• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Καλά - στραβά - ανάποδα vol 2

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Στην Κούβα η αλήθεια είναι ότι πια χωρίς πιστωτική κάρτα δεν πας πουθενά. Π.χ στην παραλία για να πληρώσεις τις ξαπλώστρες πια με μετρητά δε γίνεται, μόνο με κάρτα, πλέον τη δέχονται και στις συναλλαγές στη μαύρη αγορά, π.χ. όταν παίρνεις κλεμμένο κοτόπουλο, παράνομο ίντερνετ κλπ.

Borealis

Member
πιθανότατα κάποιοι να θυμούνται ότι πριν μερικά χρόνια καθιερώθηκε η χρήση μιας κάρτας όπου θα περνούσαν όλες οι αποδείξεις. Αυτό θα βοηθούσε και αυτούς που δεν είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής, θα ήταν και μια καλή δικαιολογία να μη ντρεπόμαστε όλη την ώρα να ζητάμε αποδείξεις. ΦΥΣΙΚΑ δεν προχώρησε. Προσωπικά πλέον κουράστηκα να ζητώ απόδειξη και ούτε έχω καμιά ελπίδα με το κλίμα που διαμορφώνεται ότι θα αλλάξει κάτι. Μάλον η μόνη λύση είναι να πάρουμε εμείς την κατάσταση στα χέρια μας και να αναγκάσουμε έτσι και το τελευταίο καφενείο του χωριού να δέχεται κάρτες.

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
πιθανότατα κάποιοι να θυμούνται ότι πριν μερικά χρόνια καθιερώθηκε η χρήση μιας κάρτας όπου θα περνούσαν όλες οι αποδείξεις. Αυτό θα βοηθούσε και αυτούς που δεν είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής, θα ήταν και μια καλή δικαιολογία να μη ντρεπόμαστε όλη την ώρα να ζητάμε αποδείξεις. ΦΥΣΙΚΑ δεν προχώρησε. Προσωπικά πλέον κουράστηκα να ζητώ απόδειξη και ούτε έχω καμιά ελπίδα με το κλίμα που διαμορφώνεται ότι θα αλλάξει κάτι. Μάλον η μόνη λύση είναι να πάρουμε εμείς την κατάσταση στα χέρια μας και να αναγκάσουμε έτσι και το τελευταίο καφενείο του χωριού να δέχεται κάρτες.
Σε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα ναι!!κι εγώ μαζί σου!για να κάνω και λίγο το "δικηγόρο του διαβόλου"ξέρεις ο ιδιοκτήτης του μικρού καφενείου πόσο φόρο πλέον πληρώνει (από πέρσι αυτό).26 τα εκατό από το πρώτο ευρώ!!και έξτρα(ασχέτως αν έχει παθητικό ή όχι στη χρονιά)και το 650αρι του φόρου επιτηδεύματος.
Δεν είναι προσωπική η ερώτηση σε σένα,απλά μου έδωσες τώρα το έναυσμα για την κουβέντα.
Και προτού πέσετε όλοι να με φάτε...ναι ξέρω..επειδή οι ελεύθεροι επαγγελματίες θεωρούνταν κλέφτες γι αυτό και η κυβέρνηση αποφάσισε να τους τσακίσει όλους ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩς πραγματικών αληθινών εισοδημάτων.Εγώ πλέον εν γνώσει μου δεν ζητάω αποδείξεις από μικροεπαγγελματίες(τώρα θα μου πείς πως μπορώ να ξέρω αν ο συγκεκριμένος δεν βγάζει ένα κάρο κέρδη)τουλάχιστον κάποιους που ξέρω...
Και μετά μιλάμε για παραγωγή και ανάπυξη ...μα ποιός υπό τις παρούσες συνθήκες θα διανοηθεί να ανοίξει ένα οποιοδήποτε μικρό κατάστημα..όταν η εφορία με το καλημέρα του ρουφάει πλέον το αίμα,δε μιλάμε για ασφαλιστικές εισφορές κλπ.και μεγάλη θλίψη για ολόκληρες συνοικίες που οι εμπορικοί τους δρόμοι ερημώνονται με τα λουκέτα το ένα διπλα στο άλλο.

paefstra

Member
πιθανότατα κάποιοι να θυμούνται ότι πριν μερικά χρόνια καθιερώθηκε η χρήση μιας κάρτας όπου θα περνούσαν όλες οι αποδείξεις. Αυτό θα βοηθούσε και αυτούς που δεν είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής, θα ήταν και μια καλή δικαιολογία να μη ντρεπόμαστε όλη την ώρα να ζητάμε αποδείξεις. ΦΥΣΙΚΑ δεν προχώρησε. .
Μάλλον είμαι ο μοναδικός άνθρωπος που τη χρησιμοποιεί συνέχεια, γιατί δεν χρειάζεται να μαζεύω αποδείξεις. Αν θες να προχωρήσει, προχωράει.
Κατά τα άλλα, σοβαρά πιστεύετε πως το πρόβλημα είναι οι τυρόπιτες χωρίς απόδειξη; Εγώ μαζεύω μόνο όσες μου είναι απαραίτητες, μετά δεν ζητάω καμία.

Last edited:

Borealis

Member
Μάλλον είμαι ο μοναδικός άνθρωπος που τη χρησιμοποιεί συνέχεια, γιατί δεν χρειάζεται να μαζεύω αποδείξεις. Αν θες να προχωρήσει, προχωράει.
Κατά τα άλλα, σοβαρά πιστεύετε πως το πρόβλημα είναι οι τυρόπιτες χωρίς απόδειξη; Εγώ μαζεύω μόνο όσες μου είναι απαραίτητες, μετά δεν ζητάω καμία.
Στις τυρόπιτες δεν μπαίνει ΦΠΑ? αν δεν είναι τώρα το πρόβλημα από τις τυρόπιτες τόσα χρόνια που δημιουργούνταν ήταν και από κει.

Borealis

Member
Σε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα ναι!!κι εγώ μαζί σου!για να κάνω και λίγο το "δικηγόρο του διαβόλου"ξέρεις ο ιδιοκτήτης του μικρού καφενείου πόσο φόρο πλέον πληρώνει (από πέρσι αυτό).26 τα εκατό από το πρώτο ευρώ!!και έξτρα(ασχέτως αν έχει παθητικό ή όχι στη χρονιά)και το 650αρι του φόρου επιτηδεύματος.
Δεν είναι προσωπική η ερώτηση σε σένα,απλά μου έδωσες τώρα το έναυσμα για την κουβέντα.
Και προτού πέσετε όλοι να με φάτε...ναι ξέρω..επειδή οι ελεύθεροι επαγγελματίες θεωρούνταν κλέφτες γι αυτό και η κυβέρνηση αποφάσισε να τους τσακίσει όλους ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩς πραγματικών αληθινών εισοδημάτων.Εγώ πλέον εν γνώσει μου δεν ζητάω αποδείξεις από μικροεπαγγελματίες(τώρα θα μου πείς πως μπορώ να ξέρω αν ο συγκεκριμένος δεν βγάζει ένα κάρο κέρδη)τουλάχιστον κάποιους που ξέρω...
Και μετά μιλάμε για παραγωγή και ανάπυξη ...μα ποιός υπό τις παρούσες συνθήκες θα διανοηθεί να ανοίξει ένα οποιοδήποτε μικρό κατάστημα..όταν η εφορία με το καλημέρα του ρουφάει πλέον το αίμα,δε μιλάμε για ασφαλιστικές εισφορές κλπ.και μεγάλη θλίψη για ολόκληρες συνοικίες που οι εμπορικοί τους δρόμοι ερημώνονται με τα λουκέτα το ένα διπλα στο άλλο.
Θα ήθελα να σε δω από μια μεριά όταν (αν) μάθεις ότι μικροεπαγγελματίες που ''λυπάσαι'' έχουν βγάλει και κανένα εκατομμύριο στο εξωτερικό!

chrisbd

Member
Όλα μαζί συνθέτουν ένα μεγαλύτερο πρόβλημα..... και γω κουράστηκα να ζητάω απόδειξη πια...

Το λάθος είναι, και συμφωνώ με @romantic woman, ότι το κράτος έχει αντισυνταγματικό, εδώ και χρόνια, φορολογικό σύστημα....όλοι δημόσιοι ιδιωτικοί υπάλληλοι επιχειρηματίες αγρότες έπρεπε να έχουν ένα ενιαίο σύστημα φορολόγησης και η φορολόγηση έπρεπε να ισχύει το ίδιο για όλους με τα ίδια ποσά αλλά και οι φοροελαφρύνσεις επίσης... αυτό το πράγμα που γίνεται ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω...επειδή κάποιοι δεν δηλώνουν εισοδήματα αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τιμωρείς τους υπόλοιπους;;; πρέπει να βρεί το κράτος τρόπους να μην φοροδιαφεύγουν...είτε με αυστηρούς νόμους είτε με κίνητρα είτε με χρήση καρτών είτε με ότι νομίζουν ότι μπορεί να βοηθήσει σε αυτή τη κατεύθυνση..

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Θα ήθελα να σε δω από μια μεριά όταν (αν) μάθεις ότι μικροεπαγγελματίες που ''λυπάσαι'' έχουν βγάλει και κανένα εκατομμύριο στο εξωτερικό!
Καταλαβαίνω πολύ καλά τι λές ....άλλος δηλωνε πχ 6.000 το χρόνο εισόδημα και είχε στην ιδιοκτησία του πολυτελή σπίτια,αμάξια κλπ
τάχουμε διαβάσει τα έχουμε ακούσει ,γι αυτό υποτίθεται και η προηγούμενη κυβέρνηση πήρε αυτό το μέτρο,το οποίο όμως αποτελεί τεράστια αδικία γι αυτούς που πράγματι βγαζουν μόνο 6.000(καθαρά) η και λιγότερα και είναι μεγάλο το ποσοστό.
Δηλαδή για να πιάσω τον κλέφτη τα σκάγια μου ξεφεύγουν και πλήττουν και τον τίμιο;

Last edited:

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
δεν καταλαβαινω γιατι ειναι τοσο δυσκολο να δουμε πως οι γυρω μας τα ελυσαν το προαναφερομενα φοροτεχνικά θεματα κ να υιοθετήσουμε τους τροπους.

οχι εμεις μονο λόγια από ουσια μηδεν εις το πηλικον.
από πότε το πολιτικό προσωπικό ταζει την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής?

θυ

chrisbd

Member
Επειδή το συζητούσαμε μερικές σελίδες πίσω..

http://www.naftemporiki.gr/story/925161/prospathise-na-eisagei-paranoma-sti-xora-275000-euro

Αυτός πάει ανάποδα ή υπάρχει κάποια άλλη εξήγηση(πτήση με ανταπόκριση ; )
:haha: τρολάρει δεν εξηγείται αλλιώς.... πρέπει φυσικά να του δώσουν και μια ανθοδέσμη...αυξάνει τη ρευστότητα.....

emouli

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Εγώ μαζεύω μόνο όσες μου είναι απαραίτητες, μετά δεν ζητάω καμία.
Και πώς ξέρεις ποιες και πόσες χρειάζεσαι για κάθε φορολογικό έτος; Αφού κάθε χρόνο σχεδόν υπάρχουν αλλαγές (πχ ποιες αποδείξεις περνάνε στη δήλωση, ποιο είναι το ύψος του ποσού που μπορείς να δηλώσεις κλπ).
Εμένα πάντως μου τη δίνει στα νεύρα όλη αυτή η χαρτούρα. :mad:

Όταν λες μικροεπαγγελματίες που έβγαλαν εκατομμύρια στο εξωτερικό, αναφέρεσαι σ' αυτούς που έκοβαν μεν απόδειξεις αλλά ήταν εικονικές;
http://www.palo.gr/pagosmia-nea/syllipsi-55xronoy-gia-ekdosi-eikonikwn-apodeiksewn/12388614/

Γιατί ο καφετζής του χωριού δεν νομίζω να έχει εκατομμύρια στην καβάτζα.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα