• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κινηματογραφική κουβέντα....

James

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανατολική Κρήτη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Έχει πολύ πλάκα να διαβάζω τα μηνύματα που ανταλλάζετε για την ταινία. Την οποία δεν έχω δει οπότε δεν καταλαβαίνω τίποτα!
Αυτό που διαβάζω πάει κάπως έτσι:
"Ρε συ διαφωνώ γιατί SPOILER. Κατάλαβες?" "Ναι καταλαβαίνω τι λες αλλά SPOILER. Οπότε διαφωνούμε." "Δηλαδή πιστεύεις ότι SPOILER?" "Ναι! Ακριβώς αυτό! Γιατί αν SPOILER, μόνο έτσι εξηγείται!" "Ααα, οκ αλλά το SPOILER ήταν αναπάντεχο για μένα!" :haha:

sezar7

Member
και λιγο ρετρο κλασικο ν δεν ειναι κακο να ξεφυγουμε-μια πολυ καλη ταινια
Ο Τζέημς Στιούαρτ πρωταγωνιστεί ως φοιτητής Πανεπιστημίου σε ένα μικρό
γερμανικό χωριό το 1933, την ημέρα που ο Χιτλερ εκλέγεται Καγκελάριος.
Οι ισορροπίες αλλάζουν μεμιάς και έρχεται αντιμέτωπος με πρώην φίλους
και συμφοιτητές που σπεύδουν να γραφτούν στο Κόμμα. Σύμμαχός του η κόρη
του καθηγητή του (Μάργκαρετ Σάλλαβαν) που έχει κι αυτή να αντιμετωπίσει
τη ρατσιστική αντιμετώπιση του πατέρα της και μαλιστα
από τα ίδια της τα αδέλφια...
The Mortal Storm (1940)

http://www.imdb.com/title/tt0032811/

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
http://www.imdb.com/title/tt2338151/

Δεν είναι μια απλή ταινία: είναι ένα ινδικό διαμάντι. Ιδανική για προβληματισμό και ταυτόχρονα ψυχαγωγία και διασκέδαση. Ευπεπτη, ανάλαφρη, καλοδουλέμενη, ευστοχη, ειρωνική, δηλητηριο πασπαλισμένο με ζάχαρη.
Αφιερωμένη στους νοσταλγούς των Μοντι Παιθονς, στους απανταχού ρασιοναλιστές, στους λατρεις της απλούστευσης της θρησκείας, στους αγαπητικούς των γκουρού, στους αμφισβητίες της θρησκευτικής ιεροτελεστίας, στους έχοντες δευτερες σκέψεις για την ορθή εφαρμογή των χριστιανικών ή μη πεποιθήσεων, στους μουσουλμάνους, ορθόδοξους, καθολικούς , ινδουιστές και πασης φυσεως πιστούς.
Αν μη τι άλλο δείτε τη, για να απολαύσετε σκηνή στην οποία ο πρωταγωνιστής αγοράζει 2 μπουκάλια κρασί, για να τα προσφέρει σε μουσουλμανικό τέμενος.

ΥΓ. Αυστηρώς ακαταλληλη για φανατισμένους
Νάσαι καλά!σ ευχαριστούμε πάρα πολύ!!!
Απολαυστική ταινία!!έξυπνη,εύστοχη,συγκινεί,προβληματίζει,καυτηριάζει τα κακώς κείμενα όοολων των θρηκειών και της τυφλής προσκολλησης των ανθρώπων σ αυτές με ιδιαίτερο όμως χιουμοριστικό τρόπο,βγάζοντας πολύ γέλιο και πολύ συναίσθημα ταυτόχρονα.

emouli

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Χθες τ' απόγευμα αποφάσισα να δω το "12 χρόνια σκλάβος" στο dvd ενώ το είχα ήδη μια εβδομάδα νοικιασμένο από το κλαμπ (πολύ σπάνια κατεβάζει ο καλός μου ταινίες κι εγώ δεν ασχολούμαι καθόλου με το "σπορ" - προτιμώ να τις νοικιάζω).
Να πω πως η ταινία ήταν υποψήφια για 9 όσκαρ (κερδισε τα 3), 7 χρυσές σφαίρες (πήρε αυτή της καλύτερης ταινίας) και 11 BAFTA (κερδισε 2). :shock::shock::shock:
Απορώ γιατί έγινε τόσος ντόρος μ' αυτή την ταινία. Τη βρήκα πολύ μέτρια, όχι πως δε βλεπόταν αλλά, αφενός δεν ήταν κάτι το τόσο εξαιρετικό σκηνοθετικά-αφηγηματικά ώστε να πέφτουν βροχή οι βραβεύσεις, αφετέρου το στόρυ είναι χιλιοειπωμένο (το συγκεκριμένο μάλιστα είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα). Προσωπικά όσο κι αν ήταν αληθινό το δράμα του πρωταγωνιστή και των υπολοίπων δεν κατόρθωσε να με ταρακουνήσει ούτε συναισθηματικά ούτε εγκεφαλικά. Πάντως οι ερμηνείες ήταν αξιοπρεπείς. Εν ολίγοις μας τα 'παν κι άλλοι (και πολύ καλύτερα μαλιστα ;)). Βέβαια το βιβλίο μπορεί να είναι πολύ καλό. Αν το 'χει διαβάσει κάποιος ας μας πει την άποψή του.

Το Σάββατο όμως είχε κινηματογραφική συνέχεια επί της μεγάλης οθόνης αυτή τη φορά. Είδαμε στο Άστυ το "Λευκός Θεός" (http://www.imdb.com/title/tt2844798/) του Ούγγρου σκηνοθέτη Κορνέλ Μουντρούτσο. Η ταινία μάλιστα ήταν και η επίσημη υποψηφιότητα της Ουγγαρίας για τα φετινά Όσκαρ (ξενόγλωσσης ταινίας) αν και δεν προχώρησε. Πήρε όμως το πρώτο βραβείο στο τμήμα "Ένα κάποιο βλέμμα" των Καννών. Πάμε στον σχολιασμό τώρα...
Η συγκεκριμένη ταινία έχει σαφώς αλληγορική ματιά και αρκετούς συμβολισμούς, μας δείχνει καθαρά τη βία που ασκεί ο κάθε εξουσιαστής στον πιο αδύνατο καθώς και την αναμενόμενη δίκαιη εξέγερση που αυτή επιφέρει και σ΄αυτό το αφηγηματικό επίπεδο τα καταφέρνει μια χαρά ο σκηνοθέτης, όμως προσπαθεί να καταπιαστεί και με άλλα θέματα τα οποία παρουσιάζει κάπως εμβόλιμα κι εκεί κάπου χωλαίνει το όλο εγχείρημα αφού δεν καταφέρνει να εμβαθύνει σε αυτά. Συνεπώς τολμώ να πω πως τελικά πρόκειται για μια μέτρια ταινία (ή έστω λίγο πάνω του μετρίου), η οποία παρόλο που πυροδότησε ενδιαφέρουσες συζητήσεις* μετά την προβολή της, δεν κατάφερε να με σημαδέψει, κοινώς θα ξεχαστεί όπως πολλές άλλες...
*Την είδαμε 4 άνθρωποι και είχαμε και οι 4 διαφορετική άποψη! Η μία μάλιστα βγήκε κλαμμένη απ' την αίθουσα! (κι αυτή σίγουρα δεν ήμουν εγώ ;))

ΥΓ. Τον τελευταίο καιρό δεν έχω δει κάποια ταινία που να με εξιτάρει ή να με συγκινήσει βαθιά, δεν ξέρω μπορεί να φταίω κι εγώ... Μήπως έχω γίνει μια αναίσθητη χοντρόπετση; :rolleyes-80:

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Χθες τ' απόγευμα αποφάσισα να δω το "12 χρόνια σκλάβος" στο dvd ενώ το είχα ήδη μια εβδομάδα νοικιασμένο από το κλαμπ (πολύ σπάνια κατεβάζει ο καλός μου ταινίες κι εγώ δεν ασχολούμαι καθόλου με το "σπορ" - προτιμώ να τις νοικιάζω).
Να πω πως η ταινία ήταν υποψήφια για 9 όσκαρ (κερδισε τα 3), 7 χρυσές σφαίρες (πήρε αυτή της καλύτερης ταινίας) και 11 BAFTA (κερδισε 2). :shock::shock::shock:
Απορώ γιατί έγινε τόσος ντόρος μ' αυτή την ταινία. Τη βρήκα πολύ μέτρια, όχι πως δε βλεπόταν αλλά, αφενός δεν ήταν κάτι το τόσο εξαιρετικό σκηνοθετικά-αφηγηματικά ώστε να πέφτουν βροχή οι βραβεύσεις, αφετέρου το στόρυ είναι χιλιοειπωμένο (το συγκεκριμένο μάλιστα είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα). Προσωπικά όσο κι αν ήταν αληθινό το δράμα του πρωταγωνιστή και των υπολοίπων δεν κατόρθωσε να με ταρακουνήσει ούτε συναισθηματικά ούτε εγκεφαλικά. Πάντως οι ερμηνείες ήταν αξιοπρεπείς. Εν ολίγοις μας τα 'παν κι άλλοι (και πολύ καλύτερα μαλιστα ;)). Βέβαια το βιβλίο μπορεί να είναι πολύ καλό. Αν το 'χει διαβάσει κάποιος ας μας πει την άποψή του.

Το Σάββατο όμως είχε κινηματογραφική συνέχεια επί της μεγάλης οθόνης αυτή τη φορά. Είδαμε στο Άστυ το "Λευκός Θεός" (http://www.imdb.com/title/tt2844798/) του Ούγγρου σκηνοθέτη Κορνέλ Μουντρούτσο. Η ταινία μάλιστα ήταν και η επίσημη υποψηφιότητα της Ουγγαρίας για τα φετινά Όσκαρ (ξενόγλωσσης ταινίας) αν και δεν προχώρησε. Πήρε όμως το πρώτο βραβείο στο τμήμα "Ένα κάποιο βλέμμα" των Καννών. Πάμε στον σχολιασμό τώρα...
Η συγκεκριμένη ταινία έχει σαφώς αλληγορική ματιά και αρκετούς συμβολισμούς, μας δείχνει καθαρά τη βία που ασκεί ο κάθε εξουσιαστής στον πιο αδύνατο καθώς και την αναμενόμενη δίκαιη εξέγερση που αυτή επιφέρει και σ΄αυτό το αφηγηματικό επίπεδο τα καταφέρνει μια χαρά ο σκηνοθέτης, όμως προσπαθεί να καταπιαστεί και με άλλα θέματα τα οποία παρουσιάζει κάπως εμβόλιμα κι εκεί κάπου χωλαίνει το όλο εγχείρημα αφού δεν καταφέρνει να εμβαθύνει σε αυτά. Συνεπώς τολμώ να πω πως τελικά πρόκειται για μια μέτρια ταινία (ή έστω λίγο πάνω του μετρίου), η οποία παρόλο που πυροδότησε ενδιαφέρουσες συζητήσεις* μετά την προβολή της, δεν κατάφερε να με σημαδέψει, κοινώς θα ξεχαστεί όπως πολλές άλλες...
*Την είδαμε 4 άνθρωποι και είχαμε και οι 4 διαφορετική άποψη! Η μία μάλιστα βγήκε κλαμμένη απ' την αίθουσα! (κι αυτή σίγουρα δεν ήμουν εγώ ;))

ΥΓ. Τον τελευταίο καιρό δεν έχω δει κάποια ταινία που να με εξιτάρει ή να με συγκινήσει βαθιά, δεν ξέρω μπορεί να φταίω κι εγώ... Μήπως έχω γίνει μια αναίσθητη χοντρόπετση; :rolleyes-80:
Aπαντω στο "Μήπως έχω γίνει μια αναίσθητη χοντρόπετση;"
Ναι.

Δοκίμασε το παράδειγμα της διορατικής romantic woman, που ειδε το ΡΚ και δεν θα το μετανοιώσεις (εκτός αν σε λενε Λουκά)

emouli

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Ααα, ξέχασα πριν να πω πως χθες στο σινεμά είδα και το τρέιλερ της ταινίας "Χειμερια Νάρκη" (http://www.imdb.com/title/tt2758880/) (o Τούρκος έφυγε με τον χρυσό φοίνικα απ' τις Κάννες) και μου κέντρισε πολύ το ενδιαφέρον, δεν ξέρω όμως ποιον θα βρω να με ακολουθήσει... Μα 196 λεπτά ρε φίλε;;;!!!

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Έχει δει κανείς την ταινία The theory of everything;
Την έχω αλλά το σκέφτομαι.
Ναι την είδα πριν λίγο καιρό,πολύ πολύ καλή ταινία!Είναι βιογραφική αναφέρεται στη ζωή ενός κορυφαίου (δε θυμάμαι το όνομα του)φυσικού που διέπρεψε για τις θεωρίες του για το σύμπαν κλπ.Το κύριο στοιχείο που πραγματεύεται η ταινία είναι ότι παρά το γεγονός ότι ο άνθρωπος αυτός νόσησε από βαρειά εκφυλιστική νόσο του νευρικού συστήματος δεν πτοήθηκε και συνέχισε σπουδές,καριέρα,έρωτα...οικογένεια κλπ.
Δυνατό έργο με έντονους χαρακτήρες,έχει πλοκή,έχει ανατροπές και φυσικά είναι αξιοθαύμαστη!! η ερμηνεία του πρωταγωνιστή που καλείται να υποδυθεί όχι εναν απλά άρρωστο αλλά άρρωστο με εκφυλιστικό νόσημα του κινητικού νευρώνα...στα διάφορα στάδια καθώς η νόσος προχωράει...Συγκλονιστικός !!

chrisbd

Member
Αυτός ρε παιδιά είναι ο σύγχρονος Αϊνστάιν... ναι θα το δούμε... το παραγγέλνω αμέσως στο θείο μου στην Αμερική...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom