• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Καλά - στραβά - ανάποδα vol 2

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ρε σεις, ο επαγγελματιας δεν αποδιδει στο κρατος ολοκληρο το ΦΠΑ εσοδων αλλα τη διαφορα ΦΠΑ εσοδων-εξοδων. Μη γραφετε ο,τι σας κατεβαινει στο κεφαλι.

Borealis

Member
Παιδιά πλέον πολλά μαγαζιά που δεν κόβουν απόδειξη αφαιρούν το φπα στο τέλος. Υπάρχουν περιπτώσεις που σε ρωτούν από την αρχή "απόδειξη ή έκπτωση?". Αυτά τα ξέρω πολύ καλά γιατί είμαι μέσα στα πράγματα. Όχι γενικά ¨στα πράγματα", στα συγκεκριμένα!

Φυσικά και εμπεριέχει απάτη το παραπάνω αλλά όπως προαναφέρθηκε, αν το σύστημα ήταν δίκαιο και ο Μαρινάκης δεν δήλωνε όσα εγώ, ίσως και να αλλάζανε τα πράγματα. Όσο είναι έτσι φαρ ουέστ, καλά κάνουν οι μαγαζάτορες και τα βρίσκουν με τους πελάτες, έχοντας όμως όφελος και οι δύο. Προφανώς κλέβουν το κράτος άρα κατ΄επέκταση τους ίδιους αλλά εκεί έχουμε φτάσει.

Και θα σας πω περίπτωση που την έχω συναντήσει ΠΟΛΛΕΣ φορές. Παρέες ετοιμάζονται να κάνουν φασαρία γιατί δεν τους ήρθε απόδειξη. Μόλις ακούν ότι θα χρειαστεί πχ άλλα 5 ευρώ, αλλάζουν υφάκι και φυσικά το δέχονται. Κλασσικές ατάκες από κάποια άτομα "έλα ρε τι την θες την απόδειξη, θες να πληρώσουμε άλλα 5 ευρώ?". Οι πιο πολλές περιπτώσεις που έχω δει, είναι καθαρά για να κάνει ο πελάτης φασαρία. Γιατί πιστεύουν ή τους το έχουν βάλει στο κεφάλι ότι οι ελευθ.επαγγ είναι γενικά κλέφτες.

Και φτάνουμε σε αυτό που έχω ξαναπεί. Κάποιοι που δεν τους παίρνει να υψώσουν ανάστημα στον κάθε Μαρινάκη ή βουλευτή τους, τα βάζουν με τους μικροεπαγγελματίες που αποτελούν και την ραχοκοκαλιά της οικονομίας. Γιατί εκεί τους παίρνει μόνο.

Να πω επίσης επειδή γνωρίζω, ότι σπάνια έχει συμπεριληφθεί το ΦΠΑ στις τιμές. Οι μαγαζάτορες κατεβάζουν όσο μπορούν τις τιμές ελπίζοντας φυσικά να μην κόβουν αποδείξεις μπας και γλιτώσουν τίποτα. Σπανίως καρπώνονται κάτι. Αν θέλατε πχ οι εστιάτορες να ήταν 100% νόμιμοι, να κόβουν τα πάντα, να ασφαλίζουν πλήρως όλους τους εργαζόμενους, να πληρώνουν τους προμηθευτές τους, να είναι εντάξει με τα ενοίκιά τους, να πληρώνουν έγκαιρα τους εργαζομένους, να δίνουν όλα τα δώρα, να είναι εντάξει με ΔΕΗ, Δήμο, εφορία, ε θα πληρώνατε/με γύρω στα 20 ευρώ το πιάτο.

Με την υπάρχουσα κατάσταση δεν γίνεται να είσαι νόμιμος.

Και δεν κατάλαβα. Εγώ πχ με ένα μικρό εστιατόριο δεν έκοβα απόδειξη, με πιάσανε και πληρώνω τα μαλλιά της κεφαλής μου. Ο κύριος ταδόπουλος που κάνει λαθρεμπόριο καυσίμων στο στρατό ελεύθερος και φοροδιαφεύγει τι είναι? Δεν είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο?

Αλληλεγγύη θέλει παιδιά στους μικρούς. Όχι να πιστεύετε ότι αυτοί φταίνε. Άμα είστε μάγκες κάντε εμπάργκο στις εταιρίες του Μελισσανίδη ξέρω γω. Λέω τώρα.

Εννοείται ότι υπάρχουν εξαιρέσεις. Δεν μου λέει τίποτα να μου αναφέρετε μαγαζιά της γειτονιάς σας που κάνουν το ανάποδο. Κακώς αν το κάνουν. Δεν είναι όλοι οι μικροί καλοί και αθώοι. Προφανώς.
Ειλικρινά πιστεύεις κάτι από αυτά που λες? 20 ευρώ θα κόστιζε το πιάτο στην ελλάδα? με είκοσι ευρώ τρώνε δυο άτομα με μερίδες και σαλάτα σε ένα τούρκικο στο βερολίνο, με 25 ένα πιάτο χαζεύοντας τον πύργο του Άιφελ, και με 30 ευρώ ένα κανονικό γεύμα στο κέντρο του Λονδίνου. Θες να πεις ότι αυτοί δεν έχουν ενοίκια, ρεύμα, προσωπικό (που αμοίβεται κιόλας) αλλά έχει το ουζερί ο κυρ μήτσος που την έχει δει και σεφ

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
με 25 ένα πιάτο χαζεύοντας τον πύργο του Άιφελ
Αυτο που πληρωνεις 25 ευρω περιξ του πυργου στην Ελλαδα το πληρωνεις 7-10 ευρω το πολυ κι εχει και γευση. Μη συγκρινεις γιατι το φαγητο στην Ελλαδα δεν εχει καμια σχεση με την ακριβεια στο Παρισι. Κι εχουν και ΦΠΑ 11% εδω και φορολογια για εισοδημα μεχρι 34 χιλιαρικα περιπου 15% (βεβαια ειναι καπως κομπλικε κι εδω). Οι Γαλλοι πληρωνουν πολλους φορους αλλα ειναι περα για περα ανταποδοτικοι.

James

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανατολική Κρήτη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Το να λέμε για ένα πιάτο στο Τροκαντερό ή στο Μπιγκ Μπεν είναι εύκολο. Τώρα τι φπα πληρώνει ο τροκαντερός, τι ασφαλιστικές εισφορές έχει ο τροκαντερός, πόσες χιλιάδες άνθρωποι περνάνε από τα τραπέζια του τροκαντερού, τι χρήμα έχουν στις τσέπες των πελατών του τροκαντερού, είναι άλλο θέμα ε?

Επίσης δεν μπορώ να γνωρίζω πόσο έχουν διαλύσει την Γαλλία οι ολιγάρχες της. Στον ίδιο βαθμό που έγινε εδώ?

Αν ο κυρ μήτσος αποκτήσει τον ίδιο τζίρο με τα μαγαζιά με θέα τον πύργο του Άιφελ τα ξαναλέμε.

Και ναι. Ξέρω τι λέω. Είναι πολύ απλό. Τρως ένα σνίτσελ σε ένα εστιατόριο στην Ελλάδα. Πληρώνεις 8 ευρώ πχ. Ξέρεις, ότι αυτός που στο έψησε είναι ανασφάλιστος. 1-0. Άρα δεν παίζουν και δώρα. 2-0. Δεν σου κόβει απόδειξη το μαγαζί. 3-0. Άρα δεν πληρώνει ΦΠΑ και στο τέλος φόρο. 4-0. Ξέρεις ότι τους προμηθευτές του, τους έχει στο περίμενε και με έναντι. 5-0. Αν όλα αυτά αλλάξουν, εσύ πόσο πιστεύεις ότι θα πάει το σνίτσελ? 8.5?

Και ποιος μου λέει εμένα ότι στα μέρη που λές, τους έχουν όλους ασφαλισμένους και καλοπληρωμένους?

coco

Member
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Ολοι αυτοι οι μικρο επαγγελματιες ειναι μια κλανια των Μπομπολαιων και σια..Ας πιασουν τα χοντρα ψαρια και βλεπουμε..Οσο για τα φαγητα σε Αιφελ και Λονδινο με αυτες τις τιμες ενα σουβλακι ειναι και καλλιτερο και φτηνοτερο.

chrisbd

Member
Ρε σεις, ο επαγγελματιας δεν αποδιδει στο κρατος ολοκληρο το ΦΠΑ εσοδων αλλα τη διαφορα ΦΠΑ εσοδων-εξοδων. Μη γραφετε ο,τι σας κατεβαινει στο κεφαλι.
Δηλαδή λέει το κράτος μου χρωστάς 1000 ευρώ σου χρωστώ 500 άρα δώσε μου 500 .... απόδοση ΦΠΑ είναι πάλι απλά συμψηφίζεται...Δεν αποδίδεις πάλι το ΦΠΑ;;;

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Δηλαδή λέει το κράτος μου χρωστάς 1000 ευρώ σου χρωστώ 500 άρα δώσε μου 500 .... απόδοση ΦΠΑ είναι πάλι απλά συμψηφίζεται...Δεν αποδίδεις πάλι το ΦΠΑ;;;
Αυτο ακριβως. Επειδη ηδη του μικροεπαγγελματια του χρωσταει το κρατος απο το ΦΠΑ που εχει πληρωσει για αγορες προιοντων, σε ΔΕΗ, τηλεφωνα, φυσικο αεριο, νερα, πετρελαιο, ασφαλειες, τελη, δικαιωματα, μεταφορες και δεν ξερω εγω τι αλλο δεν τον ενοχλει να κοψει αποδειξεις για να γλιτωσει ΦΠΑ γιατι αυτο που θα κλειθει να πληρωσει δεν ειναι δα τοσο σημαντικο ποσο και στην τελικη ειναι ενας φορος αναλογικος με τα κερδη του.
Εκεινο που τον ενδιαφερει ειναι να φανει μικροτερο το εισοδημα του και να μην πληρωσει φορο εισοδηματος (βεβαια αρκετοι ειναι κι αυτοι που λογο τεκμηριων δεν τους νοιαζει ουτε αυτο, οπως η αφεντια μου). Γι αυτο δεν κοβει αποδειξεις.

James

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανατολική Κρήτη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Το θέμα είναι να καταλάβουν μερικοί, ότι οι περισσότεροι μικρομαγαζάτορες δεν κλέβουν για να μεγαλώσουν τα υπερκέρδη τους, λες και είναι μεγαλοκαρχαρίες. Οι περισσότεροι αγκομαχούν να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους και το κλέψιμο είναι πλέον ο μόνος τρόπος. Φυσικά υπάρχουν και κάποιοι μικροί οι οποίοι μπορεί να κάνουν σκι στο Γκστάαντ κάθε χειμώνα. Αυτοί όμως είναι η εξαίρεση.

Κανείς δεν κοιτά ότι όλοι αυτοί οι μικροί δημιουργούν θέσεις εργασίας, εισφέρουν στο ΤΕΒΕ (καλά ΟΑΕΕ), νοικιάζουν κάποια άδεια ακίνητα, εισφέρουν στο Δήμο αλλά και στη Δεή- ευδάπ. Επίσης είναι λόγος για να δουλεύουν οι χοντρέμποροι, οι οποίοι και αυτοί έχουν υπαλλήλους και ούτω καθεξής.

Στήριξη θέλουν οι μικροεπαγγελματίες και όχι κούνημα του δακτύλου. Στο κάτω κάτω όλοι αυτοί ρισκάρουν καθημερινά το όνομά τους , να μην πληρωθεί καμιά επιταγή τους και να τους κρεμάσουν και κουδούνια. Όσοι δεν έχουν επιχειρήσει δεν μπορούν να το καταλάβουν. Είναι ένα 24ώρο ρίσκο.

Περιμένω να συνετιστούν και οι μικροί όταν ξεκινήσουν να συνετίζονται οι από πάνω. Όχι το ανάποδο.

alma

Member
Αυτά τα ξέρω πολύ καλά γιατί είμαι μέσα στα πράγματα. Όχι γενικά ¨στα πράγματα", στα συγκεκριμένα!

Βρε εστιατόριο έχεις στη Σάμο; Ε και φάγαμε από τα νοστιμότερα φαγητά στο νησί σου και σε πολλά μέρη.Μπορεί να έχουμε επισκεφτεί και το δικό σου.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Βρε εστιατόριο έχεις στη Σάμο; Ε και φάγαμε από τα νοστιμότερα φαγητά στο νησί σου και σε πολλά μέρη.Μπορεί να έχουμε επισκεφτεί και το δικό σου.
Αν πηρατε αποδειξη δεν πηγατε με τιποτα στου @James .

emouli

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Σωστά κι ωραία όλα αυτά που λέτε αλλά είναι για εσωτερική κατανάλωση. Εγώ θεωρώ πως το κράτος μια χαρά μπορεί να βρει αυτούς που χοντροφοροδιαφεύγουν χωρίς να ασχολείται με αποδείξεις, χαρτάκια και ψιλικοκά. Με ποιο τρόπο; Πολύ απλά διασταυρώνοντας κινητή κι ακίνητη περιουσία (εντός κι εκτός χώρας) του φορολογουμένου με τις δηλώσεις που αυτός έχει υποβάλλει. Για έλα εδώ κύριε Λαμογιόπουλε που δηλώνεις σταθερά 10000 -15000 το χρόνο ενώ έχεις ακίνητη περιουσία αξίας 1000000 και 500000 καταθέσεις. Πού τα βρήκες ρε μάγκα να πάμε κι εμείς;

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic