AROUND THE WORLD
Member
Θα διαφωνήσω ...πως ξέρουμε πόσα είναι(ή ήταν πριν την κρίση) τα κέρδη της κάθε επιχείρησης? μικροεπιχειρηματίας που γνωρίζω(στη λαική!!!)κι ενώ όλοι λέγαμε πως καταφέρνει και επιβιώνει, μάθαμε ότι αγοράζει κοψοχρονιά σπίτια λόγω κρίσης...τα φαινόμενα πολλές φορές απατούν και το ξαναγράφω, ο ΦΠΑ είναι φόρος που πληρώνει ο πελάτης και όχι ο επιχειρηματίας.Διακρινω ενα μισος απο ορισμενους για τους μικρους επαγγελματιες λες και εχουν προηγουμενα με τον περιπτερα τους. Νομιζω πως @romantic woman & @karfitsa τα ειπαν ολοσωστα. Ειμαι κι εγω απο αυτους που οχι μονο δεν περιμενω να παρω αποδειξη απο τους μικρους επιχειρηματιες αλλα μονος μου τους προτρεπω να μην μου κοψουν και τους σταματω οταν πανε να πατησουν την ταμειακη μηχανη. Θεωρω αδιανοητο επιχειρηση με καθαρα κερδη κατω των 10.000 ευρω να πληρωνει επιπλεον και ΦΠΑ (και πιστεψτε με ειναι παρα πολλες και οχι μειοψηφια).
Ο αλλος βλεπει να εχει ανθησει η ελληνικη επιχειρηση την τελευταια πενταετια. Οχι μονο εκτος τοπου και χρονου αλλα εκτος συμπαντος στην κυριολεξια.
Σχετικα με τη χρηση των καρτων στη Γαλλια θα διαφωνησω με το @chrisbd λιγο. Ναι μεν χρησιμοποιειται περισσοτερο απο την Ελλαδα αλλα σε σχεση με αλλες δυτικες χωρες οχι και τοσο. Δεν χρησιμοποιουν δηλαδη καρτα ολοι και παντου. Βλεπεις δηλαδη και αρκετο μετρητο. Ισως τη δεκαετια του 2000 ηταν διαφορετικα δεν ξερω.
Εκει ομως που ειναι πολυ αυστηρα τα πραγματα στη Γαλλια ειναι στη διακινηση μαυρου χρηματος. Ειναι σχεδον αδυνατο να καταθεσεις μαυρο χρημα σε γαλλικη τραπεζα ενω αναλογα με τα ποσα που εχουν οι λογαριασμοι σου υπαρχουν ορια σε αναληψεις, πληρωμες και εμβασματα (καθημερινα, εβδομαδιαια και μηνιαια).