• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κινηματογραφική κουβέντα....

Traveller

Member
Όσοι αγαπάτε τον πραγματικό κινηματογράφο πηγαίνετε να δείτε αυτή την εβδομάδα το αριστούργημα του μεγάλου Τζίγκα Βερτόφ "Ο άνθρωπος με την κινηματογραφική μηχανή".

Για όσους ίσως ενδιαφέρονται και λίγο παραπάνω διαβάστε εδώ...

Σινεφίλια [Cinephilia.Gr] - Σχετικά με τον Dziga Vertov

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Είδα πριν λίγες μέρες το νορβηγικό "Άναψέ με". Αν και δεν τρελαίνομαι για σκανδιναβικό σινεμά, η συγκεκριμένη ταινία μου άρεσε αρκετά. Πραγματεύεται δύο κλασσικά ζητήματα της εφηβείας, τη σεξουαλική αφύπνιση και τη δημιουργία "αποδιοπομπαίων τράγων". Όλα αυτά με χιούμορ, ενδιαφέρουσα σκηνοθεσία και φρεσκάδα! Βέβαια δεν πρόκειται και για ταινία που επιβάλλεται να δει κανείς στο σινεμά, και για dvd καλή είναι!

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Ταινιόραμα στο ΑΣΤΥ

Ξεκινά σήμερα το Ταινιόραμα στον κινηματογράφο Άστυ! Θα προβληθούν 126 ταινίες, μερικές εκ των οποίων αρκετά σπάνιες, σε 42 ενότητες. Το ημερήσιο εισιτήριο (περιλαμβάνει δυνατότητα παρακολούθησης 3 ταινιών) κοστίζει 6 euros, ενώ υπάρχει και περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων διαρκείας για όλες τις προβολές στην τιμή των 30 euros. Για περαιτέρω πληροφορίες δείτε εδώ.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Κωλόφαρδοι... μερικά είναι διαμάντια. Και τα 30 ευρω για διαρκείας είναι τιμή-λουκούμι. Thanks for posting.

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Κωλόφαρδοι... μερικά είναι διαμάντια. Και τα 30 ευρω για διαρκείας είναι τιμή-λουκούμι. Thanks for posting.
Ναι, είναι πραγματικά απίστευτη τιμή! Και το ημερήσιο επίσης μια χαρά! Θα χτιστούμε εκεί (όσοι μπορούμε)! :D

Marlin

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κροατία, Δαλματικές ακτές
Ταξίδι-Όνειρο
Κένυα
Στο youtube για όποιον ενδιαφέρεται υπάρχει ολόκληρη η γαλλική ταινία "the Green beautiful". Αξιόλογη κατά τη γνώμη μου, και παίζει και η Cotillard!

jimp

Member
Δεν ξερω αν την εχετε δει.
Παντως ειναι μια πολυ καλη προταση.

Κοτόπουλο με δαμάσκηνα (Poulet aux prunes)

Last edited by a moderator:

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Δεν ξερω αν την εχετε δει.
Παντως ειναι μια πολυ καλη προταση.

Κοτόπουλο με δαμάσκηνα (Poulet aux prunes)

FooXsvk96Po[/media] με δαμάσκηνα (Poulet aux prunes) Trailer greek subtitles - YouTube
Πολύ καλή ταινία! Με συγκίνησε πολύ. Παραθέτω το σχόλιο που είχα κάνει πριν μερικούς μήνες:

Είπα να δω κάτι ανάλαφρο πρώτη μέρα του χρόνου και πήγα στο "Κοτόπουλο με δαμάσκηνα", κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου graphic novel της ιρανής Μαριάν Σατραπί (του "Persepolis"). Αν και η ταινία είναι γαλλικής παραγωγής, γαλλόφωνη και με πολυεθνικό καστ, τοποθετείται στο Ιράν των δεκαετιών 1930-1950 χονδρικά.

Η τανία συνδυάζει χιούμορ, δράμα, έρωτα και κοινωνικο-πολιτικές προεκτάσεις. Η σκηνοθεσία ορισμένες φορές αγγίζει τα όρια του σουρεάλ και εν γένει πρόκειται για ιδιαίτερη ταινία. Στο πρώτο μισό είχαμε λίγο στυλ "εντάξει, καλή αλλά λίγο αργή, ναι μεν αλλά" και τέτοια. Στο δεύτερο μισό απογειώθηκε! Μόλις έπεσαν οι τίτλοι τέλους κλαίγαμε και οι πέντε της παρέας (μεταξύ μας και εκπρόσωπος του αρσενικού φύλου), αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της αίθουσας!
Είδα και το καινούριο του Tim Burton, το "Dark Shadows". Απογοητευτικό! Απλοϊκό σενάριο γεμάτο κλισέ, μετριότατο χιούμορ, χαζομάρα σκέτη! Τελευταία το μόνο που κάνει είναι να αναπαραγάγει τον εαυτό του. Το μόνο που άξιζε ήταν οι καλές ερμηνείες από τους αξιόλογους ηθοποιούς που συμμετείχαν!

jimp

Member
Πολύ καλή ταινία! Με συγκίνησε πολύ. Παραθέτω το σχόλιο που είχα κάνει πριν μερικούς μήνες:

Είδα και το καινούριο του Tim Burton, το "Dark Shadows". Απογοητευτικό! Απλοϊκό σενάριο γεμάτο κλισέ, μετριότατο χιούμορ, χαζομάρα σκέτη! Τελευταία το μόνο που κάνει είναι να αναπαραγάγει τον εαυτό του. Το μόνο που άξιζε ήταν οι καλές ερμηνείες από τους αξιόλογους ηθοποιούς που συμμετείχαν!
Ναι ναι συμφωνω σε αυτα που λες.
Με τη διαφορα οτι δεν θα το χαρακτηριζα χαζομαρα.

Εχω δει πολυ χειροτερα στον κινηματογραφο.Απλα μας εχει συνηθισει σε καλυτερα και περιμενουμε κατι καλυτερο απο αυτον.
Εγω εκει που ξενερωσα ηταν
!!Αυτο ηταν το χειροτερο!

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Ναι ναι συμφωνω σε αυτα που λες.
Με τη διαφορα οτι δεν θα το χαρακτηριζα χαζομαρα.

Εχω δει πολυ χειροτερα στον κινηματογραφο.Απλα μας εχει συνηθισει σε καλυτερα και περιμενουμε κατι καλυτερο απο αυτον.
Εγω εκει που ξενερωσα ηταν με
!!Αυτο ηταν το χειροτερο!
Μην δίνεις spoilers βρε! :D
Ναι, το σημείο που λες ήταν το αποκορύφωμα! Δεν ξέρω, μετριότατο το θεωρώ. Εντάξει, σίγουρα υπάρχουν χειρότερα (είδα trailer για καινούριο American Pie ας πούμε-αυτό σίγουρα θα είναι τρις χειρότερο :) ), αλλά ναι, περίμενα κάτι παραπάνω.

Για να μην πω για κάποιους ρόλους που δεν είχαν λόγο και αιτία ύπαρξης (βλέπε της Helena Bonham Carter για τον οποίο, όπως σωστά σχολιάσε η αδερφή μου, απλά ο Burton σκέφτηκε "ας γράψω κι ένα ρόλο για τη γυναίκα μου να μην μείνει παραπονεμένη").

maraki86

Member

"Dark Shadows" περίμενα να είναι πιο τρομακτική όμως η ώρα περνάει πολύ ευχάριστα και σε κρατάει αρκετά χωρίς να κάνει κοιλιά. Απλά για όποιον θέλει να την δει να ξέρει ότι δεν είναι παρωδίας τρόμου αλλά μαύρη κωμωδία και η αλήθεια είναι ότι θα γελάσει αρκετά!!!!!

the Lycan

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βοστώνη...10 και σήμερα..
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία
είδα iron lady και war horse και πολύ συγκινήθηκα και με τα 2!!! πολύ καλές ταινίες!!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.637
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom