρεσκάδα στον αρωματικό του πλούτο ώστε να μην κουράσει.
Από τα κρασιά που μπορούν να σε κάνουν φίλο της ποικιλίας για όσους την βρίσκουν κάπως δύσκολη.

Συνόδευσε ιδανικά φιλέτο ψαριού με σάλτσα λεμονιού,πατάτες βραστές και καραμελωμένο μπρόκολο.

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Α ρε maltakia πως τα καταφέρνεις κάθε φορά που ανοίγω ένα κρασί να γιορτάσω κάτι στο τέλος να πίνουμε στην υγειά σου;
Λοιπόν τα έχω πει πολλάκις είμαι φαν των Ισπανικών κρασιών και της χώρας γενικότερα (από φαγητό, μουσική,κινηματογράφο, ποδόσφαιρο μέχρι και άντρες...:D), είμαι φαν και της rioja οπότε το χτεσινό κρασί δε θα μπορούσε παρά να αποκτήσει υψηλή θέση στην αλκοολική καρδιά μου...

Finca Allende 2004
awww.klwines.com_images_skus_1056129x.jpg

Δεν το συγκρίνω βέβαια (με τις λίγες γνώσεις που έχω) με το Roda I αλλά είναι αναμφισβήτητα από τις πολύ ξεχωριστές rioja που έχω δοκιμάσει.
Την προτείνω ανεπιφύλακτα κι εγώ με τη σειρά μου κι ευχαριστώ το maltakia που μου την πρότεινε γιατί σαν καλή μαθήτρια αναγνωρίζω οτι στους δασκάλους χρωστάμε το ''ευ ζην''...:haha:

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Στην τιμή που κυκλοφορεί είναι και πολύ δυνατό συνυπολογίζοντας την ποιότητα που προσφέρει.

Ρε συ,κάνε και κανένα γκούγκλισμα να βρεις καμιά καθαρή φωτό από logos.Όλο ένα κατάστημα διαφημίζεις.

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Ρε συ,κάνε και κανένα γκούγκλισμα να βρεις καμιά καθαρή φωτό από logos.Όλο ένα κατάστημα διαφημίζεις.
Done!
Και να έπαιρνα και κάνα δώρο πάει στο καλό...είμαι μωρέ λίγο τεμπελίτσα...:D

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Έχετε να προτείνετε κάποιο δοκιμασμένο e-shop που να κάνει αποστολές σε όλη την Ελλάδα και να διαθέτει και καλή ποικιλία σε ξένες κυρίως ετικέτες;

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ναι,αυτό που διαφημίζει τόσο καιρό η Nedelja.

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Τώρα που το είπες το έψαξα και το πρόσεξα! Είμαι χαρακτηριστικά τύπος που εστιάζει την προσοχή του σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα και η διαφήμιση δεν έχει καμιά επίδραση πάνω μου!

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Πλάκα κάνω ρε συ.
Εννοείται πως σκοπός της Nedelja δεν ήταν η διαφήμιση,απλώς ήταν η πιο εύκολη πηγή για φωτογραφία.

Εγώ είμαι ικανοποιημένος από ένα ακόμα e-shop που διαφοροποιείται αρκετά σε ετικέτες ξένων παραγωγών κι έτσι το κάνει εξίσου,και σε σημεία περισσότερο,ενδιαφέρον.

Να το πω χύμα ή σε πμ;

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Νομίζω πως μπορείς να το πεις εδώ, πιθανότατα θα ενδιαφέρει κι άλλους εκτός από μένα. Το ξέρουμε πιστεύω όλοι ότι κανένας δεν έχει σκοπό να διαφημίσει αλλά καλό είναι η θετική εμπειρία να διαδίδεται.

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Πλάκα κάνω ρε συ.
Εννοείται πως σκοπός της Nedelja δεν ήταν η διαφήμιση,απλώς ήταν η πιο εύκολη πηγή για φωτογραφία.
Πάντως για να αποκαταστήσω το όνομα μου έψαξα όλα μου τα ποστ μόνο άλλες 2 φορές έχω βάλει φώτο από το site που με ''κατηγορείτε'' οτι διαφημίζω...:haha:
Το οποίο προφανώς και δεν κάνω αν και το έχω δοκιμάσει κι έχω μείνει ευχαριστημένη...:)

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom