tripakias
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Λατινική Αμερική
- Ταξίδι-Όνειρο
- Εκεί
Ρε σεις, ο επαγγελματιας δεν αποδιδει στο κρατος ολοκληρο το ΦΠΑ εσοδων αλλα τη διαφορα ΦΠΑ εσοδων-εξοδων. Μη γραφετε ο,τι σας κατεβαινει στο κεφαλι.
Παντως,στα καταστηματα,ο πελατης επιμενει για εκπτωση χωρις αποδειξη...Συνήθως λένε την τιμή πχ 50 ευρώ + φπα
.
Ειλικρινά πιστεύεις κάτι από αυτά που λες? 20 ευρώ θα κόστιζε το πιάτο στην ελλάδα? με είκοσι ευρώ τρώνε δυο άτομα με μερίδες και σαλάτα σε ένα τούρκικο στο βερολίνο, με 25 ένα πιάτο χαζεύοντας τον πύργο του Άιφελ, και με 30 ευρώ ένα κανονικό γεύμα στο κέντρο του Λονδίνου. Θες να πεις ότι αυτοί δεν έχουν ενοίκια, ρεύμα, προσωπικό (που αμοίβεται κιόλας) αλλά έχει το ουζερί ο κυρ μήτσος που την έχει δει και σεφΠαιδιά πλέον πολλά μαγαζιά που δεν κόβουν απόδειξη αφαιρούν το φπα στο τέλος. Υπάρχουν περιπτώσεις που σε ρωτούν από την αρχή "απόδειξη ή έκπτωση?". Αυτά τα ξέρω πολύ καλά γιατί είμαι μέσα στα πράγματα. Όχι γενικά ¨στα πράγματα", στα συγκεκριμένα!
Φυσικά και εμπεριέχει απάτη το παραπάνω αλλά όπως προαναφέρθηκε, αν το σύστημα ήταν δίκαιο και ο Μαρινάκης δεν δήλωνε όσα εγώ, ίσως και να αλλάζανε τα πράγματα. Όσο είναι έτσι φαρ ουέστ, καλά κάνουν οι μαγαζάτορες και τα βρίσκουν με τους πελάτες, έχοντας όμως όφελος και οι δύο. Προφανώς κλέβουν το κράτος άρα κατ΄επέκταση τους ίδιους αλλά εκεί έχουμε φτάσει.
Και θα σας πω περίπτωση που την έχω συναντήσει ΠΟΛΛΕΣ φορές. Παρέες ετοιμάζονται να κάνουν φασαρία γιατί δεν τους ήρθε απόδειξη. Μόλις ακούν ότι θα χρειαστεί πχ άλλα 5 ευρώ, αλλάζουν υφάκι και φυσικά το δέχονται. Κλασσικές ατάκες από κάποια άτομα "έλα ρε τι την θες την απόδειξη, θες να πληρώσουμε άλλα 5 ευρώ?". Οι πιο πολλές περιπτώσεις που έχω δει, είναι καθαρά για να κάνει ο πελάτης φασαρία. Γιατί πιστεύουν ή τους το έχουν βάλει στο κεφάλι ότι οι ελευθ.επαγγ είναι γενικά κλέφτες.
Και φτάνουμε σε αυτό που έχω ξαναπεί. Κάποιοι που δεν τους παίρνει να υψώσουν ανάστημα στον κάθε Μαρινάκη ή βουλευτή τους, τα βάζουν με τους μικροεπαγγελματίες που αποτελούν και την ραχοκοκαλιά της οικονομίας. Γιατί εκεί τους παίρνει μόνο.
Να πω επίσης επειδή γνωρίζω, ότι σπάνια έχει συμπεριληφθεί το ΦΠΑ στις τιμές. Οι μαγαζάτορες κατεβάζουν όσο μπορούν τις τιμές ελπίζοντας φυσικά να μην κόβουν αποδείξεις μπας και γλιτώσουν τίποτα. Σπανίως καρπώνονται κάτι. Αν θέλατε πχ οι εστιάτορες να ήταν 100% νόμιμοι, να κόβουν τα πάντα, να ασφαλίζουν πλήρως όλους τους εργαζόμενους, να πληρώνουν τους προμηθευτές τους, να είναι εντάξει με τα ενοίκιά τους, να πληρώνουν έγκαιρα τους εργαζομένους, να δίνουν όλα τα δώρα, να είναι εντάξει με ΔΕΗ, Δήμο, εφορία, ε θα πληρώνατε/με γύρω στα 20 ευρώ το πιάτο.
Με την υπάρχουσα κατάσταση δεν γίνεται να είσαι νόμιμος.
Και δεν κατάλαβα. Εγώ πχ με ένα μικρό εστιατόριο δεν έκοβα απόδειξη, με πιάσανε και πληρώνω τα μαλλιά της κεφαλής μου. Ο κύριος ταδόπουλος που κάνει λαθρεμπόριο καυσίμων στο στρατό ελεύθερος και φοροδιαφεύγει τι είναι? Δεν είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο?
Αλληλεγγύη θέλει παιδιά στους μικρούς. Όχι να πιστεύετε ότι αυτοί φταίνε. Άμα είστε μάγκες κάντε εμπάργκο στις εταιρίες του Μελισσανίδη ξέρω γω. Λέω τώρα.
Εννοείται ότι υπάρχουν εξαιρέσεις. Δεν μου λέει τίποτα να μου αναφέρετε μαγαζιά της γειτονιάς σας που κάνουν το ανάποδο. Κακώς αν το κάνουν. Δεν είναι όλοι οι μικροί καλοί και αθώοι. Προφανώς.
Αυτο που πληρωνεις 25 ευρω περιξ του πυργου στην Ελλαδα το πληρωνεις 7-10 ευρω το πολυ κι εχει και γευση. Μη συγκρινεις γιατι το φαγητο στην Ελλαδα δεν εχει καμια σχεση με την ακριβεια στο Παρισι. Κι εχουν και ΦΠΑ 11% εδω και φορολογια για εισοδημα μεχρι 34 χιλιαρικα περιπου 15% (βεβαια ειναι καπως κομπλικε κι εδω). Οι Γαλλοι πληρωνουν πολλους φορους αλλα ειναι περα για περα ανταποδοτικοι.με 25 ένα πιάτο χαζεύοντας τον πύργο του Άιφελ
Δηλαδή λέει το κράτος μου χρωστάς 1000 ευρώ σου χρωστώ 500 άρα δώσε μου 500 .... απόδοση ΦΠΑ είναι πάλι απλά συμψηφίζεται...Δεν αποδίδεις πάλι το ΦΠΑ;;;Ρε σεις, ο επαγγελματιας δεν αποδιδει στο κρατος ολοκληρο το ΦΠΑ εσοδων αλλα τη διαφορα ΦΠΑ εσοδων-εξοδων. Μη γραφετε ο,τι σας κατεβαινει στο κεφαλι.
Αυτο ακριβως. Επειδη ηδη του μικροεπαγγελματια του χρωσταει το κρατος απο το ΦΠΑ που εχει πληρωσει για αγορες προιοντων, σε ΔΕΗ, τηλεφωνα, φυσικο αεριο, νερα, πετρελαιο, ασφαλειες, τελη, δικαιωματα, μεταφορες και δεν ξερω εγω τι αλλο δεν τον ενοχλει να κοψει αποδειξεις για να γλιτωσει ΦΠΑ γιατι αυτο που θα κλειθει να πληρωσει δεν ειναι δα τοσο σημαντικο ποσο και στην τελικη ειναι ενας φορος αναλογικος με τα κερδη του.Δηλαδή λέει το κράτος μου χρωστάς 1000 ευρώ σου χρωστώ 500 άρα δώσε μου 500 .... απόδοση ΦΠΑ είναι πάλι απλά συμψηφίζεται...Δεν αποδίδεις πάλι το ΦΠΑ;;;
Αυτά τα ξέρω πολύ καλά γιατί είμαι μέσα στα πράγματα. Όχι γενικά ¨στα πράγματα", στα συγκεκριμένα!