I do! Με συνοπτικές διαδικασίες. Αν το παίζει και στο Άστυ μας βολεύει και τις δυο. Χωρίς πλάκα στείλε πμ.Το πρωί έφαγα το πρώτο άκυρο...για να μην το κουράζουμε να σε ζητήσω σε ραντεβού; θα σου πάρω και ποπκορν!!!
Οποιος θέλει ας διαβάσει και την εκδοχή του σκηνοθέτη ο οποίος υπήρξε και ο ίδιος! μέλος μιάς jazz μπάντας όταν φοιτούσε στο λύκειο
Μετά την ''αντιπαράθεση'' @romantic woman - @liopyr μπήκα κι εγώ στο τριπάκι να δω το ''Whiplash'',μιας και με την πρώτη έχουμε σχεδόν ταύτιση στα ''σινεφιλικά'' γούστα, αλλά και με τον @liopyr κατά καιρούς τα βρίσκουμε (με εξαίρεση κάτι ιρανικά...).
Ξεκίνησα να τη βλέπω με την προοπτική οτι θα συνταχθώ με την ομόφυλη μου αλλά νομίζω οτι τελικά η αίσθηση που μου άφησε είναι χειρότερη κι από τα σχόλια του ''συνάδελφου''!
Η ταινία σίγουρα έχει ένα ενδιαφέρον αλλά καθόλου πρωτότυπο σενάριο, βασίζεται σε πολύ καλές ερμηνείες αναμφισβήτητα, αλλά γενικότερα μου άφησε την αίσθηση της επανάληψης και μιας προχειροδουλειάς, τι εννοώ;
1.καθηγητής που φέρεται σαν κόπανος προσπαθεί να βγάλει το καλύτερο από τους μαθητές του...οκ το έχουμε δει 500 φορές και σε πιο εύπεπτες ταινίες, χρησιμοποιεί απαράδεκτες μεθόδους, χυδαίο λεξιλόγιο, ευθύνεται για μια αυτοκτονία μαθητή (μιας και το μεγαλύτερο ταλέντο του είναι να π@#$&* την ψυχολογία των μαθητών του) η οποία περνάει και λίγο στο ντούκου και στο φινάλε νιώθω και οτι δικαιώνεται!
2.μαθητής που τραβάει τα πάνδεινα και καλά, μέχρι και με νταλίκα στουκάρει, παρουσιάζεται οτι θυσιάζει τα πάντα (στην ουσία μία γκόμενα που είχαν προλάβει να βγούνε μια φόρα και το πολύ πολύ να είχαν μοιραστεί ένα ποπκορν),αλλά μου δίνει την εντύπωση οτι κατά βάθος τον ψιλογουστάρει τον καθηγητή του κι έχει ανάγκη την αναγνώρισή του, ακυρώνοντας για μένα την όποια καταγγελία σε ανορθόδοξες μεθόδους διδασκαλίας.
Το καλύτερο για μένα ήταν η ερμηνεία του JK Simmons ο οποίος διάβασα με τεράστια έκπληξη οτι θα πρωταγωνιστήσει στη νέα ταινία του Παπακαλιάτη!!!!!!!!!!!!!
Ο Miles Teller πάλι στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας μου φάνηκε λίγο άχρωμος αλλά εντάξει στο τελευταίο μέρος της ταινίας νομίζω οτι στάθηκε αντάξια δίπλα στο συμπρωταγωνιστή του.
@romantic woman νομίζω οτι ήταν μια κακή παρένθεση θα ακολουθήσουν ''Birdman'' & ''Χειμερία Νάρκη'' και θα ταυτιστούμε ξανά!
Μου άρεσε πολύ η ταινία,έχει ένταση από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό!Υποβλητική ταινία με στοιχεία θρίλερ...η χρήση της κινητής κάμερας που ακολουθεί τον στρατιώτη παντού καθιστά την ταινία ακόμα πιό"ζωντανή"πιό πραγματική και απ όσες ταινίες αυτής της κατηγορίας (με στρατιώτες κλπ πολεμικά δράματα)είδα μέχρι τώρα την βρήκα πιό ενδιαφέρουσα.Αναφέρεται στον εμφύλιο πόλεμο στο Μπέλφαστ το 1971 και στην εμπλοκή των Αγγλων στρατιωτών που πήγαν να επιβάλλουν την τάξη.Το ανελέητο κυνηγητό,προδοσίες,τίποτε δε μένει όρθιο..'71 (2014) μια ακομα πολυ καλη αγγλικη με το ανερχομενο αστερακι -
Jack O'Connell-μια ακομα καλη ταινια και ερμηνεια μετα το
Starred Up
Το είδα προχθές. Δεν απευθύνεται σε Έλληνες που στοιχειωδώς παρακολουθούν την πολιτική ζωή της χώρας γιατί τα γεγονότα ήδη τα ξέρουμε, αλλά σε διεθνές κοινό. Παρόλα αυτά έχει κάνει ο Αυγερόπουλος μια σχετική έρευνα στις θεωρίες που έχουν επικρατήσει περί των οικονομικών της Ευρώπης, η οποία θα μπορούσε να ελεγχθεί ως προς την ορθότητα της άποψης που εκφράζει.Aυτό το AGORA το είδε κανείς άλλος; Για γράψτε καμιά εντύπωση.
Σωστή εντύπωση λοιπόν μου είχε δώσει το trailer για να μην το δώ.σχετικα με το American Sniper επειδη μου αρεσε το σχολιο του
Michael Moore
Προς το παρόν μας δίνει μια γεύση: «Το ''American Sniper'' αλλοιώνει την ιστορία (υποστηρίζει ότι επιτεθήκαμε στο Ιράκ ως εκδίκηση για την 9/11), συνεχίζει τα στερεότυπα ότι οι Αραβες είναι «βάρβαροι», διαθέτει μία εξαιρετικά απλοϊκή χολιγουντιανή αφήγηση (ο καλός αμερικανός σκοπευτής εναντίον του κακού μαυριδερού σκοπευτή) και (σε κάποιες σπάνιες στιγμές ειλικρίνειας) δείχνει τους αμερικανούς βετεράνους να επιστρέφουν στα σπίτια τους ή ψυχικά και σωματικά σακατεμένοι, ή σε φέρετρα....»
http://flix.gr/news/michael-moore-says-clint-eastwood-threatened-to-kill-him.html
Είδα και το" Birdman"!!!!η ΤΕΧΝΗ στο μεγαλείο της!!ταινία συναρπαστική από κάθε άποψη!Ταινία του Μεξικανού σκηνοθέτη Αλεχαντρο Ινιαρίτου,γυρισμένη εξ ολοκλήρου με κινητή κάμερα!πολύ ιδιαίτερη με σουρεαλιστικά στοιχεία και υπέροχη μουσική.Ο πρωταγωνιστής Μάικλ Κίτον δίνει μιά άψογη ερμηνεία στο ρόλο ενός ηθοποιού που υπό την σκιά μιάς παλαιότερης επιτυχίας αγωνίζεται να αποδείξει το κατι παραπάνω το κάτι διαφορετικό....Μέχρι που φτάνει η ματαιδοξία των ανθρώπων του καλλιτεχνικού χώρου,τα προσωπικά τους αδιέξοδα κλπ.Αινιγματικό το φινάλε ταιριάζει απόλυτα με τον σουρεαλιστικό χαρακτήρα της ταινίας.
Και όντως είδα κι εγώ χτες το ''Birdman'' και δε θα μπορούσα παρά να συμφωνήσω απόλυτα!@romantic woman νομίζω οτι ήταν μια κακή παρένθεση θα ακολουθήσουν ''Birdman'' & ''Χειμερία Νάρκη'' και θα ταυτιστούμε ξανά!