Doug
Member
Ανοιγω το συγκεκριμενο θεμα γιατι θεωρω πως ειναι κατι που αφορα ολους οσους αγαπαμε τα ταξιδια!Κατ' εμε το κυριοτερο για το οποιο πρεπει να γνωριζουμε πριν ξεκινησουμε τις διακοπες μας για οπουδηποτε,ιδιαιτερα ομως οταν προκειται για μακρινους προορισμους μιας και συνηθως εχουν ακριβοτερα αεροπορικα!
Αραγε ενα εξωτικο ταξιδι ειναι εφικτος στοχος για καποιον που οι αποδοχες του δεν ειναι και τοσο.... υψηλες????
εγω προσωπικα σε δυο επισκεψεις μου στην Ταυλανδη και μια στην Ινδονησια εμεινα αναυδος με το κοστος ζωης εκει ακομη και για μας τους τουριστες!!
Οπως εχω ξαναπει τα χρηματα που ξοδευει κανεις σε αυτου του ειδους προορισμους ειναι πολυ λιγοτερα απο Ελλαδα-Ευρωπη οποτε εξισωνεται η διαφορα των αεροπ.εισητηριων!
Ενδεικτικα να αναφερω τι περιπου τιμες 'παιζουν' στην Ταυλανδη.
1?=περιπου 50 baht
-πρωινο απο 20 ως 100
-καφες απο 20 ως 70
-μεγαλη μεριδα ρυζι με κασιους,κοτοπουλο,χοιρινο 20 ως 60
-ψαρι μεγαλο του κιλου που δεν τελειωνει με τιποτα 200-300
-αστακομακαροναδα 300
-street food 10-30 (πχ νοστιμοτατες ακριδες)
-αναψυκτικα 10 ως 60 σε ρεστοραν,ταβερνα κτλ
-μπυρες 30 ως 150 (πιστεψτε με η shinga και tiger μια χαρα ειναι με 30-40)
-Ουισκυ σπεσιαλ 600.... το μπουκαλι (τα τοπικα ειναι φθηνοτερα αλλα χαλια)
-λεωφορεια εντος πολεων 2 ως 30
-Ταξι με ταξιμετρο παμφθηνα αλλα λιγα γι αυτο κανονιστε τιμη απο πριν στα αλλα ή στα τουκ-τουκ
-Βολτα με ελεφαντα αν το ψαξεις καλα με 200 η ωρα μεχρι και 1500-2000 ολοημερο τριπ στη ζουγκλα!
-ΔΙΑΜΟΝΗ απο 100 σε γκεστχαουζ μεχρι οσο θες,ενα 4στερο με πισινες κ τροπικους κηπους απο 1000 μεχρι ............
-Thai massage απο 100 ως 400 γυρω στο δυωρο
-@#$%$#%#@ απο 200 ως 1000 για 24 ωρες(για οσους ενδιαφερονται)
Πανω κατω ιδιες τιμες(πλην ξενοδοχειων,ακριβοτερα) και στην Ινδονησια,ισως ελαφρως ακριβοτερα! μονο που δεν πηρε τιποτα το αυτακι μου για @#$%$#%#@ ! Ουτε να κοιταξω δεν μπορουσα θα με εσφαζε η Dougena!
Αυτα προς το παρον φιλοι μου περιμενω με ανυπομονησια να μαθω τι παιζεται και στον υπολοιπο κοσμο οσον αφορα τις τιμες!
Οι πιο εμπειροι ας μας ενημερωσουν σχετικα.........
Αραγε ενα εξωτικο ταξιδι ειναι εφικτος στοχος για καποιον που οι αποδοχες του δεν ειναι και τοσο.... υψηλες????
εγω προσωπικα σε δυο επισκεψεις μου στην Ταυλανδη και μια στην Ινδονησια εμεινα αναυδος με το κοστος ζωης εκει ακομη και για μας τους τουριστες!!
Οπως εχω ξαναπει τα χρηματα που ξοδευει κανεις σε αυτου του ειδους προορισμους ειναι πολυ λιγοτερα απο Ελλαδα-Ευρωπη οποτε εξισωνεται η διαφορα των αεροπ.εισητηριων!
Ενδεικτικα να αναφερω τι περιπου τιμες 'παιζουν' στην Ταυλανδη.
1?=περιπου 50 baht
-πρωινο απο 20 ως 100
-καφες απο 20 ως 70
-μεγαλη μεριδα ρυζι με κασιους,κοτοπουλο,χοιρινο 20 ως 60
-ψαρι μεγαλο του κιλου που δεν τελειωνει με τιποτα 200-300
-αστακομακαροναδα 300
-street food 10-30 (πχ νοστιμοτατες ακριδες)
-αναψυκτικα 10 ως 60 σε ρεστοραν,ταβερνα κτλ
-μπυρες 30 ως 150 (πιστεψτε με η shinga και tiger μια χαρα ειναι με 30-40)
-Ουισκυ σπεσιαλ 600.... το μπουκαλι (τα τοπικα ειναι φθηνοτερα αλλα χαλια)
-λεωφορεια εντος πολεων 2 ως 30
-Ταξι με ταξιμετρο παμφθηνα αλλα λιγα γι αυτο κανονιστε τιμη απο πριν στα αλλα ή στα τουκ-τουκ
-Βολτα με ελεφαντα αν το ψαξεις καλα με 200 η ωρα μεχρι και 1500-2000 ολοημερο τριπ στη ζουγκλα!
-ΔΙΑΜΟΝΗ απο 100 σε γκεστχαουζ μεχρι οσο θες,ενα 4στερο με πισινες κ τροπικους κηπους απο 1000 μεχρι ............
-Thai massage απο 100 ως 400 γυρω στο δυωρο
-@#$%$#%#@ απο 200 ως 1000 για 24 ωρες(για οσους ενδιαφερονται)
Πανω κατω ιδιες τιμες(πλην ξενοδοχειων,ακριβοτερα) και στην Ινδονησια,ισως ελαφρως ακριβοτερα! μονο που δεν πηρε τιποτα το αυτακι μου για @#$%$#%#@ ! Ουτε να κοιταξω δεν μπορουσα θα με εσφαζε η Dougena!
Αυτα προς το παρον φιλοι μου περιμενω με ανυπομονησια να μαθω τι παιζεται και στον υπολοιπο κοσμο οσον αφορα τις τιμες!
Οι πιο εμπειροι ας μας ενημερωσουν σχετικα.........