Καλά - στραβά - ανάποδα vol 2

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

liopyr

Member
Μηνύματα
322
Likes
627
Αν προσπαθείς να με φωτογραφίσεις οπουδήποτε μέσα στο κείμενο σου,λυπάμαι που στο λέω αλλά δεν το πέτυχες.

Επίσης ούτε τα γενικολογα σεντόνια προάγουν την κουβέντα μας.

Δεν φωτογραφίζω κανέναν, εσύ ήσουν απλά η αφορμή που περιέγραψα μία κατάσταση που επικρατεί. Τα κομμάτια που σε αφορούν τα βρίσκεις στην αρχή και στο τέλος του σεντονιού. Τα υπόλοιπα συμβαίνουν όταν βαριέμαι στην δουλειά. ;p
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.769
Likes
7.356
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
(wall of text inc).

Την Αμυγδαλέζα, και την κάθε Αμυγδαλέζα θα έπρεπε να την έχουμε γκρεμίσει εδώ και καιρό εμείς, με τα χέρια μας αν χρειαζόταν, και όχι να περιμένουμε από τον σύριζα μπας και θυμηθεί να παρακάμψει γραφειοκρατικές διαδικασίες για ζητήματα που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές.

Εκ του ασφαλούς "δικαιώσεις" καλό είναι να μας λείπουν, αν δεν θέλουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

Από εκεί και πέρα, βρίσκω απόλυτα αναμενόμενη την υστερία που επικρατεί τις τελευταίες μέρες, είτε αυτή είναι θετική είτε αρνητική.

Και αυτό γιατί στην Ελλάδα δεν έχει σημασία τι πραγματικά μπορεί να ισχύει πίσω από κλειστές πόρτες, αλλά τι αποφασίζει ο κάθε βαλτός των ΜΜΕ να υποστηρίξει ότι ισχύει, βασισμένος πάντα στις πασίγνωστες "έγκυρες πηγές" του που δεν μαθαίνουμε ποτέ.

Και αν μέχρι πριν μερικά χρόνια στην ενημέρωση ήταν κάπως πιο εύκολο να φιλτράρεις ειδήσεις επειδή είχες την δυνατότητα να γνωρίζεις ποια συμφέροντα υπηρετεί ο κάθε όμιλος, πλέον το πράγμα με τον κάθε φαντασμένο της μπλογκόσφαιρας και της ανώνυμης αρθρογραφίας έχει γίνει εντελώς ανεξέλεγκτο.
Αυτού του τύπου η υπερπληροφόρηση, με την παραπλάνηση και το συνεχές ανεβοκατέβασμα στην ψυχολογία κάνει το μυαλό των ανθρώπων πατάτα. Καμία κριτική σκέψη και ικανότητα ανάγνωσης της πραγματικότητας, απλές κραυγές που κάνουν θόρυβο άνευ ουσίας.
Κάποιοι θα λένε για αριστερή προδοσία, κάποιοι άλλοι για εθνική προδοσία, άλλοι θα βρουν άλλοθι να δικαιολογήσουν τις μέχρι τώρα πολιτικές και μερικοί θα αναλύουν πόσο alpha male είναι ο Βαρουφάκης..
Δεν θέλω να τους τσουβαλιάσω όλους με το παραπάνω, υπάρχει και υγιής κριτική φυσικά, αλλά χάνεται στον ωκεανό της μπουρδολογίας.

Οι βλέψεις του σύριζα, το προφίλ του, οι ικανότητες και οι προσδοκίες του είναι σχεδόν δεδομένες στο πλαίσιο που αποφάσισε να κινηθεί (και για το οποίο τον ψηφίσανε όμως!).
Γι'αυτό είχα γράψει από την αρχή, ο σύριζα αριστερά δεν είναι. Μία σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία έχει στο μυαλό του, στην ουσία έναν πιο ανθρώπινο καπιταλισμό, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται κάτι τέτοιο.
Με βάση αυτό, και ενδοκαπιταλιστικές συγκρούσεις θα εκμεταλλευτεί, και με κοράκια θα συμμαχήσει, και φυσικά, παίζοντας "εκτός έδρας" δεν είναι καθόλου απίθανο να πάρει τα @@ του (με το συμπάθιο) στο τέλος.

Διαχειρίζεται μία χρεοκοπημένη χώρα με εντελώς κατεστραμμένη παραγωγική δύναμη, όπου έχει επικρατήσει η λογική του ξερόλα παρασιτικού wannabe επιχειρηματία, του εκφασισμένου μικροαστού που εξαντλεί την οργή του μουντζώνοντας την τιβί, του γλύφτη, του καταφερτζή και του κάθε απίθανου που θεωρεί την παραγωγική εργασία περιθώριο και αποτυχία.
Αυτά δεν μπορεί κανένας σύριζα να τα αλλάξει όχι σε 3 εβδομάδες, αλλά ούτε σε 5 χρόνια.
Τα αποτελέσματά της γραμμής που ακολουθεί, όταν θα φανούν και θα μπορούμε να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα, δεν θα οφείλονται σε έλλειψη επαναστατικότητας, πολύ απλά γιατί ποτέ δεν την επικαλέστηκε.

Οπότε, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, κριτική να κάνουμε στον σύριζα, και πόλεμο αν θες, αλλά όχι όποτε μας καπνίσει σύντροφοι και όποτε δεν, προδότες.
Δεν είναι τίποτα από τα δύο.


Σε κοινωνικό επίπεδο, μπορούμε να κερδίσουμε πολλά πράγματα, αλλά δυστυχώς κάποιοι πέρα από τον ατομικισμό, την αυτοαναφορικότητα και τα σέλφιζ με την κουκούλα στα κοινωνικά δίκτυα, δεν βλέπουν πέρα από την μύτη τους.

Και αναφέρομαι συγκεκριμένα στο Βοξ και τον Πανούση (δεν είμαι εγώ αυτός που τον συμπαθεί-το ξεκαθαρίζω για να μην μπερδευτεί κανένας-), όπου θα μπορούσε να υπάρξει μία άτυπη συμφωνία "περιφρουρήστε τον χώρο σας από τους χουλιγκάνους - καθαρίζω την αστυνομία από τους τραμπούκους" πράγμα που στο μέτρο του δυνατού είναι πολύ πιθανό να έδινε πολλές ανάσες στους κοινωνικούς χώρους να δράσουν σε πολύ πιο ελεύθερο πλαίσιο, αλλά όχι, ο Βάγγος Ντουρρούτης και ο Μήτσος Μπακούνης δεν θέλησαν να λερώσουν την επαναστατική τιμή τους, οι τροχαίοι είναι ταξικοί εχθροί και ως εκ τούτου πρέπει να τους κάψουμε.
Αυτό προέχει άλλωστε, η κοινωνική απεύθυνση, η ελευθερία να δρουν οι χώροι με καλύτερες προϋποθέσεις είναι ασήμαντες λεπτομέρειες. Πρώτα να κάψουμε τους τροχαίους, και βλέπουμε..

Ε δεν πάμε πουθενά.
Και μετά μας φταίει ο σύριζα.
εμενα που αρεσει το σεντόνι σου και πολυ μάλιστα .....
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.769
Likes
7.356
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
γραφε , γραφε χρειαζομαστε και μια λογική φωνή σε αυτό το τόπικ !
 

liopyr

Member
Μηνύματα
322
Likes
627
Μετά τα σημερινά, ξανά η Ελλάδα στα βράχια. Ή ζάρια.

Ακολουθεί το εξής πρόγραμμα:

Συμφωνία ακύρωσης διαφωνίας που προέκυψε από συμφωνία που δεν είχε λάβει υπόψη τις διαφωνίες, διαφωνία στην βάση της συμφωνίας, λίγα ζάρια, λίγες συμφωνίες, λίγα βράχια, λίγες διαφωνίες, μερικές κωλοτούμπες, και μερικές διαφωνίες που θα ήταν συμφωνίες αν δεν ήταν διαφωνίες.
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.984
Likes
27.957
Μετά τα σημερινά, ξανά η Ελλάδα στα βράχια. Ή ζάρια.

Ακολουθεί το εξής πρόγραμμα:

Συμφωνία ακύρωσης διαφωνίας που προέκυψε από συμφωνία που δεν είχε λάβει υπόψη τις διαφωνίες, διαφωνία στην βάση της συμφωνίας, λίγα ζάρια, λίγες συμφωνίες, λίγα βράχια, λίγες διαφωνίες, μερικές κωλοτούμπες, και μερικές διαφωνίες που θα ήταν συμφωνίες αν δεν ήταν διαφωνίες.
Συμφωνώ απόλυτα ή διαφωνώ.
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.539
Μηνύματα
899.635
Μέλη
39.255
Νεότερο μέλος
Katerina Arno

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom