gelf
Member
Πολύ καλή ταινία.No Date, No Signature
Ο Ιρανικός κινηματογράφος είναι από τους πλέον αξιόλογους κατά την τελευταία εικοσαετία.καθώς χώρα παραγωγής είναι το Ιράν και δεν είχε τύχη να δω κάποια ταινία
Πολύ καλή ταινία.No Date, No Signature
Ο Ιρανικός κινηματογράφος είναι από τους πλέον αξιόλογους κατά την τελευταία εικοσαετία.καθώς χώρα παραγωγής είναι το Ιράν και δεν είχε τύχη να δω κάποια ταινία
Το είδα και εγω. Δεύτερη Ιρανική ταινία που βλέπω μετά το εκπληκτικό Incedies. Το θέμα είναι επιβαρυντικό από την αρχή οπότε και όλη η ταινία κυλάει με βαριά ψυχολογική διάθεση. Εγώ δε θα το χαρακτήριζα ψυχολογικό θρίλερ, περισσότερο ψυχογραφική μου φάνηκε με τις αντιδράσεις των ανθρώπων μέσα από τέτοια τραγικά συμβάντα και τις ακόλουθες συνειδησιακές διαταραχές ή τύψεις ενός υγιούς χαρακτήρα. Δεν είναι για όλους πάντως, το μόνο βέβαιοNo Date, No Signature (Περίπτωση Συνείδησης), ένας ευυπόληπτος ιατροδικαστής εμπλέκεται σε ένα τροχαίο, όπου τραυματίζεται ένα οχτάχρονο αγοράκι. Ο άνδρας προτίθεται να πληρώσει αποζημίωση στον πατέρα του παιδιού και να το μεταφέρει στο νοσοκομείο, αλλά εις μάτην. Το άλλο πρωί, βρίσκει στο νοσοκομείο το πτώμα του αγοριού που έχει μεταφερθεί εκεί για αυτοψία, αλλά η πρώτη γνωμάτευση δείχνει θάνατο από δηλητηρίαση.
Αρκετά καλή ταινία και ο λόγος που την είδα ήταν από περιέργεια καθώς χώρα παραγωγής είναι το Ιράν και δεν είχε τύχη να δω κάποια ταινία. Όμως είναι η πρώτη φορά που καταφέρνει να με εκνευρίσει ο πρωταγωνιστης (ο ρόλος εννοώ όχι ο ηθοποιός), και αυτό γιατί εξαρτάται από ποια οπτική γωνιά το βλέπει ο καθένας, είτε είναι περίπτωση συνείδησης (όπως λέει και ο τίτλος) είτε περίπτωση βλακείας του πρωταγωνιστή με τα δεδομένα που μας δίνει η ταινία και τις ενέργειες όλων των εμπλεκομένων. Τα συμπεράσματα επί της οθόνης....
Εντάξει...είναι φοβερός!! Τρελαίνομαι (με την καλή έννοια) όταν δε μπορώ να καταλάβω τι στο καλό συμβαίνει σε μια ταινία, ποια εκδοχή της ιστορίας δηλαδή ισχύει. Κι έρχεται μετά ένα τέλος φουλ ανατρεπτικό και με αποτελειώνει. Μόλις είδα και το El cuerpo, εξαιρετικό (και αυτό).Τείνω να κατατάξω τον Oriol Paulo σε αγαπημένο σκηνοθέτη - σεναριγράφο, γιατί με αυτή τη διπλή ιδιότητα συστήνεται στις ταινίες που παρακολούθησα.
Σήμερα ήταν η σειρά του ''Mirage'', με διαφορές σε σχέση με τις άλλες δύο που προηγήθηκαν (The invisible guest & The body) αλλά με τη δική της ξεχωριστή υπόθεση, με στοιχεία φαντασίας που δείχνουν όμως πόσο καλά κρυμένα μπορεί να είναι κάποια μυστικά, και πόσο δύναμη έχει καμιά φορά η αγάπη.
Το σημαντικότερο θέμα που πραγματεύεται όμως η ταινία, είναι τα γεγονότα, οι λεπτομέρειες που μπορεί καμιά φορά να σου αλλάξουν τη ζωή και το προκαθορισμένο ίσως μέλλον, κάτι που αν το σκεφτείς μπορεί να φτάσεις κοντά στη παράνοια.
Είναι μια ταινία που προτείνω σε όλους χωρίς δισταγμό, πακέτο μαζί με τις άλλες δύο φυσικά
Θα ξετρελαθεις κ με εκείνοΕντάξει...είναι φοβερός!! Τρελαίνομαι (με την καλή έννοια) όταν δε μπορώ να καταλάβω τι στο καλό συμβαίνει σε μια ταινία, ποια εκδοχή της ιστορίας δηλαδή ισχύει. Κι έρχεται μετά ένα τέλος φουλ ανατρεπτικό και με αποτελειώνει. Μόλις είδα και το El cuerpo, εξαιρετικό (και αυτό).
Μου μένει το Los ojos de Julia.
Μου είπε σήμερα κι ένας φίλος μου επί λέξη ότι "τα σπάει". Τέλεια, ανυπομονώΘα ξετρελαθεις κ με εκείνο
Ωραία ταινία, την είδα κι αυτή χθες. Χιουμοριστική αλλά παράλληλα και σκληρή, όπως άλλωστε η ζωή αρκετών νέων ανά το κόσμο. Εξίσου ενδιαφέρουσα η παρουσίαση των αποστακτηρίων και της γευσιγνωσίας, με μια πολύ μικρή δόση Εδιμβούργου, μιας πόλης που -και αυτή- δε θα δούμε από κοντά λόγω κοροναιού...Σήμερα που είδα ότι η ιστορία μου για το Εδιμβούργο "The Angels' share", μπήκε στις ολοκληρωμένες, θυμήθηκα και προτείνω - όποτε έχετε ευχέρεια - να δείτε την ομότιτλη ταινία του Ken Loach, από όπου "έκλεψα" τον τίτλο της ιστορίας μου. Μπορεί η ταινία να μην έχει ιδιαίτερη σχέση με το Εδιμβούργο έχει όμως σχέση με την κοινωνικοπολιτική κατάσταση στη Σκωτία και με το malt whisky.