• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κρασιά του Κόσμου

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Πολλές φορές επιλέγω κρασιά που με εμπνέει η ετικέτα, κάποιες φορές ανταμείβομαι κάποιες όχι...
Ευτυχώς χτες η επιλογή αποδείχτηκε αξιοπρεπέστατη.
Ευχές Ερατεινές από το Κτήμα Πιερία Ερατεινή.
acdn.houseofwine.gr_how_media_catalog_product_cache_1_image_067c09f32d1e0268cecb85bfd4e218cc6b.jpg

Ξινόμαυρο με Cabernet Sauvignon και Syrah. Σίγουρα υπάρχουν πολύ καλύτερα κρασιά με βάση το ξινόμαυρο αλλά θεωρώ οτι και σε σχέση με την τιμή του (κοντά στα 13 ευρώ) είναι ένα κρασί που αξίζει δοκιμής και έχει και γιορτινή ονομασία. Συνοδεύτηκε με αυτό που όπως λέει και ο Vasileti Nedelja likes...:xmas_cheesygrin:

Υ.Γ @ pigi_dikaiou...δώσε και τη συνταγή για την επόμενη φορά...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ουάου,εύχομαι να τα ευχαριστηθείτε και πάντα με υγεία.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μόλις τελείωσα από το εορταστικό μου γεύμα -ρολό μοσχάρι ψητό με πατάτες,δαμάσκηνα,σύκα και κάστανα- συνοδεία αυτού...

awww.klwines.com_images_skus_1062639x.jpg

Chateau Sociando-Mallet 2005

Τεράστια χρονιά για το Bordeaux από ένα μεγάλο chateau αν και όχι καταταγμένο στη διάσημη λίστα του 1855 (για περισσότερα δείτε εδώ Medoc 1855 Classification).

Το Sociando-Mallet έχει αποκτήσει τη φήμη του λόγω της εξαιρετικής ποιότητάς του που πολλές φορές το κάνει συγκρίσιμο με πρωτοκλασάτα κρασιά της περιοχής σε τυφλές γευσιγνωσίες.

Έφαγε 2,5 ώρες αερισμό για να ηρεμήσει λίγο τις δυνατές τανίνες του αφού μιλάμε για χρονιά που μπορεί να αντέξει εύκολα μέχρι το 2025-30.Να πω κάπου εδώ ότι τη βίαιη διαδικασία του decanting την ακολουθούμε σε φρέσκα κρασιά ή σε κρασιά παλαίωσης που ακόμα δεν έχουν φτάσει στο peak τους ώστε να ηρεμήσουμε λίγο τα τραχιά χαρακτηριστικά τους και κυρίως τις τανίνες.

Συμπυκνωμένα αρώματα κόκκινων και μαύρων φρούτων με τον πρώτο λόγο να έχει το κεράσι και το δαμάσκηνο,όπως επίσης φυτικές νότες,δέρμα αλλά και μαύρη σοκολάτα.Οι τανίνες παρότι ηρέμησαν παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα,δείγμα του που μπορεί να φτάσει το κρασί στο μέλλον όταν από τώρα δείχνει τόσο σπουδαίο χαρακτήρα.Μακριά επίγευση και ένα δεμένο αποτέλεσμα που μπορεί να ικανοποιήσει κάθε οινόφιλο.

Όχι δεν μπορούσα να περιμένω δέκα χρόνια για να το πιω,και πάλι τυχερός είμαι που το ήπια τώρα.

Τα λέμε αργότερα για το επιδόρπιο.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Επιδόρπιο -κρασί- δεν είχε,γίναμε γκολ και ξεραθήκαμε στον ύπνο :xmas_cheesygrin:

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Με αυτό που έχω γενέθλια ρε έξυπνε.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ειπα κι εγω, Αναστασια σε λενε...

Χρονια Πολλα! Αλλα κοιμασαι τη μερα των γενεθλιων; Στα γεραματα βεβαια να μου πεις τι αλλο να κανεις...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δηλαδή θέλετε να μου πείτε ότι όλες αυτές τις μέρες μόνο εγώ πίνω κρασί;

jimp

Member
Και γω εκει που δεν επινα σχεδον καθολου,με ολα αυτα που γραφεις και συ και ολοι οι αλλοι εχω γινει αλκοολικος.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Ρε παν παννννν αυτό με το γουρούνι μ'έσκιαξε!

Πίνουμε maltakia, πίνουμε... Άλλοτε ωραία κρασάκια (όχι υπερπαραγωγές σαν αυτά που είδα παραπάνω) άλλοτε βλακείες όπως σήμερα που σέρβιραν στο τραπέζι ημίγλυκο κρασί παραγωγού σε 5λιτρο πλαστικό μπουκάλι (...).

Χάρηκα που ήπια συμπαθέστατο κρασί από γνωστό μου ερασιτέχνη, παλαιωμένο (22 μήνες σε δρύινο βαρέλι), cabernet sauvignon με merlot και τοπικές ποικιλίες Κοζάνης στη συμβολική τιμή των 5 ευρώ.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.637
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom