• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κινηματογραφική κουβέντα....

karfitsa

Member
The Imitation Game
Η ταινία βασίζεται σε βιβλίο που αφορά τη ζωή του χαρισματικού μαθηματικού Άλαν Τούρινγκ..
Εκεί που θα σταθώ όμως είναι στην ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ερμηνεία του Benedict Cumberbatch!!!
Ο άνθρωπος είναι απίστευτος πραγματικά,!
Ειδα την ταινια χθες και θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου...πιστευω οτι ειναι απο τις πιο δυνατες ερμηνειες φετος.

panpan

Member
Ναι την είδα πριν λίγο καιρό,πολύ πολύ καλή ταινία!Είναι βιογραφική αναφέρεται στη ζωή ενός κορυφαίου (δε θυμάμαι το όνομα του)φυσικού που διέπρεψε για τις θεωρίες του για το σύμπαν κλπ.Το κύριο στοιχείο που πραγματεύεται η ταινία είναι ότι παρά το γεγονός ότι ο άνθρωπος αυτός νόσησε από βαρειά εκφυλιστική νόσο του νευρικού συστήματος δεν πτοήθηκε και συνέχισε σπουδές,καριέρα,έρωτα...οικογένεια κλπ.
Δυνατό έργο με έντονους χαρακτήρες,έχει πλοκή,έχει ανατροπές και φυσικά είναι αξιοθαύμαστη!! η ερμηνεία του πρωταγωνιστή που καλείται να υποδυθεί όχι εναν απλά άρρωστο αλλά άρρωστο με εκφυλιστικό νόσημα του κινητικού νευρώνα...στα διάφορα στάδια καθώς η νόσος προχωράει...Συγκλονιστικός !!
Είδα την ταινία και πραγματικά φοβερό παίξιμο.

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Το Timbuktu, η ταινιάρα του Sissako πάει για Όσκαρ... καλή έκπληξη!

ps. Παρ' όλ' αυτά μεγάλη έκπληξη που δεν είναι μεσα η Χειμερία Νάρκη. http://www.imdb.com/title/tt2758880/ ... Όχι στις ξενόγλωσσες, αλλά στην κατηγορία της καλύτερης σκηνοθεσίας θα έπρεπε κατά την γνώμη μου
Το Timbuktu δεν το βρήκα ακόμα...αλλά
την "Χειμερία Νάρκη" την είδα και έμεινα!!και όντως μεγάλη έκπληξη που δεν θα είναι;στα Όσκαρ,πάλι καλά πήρε το Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες.
Ταινία του γνωστού Τούρκου σκηνοθέτη Νουρί Τζευλάν,έχει μεν πολύ μεγάλη διάρκεια 3 ώρες κι ένα τέταρτο αλλά δεν είναι βαρετή.Εκτός της καταπληκτικής φωτογραφίας και σκηνοθεσίας έχει πολύ πυκνούς -μεστούς διαλόγους που σε διαπερνούν στην κυριολεξία!θίγοντας πολλά ζητήματα...διαφορά κοινωνικών τάξεων..δούλοι κι αφεντάδες...αλλά και οικογενειακά θέματα υποκρισία,εξαρτήσεις κλπ.Οι ερμηνείες όλων ανεξαιρέτως αφοπλιστικές και υπάρχουν σκηνές που σε παγώνουν!!ειδικά προς το τέλος του έργου μιά σκηνή ...με τα χαρτονομίσματα..αλλά και αυτό καθ εαυτό το φινάλε με την εξομολόγηση ψυχής ..
δείτε το και θα με θυμηθείτε.

Είδα και το" Birdman"!!!!η ΤΕΧΝΗ στο μεγαλείο της!!ταινία συναρπαστική από κάθε άποψη!Ταινία του Μεξικανού σκηνοθέτη Αλεχαντρο Ινιαρίτου,γυρισμένη εξ ολοκλήρου με κινητή κάμερα!πολύ ιδιαίτερη με σουρεαλιστικά στοιχεία και υπέροχη μουσική.Ο πρωταγωνιστής Μάικλ Κίτον δίνει μιά άψογη ερμηνεία στο ρόλο ενός ηθοποιού που υπό την σκιά μιάς παλαιότερης επιτυχίας αγωνίζεται να αποδείξει το κατι παραπάνω το κάτι διαφορετικό....Μέχρι που φτάνει η ματαιδοξία των ανθρώπων του καλλιτεχνικού χώρου,τα προσωπικά τους αδιέξοδα κλπ.Αινιγματικό το φινάλε ταιριάζει απόλυτα με τον σουρεαλιστικό χαρακτήρα της ταινίας.

Last edited:

alma

Member
Είδα σε dvd το "Ακόμα και η βροχή" (También la lluvia) γυρισμένο στη Βολιβία.Αξιόλογη προσπάθεια, με καλούς ηθοποιούς και με γλαφυρή αποτύπωση του αγώνα του λαού ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Συγκινητικό, ενδιαφέρον και αγγίξε ένα πραγματικό πρόβλημα.

interted

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Το Timbuktu δεν το βρήκα ακόμα...αλλά
την "Χειμερία Νάρκη" την είδα και έμεινα!!και όντως μεγάλη έκπληξη που δεν θα είναι;στα Όσκαρ,πάλι καλά πήρε το Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες.
Ταινία του γνωστού Τούρκου σκηνοθέτη Νουρί Τζευλάν,έχει μεν πολύ μεγάλη διάρκεια 3 ώρες κι ένα τέταρτο αλλά δεν είναι βαρετή.Εκτός της καταπληκτικής φωτογραφίας και σκηνοθεσίας έχει πολύ πυκνούς -μεστούς διαλόγους που σε διαπερνούν στην κυριολεξία!θίγοντας πολλά ζητήματα...διαφορά κοινωνικών τάξεων..δούλοι κι αφεντάδες...αλλά και οικογενειακά θέματα υποκρισία,εξαρτήσεις κλπ.Οι ερμηνείες όλων ανεξαιρέτως αφοπλιστικές και υπάρχουν σκηνές που σε παγώνουν!!ειδικά προς το τέλος του έργου μιά σκηνή ...με τα χαρτονομίσματα..αλλά και αυτό καθ εαυτό το φινάλε με την εξομολόγηση ψυχής ..
δείτε το και θα με θυμηθείτε.
Το Timbuktu απ' ότι βλέπω δεν έχει πάρει ακόμα ημ/νια κανονικής διανομής στην Ελλάδα, φαντάζομαι πως θα εξαρτηθεί και με τι θα γίνει στα Όσκαρ.
Για την Χειμερία Νάρκη συμφωνώ μέχρι τελείας. Οι 3 ώρες και ένα τέταρτο περάσαν και δεν το κατάλαβα πραγματικά. Μου φάνηκε πολύ φρέσκια και εγκεφαλική ταινία.

Είδα και το" Birdman"!!!!η ΤΕΧΝΗ στο μεγαλείο της!!ταινία συναρπαστική από κάθε άποψη!Ταινία του Μεξικανού σκηνοθέτη Αλεχαντρο Ινιαρίτου,γυρισμένη εξ ολοκλήρου με κινητή κάμερα!πολύ ιδιαίτερη με σουρεαλιστικά στοιχεία και υπέροχη μουσική.Ο πρωταγωνιστής Μάικλ Κίτον δίνει μιά άψογη ερμηνεία στο ρόλο ενός ηθοποιού που υπό την σκιά μιάς παλαιότερης επιτυχίας αγωνίζεται να αποδείξει το κατι παραπάνω το κάτι διαφορετικό....Μέχρι που φτάνει η ματαιδοξία των ανθρώπων του καλλιτεχνικού χώρου,τα προσωπικά τους αδιέξοδα κλπ.Αινιγματικό το φινάλε ταιριάζει απόλυτα με τον σουρεαλιστικό χαρακτήρα της ταινίας.
Νομίζω θα είναι το επόμενο στην λίστα. Πολύ σινεμά φέτο ρε παιδί μου...:)

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
ΥΓ. Τον τελευταίο καιρό δεν έχω δει κάποια ταινία που να με εξιτάρει ή να με συγκινήσει βαθιά, δεν ξέρω μπορεί να φταίω κι εγώ... Μήπως έχω γίνει μια αναίσθητη χοντρόπετση
Δες αυτό, δυναμίτης:
http://www.imdb.com/title/tt0100054/?ref_=nv_sr_1

Άμα δε σε ταρακουνήσει κι αυτή, είσαι παχύδερμο όντως.
Η μόνη ταινία που θυμάμαι να είναι καλύτερη από το βιβλίο στο οποίο βασίστηκε.

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Το Timbuktu απ' ότι βλέπω δεν έχει πάρει ακόμα ημ/νια κανονικής διανομής στην Ελλάδα, φαντάζομαι πως θα εξαρτηθεί και με τι θα γίνει στα Όσκαρ.
Για την Χειμερία Νάρκη συμφωνώ μέχρι τελείας. Οι 3 ώρες και ένα τέταρτο περάσαν και δεν το κατάλαβα πραγματικά. Μου φάνηκε πολύ φρέσκια και εγκεφαλική ταινία.

Νομίζω θα είναι το επόμενο στην λίστα. Πολύ σινεμά φέτο ρε παιδί μου...:)
Δεν περιμένω νάρθουν στην Ελλάδα...τα περισσότερα δυστυχώς η ευτυχώς υπάρχουν και τα βρίσκω στο ιντερνετ

karfitsa

Member

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Aυτό το AGORA το είδε κανείς άλλος; Για γράψτε καμιά εντύπωση.

interted

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Αυτό εννοείς http://www.imdb.com/title/tt1186830/ ? Tολμάει να δείξει πράγματα που δεν έχουν λάβει ιδιαίτερη "δημοσιότητα" λόγω της Χριστιανικής προπαγάνδας των πρώτων αιώνων (που βέβαια είναι αναγκαίο κακό για να στήσεις οποιαδήποτε οργανωμένη θρησκεία). Δεν έχω δει πολλές ταινίες να πραγματεύονται αυτή την εποχή. Και μόνο γι' αυτό αξίζει. Σαν σκηνοθεσία έχει κάποια δυνατά στοιχεία που σου μένουν (κυρίως διαλόγους) αλλά δεν την λες και αριστούργημα.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Αυτό εννοείς http://www.imdb.com/title/tt1186830/ ? Tολμάει να δείξει πράγματα που δεν έχουν λάβει ιδιαίτερη "δημοσιότητα" λόγω της Χριστιανικής προπαγάνδας των πρώτων αιώνων (που βέβαια είναι αναγκαίο κακό για να στήσεις οποιαδήποτε οργανωμένη θρησκεία). Δεν έχω δει πολλές ταινίες να πραγματεύονται αυτή την εποχή. Και μόνο γι' αυτό αξίζει. Σαν σκηνοθεσία έχει κάποια δυνατά στοιχεία που σου μένουν (κυρίως διαλόγους) αλλά δεν την λες και αριστούργημα.
Όχι ρε συ, αυτό που λεω εγώ είναι με τον τόνο στη λήγουσα, του Αυγερόπουλου.

http://www.exandasdocumentaries.com/gr/documentaries/chronologically/2014-2015/380-agora

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba

Μετά την ''αντιπαράθεση'' @romantic woman - @liopyr μπήκα κι εγώ στο τριπάκι να δω το ''Whiplash'',μιας και με την πρώτη έχουμε σχεδόν ταύτιση στα ''σινεφιλικά'' γούστα, αλλά και με τον @liopyr κατά καιρούς τα βρίσκουμε (με εξαίρεση κάτι ιρανικά...:D).
Ξεκίνησα να τη βλέπω με την προοπτική οτι θα συνταχθώ με την ομόφυλη μου αλλά νομίζω οτι τελικά η αίσθηση που μου άφησε είναι χειρότερη κι από τα σχόλια του ''συνάδελφου''!
Η ταινία σίγουρα έχει ένα ενδιαφέρον αλλά καθόλου πρωτότυπο σενάριο, βασίζεται σε πολύ καλές ερμηνείες αναμφισβήτητα, αλλά γενικότερα μου άφησε την αίσθηση της επανάληψης και μιας προχειροδουλειάς, τι εννοώ;
1.καθηγητής που φέρεται σαν κόπανος προσπαθεί να βγάλει το καλύτερο από τους μαθητές του...οκ το έχουμε δει 500 φορές και σε πιο εύπεπτες ταινίες, χρησιμοποιεί απαράδεκτες μεθόδους, χυδαίο λεξιλόγιο, ευθύνεται για μια αυτοκτονία μαθητή (μιας και το μεγαλύτερο ταλέντο του είναι να π@#$&* την ψυχολογία των μαθητών του) η οποία περνάει και λίγο στο ντούκου και στο φινάλε νιώθω και οτι δικαιώνεται!

2.μαθητής που τραβάει τα πάνδεινα και καλά, μέχρι και με νταλίκα στουκάρει, παρουσιάζεται οτι θυσιάζει τα πάντα (στην ουσία μία γκόμενα που είχαν προλάβει να βγούνε μια φόρα και το πολύ πολύ να είχαν μοιραστεί ένα ποπκορν),αλλά μου δίνει την εντύπωση οτι κατά βάθος τον ψιλογουστάρει τον καθηγητή του κι έχει ανάγκη την αναγνώρισή του, ακυρώνοντας για μένα την όποια καταγγελία σε ανορθόδοξες μεθόδους διδασκαλίας.

Το καλύτερο για μένα ήταν η ερμηνεία του JK Simmons ο οποίος διάβασα με τεράστια έκπληξη οτι θα πρωταγωνιστήσει στη νέα ταινία του Παπακαλιάτη!!!!!!!!!!!!!
Ο Miles Teller πάλι στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας μου φάνηκε λίγο άχρωμος αλλά εντάξει στο τελευταίο μέρος της ταινίας νομίζω οτι στάθηκε αντάξια δίπλα στο συμπρωταγωνιστή του.

@romantic woman νομίζω οτι ήταν μια κακή παρένθεση θα ακολουθήσουν ''Birdman'' & ''Χειμερία Νάρκη'' και θα ταυτιστούμε ξανά!:haha:

Είδα σε dvd το "Ακόμα και η βροχή" (También la lluvia) γυρισμένο στη Βολιβία.Αξιόλογη προσπάθεια, με καλούς ηθοποιούς και με γλαφυρή αποτύπωση του αγώνα του λαού ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Συγκινητικό, ενδιαφέρον και αγγίξε ένα πραγματικό πρόβλημα.
Είναι στα πολύ άμεσα σχέδια μιας και επηρρεάστηκα από άλλη μια καταπληκτική ερμηνεία του Luis Tosar (τον είχα πρωτοδεί στο ''Θυρωρό'') στο ''Celda 211''!
Δεν είναι μια κλασσική ταινία με φυλακές, οι συνθήκες που επικρατούν, οι συμπεριφορές των χαρακτήρων και τα ηθικά διλήμματα που θέτονται μέσα σε ένα περιβάλλον βίας κι εγκλεισμού παρουσιάζονται με μεγάλη προσοχή ώστε να διατηρηθούν οι ισορροπίες και να μην αναμασηθούν κλισέ! Όλες οι ερμηνείες είναι αξιολόγες αλλά του Luis Tosar πραγματικά ξεχωρίζει.
Ελπίζω και στο ''Ακόμα και η βροχή'' να μου αφήσει τις ίδιες εντυπώσεις...σε συνδυασμό και με την παρουσία του Bernal:love0071:πιστεύω οτι δε θα απογοητευτώ!

Ααα, ξέχασα πριν να πω πως χθες στο σινεμά είδα και το τρέιλερ της ταινίας "Χειμερια Νάρκη" (http://www.imdb.com/title/tt2758880/) (o Τούρκος έφυγε με τον χρυσό φοίνικα απ' τις Κάννες) και μου κέντρισε πολύ το ενδιαφέρον, δεν ξέρω όμως ποιον θα βρω να με ακολουθήσει... Μα 196 λεπτά ρε φίλε;;;!!!
Το πρωί έφαγα το πρώτο άκυρο...για να μην το κουράζουμε να σε ζητήσω σε ραντεβού; θα σου πάρω και ποπκορν!!!:bleh:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom