• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κρασιά του Κόσμου

Leftris B

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
συγνώμη αλλά το ρήγας κούπα δε θα το πρότεινα σε κανέναν με τίποτα, αν θέλετε κάτι σε αυτήν την τιμή περίπου τότε το άκρες του σκούρα είναι ότι πρέπει όπως προτείνεται και παραπάνω.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Ρε,εδώ αν μαζευόμασταν και στήναμε κανένα εστιατόριο θα τους παίρναμε και τα σώβρακα.

Έχουμε όλες τις ειδικότητες.Θα κάναμε μια ωραία κοοπερατίβα και θα μοιραζόμασταν και το ρίσκο και τα κέρδη στα ίσια.
Ναι,γελάτε εσείς.
Αλλά στη Γαλικία έτσι ξεκινήσαν κάτι παρεΐτσες και έφτιαξαν θαύματα.
Που είσαι ρε Γιώργο να τα πεις.

Όχι για την κονόμα,αλλά για να βγαίνει ένα καλό μηνιάτικο και να κάνεις κάτι που γουστάρεις,όπως είπε και η Nedelja.
Και όταν μαλώναμε για τα πολιτικά δε θα σερβίραμε τους πελάτες από τα νεύρα :)

συγνώμη αλλά το ρήγας κούπα δε θα το πρότεινα σε κανέναν με τίποτα, αν θέλετε κάτι σε αυτήν την τιμή περίπου τότε το άκρες του σκούρα είναι ότι πρέπει όπως προτείνεται και παραπάνω.
Σημειώνω και υπογραμμίζω κι εγώ ότι τα πρότεινα ως κάποια που έχω πιει ευχάριστα, κυρίως σερβιρισμένα σε μπαρ. Δεν είναι καμιά αποκάλυψη. Για το Σπυρόπουλο, δε μπορώ να κρίνω πια γιατί είναι το μοναδικό κρασί που σερβίρει το αγαπημένο μου μπαράκι οπότε έχω κατασυνηθίσει τη γεύση....

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Λοιπόν πριν μερικές μέρες έκανα το λάθος να αναφερθώ σε αυτό το τόπικ σε βότκες...ο συμφορουμίτης maltakias με επέπληξε και για να επανορθώσω του ζήτησα να μου προτείνει μια καλή rioja ώστε να επανέλθω στην τάξη...:)
Επέλεξα τη Roda I του 2001 (με τη βοήθεια του δάσκαλου πάντα).

Να αναφέρω οτι ταλαιπωρήθηκα λιγάκι να βρω το συγκεκριμένο κρασί και ειδικά της συγκεκριμένης χρονιάς (είχα προσωπικό λόγο να επιμείνω...) αλλά τελικά χτες το βράδυ αποζημιώθηκα και με το παραπάνω.
Καταρχήν με το που το άνοιξα πριν το σερβίρω για να το βάλω σε καράφα να αεριστεί, μύρισε όλο το δωμάτιο. Πολύ ιδιαίτερο κρασί, με έντονα αρώματα σκούρων φρούτων αλλά και με μια ιδιαίτερη αίσθηση από το άρωμα του βαρελιού. Οι τανίνες του πολύ ισορροπημένες και πολύ απαλές αλλά αυτό που πραγματικά μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση ήταν η μακρά του επίγευση. Ακόμα και όταν δεν έπινες είχες τη γεύση και τα αρώματα του κρασιού στο στόμα σου...δεν ξέρω αν μπορώ να το εξηγήσω σωστά δυστυχώς οι οινικές μου γνώσεις είναι περιορισμένες...
Το συνοδεύσαμε με φιλέτο από μοσχαράκι limousin το οποίο μαριναρίστηκε με φρέσκα μυρωδικά και πιπέρια και ψήθηκε ολόκληρο τυλιγμένο με μανιτάρια και προσούτο ευρυτανίας Στρεμμένου (άσχετο αλλά φοβερό προσούτο...).
Θα έλεγα οτι είναι αν όχι το καλύτερο, μακράν μέσα στα καλύτερα κρασιά που έχω πιεί (λογικό βέβαια δεδομένης της περιορισμένης πείρας μου), είναι ένα πολυ ιδιαίτερο και άκρως ενδιαφέρον κρασί για πιο σπέσιαλ καταστάσεις αφού η τιμή του δεν επιτρέπει και καθημερινή πόση...Ειδικά κάποιος με μεγαλύτερη εμπειρία στο κρασί θα μπορέσει λογικά να το εκτιμήσει ακόμα περισσότερο.
Επειδή κάπου ρωτήθηκα παραπάνω η τιμή του κυμαίνεται 50-60 ευρώ ανάλογα από που θα το προμηθευτείτε, εγώ το πλήρωσα 60 γιατί όπως ανέφερα δεν υπήρχε απόθεμα και είχα κολλήσει και στο να είναι του 2001.

Υ.Γ Maltakia δύο άνθρωποι χτες βράδυ σε μελέτησαν πολλές φορές...για καλό...για πολύ καλό...:)
Επίσης είχες δίκιο...το κρασί δεν επισκίασε μεν τη βραδιά καθεαυτή αλλά σίγουρα επισκίασε το τόσο νόστιμο φαγητό που είχα ετοιμάσει...:D

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Τιμή μου.

υ.γ. Έννοια σου και θα απαντήσω αυτό το Σάββατο στην πρόκλησή σου,αν και σε άλλο επίπεδο.Δεν γίνεται να πίνεις εσύ καλύτερα κρασιά από μας.

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Τιμή μου.

υ.γ. Έννοια σου και θα απαντήσω αυτό το Σάββατο στην πρόκλησή σου,αν και σε άλλο επίπεδο.Δεν γίνεται να πίνεις εσύ καλύτερα κρασιά από μας.
:haha:
Να μας ενημερώσεις όμως μετά...έτσι ωραία όπως τα γράφεις...
αρκεί να μη μας βάλεις σε κανά πειρασμό πάλι...αν και δε βλέπω το επόμενο διάστημα να πίνω κάτι αντίστοιχο...τώρα ψάχνω που θα βρω καλό αγριογούρουνο για να δοκιμάσω το Robust.

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Μπορείτε να εξηγήσετε λίγο τον ενδεδειγμένο τρόπο σερβιρίσματος?
Θα πρέπει να σε παραπέμψω στο δάσκαλο (βλέπε maltakias) αν θες σωστή ενημέρωση...:)
Αυτό που εγώ ανέφερα ως αεριστεί είναι υποτίθεται μια διαδικασία όπου κάποια κρασιά που έχουν μείνει αρκετό καιρό στο μπουκάλι πρέπει να μεταγγίζονται σε ειδική καράφα (decanter) ώστε να απελευθερώνουν τα αρώματα τους στην επαφή με το οξυγόνο...ή κάπως έτσι...Βασικά τα τελευταία χρόνια οι γνώμες διίστανται για το αν τελικά αυτό είναι όντως αναγκαίο όμως δεν ξέρω να σου πω περισσότερα. Επίσης με μια προσεχτική μετάγγιση σε καράφα γλυτώνεις και τυχόν ιζήματα που μπορεί να υπάρχουν στον πάτο της φιάλης.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μπράβο παιδί μου,θα πας μπροστά εσύ.

Όταν θα έχω χρόνο και όρεξη ίσως γράψω μια-δυο κουβέντες παραπάνω.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Θα πρέπει να σε παραπέμψω στο δάσκαλο (βλέπε maltakias) αν θες σωστή ενημέρωση...:)
Αυτό που εγώ ανέφερα ως αεριστεί είναι υποτίθεται μια διαδικασία όπου κάποια κρασιά που έχουν μείνει αρκετό καιρό στο μπουκάλι πρέπει να μεταγγίζονται σε ειδική καράφα (decanter) ώστε να απελευθερώνουν τα αρώματα τους στην επαφή με το οξυγόνο...ή κάπως έτσι...Βασικά τα τελευταία χρόνια οι γνώμες διίστανται για το αν τελικά αυτό είναι όντως αναγκαίο όμως δεν ξέρω να σου πω περισσότερα. Επίσης με μια προσεχτική μετάγγιση σε καράφα γλυτώνεις και τυχόν ιζήματα που μπορεί να υπάρχουν στον πάτο της φιάλης.
Δεν ξέρω τι λένε οι ειδικοί, η προσωπική μου εμπειρία λέει ότι αυτή η διαδικασία επιβάλλεται. Ακόμη κι αν δεν έχετε κανάτα, αφήστε το μπουκάλι ανοικτό για τουλάχιστον μισή ώρα (καλύτερα, κάν'τε την μία) και μετά δοκιμάστε το. Αν θέλετε να δείτε καλύτερα τη διαφορά, δοκιμάστε λίγο μόλις ανοιχτεί και δοκιμάστε και μετά.

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Nedelja βλέπω ο master maltakias κάνει πολύ καλή δουλειά ως εκπαιδευτής, οι περιγραφές σου για τα διάφορα κρασιά γίνονται όλο και πιο επαγγελματικές και εμπεριστατωμένες! :D

Παιδιά επειδή μου αρέσει πολύ το κρασί σας παρακολουθώ στενά και ήδη έχω δοκιμάσει 1-2 κρασιά βάσει όσων διαβάζω εδώ. :D Δεν θα προχωρήσω σε λεπτομέρειες βέβαια, επειδή ως ανίδεη θα ρεζιλευτώ. :D

Keep up the good work πάντως! :)

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Παιδιά επειδή μου αρέσει πολύ το κρασί σας παρακολουθώ στενά και ήδη έχω δοκιμάσει 1-2 κρασιά βάσει όσων διαβάζω εδώ. :D Δεν θα προχωρήσω σε λεπτομέρειες βέβαια, επειδή ως ανίδεη θα ρεζιλευτώ. :D
Ω,μα δεν απαιτούμε τίποτα ιδιαίτερο.
Τι δοκίμασες μόνο πες μας και αν σου άρεσαν για αρχή.

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Nedelja βλέπω ο master maltakias κάνει πολύ καλή δουλειά ως εκπαιδευτής, οι περιγραφές σου για τα διάφορα κρασιά γίνονται όλο και πιο επαγγελματικές και εμπεριστατωμένες! :D
Άμα έχεις καλό δάσκαλο μαθαίνεις...είμαι κι εγώ όμως επιμελής μαθήτρια...:)
Βασικά όπως έχω αναφέρει πολλάκις όταν έχεις περιορισμένη εμπειρία οπως εγώ δε μπορείς να κρίνεις και ανάλογα, π.χ κρασιά rioja έχω πιεί αρκετά μεν αλλά ποτέ δεν είχα ''ανεβεί'' κατηγορία οπότε η εκτίμηση μου είναι υποκειμενική.
Επίσης αν μια ποικιλία την έχω δοκιμάσει 1-2 φορές μπορώ μεν να πω αν μου αρέσει αλλά σίγουρα δε μπορώ να κρίνω τα αντίστοιχα κρασιά ουσιαστικά...
Κι εγώ βρε ψιλοάσχετη είμαι κι έχω πιεί και ξύδια στη ζωή μου και σε ταβέρνες χύμα πίνω πολλάκις αλλά σε forum είμαστε έχει πλάκα να λέμε τη γνώμη μας δε νομίζω οτι θα κριθούμε αυστηρά...οπότε πες μας κι εσύ τι από αυτά που ηπιες σου άρεσε.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα