chrisbd
Member
- Μηνύματα
- 2.815
- Likes
- 18.166
Γιατί είναι δύσκολο να πετύχεις καλό ροζέ....Γιατί δεν τα αγαπάει ο κόσμος τα ροζέ; Πολύ κρίμα. Ευτυχώς αλλάζει η αγορά και παίρνουν τα πάνω τους.
Τα λευκά και τα ροζέ δεν θεωρούνται κρασιά για κάποιους αλλά απλά ποτά .... έχετε ακούσει ποτέ λευκά η ροζέ 5 η 10 χρόνων, αν υπάρχει θα είναι εξαίρεση....
τα κόκκινα θεωρούνται κρασιά για παλαίωση με πεδίο δόξης λαμπρό και να ξεδιπλώσει κάποιος τα ταλέντα του για να φτιάξει υπέροχο κρασί....
Βέβαια το λευκό και το ροζέ ταιριάζουν και αυτά σε κάποιες περιστάσεις όπως και οι αφρώδεις οίνοι οι οποίοι στην ουσία όταν πρωτοφτιάχτηκαν έγιναν επειδή υπήρχε άφθονο κρασί λευκό που δεν καταναλώνονταν και βρήκαν αυτό τον τρόπο για να το διατηρούν για χρόνια ....μετά αυτό εξελίχτηκε και γίναν οι γνωστές σαμπάνιες που πολλές είναι και ακριβές....Αυτό αν δεν κάνω λάθος ξεκίνησε στην περιοχή Champagne της Γαλλίας .....όποιος του δοθεί η ευκαιρία να πάει στο Epernay όπου είναι η "πρωτεύουσα" της σαμπάνιας και να τα δει και να περιηγηθεί στα υπόγεια τούνελ με βαγονάκι τις χιλιάδες φιαλών σαμπάνιας διαφόρων εταιρειών ....