• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κρασιά του Κόσμου

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
έχω καλό αγριογούρουνο...αλλά πως να στο στείλω....?? με ΚΤΕΛ???:haha:
ωστόσο αν δεν βρεις κυνήγι , κι ένα ωραίο μπάρμπεκιου με μπριζόλες και λοιπά κρεατικά , θα είναι τέλειο.
μπορώ να στείλω και courier από τη δουλειά....:haha::haha::haha:
βασικά έχω δει οτι κάποια μαγαζιά φέρνουν από μια φάρμα...αλλιώς θα βγω μια βόλτα στον Ταϋγετο...:)
Ήθελα αγριογούρουνο γιατί διάβαζα οτι το συγκεκριμένο κρασί θέλει δυνατές γεύσεις και έχω cranberries και τα φαντάζομαι πακέτο...

@Maltakias ενδιαφέροντα τα βιντεάκια αλλά η παρουσιάστρια μου θυμίζει τη Μάρα Ζαχαρεά...:D

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
βασικά έχω δει οτι κάποια μαγαζιά φέρνουν από μια φάρμα...αλλιώς θα βγω μια βόλτα στον Ταϋγετο...:)
Ήθελα αγριογούρουνο γιατί διάβαζα οτι το συγκεκριμένο κρασί θέλει δυνατές γεύσεις και έχω cranberries και τα φαντάζομαι πακέτο...
Αγριογούρουνο έχω δει να πωλείται σε μεγάλο Σκλαβενίτη και σε ορισμένα ΑΒ.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου

@Maltakias ενδιαφέροντα τα βιντεάκια αλλά η παρουσιάστρια μου θυμίζει τη Μάρα Ζαχαρεά...:D
Έτσι, έτσι, να ρίχνουμε συγκεκριμένες ιδέες για συνοδεία κρασιών!! Θέλω σιγά σιγά να δοκιμάζω συγκεκριμένα ταιριάσματα για να αναδειχτεί το κρασί, όχι γενικά "κρέατα".
Με Rioja απλή (όχι την ακριβή που ήπιατε και ζήλεψα) τι ταιριάζεις συνήθως;
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια που είπες, δοκίμασέ τα αλειμμένα πάνω σε σφολιατάκια και από πάνω κατσικίσιο τυρί.

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια που είπες, δοκίμασέ τα αλειμμένα πάνω σε σφολιατάκια και από πάνω κατσικίσιο τυρί.
Βασικά επειδή έχω και επισκεφτεί την Ισπανία και έχω και γνωστούς Ισπανούς κάποιοι πίνουν τη rioja ακόμα και με παέγια!
Θεωρώ όμως οτι ταιριάζει καλύτερα με αλλαντικά ή δυνατά τυριά, με κρέατα με ενισχυμένες σάλτσες (σκούρες κατά προτίμηση), π.χ εμένα προσωπικά μου αρέσει και ο συνδιασμός με φρούτα, δαμάσκηνα, μούρα κτλ. ή κανένα μελωμένο κότσι στο φούρνο.
Πάντως και σε μαγαζί που ειδικευόταν στη rioja μου είχαν προτείνει άγρια μανιτάρια (κανθαρέλλες) και τώρα που το σκέφτομαι μου πέφτουνε τα σάλια...

Υ.Γ είμαι εχθρός της σφολιάτας αλλά η αγαπημένη μου τάρτα (με σπιτική ζύμη) είναι καραμελωμένα κρεμμύδια και chevre...:)
Ωραίος συνδιασμός και για ταλιατέλες αλλά ρίξε και ένα κρεμώδες τυρί για καλύτερη υφή π.χ μασκαρπόνε ή και γιατί όχι και το δικό μας κατίκι και αντί για κατσικίσιο τυρί βάλε καλή γραβιέρα...αυτό το πιάτο θα το ταίριαζα και με rioja!

pigi_dikaiou

Member
Επόμενο Ταξίδι
......
Ταξίδι-Όνειρο
Αγιο Ορος
Nedelja μια απορια μονο...το φιλετο limousin που το βρηκες στην Ελλαδα?

pigi_dikaiou

Member
Επόμενο Ταξίδι
......
Ταξίδι-Όνειρο
Αγιο Ορος
Με ξεστραβωσες...γιατι μονο στην Γαλλια το ειχα φαει.Το Limousin και μαλιστα τα δαση του εκτος απο τα γευστικοτατα βοοειδη παραγουν και τα δρυινα βαρελια τα τοσο απαραιτητα στην οινοποιια αλλα σε υποδεεστερη ποιοτητα,καθως οι κορμοι των δενδρων του ειναι πιο πορωδεις απο αυτους των Alliers,Vosges,Troncais,Nievre που θεωρουνται και κορυφαιοι

chrisbd

Member
Και εγώ μόνο Γαλλία έτυχε ...εδώ όχι ...Για την διαφήμιση που λέτε αν κάποιος είναι σωστός στη δουλειά του γιατί να μην τον διαφημίζουμε ...Τον συγκεκριμένο τον βρήκα απο απλή αναζήτηση αλλά αν κάποιος είναι ικανοποιημένος γιατί όχι ....όπως και με τα εστιατόρια η τα κρασιά..

Eftichia

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
καραιβικη
Έτσι, έτσι, να ρίχνουμε συγκεκριμένες ιδέες για συνοδεία κρασιών!! Θέλω σιγά σιγά να δοκιμάζω συγκεκριμένα ταιριάσματα για να αναδειχτεί το κρασί, όχι γενικά "κρέατα".
Μια νόστιμη συνταγή με Rioja:
Μπούτι αρνίσιο μαγειρεμένο με Rioja και δεντρολίβανο ,σκόρδο ,μέλι ,μαζί με λαχανικά(καρότα, κίτρινη κολοκύθα ,κρεμμύδια )

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Τι δουλειά είπαμε ότι κάνετε οι αποπάνω? ;) :)

Κάπου πήρε το μάτι μου μια διαφήμιση για κάποια καινούργια εκπομπή που ξεκινάει στο Μεγκάλο, με μαχαίρια και σαλτσο-αίματα... Μήπως να δηλώνατε συμμετοχή? Να σας μάθει ο κόσμος, νά'χετε ατού στις νέες (?) σας επαγγελματικές δραστηριότητες που σχεδιάζετε... :)

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Τι δουλειά είπαμε ότι κάνετε οι αποπάνω? ;) :)
Κάπου πήρε το μάτι μου μια διαφήμιση για κάποια καινούργια εκπομπή που ξεκινάει στο Μεγκάλο, με μαχαίρια και σαλτσο-αίματα... Μήπως να δηλώνατε συμμετοχή? Να σας μάθει ο κόσμος, νά'χετε ατού στις νέες (?) σας επαγγελματικές δραστηριότητες που σχεδιάζετε... :)
Εγώ ειδικά σήμερα δεν κάνω τίποτα...κ@*#βαράω...:D
Στο Μεγκάλο αν έρθεις κι εσύ πάμε παρέα...:)

Πάντως θεωρώ οτι η Βόρεια Ελλάδα βγάζει πολύ ενδιαφέροντα κρασιά οπότε εσείς από πάνω προτείνετε μας και τίποτα που ίσως να μην είναι πολύ γνωστό στη χαμουτζία...

Για παράδειγμα μετά από εξόρμηση στα Βόρεια οι γονείς μου μου έφεραν δύο κρασιά από το οινοπείο Καραμήτρου στην περιοχή Μεσενικόλα Καρδίτσας.
Η ποικιλία Μεσενικόλα (το ονομά της έχει ενετικές ρίζες) παράγεται μόνο εκεί και τα κρασιά είναι Ο.Π.Α.Π
Δοκίμασα το Μεσενικόλα με 70% μεσενικόλα και 30% Syrah & Carignan το οποίο ήταν πολύ πλούσιο κρασί, με ωραίο χρώμα και άρωμα

και το ''Από δύο χωριά'' ροζέ 100% Μεσενικόλα το οποίο πίνεται παγωμένο πολύ ωραία σκέτο...άντε με κανένα φρουτάκι παρέα...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα