Κινηματογραφική κουβέντα....

panpan

Member
κατ αρχάς τα αρνητικά συμφωνώ με barkour μεγάλη διάρκεια χωρίς ουσιαστικό λόγο και νομίζω ότι η ταινία χάνει ακριβώς εκεί!αν ήταν πιό "συμμαζεμένη"αλλά με το ίδο σενάριο θα κέρδιζε περισσότερο,
κυλάει αργά και κουράζει κάπως
Ακριβώς. Θα ήθελα να είναι κανένα 10-15 λεπτά λιγότερη.
και δεν νομίζω ότι είναι προβλέψιμη...όσον αφορά τον πραγματικό ένοχο
Εγώ πραγματικά, μόνο αυτόν δεν περίμενα ένοχο.
εκεί θεωρώντας ότι η ταινία τελείωσε
Μία από τα ίδια.
σούρχεται να δώσεις μια μπουνιά στον
Κι εγώ είπα , ρε το καθίκι.!!!!
Αυτά.

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Ειδικα αυτος κανει μπαμ απο την αρχη ,οτι ειναι ενοχος
ότι κάτι κρύβει...αλλά ακριβώς το μέχρι ποιού σημείου ένοχος μέχρι που το τερμάτισε!!! εεε όχι εγώ και ο παν παν νομίζω συμφωνεί ούτε κατά διάνοια
όσο δε για τον δεύτερο ένοχο εε ποιός το φανταζόταν:rolleyes:,
μη μου πείς ότι κι αυτόν τον κατάλαβες από την αρχή
γιατί τότε θα πάω να "πηδηχτώ από το παράθυρο"(επική ατάκα από ριάλιτι)και όχι τιποτε αλλο αλλά θα πάρω μαζί μου και τον pan pan:haha:

panpan

Member
ότι κάτι κρύβει..
Ότι κάτι κρύβει,Ναι. Ότι κάτι μπορεί να έχει ακούσει, Ναι. Αλλά ότι κάνει μπαμ!!!!! :shock::shock:
Για τον δεύτερο ένοχο, δεν ψάχτηκα και πολύ, γιατί έμεινα στο σενάριο της αυτοκτονίας που αναφέρθηκε. Το μυαλό μου στην αρχή είχε πάει αλλού. Θα πρέπει να βρω παράθυρο να πηδηχτώ. :haha:
Και μένω και σε μονοκατοικία .

barkour

Member
Ότι κάτι κρύβει,Ναι. Ότι κάτι μπορεί να έχει ακούσει, Ναι. Αλλά ότι κάνει μπαμ!!!!! :shock::shock:
Για τον δεύτερο ένοχο, δεν ψάχτηκα και πολύ, γιατί έμεινα στο σενάριο της αυτοκτονίας που αναφέρθηκε. Το μυαλό μου στην αρχή είχε πάει αλλού. Θα πρέπει να βρω παράθυρο να πηδηχτώ. :haha:
Ποσο αθωοι ... :haha:

James

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανατολική Κρήτη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Περνάω στο πολύ γρήγορο τα μηνύματά σας γιατί η υπόθεση βρωμάει spoiler από χιλιόμετρα.

Ίσως αν οι μοντς αλλάξουν τον τίτλο σε "Spoilerοκουβέντα", να είμαστε πιο έτοιμοι βρε αδερφέ.
:D:D

Thalassaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
........
Για τους λάτρεις της Αφρικής και του κινηματογράφου της έχω να προτείνω μια ταινία που είδα το Σάββατο.
Ήταν επίσημη υποψηφιότητα του Καμερούν και η δεύτερη μόλις εκπροσώπηση της χώρας στον θεσμό σαράντα ένα χρόνια μετά το "Notre fille" του Daniel Kamwa, για τα φετινά βραβεία όσκαρ στην κατηγορία ξενόγλωσσης.

Cameroonian-Movie-The-Fishermans-Diary-picks-up-from-where-it-left-in-2020.jpg

The Fisherman's diary (2020) του Καμερουνέζου Enah Johnscott (netflix).

Ένα 12χρονο κορίτσι - η Ekah (Faith Fidel) από ένα μικρό ψαροχώρι της Αφρικής όπου η εκπαίδευση ενός κοριτσιού θεωρείται ταμπού όταν μαθαίνει για την ιστορία της Πακιστανής Malala Yousafzai's της νεότερης κατόχου Νόμπελ Ειρήνης που της απονεμήθηκε για τον αγώνα της για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση είναι αποφασισμένη να πάει στο σχολείο. Η έντονη επιθυμία της και η αποφασιστικότητά της να σπάσει τα ταμπού την φέρνουν αντιμέτωπη με το παρελθόν του πατέρα της - Σολομώντα (Kang Quintus)και την εμπειρία του για την εκπαίδευση κοριτσιών.Ο ψαράς πατέρας της Ekha, αντιτίθεται σθεναρά στην προικισμένη κόρη του και την δίψα της για μάθηση .

Last edited:
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Για τους λάτρεις της Αφρικής και του κινηματογράφου της έχω να προτείνω μια ταινία που είδα το Σάββατο.
Ήταν επίσημη υποψηφιότητα του Καμερούν και η δεύτερη μόλις εκπροσώπηση της χώρας στον θεσμό σαράντα ένα χρόνια μετά το "Notre fille" του Daniel Kamwa, για τα φετινά βραβεία όσκαρ στην κατηγορία ξενόγλωσσης.

View attachment 345271

The Fisherman's diary (2020) του Καμερουνέζου Enah Johnscott (netflix).

Ένα 12χρονο κορίτσι - η Ekah (Faith Fidel) από ένα μικρό ψαροχώρι της Αφρικής όπου η εκπαίδευση ενός κοριτσιού θεωρείται ταμπού όταν μαθαίνει για την ιστορία της Πακιστανής Malala Yousafzai's της νεότερης κατόχου Νόμπελ Ειρήνης που της απονεμήθηκε για τον αγώνα της για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση είναι αποφασισμένη να πάει στο σχολείο. Η έντονη επιθυμία της και
η αποφασιστικότητά της να σπάσει τα ταμπού την φέρνουν αντιμέτωπη με το παρελθόν του πατέρα της - Σολομώντα (Kang Quintus)και την εμπειρία του για την εκπαίδευση κοριτσιών.Ο ψαράς πατέρας της Ekha, αντιτίθεται σθεναρά στην προικισμένη κόρη του και την δίψα της για μάθηση .

μόλις την τελείωσα...
στα μείον η πολύ μεγάλη διάρκεια,2μιση ώρες σχεδόν....κυλάει με αργούς ρυθμούς και κουράζει,εμένα πάντως με κούρασε...
Πολύ καλή σκηνοθεσία,πολύ καλές ερμηνείες ιδίως της νεαρής πρωταγωνίστριας και ΦΟΒΕΡΗ!μουσική επένδυση,σ όλη της τη διάρκεια η ταινία πλαισιώνεται από υπέροχη αφρικάνικη μουσική-ακούσματα που πραγματικά σε συνεπαίρνουν!
Το σενάριο βασίζεται σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ γεγονότα,
πράγματα τα οποία λίγο πολύ ξέρουμε ότι συμβαίνουν στις κοινωνίες της Αφρικής,
αλλά ωστόσο είναι πολύ σοκαριστικό όταν τα βλέπεις κι όλας να αποτυπώνονται μπροστά σου έστω και στην οθόνη...
Για πολλοστή φορά αναδεικνύεται η δεινή θέση του γυναικείου φύλου,...,σε μιά κοινωνία όπου επικρατεί η αμορφωσιά και η αμάθεια,
ήδη από την παιδική ηλικία .από την οικογένεια τα κορίτσια πέφτουν θύματα χειρισμών και εκμετάλλευσης και απομακρύνονται από τα όνειρα τους .....
και μόνο κάποιες μεμονωμένες πιό "τυχερές"περιπτώσεις με πολύ μεγάλη δύναμη αλλά και κάποια βοήθεια...μπορούν να τα καταφέρουν/
Γενικά καλή ταινία πολύ συγκινητική και πολύ αληθινή!

Last edited:

chrisbd

Member
μμμ συμφωνώ και με τους δύο αλλά περισσότερο με panpan!!
μου άρεσε!μάλλον τον ίδιο βαθμό :haha: θα έβαζα ίσως και 8 λόγω του φινάλε και θα εξηγήσω..
κατ αρχάς τα αρνητικά συμφωνώ με barkour μεγάλη διάρκεια χωρίς ουσιαστικό λόγο και νομίζω ότι η ταινία χάνει ακριβώς εκεί!αν ήταν πιό "συμμαζεμένη"αλλά με το ίδο σενάριο θα κέρδιζε περισσότερο,
κυλάει αργά και κουράζει κάπως ΑΛΛΑ
για το υπερεκτιμημένος ΟΧΙ συγγνώμη αλλά οκ ναι μεν μεγάλωσε αλλά είναι ένας πολύ γοητευτικός ώριμος άνδρας και ηθοποιός χιι
πάμε παρακάτω

για το σενάριο ένας ομοσπονδιακός πράκτορας(ο κούκλος μας χιχι)ο οποίος ξαναγυρνάει στον τόπο που μεγάλωσε στην Αυστραλία για να εξιχνιάσει την υποτιθέμενη αυτοκτονία του παιδικού του φίλου ο οποίος κατηγορείται ότι πρώτα δολοφόνησε την οικογένεια του και μετά αυτοκτόνησε..
Η ταινία είναι κάπως άνευρη αλλά ωστόσο παρουσιάζει ενδιαφέρον γιατί είναι ένα διαρκές φλας μπακ στις αναμνήσεις του πρωταγωνιστή από την εφηβική του ηλικία,γεγονότα που συνδέονται κάπως...με την τωρινή υπόθεση
παρόν και παρελθόν μπλέκονται διαρκώς και δεν νομίζω ότι είναι προβλέψιμη...όσον αφορά τον πραγματικό ένοχο
φανερώνεται στο τελευταίο μισάωρο ,τότε αρχίζει και αποκτά και περισσότερη δυναμική και δράση,και κάπου εκεί θεωρώντας ότι η ταινία τελείωσε είχα στο νού μου να βάλω βαθμό 7:cool:
έλα όμως που στο τελευταίο πεντάλεπτο προκύπτει μία ανατροπή ,
ένα πολύ συγκινητικό φινάλε και εξοργυστικό ταυτόχρονα,
σούρχεται να δώσεις μια μπουνιά στον...δεν θα πω,....
οπότε για μένα αυτό εκτόξευσε την βαθμολογία μου στο 8

αυτά τα ολίγα

Ακριβώς. Θα ήθελα να είναι κανένα 10-15 λεπτά λιγότερη.

Εγώ πραγματικά, μόνο αυτόν δεν περίμενα ένοχο.

Μία από τα ίδια.

Κι εγώ είπα , ρε το καθίκι.!!!!
Αυτά.
Ειδικα αυτος κανει μπαμ απο την αρχη ,οτι ειναι ενοχος
ρε παιδια πέστε και το όνομα (γιατί να το κρυψωμεν αλλωστε) ώστε να ειναι με κεφαλαια το SPOILER...

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
ρε παιδια πέστε και το όνομα (γιατί να το κρυψωμεν αλλωστε) ώστε να ειναι με κεφαλαια το SPOILER...
μά ίσα ίσα που σας μπερδέψαμε....είπαμε ένοχος,ένοχος,καθ..ι και μετά η θεική ατάκα απο
barkour " πόσο αθώοι!":bleh: τώρα το σε ποιούς πάει αυτή η σπόντα ?....:xalara:
δείτε την ταινία γιατί σας εξιτάραμε και σίγουρα δεν σας την"δώσαμε"

chrisbd

Member
μά ίσα ίσα που σας μπερδέψαμε....είπαμε ένοχος,ένοχος,καθ..ι και μετά η θεική ατάκα απο
barkour " πόσο αθώοι!":bleh: τώρα το σε ποιούς πάει αυτή η σπόντα ?....:xalara:
δείτε την ταινία γιατί σας εξιτάραμε και σίγουρα δεν σας την"δώσαμε"
εγω πάντως κατάλαβα ποιος ειναι ο κίλερ... οταν το δω ξέρω ποιους θα "μνημονεύω"..

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.644
Μέλη
39.392
Νεότερο μέλος
mmamma1956

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom