Καλά - στραβά - ανάποδα vol 2

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

GTS

Member
Μηνύματα
7.001
Likes
20.155
-Αφεντικό, εγώ δεν δέχομαι να μου επαναφέρεις τον μισθό στα 751 ευρώ και να κινδυνέψει η χώρα.
-Ποτάμι ψήφισες;
-Ναι, γιατί;
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.781
Likes
17.776
Στα τεχνικά θέματα θα φανεί κατά πόσο κάνει πίσω και σε τι η κυβέρνηση από τις κόκκινες γραμμές που είχε θέσει ...

Αυτό που αντιλαμβάνομαι μέχρι στιγμής είναι ότι επιλέγεται μάλλον η πιο "αναίμακτη" οδός....ένα άλλο μνημόνιο η μια άλλη συμφωνία (πάλι θα βλέπουμε αυτόν τον αντιπαθή Τόμσεν;; ) ...

Όταν είσαι μόνος και δεν σε υποστηρίζει κανείς πόσο εύκολο είναι να παίξεις το χαρτί του grexit όταν λες ότι θέλεις να μείνεις στο ευρώ χωρίς αλλά. Τελικά πρέπει να έχεις πολλά κιλά cojones για κάτι τέτοιο...


Βερολίνο: Η εποπτεία δεν αλλάζει, κι ας μην το λέμε «τρόικα»


Τελικά όλα για την κουτάλα;;
 

turms

Member
Μηνύματα
2.134
Likes
3.041
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Η troika πέθανε, ζήτω η quatroika.
Ναι μάλιστα, τώρα πια οι διαπραγματεύσεις της χώρας με τους δανειστές δεν θα γίνονται με την μισητή τρόικα των Ρ. Γκογιάλ (ΔΝΤ), Ντ. Κοστέλο (Κομισιόν) και Κ. Μαζούχ (ΕΚΤ) αλλά με την τετραμελή ομάδα εμπειρογνωμόνων των Ρ. Γκογιάλ (ΔΝΤ), Ντ. Κοστέλο (Κομισιόν), Κ. Μαζούχ (ΕΚΤ) και Τ. Βίζερ (Euroworking Group). Α ναι και οι διαπραγματεύσεις δεν θα γίνονται πλέον στην Αθήνα ή εναλλακτικά στο Παρίσι, όπως μέχρι σήμερα, αλλά στις Βρυξέλες.

Για να προχωρήσουμε όμως πέρα από τα ευφυολογήματα, προσωπικά καλωσορίζω την επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στον ρεαλισμό. Πέρα από τους συμβολισμούς, η ουσία δεν είναι στα ονόματα ή στους τύπους. Είναι στο τι συμφωνία θα επιτευχθεί. Εύχομαι λοιπόν από βάθους καρδίας για το καλό όλων μας ο ΣΥΡΙΖΑ να επιτύχει την αποδοχή μείωσης του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,5 %, την ελάφρυνση του χρέους με επιμηκύνσεις, μειώσεις επιτοκίων κλπ, την γρήγορη ανάπτυξη, την ανακούφιση των ασθενέστερων. Καλή επιτυχία!
στο Παρισι? δηλαδη τωρα θα πληρωνουμε και "επαγγελματικα ταξιδια" στο Παρισι? οπως διαφημιζε η Aegean?
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δεύτερος νεκρός σε δυο μέρες στην Αμυγδαλέζα κι ο καργιόλης ο Πανούσης (που κάποιοι συμπαθούν εδώ μεσα μη λέμε ονόματα) στέλνει τα ΜΑΤ.

Άντε και γ.... σύντροφοι!
 

liopyr

Member
Μηνύματα
322
Likes
627
(wall of text inc).

Την Αμυγδαλέζα, και την κάθε Αμυγδαλέζα θα έπρεπε να την έχουμε γκρεμίσει εδώ και καιρό εμείς, με τα χέρια μας αν χρειαζόταν, και όχι να περιμένουμε από τον σύριζα μπας και θυμηθεί να παρακάμψει γραφειοκρατικές διαδικασίες για ζητήματα που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές.

Εκ του ασφαλούς "δικαιώσεις" καλό είναι να μας λείπουν, αν δεν θέλουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

Από εκεί και πέρα, βρίσκω απόλυτα αναμενόμενη την υστερία που επικρατεί τις τελευταίες μέρες, είτε αυτή είναι θετική είτε αρνητική.

Και αυτό γιατί στην Ελλάδα δεν έχει σημασία τι πραγματικά μπορεί να ισχύει πίσω από κλειστές πόρτες, αλλά τι αποφασίζει ο κάθε βαλτός των ΜΜΕ να υποστηρίξει ότι ισχύει, βασισμένος πάντα στις πασίγνωστες "έγκυρες πηγές" του που δεν μαθαίνουμε ποτέ.

Και αν μέχρι πριν μερικά χρόνια στην ενημέρωση ήταν κάπως πιο εύκολο να φιλτράρεις ειδήσεις επειδή είχες την δυνατότητα να γνωρίζεις ποια συμφέροντα υπηρετεί ο κάθε όμιλος, πλέον το πράγμα με τον κάθε φαντασμένο της μπλογκόσφαιρας και της ανώνυμης αρθρογραφίας έχει γίνει εντελώς ανεξέλεγκτο.
Αυτού του τύπου η υπερπληροφόρηση, με την παραπλάνηση και το συνεχές ανεβοκατέβασμα στην ψυχολογία κάνει το μυαλό των ανθρώπων πατάτα. Καμία κριτική σκέψη και ικανότητα ανάγνωσης της πραγματικότητας, απλές κραυγές που κάνουν θόρυβο άνευ ουσίας.
Κάποιοι θα λένε για αριστερή προδοσία, κάποιοι άλλοι για εθνική προδοσία, άλλοι θα βρουν άλλοθι να δικαιολογήσουν τις μέχρι τώρα πολιτικές και μερικοί θα αναλύουν πόσο alpha male είναι ο Βαρουφάκης..
Δεν θέλω να τους τσουβαλιάσω όλους με το παραπάνω, υπάρχει και υγιής κριτική φυσικά, αλλά χάνεται στον ωκεανό της μπουρδολογίας.

Οι βλέψεις του σύριζα, το προφίλ του, οι ικανότητες και οι προσδοκίες του είναι σχεδόν δεδομένες στο πλαίσιο που αποφάσισε να κινηθεί (και για το οποίο τον ψηφίσανε όμως!).
Γι'αυτό είχα γράψει από την αρχή, ο σύριζα αριστερά δεν είναι. Μία σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία έχει στο μυαλό του, στην ουσία έναν πιο ανθρώπινο καπιταλισμό, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται κάτι τέτοιο.
Με βάση αυτό, και ενδοκαπιταλιστικές συγκρούσεις θα εκμεταλλευτεί, και με κοράκια θα συμμαχήσει, και φυσικά, παίζοντας "εκτός έδρας" δεν είναι καθόλου απίθανο να πάρει τα @@ του (με το συμπάθιο) στο τέλος.

Διαχειρίζεται μία χρεοκοπημένη χώρα με εντελώς κατεστραμμένη παραγωγική δύναμη, όπου έχει επικρατήσει η λογική του ξερόλα παρασιτικού wannabe επιχειρηματία, του εκφασισμένου μικροαστού που εξαντλεί την οργή του μουντζώνοντας την τιβί, του γλύφτη, του καταφερτζή και του κάθε απίθανου που θεωρεί την παραγωγική εργασία περιθώριο και αποτυχία.
Αυτά δεν μπορεί κανένας σύριζα να τα αλλάξει όχι σε 3 εβδομάδες, αλλά ούτε σε 5 χρόνια.
Τα αποτελέσματά της γραμμής που ακολουθεί, όταν θα φανούν και θα μπορούμε να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα, δεν θα οφείλονται σε έλλειψη επαναστατικότητας, πολύ απλά γιατί ποτέ δεν την επικαλέστηκε.

Οπότε, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, κριτική να κάνουμε στον σύριζα, και πόλεμο αν θες, αλλά όχι όποτε μας καπνίσει σύντροφοι και όποτε δεν, προδότες.
Δεν είναι τίποτα από τα δύο.


Σε κοινωνικό επίπεδο, μπορούμε να κερδίσουμε πολλά πράγματα, αλλά δυστυχώς κάποιοι πέρα από τον ατομικισμό, την αυτοαναφορικότητα και τα σέλφιζ με την κουκούλα στα κοινωνικά δίκτυα, δεν βλέπουν πέρα από την μύτη τους.

Και αναφέρομαι συγκεκριμένα στο Βοξ και τον Πανούση (δεν είμαι εγώ αυτός που τον συμπαθεί-το ξεκαθαρίζω για να μην μπερδευτεί κανένας-), όπου θα μπορούσε να υπάρξει μία άτυπη συμφωνία "περιφρουρήστε τον χώρο σας από τους χουλιγκάνους - καθαρίζω την αστυνομία από τους τραμπούκους" πράγμα που στο μέτρο του δυνατού είναι πολύ πιθανό να έδινε πολλές ανάσες στους κοινωνικούς χώρους να δράσουν σε πολύ πιο ελεύθερο πλαίσιο, αλλά όχι, ο Βάγγος Ντουρρούτης και ο Μήτσος Μπακούνης δεν θέλησαν να λερώσουν την επαναστατική τιμή τους, οι τροχαίοι είναι ταξικοί εχθροί και ως εκ τούτου πρέπει να τους κάψουμε.
Αυτό προέχει άλλωστε, η κοινωνική απεύθυνση, η ελευθερία να δρουν οι χώροι με καλύτερες προϋποθέσεις είναι ασήμαντες λεπτομέρειες. Πρώτα να κάψουμε τους τροχαίους, και βλέπουμε..

Ε δεν πάμε πουθενά.
Και μετά μας φταίει ο σύριζα.
 
Last edited:

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Αν προσπαθείς να με φωτογραφίσεις οπουδήποτε μέσα στο κείμενο σου,λυπάμαι που στο λέω αλλά δεν το πέτυχες.

Επίσης ούτε τα γενικολογα σεντόνια προάγουν την κουβέντα μας.
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.066
Likes
6.314
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Αν προσπαθείς να με φωτογραφίσεις οπουδήποτε μέσα στο κείμενο σου,λυπάμαι που στο λέω αλλά δεν το πέτυχες.

Επίσης ούτε τα γενικολογα σεντόνια προάγουν την κουβέντα μας.
Διαφωνώ. Ακόμα και τα "γενικολογα σεντόνια" όπως -υποκειμενικά- τα χαρακτηρίζεις, δεν παύουν να θετουν ενα βασικό πλαίσιο ή εστω τρόπο σκέψης.
Αντίθετα , χαρακτηρισμοί όπως "...ο καργιόλης ο Πανούσης.." ή παραινέσεις τύπου "Άντε και γ.... σύντροφοι!.." , δεν βλέπω πως βοηθούν στην επικοδομητική συζήτηση
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δεν βοηθούν καμια συζήτηση όντως.Εκφράζουν αγανάκτηση μπροστά σε ένα φρικιαστικό γεγονός που αντιμετωπίζεται από την "πρώτη φορά Αριστερά" με ήδη γνωστά μέτρα παλαιότερων.

υ.γ. Είσαι συντρόφισσα και θίχτηκες;Δεν στο'χα
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.066
Likes
6.314
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Αφού λοιπόν εσύ εχεις δικαίωμα να εκφρασεις την αγανάκτησή σου με οποιοδηποτε τρόπο, αναγνώρισε και στον συνομιλητή σου το ιδιο δικαιωμα να εκφράζεται με "γενικολογα σεντόνια" .
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Έχω μια άνεση να μιλάω στο liopyr λίγο διαφορετικά από τους υπόλοιπους γιατί κινούμαστε αρκετά κοντά ιδεολογικά.Εξάλλου δεν είναι λίγες οι φορές που κι εγώ γράφω γενικόλογα.Πιο πολύ για πικάρισμα το έκανα,αλλά αφού τσιμπάτε σύντροφοι και μη,ελάτε γιατί έχω όρεξη σήμερα.

Που όταν τα χώναμε στο Σαμαρά ήταν καλά και τώρα δεν μπορούμε να ακουμπήσουμε τον Μεσσία.
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.066
Likes
6.314
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
1ον Γράφεις σε δημόσιο φορουμ , άρα απευθυνεσαι σε όλους
2ον Δεν τα εχω χώσει ποτε σε κανένα Σαμαρά γιατί την κόμη μου ποτε δεν την εχει αναλάβει ο Τρυφωνας για να μου δώσει αφορμές
3ον Δεν πιστευω σε Μεσσίες, Αλλαχ, Ιεχωβάδες και λοιπούς σωτήρες (για Βούδες το συζητάμε).
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.161
Likes
14.521
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
αλλά αφού τσιμπάτε σύντροφοι και μη,ελάτε γιατί έχω όρεξη σήμερα.
Nα πιω πρώτα καφέ γιατί δεν μπορώ να έχω εγκεφαλικούς οργασμούς χωρίς την επίδραση της πρωινής καφεϊνης
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.539
Μηνύματα
899.635
Μέλη
39.255
Νεότερο μέλος
Katerina Arno

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom