• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Κρασιά του Κόσμου

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μoλτάκια τώρα που έρχονται οι γιορτές και θα μαζευόμαστε περισσότερο σε σπίτια, έχεις καμιά καλή πρόταση για κρασί που να συνοδεύει πιατέλες λιπαρών και έντονων τυριών; Συγκεκριμενοποιώ: κάτι σε merlot ίσως ή παρεμφερή ποικιλία για να αρέσει σε περισσότερους ουρανίσκους ανεξάρτητα από οινική γνώση, σε τιμή πολύ φιλική (μάξιμουμ 10 ευρώ) προκειμένου να μπορείς να προμηθευτείς πολλά μπουκάλια. Έχω πολλά κι εγώ κατά νου, τα ρίχνω στο τραπέζι και θα'θελα και άλλες ιδέες αν έχετε:
Έχω πιεί το Λέοντα,τον Ορεινό και τους δύο ξένους και είναι όλα τους συμπαθητικά,με εξαίρεση ίσως τον Ορεινό τον οποίο προσωπικά δεν θα πρότεινα σε κάποιον.

Όπως θα έχεις καταλάβει στο under 10€ πάσχω λιγάκι.
Υπάρχουν άπειρες ετικέτες και προφανώς θα αναφερθώ μόνο σε ότι έχω δοκιμάσει και έχω ξεχωρίσει για λόγους που ενδεχομένως να μη θυμάμαι τώρα.

υ.γ. Η πλάκα είναι που λες "πες μας κανένα merlot και μας αραδιάζεις μετά κάτι μονοποικιλιακά cabernet και tempranillo" κατεξοχήν ποικιλίες που απομακρύνουν τους αμαθείς.

atinto.gr_wp_content_uploads_2012_02_mavroprovatored_193x300.jpg

Το μαύρο πρόβατο
Ένα σχετικά μαλακό Syrah από τον εγγυημένο Νίκο Λαζαρίδη που μπορεί να σταθεί καλά μόνο του δίπλα σε τσιμπολογήματα.

aencrypted_tbn0_gstatic_com_images_f5871abba8a6e835d5c7da6a6b55f33e._.jpg

Άκρες Ερυθρός,Σκούρας
Cabernet,Αγιωργίτικο

You can't go wrong με αυτό το χαρμάνι.Cabernet για τη δομή και Αγιωργίτικο για το γλυκό φρούτο και έχεις ένα κρασί που αν ξενίσει κανέναν στη παρέα (από αυτούς που δεν ξέρουν που λέγαμε) δωσ'του να πιει καμιά σοδίτσα.Ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές για να αποφευχθούν δευτερογενή αρώματα και να κρατήσουν προφανώς χαμηλά και το κόστος,το οποίο παίζει κοντά στα 6€.

awww.wineshop.gr_assets_pictures_big_lantidishrisabelob.jpg

Χρυσάμπελο,Λαντίδης

Ίδια περίπτωση με το προηγούμενο σε πιο προσεκτική οινοποίηση όμως και με 14 μήνες πέρασμα από γαλλική δρυ.Πάρα πολύ καλή σχέση ποιότητας/τιμής.

awww.bcliquorstores.com_files_imagecache_product_image_products_264986_0.jpg


Chateau Pey La Tour

Μπορντολέζικο χαρμάνι για λίγο πιο πλούσιους μεζέδες (βγάλτε και κανένα καπνιστό ζαμπονάκι τελοσπάντων) και λέτε ότι πίνεται και Γαλλικό Chateau στους φίλους σας.Φτάνει να ξέρετε καλά τους φίλους σας...
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.159
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
+1 κι από μένα για το Μαύρο Πρόβατο και για το Χρυσάμπελο του Λαντίδη (ειδικά το δεύτερο ήταν μια ευχάριστη έκπληξη που βούτηξα από το σπίτι των γονιών μου).Το Ρήγα Κούπα καθώς και το αντίστοιχο λευκό Ντάμα Κούπα θα επέλεγα ξανά μόνο σε περίπτωση που θα μάζευα όλη την αλκοολική παρέα μου και δε ήθελα να ξεφραγκιαστώ...όμως είναι αξιοπρεπή αν αναλογιστεί κανείς την σχεδόν ''εξευτελιστική'' τιμή τους...οτι τα έχω δει σε εστιατόριο να χρεώνονται 20 ευρώ η φιάλη το προσπερνώ...
Τώρα τα κρασιά του Σπυρόπουλου τελικά εμένα δε μου πάνε...όπως και κάποιων άλλων ελλήνων οινοπαραγωγών π.χ Χατζημιχάλης, Μπουτάρη Οινοποιητική... αναφέρω ενδεικτικά αυτούς τους 2 γιατί τα κρασιά τους κατακλύζουν γενικά τα ράφια και πολλά εστιατόρια.

@ Battered_suitcase
Μια πολύ καλή επιλογή και οικονομική πάντως για δυνατά τυριά κατά τη γνώμη μου είναι το Κτήμα Αβαντίς-Ερυθρός
aavantiswines.gr_gr_images_bottles_bottlesB_erithro.jpg

(νομίζω οτι ο Μούντριχας ούτως ή άλλως βγάζει ενδιαφέροντα κρασιά)
Πάρε καμιά παλαιωμένη γραβιέρα ή Σαν Μιχάλη ακόμα και chevre ή αν βρεις manchego και σέρβιρέ τα με καμιά focaccia με δεντρολίβανο ή καραμελωμένα κρεμμύδια και θα με θυμηθείς...
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ρε,εδώ αν μαζευόμασταν και στήναμε κανένα εστιατόριο θα τους παίρναμε και τα σώβρακα.

Έχουμε όλες τις ειδικότητες.Θα κάναμε μια ωραία κοοπερατίβα και θα μοιραζόμασταν και το ρίσκο και τα κέρδη στα ίσια.
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.159
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Ρε,εδώ αν μαζευόμασταν και στήναμε κανένα εστιατόριο θα τους παίρναμε και τα σώβρακα.

Έχουμε όλες τις ειδικότητες.Θα κάναμε μια ωραία κοοπερατίβα και θα μοιραζόμασταν και το ρίσκο και τα κέρδη στα ίσια.
Αυτό ξαναπές το...
Εγώ τη μαγειρική την κατέχω σίγουρα... (δεν είμαι ψώνιο...έχω μάρτυρες να το επιβεβαιώσουν...:D). Εσύ το κρασί σίγουρα, όλο και κάποιος το σέρβις και το pr και θα πάμε όρθιοι...όχι για τα πολλά εννοείται, αλλά να αλλάξουμε καριέρα ρε γμτ...
Πάντως αν υποψιαστώ οτι τον πουρέ γλυκοπατάτας τον έφτιαξες εσύ θα έχεις το total respect από μένα...:) επίσης μοσχάρι με δαμάσκηνα πολύ αγαπημένος συνδιασμός..εμένα μου συντρόφευσε το celeste μαζί με νιόκι αρωματισμένα με φασκόμηλο και martini bianco.
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ναι,γελάτε εσείς.
Αλλά στη Γαλικία έτσι ξεκινήσαν κάτι παρεΐτσες και έφτιαξαν θαύματα.
Που είσαι ρε Γιώργο να τα πεις.

Όχι για την κονόμα,αλλά για να βγαίνει ένα καλό μηνιάτικο και να κάνεις κάτι που γουστάρεις,όπως είπε και η Nedelja.
 

panpan

Member
Μηνύματα
7.053
Likes
28.436
Ναι,γελάτε εσείς.
Αλλά στη Γαλικία έτσι ξεκινήσαν κάτι παρεΐτσες και έφτιαξαν θαύματα.
Που είσαι ρε Γιώργο να τα πεις.

Όχι για την κονόμα,αλλά για να βγαίνει ένα καλό μηνιάτικο και να κάνεις κάτι που γουστάρεις,όπως είπε και η Nedelja.
Φατσούλα που γελάει έβαλα γιατί μου φάνηκε καλή ιδέα.
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Φατσούλα που γελάει έβαλα γιατί μου φάνηκε καλή ιδέα.
Βρε δεν είπα ότι το λες ειρωνικά.
Απλώς λέω ότι το εννοώ πιο σοβαρά από απλώς μια κουβέντα να γίνεται.
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.826
Likes
18.206
Ωραία ...τώρα πάμε στους σερβιτόρους...
αυτός κάνει..
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μηνύματα
906.190
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom