• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Γερμανία Δανία Ισπανία Κοπενχάγη, Μόναχο ἠ Βαρκελώνη

road

Member
Κοπεγχάγη δεν έχω πάει, έχω πάει όμως Βαρκελώνη και Μόναχο.
  • Η εποχή που θα πας είναι κατάλληλη και για τις τρεις πόλεις. Για την Κοπεγχάγη είναι μια καλή ευκαιρία. Στις άλλες πας οποτεδήποτε, ακόμα και χειμώνα.
  • Το Μόναχο είναι το πιο οικονομικό από όλες τις απόψεις. (Εισιτήρια, διαμονή, διατροφή, μουσεία κλπ). Μετά έρχεται η Βαρκελώνη και τελευταία η Κοπεγχάγη.
  • Στη Βαρκελώνη μπορείς να "ξοδέψεις" άνετα όλες σου τις ημέρες χωρίς να κάνεις οπωσδήποτε και κάποια εκδρομή. Ναι και για μένα είναι υπερεκτιμήμένη, αλλά θα βρεις να κάνεις και να δεις πολλά πράγματα χωρίς να βαρεθείς.
  • Το Μόναχο δεν είναι για παραμονή πολλών ημερών, αλλά συνδυάζει τέλεια υπέροχες κοντινές εκδρομές (λίγες ή και πολλές). Σε παραμυθένια βαυαρικά χωριά, μεγαλύτερες γερμανικές πόλεις όπως η Νυρεμβέργη, στην αυστριακή εξοχή, στο Σάλτζμπουργκ κλπ.
Δε μένει παρά να μετρήσεις τα οικονομικά σου και το είδος της εκδρομής που θα σου άρεσε καλύτερα να κάνεις και μετά η απόφαση θα είναι πιο εύκολη. :D
κάπως έτσι το σκέφτομαι και έγω για αυτές τι πόλεις.
Βαρκελώνη σκοπεύω να μείνω αποκλειστικα όλεσ τισ μέρες.
Μόναχο θα την έβγαζα σε εκδρομές
Κοπεγχάγη δεν έχω ιδέα τι παιζει

road

Member
εγω ψηφιζω βαρκελωνη (ειναι η μονη απο τις 3 πολεις που εχω παει)..η εποχη που θες να πας ειναι ιδανικη για την συγκεκριμενη πολη και οι μερες που εχεις στην διαθεση σου μια χαρα!εγω δεν την θεωρω υπερεκτιμημενη:roll:!

μοναχο απο την αλλη, δεν εχω παει, αλλα πιστευω πως αξιζει τον κοπο μονο αν εχεις αποφασισει να κανεις και εκδρομουλες τριγυρω..να μεινεις δηλ. μοναχο πχ.3 μερες και τις υπολοιπες να νοικιασεις αυτοκινητο και να τριγυρνας..θες κατι τετοιο?αν ναι, το μοναχο πρεπει να ναι η επιλογη σου..

τωρα για την κοπεγχαγη, επειδη το χω κατα καιρους ψαξει κεγω, ειναι οντως πολυ ακριβη πολη και η μια εβδομαδα που φαινεται οτι ειναι υπερβολη..θα μπορουσες βεβαια να την συνδυασεις με αλλη πολη, πχ. βερολινο (εχει και φθηνες πτησεις απο εκει για κοπεγχαγη)..θα μπορουσες να μεινεις 4 μερες βερολινο και να πας και 3 μερες κοπεγχαγη..
Πόσο ακριβή δηλαδη? εισητήρια ξενοδοχείο θα τα έχω προπληρωμένα απο τώρα και μέτα οτι κάτσει στο ταξιδι...
θα ήταν καλύτερα να αφηνα την κοπεγχαγη σε κάποια άλλη φάση και να την συνδιασω με κάτι αλλο??
το άσχημο έχω πάει και βερολίνο και αμστερνταμ και ξέφυγε η κοπεγχάγη

Zephyrous

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πάτμος & Αλικαρνασσός
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Υ - Σαν Φραν. με πατινι
H κοπεγχαγη συνδυαζεται ανετα με εκδρομη σουηδια. Για να φτασεις στο malmo χρειαζεσαι μολις μιση ωρα με το τρενο. Ωραια πολη και σιγουρα αξιζει επισκεψη για μια τουλαχιστον μερα. Απο εκει μπορεις να προχωρησεις βαθυτερα στη σουηδια, αν ομως ενδιαφερεσαι για στοκχολμη ειναι λιγο μακρια. Απο κοπεγχαγη παντως εχεις σε πολυ καλη αποσταση το Αμβουργο, το οποιο θεωρειται σουπερ προορισμος. Εκτος αν εχεις ηδη παει. Γενικα αν το ψαξεις λιγο μπορεις να βγαλεις ωραιους συνδυασμους.

geopnd

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδινο-Σκωτια
Ταξίδι-Όνειρο
μεξικο
εγω φιλος ψηφισα δαγκωτο βαρκελωνη.υπερκτιμημενη η βαρκελωνη?????ε οχι ρε παιδες!μου ακουγεται,σορρυ κιολας, αστειο.τι να δεις και τι να αφησεις ειναι η πολη.εγω φιλος θα σου προτεινα βαρκελωνη 3 μιση μερες,νοικιαζεις αυτοκινητακι και σκας και βαλενθια.η διαδρομη ειναι πολυ καλη με πολλα χωριουδακια στο ενδιαμεσο.καπου στα 450χλμ.και επειδη θα εχει και ζεστουλα θα χαζεψεις και την μπαρτσελονετα με καθε λογης ανθρωπου επι την αμμο :shock:...
αν παλι θελεις μενεις βαρκελωνη και πεταγεσαι με το ενοικιαζομενο μεχρι ανδορα.φορολογικος παραδεισος και απιστευτα γραφικο κρατιδιο.μολις μιαμιση ωριτσα.οπως επισης συνδιαζεις βαρκελωνη με τα παραλια γαλλιας.μολις μιαμιση-δυο ωριτσες φιλος.επειδη πηγα και χειμωνα και καλοκαιρι βαρκελωνη,το καλοκαιρι η πολη ειναι μαγεια.γεματη αρωματα,κοσμο,εικονες,απιστευτα πραγματα.πραγματικη απολαυση.ναι λοιπον θα ομολογησω.ειμαι ο πρεσβης της καταλονιας.........:bleh:

etoile

Member
Επόμενο Ταξίδι
?????
Ταξίδι-Όνειρο
Ολόκληρη η γη !!!
ΟΧΙ ΜΟΝΑΧΟ !!!! Εμείς βαρεθήκαμε απίστευτα, δε μας άρεσε καθόλου..
Ένας πεζόδρομος είναι. Εκτός αν το συνδυάσετε με εκδρομές, τότε αλλάζει το πράγμα!

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
το Μόναχο είναι ένας πεζόδρομος!:shock:

είναι και αυτό μια άποψη...

οκ για μια ολόκληρη βδομάδα το Μόναχο είναι πολύ,,,
αλλά οπως έγραψαν και προλαλήσαντες,
με 2-3 εκδρομές ανάμεσα θα περάσεις σούπερ...

να σου γράψω μερικές προτάσεις για εκδρομές:
παλάτι Νόισβανσταιν, Βαυαρικές Αλπεις,(Βλ Zugspitze η Οberstdorf,Berchtesgaden), Nυρεμβέργη, Νταχάου, Rothenburg a.d Tauber, Chiemsee, Βayerischer Wald,,,

όρεξη να έχεις να γυρνάς και να απολαμβάνεις, ;)

α, και το Μόναχο είναι παντός καιρού!!!
είτε καλοκαίρι είτε χειμώνα θα το ευχαριστηθείς

Κοπενχάγη δεν έχω πάει...
Αλλά αν ήταν να διαλέξω μια ολόκληρη βδομάδα ανάμεσα Μόναχο και Βαρκελώνη, θα ψηφιζα Μόναχο με πέριξ!
:cool:

Y.Γ.: όπου και να πας, καλά να ταξιδέψεις!

road

Member
ευχαριστώ thano, κάπως έτσι το σκεφτηκα και εγώ, να την βγάλω με ταξιδάκια.
τώρα πρεπει να αποφασίσω...και δεν ξέρω τι.
ευχαριστω και πάλι.

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Εγω θα συμφωνησω με etoile οτι το Μοναχο δεν μου αρεσε,αλλα θα συμφωνησω και με το Θανο οτι Μοναχο και Περιξ=καλυτερο απο Μπαρτσελονα.
Αλλα θα επιμεινω στην αρχικη μου προταση.Πηγαινε Κοπενγχαγη -Σουηδια.Αλλο ταξιδι..αλλα τοπια .Τα αλλα ειναι πιο προσβασιμα..θα τα κανεις καποια στιγμη.
Εγω παντως θα διαλεγα πρωτα Κοπενγχαγη.

wotan1975

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πότε θα κάνει ξαστεριά...
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α.
Ενα μηνα να καθισει κανεις στη Βαυαρια,να πηγαινει καθε μερα και αλλου.

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία

coconut

Member
Επόμενο Ταξίδι
;;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Θιβετ
Κι εγω πιστευω πως και οι τρεις πολεις ειναι εξισου ομορφες και σου προσφερουν πολλα πραγματα να δεις .
Μηπως πρεπει να παω κι εγω κανενα ταξιδακι Ευρωπη...:roll:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα