• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Καλά - στραβά - ανάποδα vol 2

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

jimp

Member
Γιατι να ντραπεις να ζητησεις αποδειξη; Η ντροπη δικη του πρεπει να ειναι.

chrisbd

Member
Ντροπή , ποια ντροπή ;; χάθηκε απο αυτούς που θα έπρεπε....

"Γερμαναράδες μας πρήξατε τα ....μέζεα" ...γειά σου Ζουράρι ατελείωτε....

karfitsa

Member
Μην τρελλαινομαστε...το μικρο μαγαζακι της γειτονιας,πηγαινει μονο για την επιβιωση του,για το μεροκαματο του,που δεν θα μπορεσει να το βρει πουθενα...γιατι δεν θα τον προσλαβουν πουθενα.Προσπαθει να πληρωσει τα εξοδα του και σιγουρα δεν ειναι ο μεγαλοκαταθετης εσωτερικου-εξωτερικου.Οτι βγαζει,τα καταναλωνει.
Οσο κρατιουνται μικρες μοναδες,κρατιουνται και δεκαδες επαγγελματα γυρω-γυρω.Αν κλεισουν,θα μπουν στον κουβα των ανεργων και σιγουρα,δεν συμφερει κανεναν.

Borealis

Member
Μην τρελλαινομαστε...το μικρο μαγαζακι της γειτονιας,πηγαινει μονο για την επιβιωση του,για το μεροκαματο του,που δεν θα μπορεσει να το βρει πουθενα...γιατι δεν θα τον προσλαβουν πουθενα.Προσπαθει να πληρωσει τα εξοδα του και σιγουρα δεν ειναι ο μεγαλοκαταθετης εσωτερικου-εξωτερικου.Οτι βγαζει,τα καταναλωνει.
Οσο κρατιουνται μικρες μοναδες,κρατιουνται και δεκαδες επαγγελματα γυρω-γυρω.Αν κλεισουν,θα μπουν στον κουβα των ανεργων και σιγουρα,δεν συμφερει κανεναν.
Υπάρχουν πολλά πράγματα να μας τρελάνουν σε αυτή τη χώρα και σίγουρα δεν είναι η Δέλτα της γειτονιάς και το πρατήριο ψωμιού (τα περισσότερα από αυτά είναι που κτύπησε πρώτα η κρίση και έκλεισαν). Δεν θα κάτσω τώρα να απαριθμήσω πόσα, από τα υπόλοιπα, συνεχίζουν να πάνε καλά και έχουν σταθεροποιήσει το τζίρο τους γιατί θα με διαψεύσει το Μέγκα που βρίσκει κάθε χρόνο το τζίρο 40% χαμηλότερα. Τώρα πρέπει να είναι στο μείον 400% συνολικά.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Διακρινω ενα μισος απο ορισμενους για τους μικρους επαγγελματιες λες και εχουν προηγουμενα με τον περιπτερα τους. Νομιζω πως @romantic woman & @karfitsa τα ειπαν ολοσωστα. Ειμαι κι εγω απο αυτους που οχι μονο δεν περιμενω να παρω αποδειξη απο τους μικρους επιχειρηματιες αλλα μονος μου τους προτρεπω να μην μου κοψουν και τους σταματω οταν πανε να πατησουν την ταμειακη μηχανη. Θεωρω αδιανοητο επιχειρηση με καθαρα κερδη κατω των 10.000 ευρω να πληρωνει επιπλεον και ΦΠΑ (και πιστεψτε με ειναι παρα πολλες και οχι μειοψηφια).
Ο αλλος βλεπει να εχει ανθησει η ελληνικη επιχειρηση την τελευταια πενταετια. Οχι μονο εκτος τοπου και χρονου αλλα εκτος συμπαντος στην κυριολεξια.

Σχετικα με τη χρηση των καρτων στη Γαλλια θα διαφωνησω με το @chrisbd λιγο. Ναι μεν χρησιμοποιειται περισσοτερο απο την Ελλαδα αλλα σε σχεση με αλλες δυτικες χωρες οχι και τοσο. Δεν χρησιμοποιουν δηλαδη καρτα ολοι και παντου. Βλεπεις δηλαδη και αρκετο μετρητο. Ισως τη δεκαετια του 2000 ηταν διαφορετικα δεν ξερω.
Εκει ομως που ειναι πολυ αυστηρα τα πραγματα στη Γαλλια ειναι στη διακινηση μαυρου χρηματος. Ειναι σχεδον αδυνατο να καταθεσεις μαυρο χρημα σε γαλλικη τραπεζα ενω αναλογα με τα ποσα που εχουν οι λογαριασμοι σου υπαρχουν ορια σε αναληψεις, πληρωμες και εμβασματα (καθημερινα, εβδομαδιαια και μηνιαια).

Borealis

Member
Διακρινω ενα μισος απο ορισμενους για τους μικρους επαγγελματιες λες και εχουν προηγουμενα με τον περιπτερα τους. Νομιζω πως @romantic woman & @karfitsa τα ειπαν ολοσωστα. Ειμαι κι εγω απο αυτους που οχι μονο δεν περιμενω να παρω αποδειξη απο τους μικρους επιχειρηματιες αλλα μονος μου τους προτρεπω να μην μου κοψουν και τους σταματω οταν πανε να πατησουν την ταμειακη μηχανη. Θεωρω αδιανοητο επιχειρηση με καθαρα κερδη κατω των 10.000 ευρω να πληρωνει επιπλεον και ΦΠΑ (και πιστεψτε με ειναι παρα πολλες και οχι μειοψηφια).
Ο αλλος βλεπει να εχει ανθησει η ελληνικη επιχειρηση την τελευταια πενταετια. Οχι μονο εκτος τοπου και χρονου αλλα εκτος συμπαντος στην κυριολεξια.

Σχετικα με τη χρηση των καρτων στη Γαλλια θα διαφωνησω με το @chrisbd λιγο. Ναι μεν χρησιμοποιειται περισσοτερο απο την Ελλαδα αλλα σε σχεση με αλλες δυτικες χωρες οχι και τοσο. Δεν χρησιμοποιουν δηλαδη καρτα ολοι και παντου. Βλεπεις δηλαδη και αρκετο μετρητο. Ισως τη δεκαετια του 2000 ηταν διαφορετικα δεν ξερω.
Εκει ομως που ειναι πολυ αυστηρα τα πραγματα στη Γαλλια ειναι στη διακινηση μαυρου χρηματος. Ειναι σχεδον αδυνατο να καταθεσεις μαυρο χρημα σε γαλλικη τραπεζα ενω αναλογα με τα ποσα που εχουν οι λογαριασμοι σου υπαρχουν ορια σε αναληψεις, πληρωμες και εμβασματα (καθημερινα, εβδομαδιαια και μηνιαια).
Τριπάκιας πας καλά ή παίρνεις ληγμένα? αυτές οι ανέξοδες επιθέσεις και η δήθεν καυστική φρασεολογία, δανεισμένη και από το Σύριζα, θα διώξει και τους τελευταίους που περιμένουν να αλλάξει κάτι. Πιθανότατα ήμουν υπερβολικός γιατί είχα κάποια γνωστά παραδείγματα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν καταφέρθηκα εναντίον των μικροεπαγγελματιών, από την άλλη το να θεωρείται σωστό να μη κόβονται αποδείξεις έστω και από τους μικρούς, δεν ξέρω αν θα αποδειχθεί σοφό.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Τριπάκιας πας καλά ή παίρνεις ληγμένα? αυτές οι ανέξοδες επιθέσεις και η δήθεν καυστική φρασεολογία, δανεισμένη και από το Σύριζα, θα διώξει και τους τελευταίους που περιμένουν να αλλάξει κάτι. Πιθανότατα ήμουν υπερβολικός γιατί είχα κάποια γνωστά παραδείγματα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν καταφέρθηκα εναντίον των μικροεπαγγελματιών, από την άλλη το να θεωρείται σωστό να μη κόβονται αποδείξεις έστω και από τους μικρούς, δεν ξέρω αν θα αποδειχθεί σοφό.
Ξεπερνω το ερωτημα σου αν παω καλα -που οχι δεν παω καλα- και ερχομαι στην ουσια της συζητησης. Με ενα δικιο φορολογικο και ασφαλιστικο συστημα δεν θα θεωρουσα σωστο να μην κοβονται αποδειξεις. Κι εγω γνωριζω επαγγελματιες που βγαζουν πολλα και φοροδιαφευγουν αλλα επειδη δεν μπορουν να πιαστουν αυτοι τα βαλαμε με τους μεροκαματιαρηδες.

Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Στην Κούβα η αλήθεια είναι ότι πια χωρίς πιστωτική κάρτα δεν πας πουθενά. Π.χ στην παραλία για να πληρώσεις τις ξαπλώστρες πια με μετρητά δε γίνεται, μόνο με κάρτα, πλέον τη δέχονται και στις συναλλαγές στη μαύρη αγορά, π.χ. όταν παίρνεις κλεμμένο κοτόπουλο, παράνομο ίντερνετ κλπ.
κλεφτοκοτάδες με πιστωτική(σικ)... εδώ είμαστε ακόμη στο put the kot down!!

Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Ξεπερνω το ερωτημα σου αν παω καλα -που οχι δεν παω καλα- και ερχομαι στην ουσια της συζητησης. Με ενα δικιο φορολογικο και ασφαλιστικο συστημα δεν θα θεωρουσα σωστο να μην κοβονται αποδειξεις. Κι εγω γνωριζω επαγγελματιες που βγαζουν πολλα και φοροδιαφευγουν αλλα επειδη δεν μπορουν να πιαστουν αυτοι τα βαλαμε με τους μεροκαματιαρηδες.
Ο ΦΠΑ δεν είναι φόρος που καταβάλει ο επαγγελματίας από τα έσοδά του αλλά ο πελάτης, δλδ έχει προστεθεί πάνω στην αξία του πραγμάτων.Ο επαγγελματίας τον εισπράττει και πρέπει να τον αποδίδει στο κράτος(αυτός είναι ο ρόλος του) μέχρι σεντς.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ρε μεγαλε θα μας τρελανεις; Εκει που εχουν αναγκαστει να ριξουν τις τιμες οι μικροεπιχειρησεις για ποιον ΦΠΑ μιλας; Τα μισα προιοντα σημερα πωλουνται με ελαχιστο κερδος.

Borealis

Member
Επειδή όντως σοκαρίστηκα με το πόσο εύκολα μπορεί να θεωρηθεί κάποιος εχθρός του λαού αποφάσισα να ρίξω μια ματιά στα μαγαζιά του δρόμου μου καθώς γυρνούσα από τη δουλειά.
Απέναντι ακριβώς είναι ένας φούρνος έχω δει να εργάζονται εφτά άτομα (κάποιοι όχι έλληνες) το αφεντικό δεν το έχω δει ποτέ στη ζωή μου, πήρα 600 γρ. χειροποίητο ψωμί για 1. 70 ευρώ. Απόδειξη ναι.
Δίπλα ακριβώς Φαρμακείο, την ιδιοκτήτρια την βλέπω σπάνια γιατί ακούω ότι έχει και δεύτερο μαγαζί αλλού. Δύο εργαζόμενες. Πήρα ένα κουτί χάπια αξίας 5. 4 ευρώ και είδα για μια ακόμη φορά ότι αφαίρεσαν το αυτοκόλλητο αν και το πλήρωσα κανονικά. Δηλαδή το πούλησαν δύο φορές.
Στη γωνία καφενείο, ο ιδιοκτήτης και εδώ άφαντος. Κάποια απογεύματα που πηγαίνω εγώ δουλεύει ένας φοιτητής και μια αγγλίδα από το Μάντσεστερ. χαμός γίνεται καθημερινά, 6 τραπέζια με χαρτιά 2 ευρώ η ώρα, απόδειξη?
Δυστυχώς δεν αντέχω να γράφω εδώ πολύ ώρα για αυτό οι αναρτήσεις μου συχνά είναι μισές και χωρίς νόημα αλλά μπορώ να συνεχίσω αν επιθυμείς και να σου γράψω για πραγματικούς μεροκαματιάρηδες, if you know what i mean,,,

υγ όχι δεν με προσέλαβε ο Βαρουφάκης για ρουφιάνο, για τον εαυτό μου το κάνω για να καταλάβω πόσο φάουλ είμαι

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic