• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κρασιά του Κόσμου

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Χάρηκα που ήπια συμπαθέστατο κρασί από γνωστό μου ερασιτέχνη, παλαιωμένο (22 μήνες σε δρύινο βαρέλι), cabernet sauvignon με merlot και τοπικές ποικιλίες Κοζάνης στη συμβολική τιμή των 5 ευρώ.
Από Βελβεντό να υποθέσω? :xmas_wink:

Χρόνια πολλά σε όλους!

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Από Βελβεντό να υποθέσω? :xmas_wink:

Χρόνια πολλά σε όλους!
Υπάρχει Βόιο; Γιατί κάτι τέτοιο θυμάμαι...Θα ξαναδώ την ετικέτα το πρωί και θα σου πω :)

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Μετά από κάποιες μέρες στην Μεσσηνία με λύπη επιβεβαιώθηκα οτι τα τοπικά κρασιά είναι πολύ κάτω του μετρίου. Δεν περιμένω σε μια ταβέρνα να βρω ποιοτικό κρασί αλλά αν ήθελα να πιώ ξύδι θα παράγγελνα ξύδι και όχι κρασί.
Από την άλλη μια ευχάριστη έκπληξη ήταν οτι αρκετά μαγαζιά είχαν ψάξει τη λίστα με τις ετικέτες (ειδικά μικρά και όχι τρέντυ μπαρ) και είχαν αρκετά αξιόλογα ελληνικά κρασιά σε σχέση με παλιά που είχαν μόνο κρασιά από γνωστή γαλλική αλυσίδα. Έτσι μπορούσες άνετα να πιεις τις 4 λίμνες του Κυρ-Γιάννη με 20 ευρώ μια κλασσική αγαπημένη μου επιλογή.
Επίσης δοκίμασα το Γένεσις Ερυθρός του Στέλιου Κεχρή (ξινόμαυρο και merlot) και δε με ενθουσίασε καθόλου (ίσως να φταίει οτι προερχόμουν κι από hangover) μου φάνηκαν πολύ έντονες οι τανίνες του (ολίγον χάλι κοινώς).
Από την άλλη όλοι εκτίμησαν το Ξινόμαυρο Σκατζόχοιρος 2007 Single Vineyard- Κτήμα Άλφα που συνόδευσε το γουρουνάκι μας με κυδώνια (καμία σχέση με την υπερπαραγωγή του panpan...:xmas_cheesygrin:).Θα έλεγα από τα καλύτερα value for money για ένα τραπέζι με πολλά άτομα χωρίς να ανέβει πολύ το κόστος.
awww.alpha_estate.com_sites_default_files_xinomavrogr.jpg

Αυτά τα ολίγα γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι ελπίζω το 2013 να μας δώσει τη δυνατότητα να ανέβουμε κατηγορία...
Και μια δική μου προτροπή αν δεν έχετε συγκεκριμένο λόγο που να απαιτεί ανάλογο κρασί ή δε θέλετε να ξοδέψετε πολλά προτιμήστε ελληνικά αφρώδη κρασιά για το βράδυ της Πρωτοχρονιάς π.χ μια Ζίτσα ή ένα αφρώδες ροζέ ξινόμαυρο είναι σκάλες ανώτερα από τα φτηνιάρικα αφρώδη που κατακλύζουν το supermarket.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Αν θέλετε και την ταπεινή μου γνώμη,ο συνδυασμός ξηρού αφρώδους με βασιλόπιτα είναι από τα μεγαλύτερα γευστικά φάουλ που γίνονται συχνά.

Δεν συνδυάζονται ξηρά κρασιά με γλυκά φαγώσιμα ποτέ των ποτών (διπλής ανάγνωσης).

Οι δικές μου προτάσεις,αν θέλετε μπουρμπουλήθρα ντε και καλά,θα ήταν κάτι μεταξύ Moscato,Brachetto ή Malvasia.Ναι οι Ιταλοί είναι "μανούλες" σε ποιοτικές φτηνές οινοποιήσεις με αφρισμό.

Δοκιμάστε π.χ. κάτι από τα δύο ακόλουθα σε εξευτελιστικά χαμηλές τιμές και με ευρεία διανομή (τα έχω δει μέχρι και σε super market).

awww.thebeveragestore.com_media_catalog_product_cache_1_image_e370656cb2a888bc79af7d03064ad3e1.jpg

pigi_dikaiou

Member
Επόμενο Ταξίδι
......
Ταξίδι-Όνειρο
Αγιο Ορος
Καλόπιοτα τα μπερκέτια σου Panpan!!!!!:xmas_smile:Καλή χρονιά!!!!

panpan

Member
Καλόπιοτα τα μπερκέτια σου Panpan!!!!!:xmas_smile:Καλή χρονιά!!!!
Σ ευχαριστώ για τις ευχές σου καλή μου Πηγή.Καλή χρονιά και σε σένα. :xmas_lol:

Να θες ν αγιάσεις και να μην μπορείς. :xmas_cool::xmas_cool:
Από την χθεσινή:xmas_cool: μου επίσκεψη σε οινοποιείο. :xmas_mrgreen:
aimg96.imageshack.us_img96_9421_20121230200858.jpg

Gratavinum 2pir 2008. Red wine Priorat at Decantalo
Αυτήν την φορά υπόσχομαι ο,τι δεν θα πάρω άλλο κρασί φέτος.

υγ
Ευτυχώς τελειώνει γρήγορα. :xmas_cool:
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ Σ ΟΛΟΥΣ.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Κάτι που δεν είχα πιει της προκοπής κρασί για το 2013,κάτι που ζήλεψα τα πρόσφατα κατορθώματα της Nedelja,άνοιξα κι εγώ τη Roda μου εχτές.

Αν και κατώτερη της Roda I που άνοιξε η συμφορουμίτισα,αν και μόνο του 2006,μου έπεσε το σαγόνι.Απίστευτα συμπυκνωμένο φρούτο,τανίνες εξαιρετικά ενσωματωμένες,εντάσεις στο φουλ και χαρακτήρας που θα ζήλευαν πολλά Rioja,εντάχθηκε αυτόματα σε ένα από τα καλύτερα κρασιά που έχω πιει ποτέ μου.

Μένω να αναρωτιέμαι μόνο,πόσο καλύτερο ήταν αυτό που ήπιε η Nedelja...;;;

υ.γ. Panpan,κάνεις αποστολές και Ελλάδα;

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Για όσους επιθυμούν να ασχοληθούν πιο σοβαρά με το θέμα ή να βρουν επιπλέον πληροφορίες παραθέτω δύο καταπληκτικά site που μπορούν να φάνε δεκάδες ώρες από τη ζωή σας.

Winedoctor: independent wine opinion
Ειδικά το κομμάτι με τα guides είναι απίθανο Wine Guides: France, Europe and the New World
όπως και αυτό Wine advice from The Winedoctor: The Wine Advisory που μπορεί να είναι πραγματικά διαφωτιστικό για αρχάριους.

Επίσης
The wine anorak: one of the UK's leading wine sites, with wine features, wine controversies, wine travel advice, a directory of UK wine merchants, producer profiles, wine photographs and a special section for those new to wine
Εδώ σας συστήνω το
New to wine
και το
Features
όπως επίσης και το ταξιδιωτικό κομμάτι του με πρωτότυπο φωτογραφικό υλικό
Wine Travel

Καλό διάβασμα...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα